Poslední návštěva: Právě je 14 pro 2018 08:30


Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: poradte moju prvu hifi zostavu
PříspěvekNapsal: 09 říj 2018 17:19 

Registrován: 09 říj 2018 17:08
Příspěvky: 3
Kraj: SR - Trenčianský
Ahojte, chcel by som si v blizkej buducnosti zadovazit moju prvu hifi stereo zostavu.

Aktualne mam Microlab solo 6c. Mam rad silensie basy (microlaby mam nastavene na +8 bass a celkom to staci) Repro pouzivam 99,9% casu ako repro k PC na hry a hudbu, filmy vobec nesledujem. Pripojenie k TV nepotrebujem. Pocuvam takmer vsetko od Linkin parku cez hip-hop az po house a techno. Rozpocet max 1000e. Velkost izby kde budu repro hrat je cca 4x4,5m je to podkrovie, takze od cca 1 metra vysky idu sikme steny. Repro bude polozene na stole pri PC v ktorom mam zvukovu kartu Asus Xonar DX/XD

Moja prva uvaha bola nad setom Xavian Bon Bonus + ONKYO TX-8130
druha volba Bowers & Wilkins 685 S2 + ONKYO TX-8130
pripadne Monitor Audio Bronze 2

Je nieco ine do tych 1000e co by som mal pridat do mojho vyberu ?

Dakujem za rady.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: poradte moju prvu hifi zostavu
PříspěvekNapsal: 09 říj 2018 18:57 
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2010 12:04
Příspěvky: 7615
Bydliště: Náchod
Kraj: ČR - Královéhradecký
Potřebuješ mít síťový receiver u počítače, když veškeré streamování i přehrávání zvládne počítač lépe? Často je účelnější ušetřit na zesilovači a připlatit za bedny.
Co se týče beden: Tady je především DIY fórum zaměřené na to, jak si postavit lepší bedny než tovární za méně peněz než tovární. A tovární bedny za 500€ opravdu nestojí za nic. Takže s doporučeními ve tvé cenové hranici se tu asi pytel neroztrhne.

_________________
Na internetu není místo pro pravdu. (Howard Joel Wolowitz)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: poradte moju prvu hifi zostavu
PříspěvekNapsal: 09 říj 2018 19:07 
Uživatelský avatar

Registrován: 24 zář 2008 11:46
Příspěvky: 4012
Bydliště: Slaný
Není to moc, ale zároveň se za to něco dá. Je to ale hodně těžké odpovídat na choutky bez velkých znalostí nebo "iniciativy", když sám nevíš. Což se mi stává jako tazateli v jiných oborech taky, ale moc mi z toho samého důvodu není pomoci.

Pokud se ti Microlaby zvukem líbí, co takhle odlehčit jim, ubrat basy spíš do mínusu, nainstalovat do PC vyhybku/DSP a koupit k tomu samostatný slušný subwoofer? Třeba by se to dalo vyřešit takto snadno a levně, a částečně se zvukem, který znáš... Za to se jistě dá sehnat hodně slušný hotový studiový 12" nebo PA 15"...

_________________
We are not here because we're free, we are here because we're not free.

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: poradte moju prvu hifi zostavu
PříspěvekNapsal: 09 říj 2018 19:51 

Registrován: 09 říj 2018 17:08
Příspěvky: 3
Kraj: SR - Trenčianský
Toto forum my bolo odporucene uzivatelom ineho fora, vraj su tu ustretovejsi ludia co sa tomu viacej rozumeju.

Sietovi reciever nepotrebujem, staci my nejaky zosilovac, preto sa pytam aby som vedel comu sa vyhnut a co je pre mna vhodne. Subwoofer riesit nechcem, nemam nan moc placu a pouzival som pri PC 2, jeden uzavrety (postaveny cisto na SQ) a jeden s bassreflexom (postaveny cisto na vykon a co najnizsie Hz) ktore som si postavil sam (boli sice urcene do auta, ale hrali super aj pri PC ked sa cez zimu na novom aute nedalo nic robit, teraz uz je subik v aute)

Aky je vas nazor na pouzivanie studiovych monitorov ako hifi repro ? Na inom fore my boli odporucene prave studiove monitory, konkretne Focal Alpha 80 ktore su ale moc velke a nezmesita sa my pri PC, preto uvazujem o ich mensiej verzii Focal Alpha 65.

Ps.: pri microlaboch nechcem ostat lebo my v nich piska, ich klasicky problem ...


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: poradte moju prvu hifi zostavu
PříspěvekNapsal: 09 říj 2018 20:05 
Uživatelský avatar

Registrován: 24 zář 2008 11:46
Příspěvky: 4012
Bydliště: Slaný
Oki.

Studiové monitory jdou obecně doporučit, protože jsou o dost dál než kompové bedničky a běžná spotřebka, nicméně i tam se dají najít horší modely.
Kvůli potřebě basů bych určitě koukal po něčem s 8" středobasem.... Určitě musí existovat menší monitory než ty Focaly...

_________________
We are not here because we're free, we are here because we're not free.

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: poradte moju prvu hifi zostavu
PříspěvekNapsal: 09 říj 2018 20:19 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 31 říj 2011 19:11
Příspěvky: 4340
Kraj: SR - Trenčianský
matejj: Ty si túto otázku načrtol už na slovanete, že? :)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: poradte moju prvu hifi zostavu
PříspěvekNapsal: 09 říj 2018 20:24 

Registrován: 09 říj 2018 17:08
Příspěvky: 3
Kraj: SR - Trenčianský
TheLastUnicorn píše:
matejj: Ty si túto otázku načrtol už na slovanete, že? :)


Ano


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: poradte moju prvu hifi zostavu
PříspěvekNapsal: 12 říj 2018 00:34 
Uživatelský avatar

Registrován: 26 pro 2010 12:50
Příspěvky: 529
Bydliště: Rokycansko
Kraj: ČR - Plzeňský
Vsechno posloucham na PA bednach ;-) Aspon vim, jak to kapela chtela skutecne :-D :-D

_________________
Soundcraft SiEx3, Mackie DL1608, X32R, 2xQSC KW153, 4x Turbosound iq18b, 4x Beyma SB18, odposlechy DAS Action M12A,art-725a, 4x B@C 12CXT, 4xEV ZLX12P,2x ZLX200-12P, 2x ZXA1 sub.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: poradte moju prvu hifi zostavu
PříspěvekNapsal: 18 říj 2018 17:51 
Uživatelský avatar

Registrován: 24 zář 2008 11:46
Příspěvky: 4012
Bydliště: Slaný
To máme podobný. I když s PA bednama to taky není vždy stejný jako přímo z nástrojů. Ale alespoň ta dynamika nechybí. To se musí nechat....

_________________
We are not here because we're free, we are here because we're not free.

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: poradte moju prvu hifi zostavu
PříspěvekNapsal: 18 říj 2018 19:30 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 31 říj 2011 19:11
Příspěvky: 4340
Kraj: SR - Trenčianský
A na hifi bednách chybí dynamika?


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: poradte moju prvu hifi zostavu
PříspěvekNapsal: 28 říj 2018 13:07 
Uživatelský avatar

Registrován: 24 zář 2008 11:46
Příspěvky: 4012
Bydliště: Slaný
Pravdou je, že to nejde generalizovat. Nicméně větší Sd, větší síla pohonu, větší příkony, to všechno dovoluje dynamiku větší než běžnou.

_________________
We are not here because we're free, we are here because we're not free.

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: poradte moju prvu hifi zostavu
PříspěvekNapsal: 28 říj 2018 14:03 
Řádný člen

Registrován: 18 úno 2016 00:03
Příspěvky: 1342
Bydliště: Slovakistan
Kraj: SR - Trenčianský
matejj - v Trenčíne a okolí sú špičkoví fachmani na bedne, zvuk. Možno by boli ochotní ukázať Ti, ako to hraje, "keď to hraje" :)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

© LuKyss 2005-2012 | ReproMania.NET & ReproObchod.cz



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group