Poslední návštěva: Právě je 21 lis 2017 17:39


Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 74 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Návod - Program Hornresp
PříspěvekNapsal: 08 led 2012 23:29 
Řádný člen

Registrován: 25 led 2010 21:57
Příspěvky: 1201
Kraj:
Asi máš pravdu, taky mě tohle napadlo, ale nehledal jsme jak vypadá ta KV2 doopravdy.
Simulace se štěrbinou vychází skoro stejně. O chloupek to hraje lépe. V "zjednodušené" simulaci jsem akorát udělal S1 300cm2 L12 2cm
S2 855cm2
S3 1500cm2 L23 98cm

Bez štěrbiny
S1 855
S2 1500 L12 100cm


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Návod - Program Hornresp
PříspěvekNapsal: 11 dub 2012 13:11 
Uživatelský avatar

Registrován: 25 říj 2009 11:12
Příspěvky: 732
Bydliště: Spišská Nová Ves
Kraj: SR - Košický
Drim mám otázočku. Dá sa simulovať tlmenie aj v bassreflexe prípadne BP 4th alebo 6 th ? V uzavretej viem že áno no nech rozmýšľam ako rozmýšľam neviem na to prísť. Chcel som simulovať BP4th no bez tlmenia to má trochu hrb ( v bassboxe6 po vytlmení zadnej komory no problémo) chcel som si to v hornrespe skontrolovať no narazil som na tento problém.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Návod - Program Hornresp
PříspěvekNapsal: 11 dub 2012 13:31 
Uživatelský avatar

Registrován: 23 zář 2008 23:59
Příspěvky: 3097
Bydliště: Praha-západ
Kraj: ČR - Středočeský
Simulace je spíš taková informativní, to že někde ukáže hrb, vůbec neznamená že tam v reálu bude. Kolikrát u dobrých beden simulace vychází úplně na prd, že bys takovou bednu podle simulace zavrhl. Například SBX220 od EAW v hornrespu vychází pěkně hnusně, v reálu je to úplně jinak. Víceméně s jakokoliv basovkou s 12" má hornresp dost velký problém. RCF TTS28 nasimuluji, tak že dosti odpovídá realitě, přitom je to stejný systém ozvučnice jako SBX220, kde je simulace absolutně mimo.

_________________
Martin S. ::::: MS sound
http://ms-sound.cz


Líbí se Vám web a fórum? Podpořte nás!


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Návod - Program Hornresp
PříspěvekNapsal: 11 dub 2012 13:52 
Uživatelský avatar

Registrován: 25 říj 2009 11:12
Příspěvky: 732
Bydliště: Spišská Nová Ves
Kraj: SR - Košický
No tak super to sa radšej do BP ani nepúšťať. ;)

Mám tu jeden reproduktor "pokusní králik" a v closed mu to nevyhovuje, v BR ( priveľký objem) to tiež nieje ideál no v BP4 to aspoň výchylkou, priebehom SPL atď. ako tak vychádza ( až na ten hrbík ktorý bez tlmenia neodstránim, aspoň v simulácii) Je to autopumpička na ktorej sa idem trochu vyblázniť, trochu porovnať simulácie vs realita atď, takže tu a tam som ochotní prižmúriť oko ak je niekde pod 50 HZ vyššie GD atď. No bojím sa Tích hrbov ( cca 3 db) po vy-tlmení prednej komory prepad zmizne takže podla toho by to malo byť RELATÍVNE okey. Je to reprak z mizernímy parametrami no pri BP4 sa dá dosiahnuť ako taký výsledok.

No nerád by som z tím zabil deň pri výrobe pokusneho boxu a zistil že je to ale totálne mimo a že nepomôže ani silne tlmenie ani preladenie BR .....

EDIT: Na druhej strane ak si spomeniem na to ako sú ladené subwoofery od DK bežne z hrbmi aj 9 dB tak to zrejme risknem. Mimochodom cez ARTU sa dá približne zmerať aj frekv. chára v blízkosti reproduktora a v blízkosti BR (pre zamedzenie odrazov) a považovať to za približne orientačné meranie ??? Alebo na to nekalibrovaní mic už nestačí ? Že u elektretu padá krivka napr od 12 kHZ viem no ako je to pri nízkych f ?

Inak prepáčte za mierne OT


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Návod - Program Hornresp
PříspěvekNapsal: 11 dub 2012 14:10 
Uživatelský avatar

Registrován: 23 zář 2008 23:59
Příspěvky: 3097
Bydliště: Praha-západ
Kraj: ČR - Středočeský
S tímto přístupem se nepohneš z místa. Jak myslíš, že to dělám když vyvíjím nějakou basovku? Simulace - tam si ověřím ladění boxu, nicméně ani to není zcela přesné, ale vím že mi to o moc neuletí, a bude to laděné cca kam jsem zamýšlel. Postavím prototyp z dřevotřísky, změřím ladění boxu, pokud vychází jinak než jsem chtěl, tak to musím upravit, změřit, vyzkoušet, odladit si preset a upravovat tak dlouho dokud s výsledkem nejsem spokojený.

_________________
Martin S. ::::: MS sound
http://ms-sound.cz


Líbí se Vám web a fórum? Podpořte nás!


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Návod - Program Hornresp
PříspěvekNapsal: 24 kvě 2012 20:33 
Uživatelský avatar

Registrován: 25 říj 2009 11:12
Příspěvky: 732
Bydliště: Spišská Nová Ves
Kraj: SR - Košický
Tak ten bandpass 4th je hotový a prebehli prvé testy a merania ( meranie len narýchlo).

Zvuk je no proste čudný, cez zos z tda1562Q a aktiv. filtrom sa to dá a tlačí to a aj to hraje priatelne . Cez Bittner B400 to ale ani po nastavení nemá gule je to také hluché. Meranie cez artu a Holmi dopadli tak ako som +/- čakal. Podla Limpu ladenie BR sedí ( +/- 2 až 3 HZ ladenie BR aj imp. maxima podla simulácie s bassboxu6 )


V screene je vidieť meranie v Holmi kde jedno meranie je tesne u BR a druhé asi z dvoch metroch ( jasne je tam už vplyv miestnosti no zhoduje sa to z tím čo je počuť a to hrb na 70HZ)
Mimochodom skúšal som to aj v dielny a tam to hralo lepšie takže jasna chyba miestnosti. Len v tej dielny som to skúšal z tím TDAčkom.

Ďalej v pozadí screenu je aj rýchle meranie z arty taktiež z dvoch vzdialenosti ( pred BR a 0,5m)

Podla simulácie tam malí byť hrby ale po vytlmení oboch komôr sa to malo vyrovnať no nevyrovnalo - možno ešte natlačiť viac tlmenia no moc tomu neverím.

Každopádne bola to len taka skúška, hranie sa takže po prstoch si nedám. Jednoducho reproduktor ktorý mi bolo ľúto bez pohrania sa predať alebo vyhodiť.


Objemy komôr sú cca 15L a 21 L ladenie cca 59 HZ, ladené to bolo na zisk cca 2.5 dB.


EDIT: Sub som skúšal v aute a nakoniec to nieje až také zle, dá sa to počúvať nieje to uhučané ani príliš ududnené no má to aj nejaké spodky.


Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.


Naposledy upravil mereksk dne 11 čer 2012 14:06, celkově upraveno 1

Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Návod - Program Hornresp
PříspěvekNapsal: 10 čer 2012 23:18 
Řádný člen

Registrován: 25 led 2010 21:57
Příspěvky: 1201
Kraj:
Dotaz, když zadám do programu VRC 130 litrů a bassreflex AP 600 a LPT 45, chápe program bednu o objemu 130 litrů + bassreflex o objemu 27 litrů anebo v simulací bassreflex odečte od objemu???
Ze schématu při najetí myší to píše že objemy jsou každý zvláště, tedy že program nic neodečítá. Realita bych řekl že je jiná, neb když jsme postavil bednu a zadal rozměry, vyšlo mi ladění jinde, něž má být a rozdíl byl přesně o to, o co by byl odečtený ten bassreflex z objemu. Tak teď fakt nevím, kde soudruzi z NDR udělali chybu :/

Né nadarmo soudruzi měřili a ladili s bassreflexy, které byly k bedně přimontováný z venku, viděl jsme to někde na webu.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Návod - Program Hornresp
PříspěvekNapsal: 11 čer 2012 16:10 

Registrován: 05 říj 2008 09:26
Příspěvky: 581
Bydliště: Trenčín
Kraj: SR - Trenčianský
Hornresp berie bassreflex alebo zvukovod mimo bedne. Objem VRC a VTC je čistý objem za reprákom. Treba počítať s tým že ja reprák samotný niečo zaberie, taktiež výstuhy, rúčky atď.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Návod - Program Hornresp
PříspěvekNapsal: 11 čer 2012 17:05 
Řádný člen

Registrován: 25 led 2010 21:57
Příspěvky: 1201
Kraj:
No, tak pak už jedině může být chyba v TS, které zadávám do programu. No, asi si tu 15" změřím. Na webu existuje Kappa 15LF PRO a LF PRO 2 a mají lehce odlišné parametry, ale to by nemělo mít vliv na to, že když udělám bednu 180litrů, ladění na 44Hz, do programu dám objem 150l, 30litrů zabírá bassreflex a stejně mi vyjde impedanční minimum na 37Hz. (Což znamená, že objem musí být větší než 150litrů) Opačně bych to pochopil, že jsme neodečetl uši, výztuhy a podobně. Ale právě že to je naopak.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Návod - Program Hornresp
PříspěvekNapsal: 11 čer 2012 17:27 
Uživatelský avatar

Registrován: 23 zář 2008 23:59
Příspěvky: 3097
Bydliště: Praha-západ
Kraj: ČR - Středočeský
Je prostě jen simulace a ne vždy to musí sedět s realitou, i když jsou veškerá input data správná. Může to ovlivnit umístění bassreflexu, například vzdálenost od zadní stěny. Kolik má BR na výšku a jaká je vzdálenost od zadní stěny?

_________________
Martin S. ::::: MS sound
http://ms-sound.cz


Líbí se Vám web a fórum? Podpořte nás!


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Návod - Program Hornresp
PříspěvekNapsal: 11 čer 2012 17:31 

Registrován: 05 říj 2008 09:26
Příspěvky: 581
Bydliště: Trenčín
Kraj: SR - Trenčianský
Môže to ovplyvniť aj umiestnenie v priestore, ak je BR pri zemi, môže ladenie o čosi klesnúť. TS parametre nemajú vplyv na ladenie ozvučnice. Aj keby si dal 2" širokáč do bedne od 2x18" tak bude vychádzať impedančné minimum na rovnakom mieste. A ako hovorí Martin, je to iba simulácia, nemusí 100% sedieť s realitou. Ber to skôr ako také vodítko.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Návod - Program Hornresp
PříspěvekNapsal: 11 čer 2012 18:34 
Řádný člen

Registrován: 25 led 2010 21:57
Příspěvky: 1201
Kraj:
No, to umístění u země by vlastně taky prodloužilo bassreflex a tím pádem snížilo ladění, jéo to je možné. Do programu zadávám i délku bedny, ta byla uvnitř 80cm, bassreflex 15x45 hloubka 35cm tuším. Jen podotknu, že zadní spodní roh bedny byl zkosený aby se tam daly dát kolečka a vozit bednu (Martine, viz photo na FB). Zkusím to zítra změřit bassreflexem nahoře, co to udělá. Repro jsem jinak odečítal 8litrů z objemu, snad to je v toleranci.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Návod - Program Hornresp
PříspěvekNapsal: 03 led 2013 18:03 

Registrován: 06 srp 2009 09:53
Příspěvky: 333
Bydliště: Zašová
Kraj: ČR - Zlínský
čau, šly by opravit fotky v začátku tohoto vlákna? - nezobrazujou se mi.
CHci si skusit v hornrespu nasimulovat basreflex 18SUB s BEYMA 18G40 ( 183L, 35Hz, basreflex 2 x 120mm x 225.5mm délka basreflexu 320mm.
V amplionu mi paradoxně vychází délka bassreflex u 18SUB místo 32cm - 53cm což je sakra rozdíl !!!


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Návod - Program Hornresp
PříspěvekNapsal: 04 led 2013 18:30 

Registrován: 06 srp 2009 09:53
Příspěvky: 333
Bydliště: Zašová
Kraj: ČR - Zlínský
tak co, nikdo by nevěděl?, neměl odůvodnění proč mi v amlionu vychází tak dlouhý bassreflex?
Vím že stěna bassreflex prodlužuje ale žeby ji prodloužila skoro 2x tolik?


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 74 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

© LuKyss 2005-2012 | ReproMania.NET & ReproObchod.cz



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group