Poslední návštěva: Právě je 11 pro 2018 08:35


Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 62 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Vytvoření 3D modelu ze soustavy řezů (CAD/CNC)
PříspěvekNapsal: 25 bře 2017 19:39 

Registrován: 08 led 2017 03:56
Příspěvky: 55
Kraj: ČR - Královéhradecký
Yarmil: To je lepší vyfrézovat na CNC. V případě seriovky pak raději udělat formu a odlévat, nebo laminovat.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vytvoření 3D modelu ze soustavy řezů (CAD/CNC)
PříspěvekNapsal: 25 bře 2017 21:22 
Uživatelský avatar

Registrován: 20 srp 2011 19:11
Příspěvky: 360
Bydliště: Kénig pfeld Bémerland
Kraj: ČR - Jihomoravský
No jak myslíš.To byl jen nápad.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vytvoření 3D modelu ze soustavy řezů (CAD/CNC)
PříspěvekNapsal: 06 dub 2017 12:41 
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2012 12:21
Příspěvky: 74
Kraj: ČR - Pardubický
Jak to vypadá? Je nějaký výstup? Posunulo se to?
Jsem zvědav. :)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vytvoření 3D modelu ze soustavy řezů (CAD/CNC)
PříspěvekNapsal: 06 dub 2017 20:20 
Uživatelský avatar

Registrován: 19 srp 2011 09:39
Příspěvky: 1012
Kraj: ČR - Středočeský
Zatím nic, chci to teď spojit s výrobou pro nový Synergy horn, ale to je třeba nechat ještě trochu uzrát. Ale mohl by se tímto způsobem udělat nový "hranatý" WG pro vaše 1518, pokud byste o to stáli - to, co jsem zatím viděl, mně popravdě úplně nenadchlo, ale to je dané také tím, že se tam chce zachovat část toho původního - pak to asi nutně vychází nějak divně. Tady by se to dalo udělat z čistý vody celý.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vytvoření 3D modelu ze soustavy řezů (CAD/CNC)
PříspěvekNapsal: 06 dub 2017 22:01 
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2012 12:21
Příspěvky: 74
Kraj: ČR - Pardubický
V tomto okamžiku nevím zdali to Basstl posunul. Za mne zájem na "hranatým" zvukovodu trvá. Hlavně mi jde o to jak takový zvukovod vymodelovat v SolidWorksu (nějaký popis jak na to). No a ani vlastně nevím kam až to dotáhl Zelený.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vytvoření 3D modelu ze soustavy řezů (CAD/CNC)
PříspěvekNapsal: 07 dub 2017 08:59 
Uživatelský avatar

Registrován: 14 zář 2012 22:23
Příspěvky: 40
Kraj: ČR - Ústecký
Poslední verze 1518 vypadá takhle.
Povedlo se to navázat tečně. To co chybí je původní horna.
Nejsem si jistej navázáním na čelní plochu.
Myslím si že ten radius je malej a chtělo by to ještě upravit.


Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vytvoření 3D modelu ze soustavy řezů (CAD/CNC)
PříspěvekNapsal: 07 dub 2017 13:48 
Uživatelský avatar

Registrován: 19 srp 2011 09:39
Příspěvky: 1012
Kraj: ČR - Středočeský
Pokud to bude opravdu všude hladké, tak bych se toho nebál. Samozřejmě ale, že výsledek se ukáže, až se to poprvé změří, tohle jsou neprobádané vody.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vytvoření 3D modelu ze soustavy řezů (CAD/CNC)
PříspěvekNapsal: 08 dub 2017 12:48 

Registrován: 08 led 2017 03:56
Příspěvky: 55
Kraj: ČR - Královéhradecký
mabat: Trochu jsem si pohrál s importem dat z texťáků do GH. Už se v tom trochu orientuju a při troše snahy se dá nastavit definice pro import celkem čehokoliv. Takže tvorbu modelu z textového souboru se souřadnicemi zvládneme zautomatizovat. Testoval jsem to na datech pro zvukovod na TOTEM OSWG co mi poslal pet007. Mám nalinkovaný soubor s daty zvukovodu do GH definice a automaticky mi to z toho udělá zvukovod a ten vloží do modelu celé bedny. Dokonce i tu bednu dělám jako parametrický model, takže by se to celé dalo nakrmit datovým texťákem a on by z toho pokaždé vylezl přepočítaný model ....... jen to celé dodělat, nějak na to teď není čas. Po dokončení by to mělo vygenerovat vedle modelu bedny i všechny díly samostatně, poskládat je na desku MDF a vygenerovat kompletní kód pro CNCčko :lol: Všechno v jedné definici pro GH. Ten SW je fakt super.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vytvoření 3D modelu ze soustavy řezů (CAD/CNC)
PříspěvekNapsal: 09 pro 2017 10:32 
Uživatelský avatar

Registrován: 19 srp 2011 09:39
Příspěvky: 1012
Kraj: ČR - Středočeský
Ahoj, dost jsem pokročil a chci se zeptat už praktičtěji -

Kolik bodů bude muset být v řezu, aby z toho tom v řezu byla dostatečně hladká kružnice nebo obecně křivka? Nemám ponětí, jestli tam proběhne ještě nějaká interpolace, nebo ne. Tím spíš, když počet bodů bude v každém řezu konstantní (tj. u hrdla to bude jemnější, u vyústění hrubší). Tohle bych si ještě rád ujasnil a týká se to nakonec i kroku mezi jednotlivými řezy - mohu dodat řez pro každý milimetr hloubky, nebo třeba jen tam, kde se nějak víc mění křivost. Nevím, jaký objem dat to zvládne komfortně pojmut, jestli to bude nějak interpolovat nebo prokládat spliny. Podle toho už bych připravil nějaká data.

(Už jsem na chvíli uvažoval, že bych sám zkusil přímo vygenerovat STL formát, tj. poskládat tu plochu z trojúhelníků, což jsem ještě relativně snadno schopen udělat, ale nemám představu, které řešení bude ve výsledku vhodnější, a jak jemné by ty trojúhelníky musely být, aby se z toho nakonec vyrobila dostatečně hladká plocha - prostě na pohled hladká).


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vytvoření 3D modelu ze soustavy řezů (CAD/CNC)
PříspěvekNapsal: 09 pro 2017 11:43 

Registrován: 08 led 2017 03:56
Příspěvky: 55
Kraj: ČR - Královéhradecký
mabat: Počet bodů ...... to je těžká odpověď. V podstatě co nejmenší, ale dost velký, aby ti to dalo požadovanou křivku. Když to zredukuješ na dva body, bude to jen úsečka :-) Pokud jde o křivku řezu zvukovodu, tak si myslím, že třeba už pouhých 5 bodů dá dost dobrý výsledek. Počet nad 10 bodů už asi nepřinese žádné zlepšení.
Počet řezů ....... když budou dobře rozmístěné, tak bych to viděl tak na 16.
Kdyby to bylo jako STL, tak tam bude muset být mnohonásobně víc bodů. STL bych se raději vyhnul, to je taková obdoba rovnáku na ohýbák. Když máš možnost vygenerovat body na křivce, tak bych z toho raději udělal pěknou křivku, než to rozlámat na hranatý patvar.
Objem dat ....... když je inteligentně uspořádáš, tak to bude celkem jedno. Jestli si to programuješ sám, můžeme se domluvit na formátu, který bych pak dokázal jednoduše načítat. Já bych si na to zase naprogramoval definici v GH, která by to dokázala číst a udělat z bodů plochu.

Když se budeme bavit nad konkrétním tvarem, bude to jasnější a můžeme domluvit podrobnosti.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vytvoření 3D modelu ze soustavy řezů (CAD/CNC)
PříspěvekNapsal: 09 pro 2017 11:56 
Uživatelský avatar

Registrován: 19 srp 2011 09:39
Příspěvky: 1012
Kraj: ČR - Středočeský
OK, takže se bude interpolovat. Dobrý, tak já s něčím přijdu. Formát použiju tak, jak jsi tu už ukazoval.

- Takže kolik bodů potřebuješ na kružinci? :)

Takhle, ty řezy mohu dát buď příčné, nebo podélné. Příčné budou uzavřené křivky, podélné jen křivky. První příčný řez je vždy kružnice - napojení na driver. Poslední obecná brambora.
Příklad příčných řezů: viewtopic.php?p=93338#p93338


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vytvoření 3D modelu ze soustavy řezů (CAD/CNC)
PříspěvekNapsal: 09 pro 2017 12:09 
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2012 12:21
Příspěvky: 74
Kraj: ČR - Pardubický
A vypadne z Vašeho snažení G-kód pro řídící systém Siemens Sinumerik 840D?


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vytvoření 3D modelu ze soustavy řezů (CAD/CNC)
PříspěvekNapsal: 09 pro 2017 23:47 

Registrován: 08 led 2017 03:56
Příspěvky: 55
Kraj: ČR - Královéhradecký
mabat: Já jsem ty počty bral pro řezy v jiné ose (podélné řezy). Takže oprava. Dejme tomu, že pro příčné řezy by mohlo stačit 20-30 bodů na křivce a křivek 10-20.
Prostě něco udělej, já z toho zkusím udělat plochu a uvidíme jak to dopadne. Pak to doladíme.

reta: Pokud bych k tomu dodělal postprocesor pro Sinumerik, tak z toho může lézt i G-kód pro Sinumerik. Sice s těma datovejma manipulacema v Grasshopperu stále dost bojuju (a bojuju s nima, protože s nima moc nebojuju :-) , ale nějaký jednodušší CAM už nadefinovaný mám a g-kódy mi z toho lezou.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vytvoření 3D modelu ze soustavy řezů (CAD/CNC)
PříspěvekNapsal: 31 led 2018 22:20 

Registrován: 08 led 2017 03:56
Příspěvky: 55
Kraj: ČR - Královéhradecký
Data (souřadnice bodů) načtená do GH a z nich automaticky vygenerovaná plocha. Neměl by být problém pospojovat celý řetězec od návrhu zvukovodu, generování ploch, generování drah, tvorbu kódu a frézování a to při zachování minimální pracnosti. Tedy zprovoznit to od návrhu až po hotový výrobek.


Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vytvoření 3D modelu ze soustavy řezů (CAD/CNC)
PříspěvekNapsal: 01 úno 2018 23:23 
Uživatelský avatar

Registrován: 19 srp 2011 09:39
Příspěvky: 1012
Kraj: ČR - Středočeský
Vypadá to, že dobrá věc se podařila. Poslal jsem další přiblížení. Zvukovody Tritonia jsou tak na zdárné cestě 8-)


Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vytvoření 3D modelu ze soustavy řezů (CAD/CNC)
PříspěvekNapsal: 02 úno 2018 09:01 
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2012 12:21
Příspěvky: 74
Kraj: ČR - Pardubický
Jj, vypadá to hodně nadějně.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vytvoření 3D modelu ze soustavy řezů (CAD/CNC)
PříspěvekNapsal: 02 úno 2018 11:56 
Řádný člen

Registrován: 02 pro 2012 15:54
Příspěvky: 649
Kraj: ČR - Liberecký
Ja bych to rad vyzkousel do 2p, ale mensi - aby se to veslo do cela sirky 40cm. Deleni kolem 1000-1200Hz.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vytvoření 3D modelu ze soustavy řezů (CAD/CNC)
PříspěvekNapsal: 02 úno 2018 14:14 
Uživatelský avatar

Registrován: 19 srp 2011 09:39
Příspěvky: 1012
Kraj: ČR - Středočeský
Uvažuju, že to normálně uvolním jako utilitu, tj. pro samotný výpočet toho tvaru, byť funkčně omezenou, protože teď to umí prakticky libovolný tvar, což je snad až příliš flexibilní a není s tím úplně přímočará práce. Takže bych to omezil na superelipsy (což je stále široká škála možností) a dám vám šanci si s tím taky pohrát. Samotného mě zajímá, jak se budou chovat různé tvary, a sám toho tolik neudělám...


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vytvoření 3D modelu ze soustavy řezů (CAD/CNC)
PříspěvekNapsal: 14 úno 2018 10:23 
Uživatelský avatar

Registrován: 19 srp 2011 09:39
Příspěvky: 1012
Kraj: ČR - Středočeský
Voilà :)
http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?t=25567


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vytvoření 3D modelu ze soustavy řezů (CAD/CNC)
PříspěvekNapsal: 23 bře 2018 12:49 

Registrován: 08 led 2017 03:56
Příspěvky: 55
Kraj: ČR - Královéhradecký
Tak tohle je výsledek:


Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 62 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

© LuKyss 2005-2012 | ReproMania.NET & ReproObchod.cz



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group