Poslední návštěva: Právě je 20 lis 2019 19:55


Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Septoboxi
PříspěvekNapsal: 27 říj 2019 08:56 
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2010 12:04
Příspěvky: 8129
Bydliště: Náchod
Kraj: ČR - Královéhradecký
Máte už někdo nějaké pozitivní/negativní zkušenosti s konkrétními typy set-top boxů pro příjem DVB-T2/H265?
Nepotřebuju teorii, jen ty konkrétní zkušenosti s konkrétními typy. Ani recenze z internetu. Ty si umím nalézt sám.

Protože mi všechny tři letité debilizátory obstojně fungují, nemíním je měnit. Právě tak nemíním utrácet za satelit nebo IPTV. Živé vysílání televize je pro mě vyloženě okrajová záležitost.
Momentálně budu buď vracet nebo reklamovat DI-Box DVB-T2 V3. Má to zajímavý bug: Často (ne vždy) se nahodile zopakuje povel při stisku kteréhokoli tlačítka na DO. Někdy dvakrát, někdy třeba pětkrát. Při přepínání kanálů to sere, ale pohyb v menu se tak stává vyloženě dobrodružstvím.
Grafika menu levných set-top boxů býva vesměs hnusná, rozhraní pro editaci kanálů zmatené, některé krabičky si občas zamrznou nebo mají nečitelné titulky.

Nějaké tipy?

_________________
Na internetu není místo pro pravdu. (Howard Joel Wolowitz)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Septoboxi
PříspěvekNapsal: 27 říj 2019 10:04 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 30 kvě 2014 01:04
Příspěvky: 1333
Bydliště: Poděbrady
Kraj: ČR - Středočeský
Zkušenost bohužel nemám. Trochu bych ten dotaz ale rozvedl.Je technicky možné něco jako SB nainstalovat přímo do TV? Pro staré rodiče a tchýni je to zbytečná krabička a velká složitost navíc.
Jinak je mi to celkem fuk používám O2 TV a satelit, ale v kuchyni mám malou TV na pohyblivém držáku kde mi příjde SB taky jako docela velký nesmysl.
Jak to čtu Ransome tak je to radost velká pořídit si dvojku.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Septoboxi
PříspěvekNapsal: 27 říj 2019 10:40 

Registrován: 26 bře 2013 14:37
Příspěvky: 76
Kraj: ČR - Středočeský
Mám špatnou zkušenost s EMOS EM170 HD. Stál něco přes 500 Kč a údajně si na něj nikdo před tím nestěžoval (kupován u známého). Možná jsem měl smůlu na kus, po nějaké době začal po cca 1 hod. vypadávat, interval se zkracoval.

Při hledání nového jsem získal podezření, že řada levných STBoxů může být od stejného prvo-výrobce, protože mají stejné konektory, ovládací prvky, display, jen jsou jinak umístěny a krabičky vypadají jinak.

Našel jsem jen pár zásadně jiných, koupil jsem nakonec Thomson THT709, cenu si přesně nepamatuji, 500-1000 Kč. Ten zatím funguje, grafika bídná, tlačítka ovladače fungují. Manželka ho má ve svém pokojíku a na pokojovou anténu to při nedávném hledání našlo asi 120 programů (vč. Poláků). Bydlíme v RD v Kladně, bez výhledu na Prahu, ale zase je vidět Ještěd a Buková hora.

Dražší STBoxy s více tunery apod. jsem nehledal.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Septoboxi
PříspěvekNapsal: 27 říj 2019 12:35 

Registrován: 12 bře 2016 21:13
Příspěvky: 1189
Kraj: ČR - Jihomoravský
Já jsem tuhle akci zaseknul. Stát mi znemožní příjem TV, já mu za to nezaplatím.
Tchýně měla settopbox, ale problém s ovládáním se vyřešil sám, nedaleký úder blesku zprovodil ze světa jak settopbox, tak starší TV. 47" TV se dá koupit za 8kKč, tak k čemu settopbox. A starší TV používat jako monitor přiměřené velikosti k PC.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Septoboxi
PříspěvekNapsal: 30 říj 2019 09:25 
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2010 12:04
Příspěvky: 8129
Bydliště: Náchod
Kraj: ČR - Královéhradecký
Proč bych kurva kupoval nový televize? Všecky tři mi doma fungujou perfektně a na nový LED do 15k se mi nelíbí koukat. Onehdy jsem nastavoval známýmu nějakou LG za šedesát a i po hodině laborování to bylo furt na blití.
Nakonec se teda na zkoušku zakoupený Di-Box po restartu umravnil a ovládaní už chodí OK.

_________________
Na internetu není místo pro pravdu. (Howard Joel Wolowitz)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Septoboxi
PříspěvekNapsal: 30 říj 2019 09:29 
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2010 12:04
Příspěvky: 8129
Bydliště: Náchod
Kraj: ČR - Královéhradecký
Scarabeo:
Dají se pořídit settopboxy k montáži za TV. Ovládání se vyvede kablíkem před TV a pokud TV umí HDMI CEC, tak se po zapnutí boxu sama zapne a přepne na správný vstup. Nebo se dá k jakémukoli ukrytému settopboxu přidat IR extender z Číny za kilo.

_________________
Na internetu není místo pro pravdu. (Howard Joel Wolowitz)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Septoboxi
PříspěvekNapsal: 30 říj 2019 09:39 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 30 kvě 2014 01:04
Příspěvky: 1333
Bydliště: Poděbrady
Kraj: ČR - Středočeský
Tak to je prima.Mrknu na to Dík.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Septoboxi
PříspěvekNapsal: 08 lis 2019 10:42 

Registrován: 02 zář 2009 18:33
Příspěvky: 40
U nás – vysílač Valašské Klobouky – byl pokusně spuštěn DVB-T2 signál už v loňském roce v únoru, tehdy na záložním kanálu.
Ač nejsem zrovna maniakem na sledování televize, zajímalo mne to z technického hlediska. Čili nic jsem nelenil a koupil hned dva levnější set top boxy DVB-T2, a to: DVB-T2 Evolveo a DVB-T2 Sencor SDB 5002T. Cena okolo tisícovky za každý. Podle mě nachlup stejné i s ovladačem, pouze jiný název.
Vysílač mám v přímé viditelnosti od baráku 2900 metrů, takže přijímám signál i na kus drátu visícího z okna.
V obýváku mám osm roků starý TV Panasonic propojený HDMI kabelem. Po spuštění automatického ladění STB to nahrálo všechen balast TV stanic z multiplexu 1, 2 z normy DVB-T2. Současně se tam nacpaly i programy ze současného DVB-T1. Na normě DVB-T2 jede multiplex 1 v HDMI rozlišení. Po zapnutí televize i STB televize automaticky přepíná ovládání na STB.
U sebe v pracovně mám na vedlejším stole stařičký TV OTF Color 445, k tomu jsem připojil druhý STB přes Scart. V tomto případě musím nejdříve zapnout televizi a teprve pak STB.
Takže už rok a půl sleduji přes DVB-T2, žádný problém…


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Septoboxi
PříspěvekNapsal: 08 lis 2019 22:27 
Řádný člen

Registrován: 08 črc 2009 14:08
Příspěvky: 567
Bydliště: Košice
Kraj: SR - Košický
chlopi, kto mi vysvetlí princíp IR extenderu? Už som o tom počul, ale nepochopil, díky


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Septoboxi
PříspěvekNapsal: 08 lis 2019 22:36 
Uživatelský avatar

Registrován: 20 lis 2008 10:59
Příspěvky: 888
Kraj: SR - Košický
Použiješ ho ak chceš STB schovať dakde do skrinky alebo za tv ak ho máš zavesený na tv. V podstate je to kablik s ir snímačom pre DO, ak ho pripojíš ten vstavaný sa väčšinou odpojí.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Septoboxi
PříspěvekNapsal: 08 lis 2019 23:16 
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2010 12:04
Příspěvky: 8129
Bydliště: Náchod
Kraj: ČR - Královéhradecký
Tak to funguje u přístrojů, které mají externí přijímač DO a konektor.
Tohle je nejjednodušší univerzál.
Má to napájení 5V z USB, přijímač a vysílač.
Přijímač dáš tam, kam můžeš namířit dálkové ovládání. Vysílač se umístí před přístroj, který chceš ovládat. Co sejme přijímač, to vysílač pošle dál.

_________________
Na internetu není místo pro pravdu. (Howard Joel Wolowitz)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

© LuKyss 2005-2012 | ReproMania.NET & ReproObchod.cz



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group