Poslední návštěva: Právě je 16 srp 2018 04:18


Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Zdroj Fortron ATX-400PNR
PříspěvekNapsal: 09 dub 2014 14:30 

Registrován: 20 pro 2013 17:17
Příspěvky: 16
Kraj: ČR - Zlínský
Zdroj je po výměně některých kondíků a potřebuju ho otestovat.Můžu dát na jednu větev 12V/21W a na druhou 6V/25W(není jiná v obchodě)nebo na hlavní konektor obě?


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zdroj Fortron ATX-400PNR
PříspěvekNapsal: 09 dub 2014 19:07 

Registrován: 06 srp 2009 09:53
Příspěvky: 300
Bydliště: Zašová
Kraj: ČR - Zlínský
myslíš tedy žárovky? pokud ano tak Ano můžeš bez problémů. ale musíš ho zapnout. - propojit zelený drát s černým.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zdroj Fortron ATX-400PNR
PříspěvekNapsal: 11 dub 2014 12:28 
Uživatelský avatar

Registrován: 28 zář 2011 13:41
Příspěvky: 1161
Kraj: ČR - Moravskoslezský
pro jistotu odporem 100R


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zdroj Fortron ATX-400PNR
PříspěvekNapsal: 11 dub 2014 12:55 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 21 lis 2013 20:38
Příspěvky: 1431
Kraj: SR - Trenčianský
Ach venouš :D Ako vidim posluchol si ransoma a naucil si sa nove slovicko :D Ale kam by si tam chcel pchat ten ubohy odpor? :D

_________________
Gdy ci smutno, gdy ci źle, jebnij format dysku C.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zdroj Fortron ATX-400PNR
PříspěvekNapsal: 13 dub 2014 12:52 
Uživatelský avatar

Registrován: 25 zář 2008 15:51
Příspěvky: 946
Bydliště: Holomóc-Mrsklesy
Kraj: ČR - Olomoucký
Co takhle na 24+4 PIN mezi zelenej a černej drát (PWR ON a GND). Cha. Stěr :D

Obecně je to jedno, zdroje jsou povětšinou blbuvzdorné. Pokud chceš ale otestovat jak se chová v proměnné zátěži, tak bych si zkusil někde sehnat přímo tester. Je to jistota a nestojí to moc.

http://interlink.tsbohemia.cz/delock-te ... 03778.html
http://interlink.tsbohemia.cz/zd-delock ... 64515.html

_________________
http://mbelektronika.cz/
http://www.sound-agency.cz

Pronájem a prodej ozvučovací techniky.
Ozvučování a technické zajišťování akcí, DJ's.
Návrhy ozvučovacích systémů.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zdroj Fortron ATX-400PNR
PříspěvekNapsal: 13 dub 2014 14:00 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 21 lis 2013 20:38
Příspěvky: 1431
Kraj: SR - Trenčianský
A co by tam ten rezistor robil? Ved tie draty staci prepojit, ten rezistor ti tam k nicomu nepomoze :D a co sa toho testera tyka tak urcite racej pouzit tie ziarovky ako hentaku srandu, tie veci vacsinou len zmeraju napatie a hotovo, myslim ze na to sa ani neoplati vyhadzovat peniaze...

_________________
Gdy ci smutno, gdy ci źle, jebnij format dysku C.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zdroj Fortron ATX-400PNR
PříspěvekNapsal: 13 dub 2014 16:16 
Uživatelský avatar

Registrován: 28 zář 2011 13:41
Příspěvky: 1161
Kraj: ČR - Moravskoslezský
jojo a někeré z vás pořád baví si trapně a idiotsky dělat prdel z některých lidi...


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zdroj Fortron ATX-400PNR
PříspěvekNapsal: 13 dub 2014 16:57 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 21 lis 2013 20:38
Příspěvky: 1431
Kraj: SR - Trenčianský
Venouš, my si nerobime prdel z teba...ale z veci co pises :D Proste som nepochopil naco by tam daval ten odpor a v tom momente ma napadlo ako ta minule poslal ransom doprdele s tvojou spatnou radou s kondikom, tak som to vyuzil aby som ta pochvalil :D

_________________
Gdy ci smutno, gdy ci źle, jebnij format dysku C.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zdroj Fortron ATX-400PNR
PříspěvekNapsal: 13 dub 2014 19:52 
Uživatelský avatar

Registrován: 25 zář 2008 15:51
Příspěvky: 946
Bydliště: Holomóc-Mrsklesy
Kraj: ČR - Olomoucký
Ten odpor se tam dává kvůli omezení proudu tekoucího spínací logikou. Protože ani logika na MB ti to natvrdo nepřizemní. Zdroj samozřejmě naběhne i při tvrdém uzemnění, ale při použití odporu máš jistotu, že při nějaké nestandartní situaci neodpravíš řízení zdroje.

Btw žárovka není moc dobré zatížení. Studená nemá skoro žádný odpor, takže se může stát, že ti zdroj, i když je v pořádku vůbec nenaběhne, protože se kvůli špičkovému proudu vypne. Na tohle jsou nejlepší 50W odpory,nebo složení víc 10/20W paralelně.

_________________
http://mbelektronika.cz/
http://www.sound-agency.cz

Pronájem a prodej ozvučovací techniky.
Ozvučování a technické zajišťování akcí, DJ's.
Návrhy ozvučovacích systémů.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zdroj Fortron ATX-400PNR
PříspěvekNapsal: 13 dub 2014 21:15 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 21 lis 2013 20:38
Příspěvky: 1431
Kraj: SR - Trenčianský
To s tou logikou je mozne, ale za zivot som nevidel zdroj co by zopnutie bez odporu nezvladol a to uz mi par desiatok zdrojov rukami preslo. Netvrdim ze sa v nich nejako vyznam alebo co, toto su ciste prakticke poznatky ze zdroj ti to vydrzi.

_________________
Gdy ci smutno, gdy ci źle, jebnij format dysku C.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zdroj Fortron ATX-400PNR
PříspěvekNapsal: 15 dub 2014 18:39 
Uživatelský avatar

Registrován: 28 zář 2011 13:41
Příspěvky: 1161
Kraj: ČR - Moravskoslezský
tak vidíš že nemelu jenom hovadiny...


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zdroj Fortron ATX-400PNR
PříspěvekNapsal: 16 dub 2014 17:46 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 21 lis 2013 20:38
Příspěvky: 1431
Kraj: SR - Trenčianský
No dobre, tak pardon. Lebo ked ja viem ze davat tam ten odpor je uplne zbytocne tak mne to proste nedalo :D

_________________
Gdy ci smutno, gdy ci źle, jebnij format dysku C.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

© LuKyss 2005-2012 | ReproMania.NET & ReproObchod.cz



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group