Poslední návštěva: Právě je 16 srp 2018 04:21


Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: připojení reprosoustav
PříspěvekNapsal: 22 bře 2015 21:29 

Registrován: 12 bře 2012 21:45
Příspěvky: 42
Kraj: ČR - hl. m. Praha
Zdravím, chtěl bych se zeptat jaká je možnost připojení jednoho páru reprosoustav k dvěma zdrojům? Např stereo zesilovač a reciever. Jestli se dělají nějaké přepínače nebo přehazovat kabely.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: připojení reprosoustav
PříspěvekNapsal: 23 bře 2015 08:14 
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2010 12:04
Příspěvky: 7362
Bydliště: Náchod
Kraj: ČR - Královéhradecký
Není problém použít originální přepínač reprosoustav (jeden zesilovač na více soustav) zapojený obráceně nebo si ho vyrobit. Podstatné je, aby přepínal dvoupólově (aby se nespojovaly ani výstupní země zesilovačů) a s přerušením (aby ani na okamžik nebyly spojené výstupy zesilovačů k sobě). V nejjednodušším případě se na to dá použít otočný čtyřpólový přepínač s nulovou polohou uprostřed. Nebo použít relé (pak to ale ale potřebuje napájení). Možností je každopádně dost.

_________________
Na internetu není místo pro pravdu. (Howard Joel Wolowitz)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: připojení reprosoustav
PříspěvekNapsal: 23 bře 2015 08:29 
Řádný člen

Registrován: 06 led 2014 11:42
Příspěvky: 173
Kraj: ČR - Ústecký
Před časem jsem řešil stejný problém, koupil jsem přepínač na e-shopu www.aq.cz , za 790,- Kč,
je robustní, funguje jak má, přepínání za provozu bez lupanců......


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: připojení reprosoustav
PříspěvekNapsal: 23 bře 2015 11:55 

Registrován: 12 bře 2012 21:45
Příspěvky: 42
Kraj: ČR - hl. m. Praha
To co popisuje Ransom jsem si udělal. Na to AQ 32 jsem už také koukal, odradil mě průřez 2,5mm. Mám Totemy a chci tam průřez 4mm. Chtěl jsem se zeptat z jakých součástek to vyrobit? Aby vznikal co nejmenší úbytek proudu na přepínačích. Já mám klasický přepínač s nulou uprostřed a myslím si, že to není ulpně ono. Několikrát při přepínání jeden kanal zeslábl, což asi bude odporem toho přepínače. Šlo by použít takovéhle relé

http://www.autoprofi.cz/index.php?optio ... gory_id=12

A neovlivní pak nějak napětí na cívce silový výstup? Zkreslení zvuku atd.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: připojení reprosoustav
PříspěvekNapsal: 23 bře 2015 12:02 

Registrován: 12 bře 2012 21:45
Příspěvky: 42
Kraj: ČR - hl. m. Praha
Koukám, že na tom relé je pouze spínání i když je uvedeno jako přepínací. Tak něco takového.

http://www.vpcentrum.eu/soucastky-nahra ... 2v-30a-40a


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: připojení reprosoustav
PříspěvekNapsal: 23 bře 2015 13:35 
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2010 12:04
Příspěvky: 7362
Bydliště: Náchod
Kraj: ČR - Královéhradecký
Zeslabení zvuku znamená nekvalitní nebo poškozený kontakt. Relé s přepínacím kontaktem stačí jedno čtyřpólové nebo dvě dvoupólová. Pokud má jen spínací kontakty, je těch relé potřeba dvojnásob. Nevím čemu říkáš klasický přepínač. Jestli laciný kolébkový nebo páčkový, ty stojí za prd. Úplně nejlepší jsou otočné přepínače s masivními kluznými stříbřenými kontakty. Občas se dostanou ze starých zařízení. Dobře se dají použít silové vačkové přepínače řady VS16 nebo VS25, ty se dají i přeskládat podle potřeby. Jen vypadají trochu (dost) bizarně. Když relé, tak kvalitní relé se zlacenými kontakty pro zátěž minimálně 6A DC, ideálně hermetické. Nevhodné jsou Isostaty.
A cívka relé nemá s tím co prochází kontakty vůbec nic do činění, je od nich zcela oddělená. Proto je to relé.
To relé z odkazu je do auta a má jen jeden kontakt. Na přepínání dvou párů beden bys jich potřeboval osm.

Třeba toto (je k tomu i patice):
http://www.schrack.cz/eshop/rele-pt-4p- ... 70024.html

_________________
Na internetu není místo pro pravdu. (Howard Joel Wolowitz)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: připojení reprosoustav
PříspěvekNapsal: 23 bře 2015 14:05 

Registrován: 12 bře 2012 21:45
Příspěvky: 42
Kraj: ČR - hl. m. Praha
OK díky měl jsem na mysli klasický páčkový přepínač. To že je cívka oddělená vím. jen mě napadlo, když to je blízko sebe jestli to nemůže chytat nějaký brum.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: připojení reprosoustav
PříspěvekNapsal: 23 bře 2015 14:37 

Registrován: 12 bře 2012 21:45
Příspěvky: 42
Kraj: ČR - hl. m. Praha
Ještě jsem koukal na ty relé, asi bych zvolil 2x dvoupolové to je 12A a cívka je na 230AC. Na zesilovači mám spínané zásuvky např CD, EQ. Tak bych cívky připojil k té zásuvce. A po zapnutí zesilovače by se přepnuly relé.

http://www.schrack.cz/eshop/rele-merici ... 70730.html

Akorát ty patice maji uchycení pro průřez 2,5mm


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: připojení reprosoustav
PříspěvekNapsal: 23 bře 2015 17:00 
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2010 12:04
Příspěvky: 7362
Bydliště: Náchod
Kraj: ČR - Královéhradecký
Se síťovým napětím si nehraj a zvlášť ne u tohohle. Stačí relé s cívkou na 12V a do té zásuvky na zesu strčit starý adaptér s napětím 9-15V.
S tímhle materiálem dělám denně a není problém do svorky dát kablík 4mm2.

_________________
Na internetu není místo pro pravdu. (Howard Joel Wolowitz)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: připojení reprosoustav
PříspěvekNapsal: 23 bře 2015 17:49 

Registrován: 12 bře 2012 21:45
Příspěvky: 42
Kraj: ČR - hl. m. Praha
Díky


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

© LuKyss 2005-2012 | ReproMania.NET & ReproObchod.cz



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group