Poslední návštěva: Právě je 21 říj 2018 05:35


Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: náhrada potenciometru
PříspěvekNapsal: 17 srp 2015 17:52 

Registrován: 08 srp 2009 16:23
Příspěvky: 29
zdravím vědel by mě nekdo poradit čím nahradit potenciometr s označením "tp 160 32A 10k/n - s9" ?? díky moc


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: náhrada potenciometru
PříspěvekNapsal: 17 srp 2015 18:34 
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2010 12:04
Příspěvky: 7499
Bydliště: Náchod
Kraj: ČR - Královéhradecký
Já bych ho nahradil potenciometrem TP160A 10k/N 32A:
http://www.ezk.cz/e-shop/select.php?sad ... o&rozsah=1

_________________
Na internetu není místo pro pravdu. (Howard Joel Wolowitz)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: náhrada potenciometru
PříspěvekNapsal: 17 srp 2015 18:56 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 21 lis 2013 20:38
Příspěvky: 1439
Kraj: SR - Trenčianský
Neviem, či len u mňa, ale ten link nefunguje.

_________________
Gdy ci smutno, gdy ci źle, jebnij format dysku C.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: náhrada potenciometru
PříspěvekNapsal: 17 srp 2015 19:03 
Uživatelský avatar

Registrován: 24 zář 2008 11:46
Příspěvky: 3999
Bydliště: Slaný
Aj tady. Odkazy na EZK jsou celkově naprd. Nemají to optimalizované. Je potřeba navádět jinak. Třeba klíčovými slovy pro jejich hledáček...

_________________
We are not here because we're free, we are here because we're not free.

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: náhrada potenciometru
PříspěvekNapsal: 17 srp 2015 19:24 
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2010 12:04
Příspěvky: 7499
Bydliště: Náchod
Kraj: ČR - Královéhradecký
No jo, sakra.
Náhrada je každopádně jednoduchá. TP160 má pájecí očka, TP160A je do plošného spoje. To tady nevadí. 32 je délka hřídelky - může být i 60 a zkrátí se. 10K/N je odpor a průběh dráhy, ten se musí zachovat. Ostatní písmenka značí sérii.
Najeď si na stránky EZK a zadej do vyhledávání TP160A.
Jinak tam můžeš dát jakýkoli potenciometr 10K/N, pokud vyhoví rozměry, montáží a hřídelkou.
Třeba:
http://www.ges.cz/cz/p4m-lin-10k-GES05303127.html

_________________
Na internetu není místo pro pravdu. (Howard Joel Wolowitz)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: náhrada potenciometru
PříspěvekNapsal: 17 srp 2015 22:17 

Registrován: 08 srp 2009 16:23
Příspěvky: 29
super díky všem za vysvětlení. stačí mě ty s očkem :) oska je také jedno :) díky


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: náhrada potenciometru
PříspěvekNapsal: 17 srp 2015 23:27 
Řádný člen

Registrován: 08 kvě 2013 18:01
Příspěvky: 1890
Kraj: ČR - hl. m. Praha
Já bych se teda velkým obloukem vyhnul GME a GES. To jsou většinou šunty ... To už ať raději zkusí sehnat ty staré originály
http://www.pselectronic.cz/k1005-007-tp ... ometr.html

_________________
Pamatujte na úctu k sobě, úctu k druhým a odpovědnost za vaše konání. Povýšenost nikdy nemá žádnou omluvu. Pochází buď z malého sebevědomí, nebo se opírá o dočasné a povrchní úspěchy. [Dalajláma]


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: náhrada potenciometru
PříspěvekNapsal: 20 srp 2015 12:41 

Registrován: 08 srp 2009 16:23
Příspěvky: 29
taková banální otázka pro někoho. Je možné aby vyměněný potenciometr měl vliv na to aby mě přepálil pojistky na výstupu do reproduktorů? (měněný potenciometr byl u hlasitosti zesilovače)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: náhrada potenciometru
PříspěvekNapsal: 20 srp 2015 19:10 
Uživatelský avatar

Registrován: 24 zář 2008 11:46
Příspěvky: 3999
Bydliště: Slaný
Za jistých okolností ano. To by ale chtělo znát perfektně obvodové zapojení zesilovače, a reálné provedení výměny. Něco jako když pachatel jde policistům ukazovat, jak někoho zamordoval :-D

_________________
We are not here because we're free, we are here because we're not free.

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron

© LuKyss 2005-2012 | ReproMania.NET & ReproObchod.cz



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group