Poslední návštěva: Právě je 21 lis 2017 17:34


Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Supraphon RK15 síťka
PříspěvekNapsal: 06 kvě 2015 18:00 

Registrován: 04 kvě 2015 21:40
Příspěvky: 5
Kraj: ČR - Jihomoravský
Ahoj dostal jsem tyto repro Supraphon RK15. Předchozí majitel/ka ale na bednách pěstovala květináče.
Chci si bedny zrepasovat, ale potřeboval bych poradit jak sundat sítku. Podle popisu na webu jsem zjistil, že je z výroby vlepená.
Nemáte s tím někdo zkušenosti ?
Díky za radu.


Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Supraphon RK15 síťka
PříspěvekNapsal: 06 kvě 2015 20:51 
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2010 12:04
Příspěvky: 6782
Bydliště: Náchod
Kraj: ČR - Královéhradecký
Tyhle bedýnky za mnoho nestojí a zasloužily by pár konstrukčních zásahů. Pokud se ti ale do toho chce...?
Když odděláš zadní stěnu (většinou pouhých šest vrutů) a nahlédneš dovnitř, tak některé kusy měly přední desku s repráky vlepenou a některé našroubovanou zase několika vruty k obvodovým lištám. V tom prvním případě opatrně vyklepnout směrem z bedny ven (hrozí ale vyštípnutí dýhy okolo), ve druhém případě odšroubovat. V obou případech až po velmi opatrné demontáži repráků!!!

Celá bedýnka je málo tuhá, hlavně přední deska a zadní dekl, takže je vhodné přidat pár výztuh. Hodí se lépe vytlumit celý vnitřek a bývá dobrým zvykem ošetřit gumové závěsy basáků (tkaninové se myslím do RK15 nedávaly). Kondenzátor místo opravdové výhybky taky není nejlepší řešení.

Pro inspiraci jukni sem:
http://ransom.rajce.idnes.cz/

_________________
Na internetu není místo pro pravdu. (Howard Joel Wolowitz)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Supraphon RK15 síťka
PříspěvekNapsal: 06 kvě 2015 22:45 

Registrován: 04 kvě 2015 21:40
Příspěvky: 5
Kraj: ČR - Jihomoravský
Díky za odpověď.
Od těchto beden nečekám zázraky, ale nechci je ani vyhazovat.
Jednu bednu jsem otevřel a je to verze s přišroubovanou přední deskou.
Pokusím se síťku opatrně sundat a vyčistit (vyprat).
Uvnitř jsou ARN567 a ARV 161. Místo výhybky je kondenzátor.

Jaká výhybka by se hodila? Existuje jako stavebnice?

Přidání výztuh by neměl být problém

A ještě dotaz co použít na vytlumení.


Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Supraphon RK15 síťka
PříspěvekNapsal: 07 kvě 2015 18:55 
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2010 12:04
Příspěvky: 6782
Bydliště: Náchod
Kraj: ČR - Královéhradecký
A hele! Tak to máš dost neobvyklé provedení. V RK15 totiž mají normálně být na basech 200-milimetrové ARZ669. Někde už se tu probíralo, že se tahle varianta vyskytla taky, ale pořád to bylo něco jako Yetti nebo Lochneska.
Pro ARN567 je ta bedýnka skoro zbytečně veliká. Na druhou stranu pro ARN567+ARV161 je odladěná výhybka, která z nich sice nevykouzlí bedny TOP třídy, ale aspoň jim umožní normálně a neseroucně hrát. Jenomže aby se ty repráky normálně ozývaly, neměly by být montované zezadu nýbrž zepředu. Takže zase kompromis nebo předělávka. Pokud bys do toho šel, tak nějaký tip na úpravu mám, protože se chystám někdy v budoucnu dělat se stejnými bedýnkami přesně totéž.
Výhybka jako stavebnice není. Ona by byla tak drahá, že by se na to každý vykvajznul. Řešitelné by to nicméně bylo. Odkaz na výhybku je tady:
viewtopic.php?f=11&t=190, je to asi v polovině stránky.
Byla sice dělaná pro ARN5604, ale s úplně nepatrnou úpravou funguje stejně i s ARN567. Pokud projdeš fórum, tak se tu o ní melduje furt kolem dokola. Sám jsem se toho nadělal tolik, že už to ani nepočítám. Ono je to vlastně jediné dvoupásmo z Tesla repráků, co hraje jakž takž normálně a taky jsou těch repráků pořád k mání mraky.
Na vytlumení - co se tak najde. Vatelín, geotextilie, duté vlákno ze staré deky. Ona dobře tlumí i ta bublinková fólie, co ji Tesla dávala do beden v pozdějších letech. Jenomže časem ztvrdne a pak tam je jen ke zlosti.

_________________
Na internetu není místo pro pravdu. (Howard Joel Wolowitz)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Supraphon RK15 síťka
PříspěvekNapsal: 09 kvě 2015 19:27 

Registrován: 04 kvě 2015 21:40
Příspěvky: 5
Kraj: ČR - Jihomoravský
Nejsem žádný audiofil, takže prozatím dám pouze repráky dokupy vzhledově.
Výhybka přijde na řadu až později. Stejně musím ještě dostudovat teorii.
Ta drobná úprava spočívá v čem ?


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Supraphon RK15 síťka
PříspěvekNapsal: 09 kvě 2015 20:07 
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2010 12:04
Příspěvky: 6782
Bydliště: Náchod
Kraj: ČR - Královéhradecký
Tlumivka v basové větvi se zmenší na 1mH (podle doporučení samotného autora).
Kdybys byl audiofil, tak se určitě nehrabeš v tomhletom. Ale věř mi, že rozdíl s novou výhybkou pozná i hluchej.
Tak se dobře bav. A nafoť to všechno, mohu-li prosit. Tohle provedení je opravdu nevídané.

_________________
Na internetu není místo pro pravdu. (Howard Joel Wolowitz)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Supraphon RK15 síťka
PříspěvekNapsal: 10 kvě 2015 21:55 
Řádný člen

Registrován: 02 říj 2008 10:11
Příspěvky: 1299
Kraj: SR - Bratislavský
Toto je už ten bizarný medzistupeň medzi pôvodnými RK 15 s ARZ 669 a RK 09. Upozornil by som na dve veci:
1) Ak reproduktory zostanú namontované takto zvnútra, treba skontrolovať, či pod ARV 161 nie sú matice, ktoré mu neumožňujú dosadnúť na prednú stenu a to spôsobuje "krásnu" netesnosť. Ak tam sú, treba ich odtočiť preč. U Litovelských RK a ARS 808 / 825 sa stávalo často, že tam tie zbytočné matice nechávali a repráky nacapili na ne...
2) Ďalej sa môže stať, že ak pôvodný brokát operieš, scvrkne sa tak, že už ho na predný rám nenapneš.

_________________
http://www.tesla-archiv.estranky.sk/


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Supraphon RK15 síťka
PříspěvekNapsal: 10 kvě 2015 22:39 

Registrován: 04 kvě 2015 21:40
Příspěvky: 5
Kraj: ČR - Jihomoravský
Děkuji za rady.
Pustím se do toho a budu referovat úspěchy.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Supraphon RK15 síťka
PříspěvekNapsal: 18 kvě 2015 22:47 

Registrován: 04 kvě 2015 21:40
Příspěvky: 5
Kraj: ČR - Jihomoravský
Rozdělal jsem jednu bednu a sundal repráky. Pod ARV 161 jsou matice a pod ARN567 jsou matice taky. Brokát je přilepený takže ho asi budu muset ztrhnout a nahradit novou látkou.
1) Mám odstranit matice pod ARV 161 a ARN567?
2) ARV 161 má po obvodu takovou jakoby mechovku. Mám ji odstranit?


Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Supraphon RK15 síťka
PříspěvekNapsal: 18 kvě 2015 23:05 
Řádný člen

Registrován: 02 říj 2008 10:11
Příspěvky: 1299
Kraj: SR - Bratislavský
Spod ARV 161 odstráň matice v každom prípade. Pod ARN 567 by nemuseli vadiť, gumový lem po obvode repráku je dostatočne hrubý na to, aby ich presiahol, ale kľudne odtoč aj tie. Nemajú tam čo hľadať. Hnedý plstený lem ARV 161 neodstraňuj! :o To by si tomu dal... Spolu s ním by si odtrhol aj membránu. Ten tam musí byť, aby to tesnilo.

Pôvodný brokát s hentakými fľakmi tam nemôže zostať. Tak či tak musí ísť dolu. Skús ho opatrne odtrhnúť a oprať. Ako som už písal, je veľké riziko, že sa zrazí a scvrkne a už ho naspäť nenapneš - v tom prípade sa snáď niekedy hodí niekde inde a na týchto bedniach ho nahraď niečím podobným. Celkom elegantné, rôzne vzorované brokáty sa dajú zohnať aj dnes.

_________________
http://www.tesla-archiv.estranky.sk/


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Supraphon RK15 síťka
PříspěvekNapsal: 13 čer 2015 20:02 
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2010 12:04
Příspěvky: 6782
Bydliště: Náchod
Kraj: ČR - Královéhradecký
Protože shodou okolností zrovna předělávám jeden pár RK15 pro synovce, tu je prvních pár fotek z postupu:
http://ransom.rajce.idnes.cz/Supraphon_RK15_-_uprava/

_________________
Na internetu není místo pro pravdu. (Howard Joel Wolowitz)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Supraphon RK15 síťka
PříspěvekNapsal: 19 čer 2015 21:19 
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2010 12:04
Příspěvky: 6782
Bydliště: Náchod
Kraj: ČR - Královéhradecký
Hotovo a na odkazu je to zdokumentované už celé včetně doprovodného textu.

http://ransom.rajce.idnes.cz/Supraphon_RK15_-_uprava/

_________________
Na internetu není místo pro pravdu. (Howard Joel Wolowitz)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

© LuKyss 2005-2012 | ReproMania.NET & ReproObchod.cz



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group