Poslední návštěva: Právě je 23 led 2025 06:50

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Dotaz ohledně výhybky
PříspěvekNapsal: 31 pro 2024 00:05 

Kraj: ČR - hl. m. Praha
Zdravím vespolek. Předem se omlouvám za můj neprofesionální dotaz. Dostaly se mi mi do rukou dvě třípásmové reprobedýnky no name z dob dávno minulých a výroby tuším NDR. Jedná se o skříně o velikosti 45x27. Výškové reproduktory byly skoro stejné jako naše ARV104 ale byly odpálené nahradil sem je tudíž právě oněmi ARV které sem měl doma. Ostatní repra jsou ve stavu nových reproduktorů. Výhybky byly jen takové vrabčí hnízda s krabicový mi a hnědými popraskanými kondenzátory . Kamarád mi velmi levně prodal dvě nové výhybky od BS Acoustic CN 03-12-4 po výměně mne výsledek příjemně překvapil. Ale měl bych jeden dotaz ohledně středotónové části výhybky. Zajímalo by mne proč je na této části obrácená polarita. Myslel sem si že toto zapojení se používá jen u výškových reproduktorů. Promiňte mi můj neodborný dotaz. P.R.

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Dotaz ohledně výhybky
PříspěvekNapsal: 31 pro 2024 11:44 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
U některých typů filtrů je nutno vzájemně otočit fázi u sousedních pásem. U dvoupásmové soustavy jsou jen dva reproduktory a otočená fáze je mezi nimi. U trojpásmové je potřeba mít opačnou fázi jak mezi basovým a středovým, tak mezi středovým a výškovým měničem. Toho se dosáhne otočením polarity toho středového.
Spokojenost ti rozhodně rozmlouvat nebudu. Ale kdyby tě výhledově zajímalo víc, tak takto nahodilá kombinace reproduktorů s univerzální výhybkou má... Řekněme hodně, ale opravdu hodně velké rezervy.

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]