iguardo píše:
Zdravím, chystám sa práve lepiť svoje prvé ozvučnice pre malé dvojpásma.
A bude to naozaj PA?
Pokiaľ ide o viditeľné hrany (nie pokos), je to otázka vkusu. Troels tiež stavia reprosústavy z preglejky a hrany z vrstiev preglejky ponecháva, či zvýrazňuje. Je to zaujímavý dizajnový prvok.
Ja som staval reprosústavy z dyhovanej MDF a tiež som hrany ponechal:
http://repromania.net/domains/repromania.net/forum/viewtopic.php?f=60&t=3661&start=1480Na spojoch som použil poldrážku, ako spomína Martin S. Prikladám fotografiu detailu.
Poldrážka hranu opticky zúži a zväčší styčnú plochu. Zároveň je spoj lepený v dvoch rovinách, čo zvýši pevnosť. Aj samotné skladanie/lepenie je pohodlnejšie. Je však väčšia piplačka s presným frézovaním poldrážok. Ja som použil materiál o hrúbke 26 mm, po vyfrézovaní poldrážky vznikla viditeľná hrana 15 mm.
Upozornil by som ešte na jeden dôležitý detail, vytlačené lepidlo na spojoch už nezamoríš. Preto ak Ti záleží na povrchovej úprave, je potrebné na povrchu urobiť základnú povrchovú úpravu ešte pred lepením. Ja som použil moridlo a jednu vrstvu akrylového laku. Po zlepení som lak už len mierne prebrúsil a urobil finálne lakovanie.
Ja som na lepenie použil lepidlo Titebond III Ultimate. Lepidlo, okrem kvalitného lepenia, má po zaschnutí svetlohnedú farbu, takže splýva s farbou dreva na spojoch. To je tiež výhoda, ak sa povrch ďalej nedyhuje, či nefarbí.