Poslední návštěva: Právě je 17 říj 2021 11:01


Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 34 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: akú vyhybku použiť
PříspěvekNapsal: 18 dub 2020 07:32 

Registrován: 02 led 2011 12:53
Příspěvky: 758
Kraj: SR - Trenčianský
Oneeeee - z fotky nevieme určiť ako to ti škrieka.
Ale ak sa chceš hrať, nakúp si 5W rezistory napr. od 1R po 10R a zaraď pred výšku delič napätia. To je asi tak maximum čo s tým môžeš spraviť.

_________________
4xJPA50, 2xJPA250, 2xJPA250, DPA223, Harrison X1000, Teson A2200, A2400, Luxman L-430, Dual CV1462, CS704, DAC MagicPlus, Senn HD558, Golem II


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: akú vyhybku použiť
PříspěvekNapsal: 18 dub 2020 07:38 
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2010 12:04
Příspěvky: 9771
Bydliště: Náchod
Kraj: ČR - Královéhradecký
Začnu otázkami:
Proč jsi ty výšky vůbec měnil? Místo výšek, které tam patří, které pasovaly ke zbytku a které asi výrobce věděl proč tam dává, jsi tam jen tak pro nic za nic dal něco naprosto nahodilého?
Jak jsi ty vyměněné připojil? Je dost možné, že původně tam byly piezoelementy. Ty se připojovaly často napřímo. Máš ty vyměněné nějak oddělené?
A co si slibuješ od výměny těch dalších repráků? Proč se snažíš mršit jinak kdysi dobrý přístroj takovými zásahy?

_________________
Na internetu není místo pro pravdu. (Howard Joel Wolowitz)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: akú vyhybku použiť
PříspěvekNapsal: 18 dub 2020 12:46 

Registrován: 17 srp 2019 12:01
Příspěvky: 10
Kraj: SR - Žilinský
pôvodné boli piezo ,o hrúbke 2mm , tak ako píšeš . hlavný reproduktor je 3,2 ohmov . teraz to je zapojené do série 4 + 3,2 ohmov . pôvodný zvuk to má asi ako , selena tranzistorák . snažím sa s toho zvuku niečo vylepšiť . zosilňovač má korekcie len na výšky . ešte rozmýšľam spraviť výstup na bedne .https://www.youtube.com/watch?v=hnGmakCTxmw


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: akú vyhybku použiť
PříspěvekNapsal: 18 dub 2020 18:20 
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2010 12:04
Příspěvky: 9771
Bydliště: Náchod
Kraj: ČR - Královéhradecký
To jsi jako zapojil ty výšky do série s těmi středobasy???

_________________
Na internetu není místo pro pravdu. (Howard Joel Wolowitz)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: akú vyhybku použiť
PříspěvekNapsal: 18 dub 2020 20:20 

Registrován: 17 srp 2019 12:01
Příspěvky: 10
Kraj: SR - Žilinský
dočasne je to zapojené do serie , aby som neodpálil švába .


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: akú vyhybku použiť
PříspěvekNapsal: 18 dub 2020 20:25 

Registrován: 02 led 2011 12:53
Příspěvky: 758
Kraj: SR - Trenčianský
A napadlo ti, že takto odpáliš výšku? :roll:

Ale nedá neopýtať sa...prečo sa se*eš do niečoho, čomu sa nerozumieš??

_________________
4xJPA50, 2xJPA250, 2xJPA250, DPA223, Harrison X1000, Teson A2200, A2400, Luxman L-430, Dual CV1462, CS704, DAC MagicPlus, Senn HD558, Golem II


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: akú vyhybku použiť
PříspěvekNapsal: 18 dub 2020 20:28 
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2010 12:04
Příspěvky: 9771
Bydliště: Náchod
Kraj: ČR - Královéhradecký
To je ovšem absolutní nesmysl.
Nic ve zlém, ale s takovou úrovní znalostí by ses v tom neměl vrtat vůbec.
Každopádně máš odpověď na otázku prečo ti to škrieka. Výška musí být paralelně k tomu širokopásmu a musí být oddělená aspoň kondenzatorem.

_________________
Na internetu není místo pro pravdu. (Howard Joel Wolowitz)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: akú vyhybku použiť
PříspěvekNapsal: 18 dub 2020 20:43 

Registrován: 17 srp 2019 12:01
Příspěvky: 10
Kraj: SR - Žilinský
chlapi , napísal som že tam idem dať iné reproduktory , je to len dočasné riešenie , zosilňovač v boomboxe má výkon len 2 W. výškač má 8 W . narýchlo som to zložil . nebol čas sa tomu venovať. výškač je do auta a má aj kondenzátor . ja viem že to je zle , ale zatiaľ som žiadnu radu nedostal .


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: akú vyhybku použiť
PříspěvekNapsal: 18 dub 2020 20:58 
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2010 12:04
Příspěvky: 9771
Bydliště: Náchod
Kraj: ČR - Královéhradecký
Jsi úplně mimo.
No ale jsou to tvoje věci, tak si je kurvi po libosti.
Výška s kondenzatorem se zapojuje PARALELNĚ, nikoli sériově. Přepoj to a uvidíš. Takhle je to píčovina.

_________________
Na internetu není místo pro pravdu. (Howard Joel Wolowitz)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: akú vyhybku použiť
PříspěvekNapsal: 18 dub 2020 21:08 

Registrován: 17 srp 2019 12:01
Příspěvky: 10
Kraj: SR - Žilinský
moc som sa tu toho nedozvedel . ale aspoň sa oživilo fórum .


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: akú vyhybku použiť
PříspěvekNapsal: 18 dub 2020 21:17 
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2010 12:04
Příspěvky: 9771
Bydliště: Náchod
Kraj: ČR - Královéhradecký
Právě jsem ti dal relevantní radu, aby to hrálo jak má. Co čekáš víc?

Pokud bys výšku zapojil bez kondenzátoru sériově se středobasem, odpráskneš ji a je úplně jedno, kolik má psaných wattů. To nemá s výkony nic společného.
Protože ta tvoje ale má zapojený sériový kondenzátor, hrajou ti teď OBA ty repráky JENOM výšky.

Takto to má být.
Příloha:
výška kond.png


Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

_________________
Na internetu není místo pro pravdu. (Howard Joel Wolowitz)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: akú vyhybku použiť
PříspěvekNapsal: 18 dub 2020 21:28 

Registrován: 17 srp 2019 12:01
Příspěvky: 10
Kraj: SR - Žilinský
:lol: ale to viem , že to tak hrá . zatiaľ som to inak zapojiť nemohol aby nedošlo k odpáleniu IO.
písal som že potrebujem niečo pre basový reproduktor a stále to isté dookola . až dorazí druhý reproduktor dám to do poriadku a dám tam vyhybku , ak sa tam zmestí. díky za ne rady.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: akú vyhybku použiť
PříspěvekNapsal: 18 dub 2020 21:30 
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2010 12:04
Příspěvky: 9771
Bydliště: Náchod
Kraj: ČR - Královéhradecký
Nic ti to neodpráskne. Proč by mělo?
Je to zcela korektní zapojení nejjednodušší možné výhybky. Výsledná impedance je daná pouze impedancí toho středobasu.

_________________
Na internetu není místo pro pravdu. (Howard Joel Wolowitz)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: akú vyhybku použiť
PříspěvekNapsal: 19 dub 2020 17:54 

Registrován: 17 srp 2019 12:01
Příspěvky: 10
Kraj: SR - Žilinský
tak , reproduktory už sú vymené . hrá to ako som potreboval . tieto sú original .na reproduktory to nevyzerá .


Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 34 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

© LuKyss 2005-2012 | ReproMania.NET & ReproObchod.cz



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group