Poslední návštěva: Právě je 12 říj 2024 14:55

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Rozdíl mezi ARS 821 a 1PF 067 62.
PříspěvekNapsal: 01 črc 2024 19:31 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
Zdravím.
Mám dotaz na znalé těchto reprobedýnek. Na to, že jsou tyhle reprobedny podobného ražení (použité repráky, velikost, výhybka) mi přijde při srovnání zvuk 821 o hodně lepší. Ano podle toho co jsem o 821 četl, jsem čekal že budou lepší, ale že to je tak veliký rozdíl mě usadilo.. Tak se ptám, jsou opravdu tak rozdílné, nebo ty 1PF 067 62, co hrajou jako z pod deky, jsou zralé na renovaci výhybky? Nebo tak hrají normálně?
Michal.

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Rozdíl mezi ARS 821 a 1PF 067 62.
PříspěvekNapsal: 01 črc 2024 20:31 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Každá je laděná jiným způsobem, i když asi šlo u obou o podobný záměr. To si mohly vynutit jiné repráky - novější ARN560X mají tendenci ve středním pásmu ječet, tak se s tím bratislavský konstruktér snažil nějak poprat vyšším dělením ARV a neotočením fáze. (Pokud se dá brát vážně puntíkové značení u schématu ARS821, repráky jsou proti sobě přepólované). K tomu budou třeba repráky po letech v kdoví jaké kondici, nehledě na to že i jako nové byly co kus to originál. Defekty ve výhybkách se prakticky nikdy nevyskytují současně v obou kusech v páru, pokud v nich nejsou elyty. Což tady nebyly. Že by hrál každý kus jinak, to by sis snad všiml.
U ARS 821 bude asi přednes výraznější na vyšších středech. Proti tomu se asi bude 1PF06762 zdát možná zastřenější. Mně se v původním stavu zdají moc ostré. Osobně neopovažuju ani jedny za nějak dobré. Snad jen že Tesla uměla i podstatně horší. Pokud upřednostníš jedny nebo druhé, může to být prostě tím, že ti líp sednou. Mezi sebou bych je neporovnával, spíš s nějakou třetí soustavou jako referenční.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 črc 2024 22:44 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
Dík za podrobné vysvětlení. Takže to tak, jak to hraje asi bude v pořádku.
Že to nejsou žádné zázraky je jasné, ale ono to mému nenáročnému uchu stačí. Jen mě udivil ten rozdíl.
Porovnávat s něčím lepším, to raději ne :D

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 črc 2024 07:40 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Já jsem byl s ARS 820 (to je 4 ohm obdoba ARS 821) ve své době spokojený. Postupem času jsem zjistil, že jednak čím starší (modré ARN 567 i ARV 161, kostkovaná tkanina na patentkách, echt dýha), tím lepší, jednak že se to nesmí srovnávat s něčím fakt dobrým, třeba s ekvivalentními malými Grundigy, Elacy, Hecy, Dualy.

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]