Poslední návštěva: Právě je 17 říj 2019 07:41


Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 56 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Monacor DT300 - jak na něj?
PříspěvekNapsal: 07 úno 2016 12:49 
Řádný člen

Registrován: 06 led 2014 11:42
Příspěvky: 178
Kraj: ČR - Ústecký
TLU, mám doma jednu odsavačku cínu navíc ..? :)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Monacor DT300 - jak na něj?
PříspěvekNapsal: 08 úno 2016 00:23 
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2010 12:04
Příspěvky: 8072
Bydliště: Náchod
Kraj: ČR - Královéhradecký
Zorg: Díky! Co tam čepujou?

_________________
Na internetu není místo pro pravdu. (Howard Joel Wolowitz)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Monacor DT300 - jak na něj?
PříspěvekNapsal: 26 úno 2016 17:14 

Registrován: 26 zář 2011 18:39
Příspěvky: 36
Kraj: ČR - Královéhradecký
Tak to je opravdu velmi zajímavé téma. Dají se podobné problémy očekávat i u jiných typů výškáčů Monacor, nebo je to vlastnost konkrétně DT300?


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Monacor DT300 - jak na něj?
PříspěvekNapsal: 26 úno 2016 20:53 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 31 říj 2011 19:11
Příspěvky: 4671
Kraj: SR - Trenčianský
Jo. Podobně na tom bývá i DT-101SK a DT-99.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Monacor DT300 - jak na něj?
PříspěvekNapsal: 17 črc 2016 21:02 

Registrován: 20 led 2009 23:43
Příspěvky: 1749
Celý víkend se patlam s tímhle párem a ne a ne aby to mělo krásně ostrou špičku a níž. Aspoň za tohle jsem rád, ale proč to nejde líp, netuším. Můžu to tak nechat a nebo mám ještě laborovat?

Obrázek


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Monacor DT300 - jak na něj?
PříspěvekNapsal: 17 črc 2016 22:25 
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2010 12:04
Příspěvky: 8072
Bydliště: Náchod
Kraj: ČR - Královéhradecký
Mě to takhle podobně vypadalo dokud jsem se neodvážil pořádně urvat přívody ke kmitačce.
Nemusíš se bát. Maximálně ten reprák nevratně zkurvíš.

_________________
Na internetu není místo pro pravdu. (Howard Joel Wolowitz)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Monacor DT300 - jak na něj?
PříspěvekNapsal: 17 črc 2016 23:25 

Registrován: 20 led 2009 23:43
Příspěvky: 1749
Jj, to mě napadlo taky, že tomu jakoby něco vadí v pohybu. Ale přívody vypadaj už, že by to nemělo nikde vadit závěsu, to spíš nějak lepidlo jestli tomu nevadí, že je to oblemcaný. Je to boj a než takovej voser, to snad příště lepší reprák :D


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Monacor DT300 - jak na něj?
PříspěvekNapsal: 18 črc 2016 08:13 
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2010 12:04
Příspěvky: 8072
Bydliště: Náchod
Kraj: ČR - Královéhradecký
Ale ten pocit když se zadaří...

_________________
Na internetu není místo pro pravdu. (Howard Joel Wolowitz)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Monacor DT300 - jak na něj?
PříspěvekNapsal: 18 črc 2016 11:07 

Registrován: 20 led 2009 23:43
Příspěvky: 1749
Jinak taky pro vyšší špičku pomůže míň tlumení, ale zas ho nesmí být málo, tj. je docela problém trefit těch pár mg vaty ideálně...


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Monacor DT300 - jak na něj?
PříspěvekNapsal: 18 črc 2016 11:45 
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2010 12:04
Příspěvky: 8072
Bydliště: Náchod
Kraj: ČR - Královéhradecký
Zkus to bez vaty a uvidíš hned. Ale vyšší Fs stejně vypadá jako by to bylo tuhý.
Na druhou stranu - dělení bude stejně kolem 2kHz, ne? Tak to zas takový drama nebude.

_________________
Na internetu není místo pro pravdu. (Howard Joel Wolowitz)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Monacor DT300 - jak na něj?
PříspěvekNapsal: 18 črc 2016 14:28 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 31 říj 2011 19:11
Příspěvky: 4671
Kraj: SR - Trenčianský
Občas bývá opravdu závěs zablemcaný lepidlem a ne a ne povolit. Je dobrý normálně tu kmitačku rukou rozhýbat a přejít prstem po závěsu z vnější i vnitřní strany. Často je normálně cejtit "křupnutí", jak to někde povolí. Samozřejmě ne tak, aby se urval celý vrchlík od od plastu. Občas se taky stává, že ve středu vrchlíku (nahoře kopulky) je normálně dírka po odstřiku. Ta umí dělat taky různý brikule. Takže prohlédnout a v případě potřeby zakapnout trošičkou chemoprenu. No a pak zbejvají fatálně dojebané kusy, kde je prostě vinou lisovací formy nebo samotnýho materiálu tužší celá kalota a s tím samozřejmě už nejde nic udělat. V životě jsem měl v ruce takové asi 3 kusy a to jsem do oběhu pak ani nepouštěl. Takové zmrdy jsem si nechával já a dělal pro ně výhybku namíru zvlášť.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Monacor DT300 - jak na něj?
PříspěvekNapsal: 18 črc 2016 14:49 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 21 lis 2013 20:38
Příspěvky: 1449
Kraj: SR - Trenčianský
Good guy TLU...

_________________
Gdy ci smutno, gdy ci źle, jebnij format dysku C.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Monacor DT300 - jak na něj?
PříspěvekNapsal: 26 črc 2016 20:11 

Registrován: 20 led 2009 23:43
Příspěvky: 1749
ransom píše:
Maximálně ten reprák nevratně zkurvíš.
Ano :x


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Monacor DT300 - jak na něj?
PříspěvekNapsal: 26 črc 2016 22:31 

Registrován: 12 bře 2016 21:13
Příspěvky: 1148
Kraj: ČR - Jihomoravský
K čemu došlo? - mám tady dva kusy k tuningu, tak abych se vyvaroval podobné chyby.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Monacor DT300 - jak na něj?
PříspěvekNapsal: 27 črc 2016 04:39 

Registrován: 20 led 2009 23:43
Příspěvky: 1749
No prostě s tím nešlo vůbec nic dělat, jsou to strašný sračky, nejradši bych to prohodil oknem. No ve finále jsem ten přívod urval... :?


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Monacor DT300 - jak na něj?
PříspěvekNapsal: 06 zář 2016 20:47 

Registrován: 20 led 2009 23:43
Příspěvky: 1749
Show pokračuje dále :evil:
Další kousky se mi vůbec, ale vůbec nedaří přimět k nějakému lepšímu chování. Trávím nad tím fakt Vánoce, ale maximálně z toho dostanu "stolovou horu", žádný ostrý impedanční vrchol. Přijde mi, že je teď začli dělat ještě jinak, hůř. Tunil jsem je stejně jako první várku, která šla naopak téměř skvěle.

Nemáte někdo podobnou zkušenost?


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Monacor DT300 - jak na něj?
PříspěvekNapsal: 06 zář 2016 21:25 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 31 říj 2011 19:11
Příspěvky: 4671
Kraj: SR - Trenčianský
Teď jsem dělal 24ks a je to katastrofa. Udělal jsem je, ale už jsem měl opravdu chuť to všechno vyjebat z okna. Stržený závity na šroubech, díry v membránách, jejich rozdílná tuhost atd. Vypadá to, jak kdyby měli číňani už opotřebený lisovací formy, nebo co. Je to pořád horší a horší. Další várku už asi dělat nebudu. Škoda, že nemám všechno zdokumentováno...mám jen impedančky a nějakou fotku děravý kaloty. Ale stejně z toho sesmolím nějaký liebesbrief a ať to Lukyss pošle do Monacoru. Tohle už fakt není normální. Přitom cena jde furt nahoru. :evil:


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Monacor DT300 - jak na něj?
PříspěvekNapsal: 06 zář 2016 21:40 

Registrován: 20 led 2009 23:43
Příspěvky: 1749
Přesně tak, zabil jsem dva dny a výsledek tomu ani neodpovídá (kdyby aspoň!)... Podle mě už není důvod nebrat třeba nějaký ty Daytony, které stojí taky málo: DC28F-8 by mohlo DT300 cca. odpovídat v tom, co si nechá líbit, a jak půjde nízko (má taky tlumenej chamber, i když větší membránu, což se může projevit nahoře) a řada ND25 po třech stovkách (!) sice asi nepůjde dělit kdovíjak nízko, ale oproti DTčku bude aspoň sedět konzistence mezi jednotlivýma kusama měničů. Já budu zkoušet ten polotovar do WG300, půjde to zapustit do překližky a pak k ní rovnou přišroubovat WG300 (líp mě to nenapadlo) a uvidíme, jak to půjde oproti DTčku nízko.

Jinak díru v membráně po odlitku jsem zkusmo zkoušel zakápnout vteřiňákem a vůbec to nepomohlo :( Podezírám je, že maj nějak křivý magnety a nebo prostě ten element s cívkou je nahovnou udělanej.

Jenže to by znamenalo celý naše levný projekty přeměřit :?


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Monacor DT300 - jak na něj?
PříspěvekNapsal: 06 zář 2016 22:17 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 31 říj 2011 19:11
Příspěvky: 4671
Kraj: SR - Trenčianský
DC28F-8 jsem už doma měl s nálepkou Zetag E2803. Velmi dobrá výška. BS-ko je prodávalo (a občas se u nich pár kusů ještě vyskytne) taky po cca 20€. Kvalitativně je na tom oproti DT300 podstatně líp. Moje kusy byly oba stejné a odpovídaly tomu, co udával výrobce.
Předělávat projekty už nebudu. Ale ani už nebudu nic vážnějšího s DT300 dělat. Nemá to cenu.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Monacor DT300 - jak na něj?
PříspěvekNapsal: 06 zář 2016 22:23 

Registrován: 20 led 2009 23:43
Příspěvky: 1749
Na E-A vyjdou na 16 EUR, což je asi 400 Kč.

No a co děláš s takovýmhle šmejdem?
Obrázek
(jeden kus za osmnáct a druhý bez dvou za dvacet...)
Já už s tím asi nic víc nenadělám :( I jsem probrousil trochu ty středící očka a šoupal s tím mezikusem s membránou vůči magnetu, ale defakto se to nezlepšilo


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 56 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

© LuKyss 2005-2012 | ReproMania.NET & ReproObchod.cz



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group