Poslední návštěva: Právě je 12 říj 2024 14:21

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2183 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 106, 107, 108, 109, 110
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Autá a všeličo okolo
PříspěvekNapsal: 22 zář 2024 11:07 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
tatko Tom píše:
Môžes si spraviť test a merať, ja to nepotrebujem...
...Ty nemáš žiadny dôkaz, že to nepomáha. Načo sa unúvaš rozporovať niečo, s čím nemáš žiadnu osobnú skúsenosť...

Naprosto mimo.
Pokud něco tvrdíš, důkazní břemeno leží NA TOBĚ.
Oponenti mají výsostné právo, ba povinnost tvoje tvrzení zpochybňovat. Podej ověřitelné, objektivní důkazy, nebo přijmi posměch.
Ve starém Řecku by tě filozofové s tvou argumentací vyhnali za hradby s ředkví v konečníku.

Případná pokračování causy Metabond budu už mazat.
Na SZ s tématem Metabond nereaguju.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 zář 2024 11:16 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 zář 2024 13:44 

Kraj: ČR - Jihomoravský
Citace:
Kodl:
A co teprve když jsem ukecal kamaráda, aby mi udělal hlavu a ventily!
Pořád jsi nezauvažoval o elektrice? Kolem mě už to má kdekdo a všichni nadšení.

Uvažova neuvažoval... V garáži mám tři elektrický motorky (ne 500 nebo 1000W zavazedla na silnici, ale motorky)
a nějaký elektrokolo, ale u auta mi to nevychází ekonomicky. Nadšení je jedna věc, ale další věc je to, že když si koupím pěknou bazarovku za cca 300-500kkč, tak 5 let pojezdím a ještě to prodám za 100kKč minimálně. Když koupm novej elektromobil, tak to bude za 1M+, a za 5 let to možná dokážu prodat, nebo taky ne... tj máme tady rozdíl 800kKč za 5 let, i když započítám servis a cenu PHM, tak pořád mi ta elektrika nepřijde jako zajímavá. Neřeším dojezd, víc než 100km za den jezdím jenom výjimečně, tj stejně bych musel mít něco v rezervě. Ani tehdy, když bych minimálně půl roku měl i elektriku do auta z vlastních zdrojů. A hybrid ještě míň, to vlastně vozíš dvě pohonný jednotky, a jedna bez druhé stojí za ***, většina hybridů se ani nepohne, když jim umře miniaturní trakční baterka, stejně jako naopak, když nejde nastartovat spalovák, tak se to po prudším přidání plynu taky zastaví. Už z principu, z baterky co má max. 5kWh tahat 50kW je jistě 10C proud, a to jsem tak někde u baterek pro akunářadí nebo pro modely, A jistě je každýmu jasný, že pokud bude akušroubovák používat na plnej výkon každej den, že mu baterka vydrží tak možná do konce záruky, a je jedno, co je to za značku...Ve výsledku tohle platí i pro 100% elektromobily a každodení nabíjení proudy víc než 1C (a vybíjení taky...)

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2183 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 106, 107, 108, 109, 110

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]