Poslední návštěva: Právě je 23 led 2025 05:12

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3852 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 189, 190, 191, 192, 193
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Na čem momentálně pracujete
PříspěvekNapsal: 06 lis 2024 00:16 

Kraj: ČR - Zlínský
Spíš moje netrpělivost, měřil jsem ještě před dovolenou, jsou to difrakce od nerovností a mezery v zafrézování (aspoň doufám). Paradoxně zkušební měření jen volně SB26+ewg vypadalo líp. Hrb na 200Hz dělá difrakce u horního středobasu a převýšení na 70Hz je díky měření nf jednoho repro s BR v celkovém objemu pro dva (poučení pro příště, mít zapojené ve společném objemu oba)
Prostě jsem dal přednost to raději rychle změřit v nedokonalé ozvučnici a pak to ověřit v reálu. Nicméně úplně se difrakcí nezbavím, zaoblení hrany je malé, něco udělají i blízké středobasy. WG difrakce hodně omezí ale ne zcela, záleží na velikosti a tady se vlezl jen menší.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 pro 2024 00:08 

Tak po měsíci konečně hotovo, neplánovaně jsem se potrápil s černěním a povrchovkou korku, a taky s dolaďováním výhybky, úplně nesedělo měření se simulací, nakonec až 5tá varianta byla finální.
Za mě můžu říct, že SB26ADC je velmi dobrý tweeter, co lze dělit dostatečně nízko pro 2p.

Obrázek Obrázek Obrázek

Obrázek

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 pro 2024 17:50 

Kraj: ČR - Jihomoravský
co máš za zvukovody natěch vejškách? já mám něco staženýho z netu, ale jsou mnohem menší.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 pro 2024 19:57 

Tady jsem použil 6" verzi z https://www.somasonus.net/sb-acoustics-sb26, větší zvukovod se tam nevešel, nebýt výřezů, musel by to být jen 5" a tam už je ten přínos malý.
Dříve jsem opakovaně použil 6.5" verzi popř. s modifikacemi pro jiné výškáče, většinou to zafungovalo dobře, jen u málo vypouklých kopulek tam byly problémy.
Tady by se hodil také větší, protože spolu s difrakcemi končil "zisk" WG dříve než byla dělička, pak jsem to musel dost řešit na vyhybce, na druhé straně roll-off Seas byl příkladný.
Tento projekt se táhnul a v mnoha ohledech se nedařilo, ale čím víc je poslouchám na různých žánrech, tím větší je to radost. Ikdyž je to jen 2p.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 led 2025 03:30 

Pozeram, ze DIY pekne fici, co som tu dlhsie nebol a zmeskal aj zraz....
Tiez som sa po dlhsej necinnosti rozbehol a dokoncil 3 pary bedni, jedna z toho len prerabka vyhybky,
dalsie uz chystam, mensie stlpove: V 103cm S 21cm H 27cm, 2*5" osadenie a dyhovane jasenom, a este taky ulet, kokosove gule (na foto), kde bude aj zosik v malom sube a DSPcko [bez subu to nema ziadne basy].
K tomu este dalsi ulet z topolovej preglejky iba 4mm, s 4ma velmi lacnymi 2" v jednej bedni na zvukovode, takze to velmi slusne basuje a ma len 3L objem [na foto], -> len tym, ze su velmi lacne, maju aj tragicku citlivost, okolo 80dB/W, takze k nim pojde 40Wrms zosik - co teda v pohode zvladaju. Tie 2" su zvlastne tym, ze klesaju od 5khz dole, proste to nema vysky a este som im menil parametre, lebo mali fs 200, teraz maju po uprave ~160hz.
Aktivne 2pasmo https://elektro.bazos.sk/inzerat/173299 ... ustavy.php
a tu prerabku som uz hodil na predaj,ale to bude zase asi nadlho :roll: https://elektro.bazos.sk/inzerat/173298 ... vy-esb.php

Tie oranzove (perletova Lamborghini Gialo) na foto hraju paradne, to je jednak aj s najdrahsim osadenim, co som staval, ale to sa moze porovnat v pohode napr. s Monitor Audio Silver a podobnou kategoriou.
Priestorovo uzasne, basov tak vela, ze treba pri umiestneni v rohoch izby upchat BR alebo ubrat 3-4dB na zosiku. Vexla k tomu je na obrazku, vyslo to trochu komplikovanejsie 12/12/24/18 dB/okt.
A to mam este naplanovane jedno 2pasmo 8"+sirokac, a jedno 3pasmo, kde bude 8" v bandpasse a 2*4"+1" stredovysky, navyse aj 3pasmo, kde je 10"Visaton W250S+peerless stred a vyska
Dufam, ze sa to podari aj vsetko popredat , lebo repro mam skladom este na minimalne dalsich 6 parov bedni :D :D

Co ste spominali TPA3255, tak to som vymenil kamaratovi v bedni, co som mu vyrobil za povodne TDA7498 , len ma taku zvlastnu vadu, ze pri istom nastaveni gainu, sa vypina daka ochrana alebo co. Trafo k tomu som dal 480W, 10A*48V, takze tu problem nie je. Ak je gain nizsie, hra to hlasno a nevypne, Ale ak je gain vysoko, vypina a to hra este relativne potichu. Inak celkova vykonnost sa mi nezda velmi vyssia ako 7498 a kvalitou zvuku este mozno o chlp horsie..

Btw, ako zmensim obrazky, nech nie su take obrovske v prispevku? :idea:

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 led 2025 18:27 
Řádný člen

Kraj: SR - Košický
KomarD-Jeay, kde v KE kupujes súčiastky?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 led 2025 00:18 

V ke len obcas, ked mi daco aktualne chyba a nemam skladom, v radioamater schotter alebo v TA elektro. Nic ine tu uz ani nie je.
Inak vykupujem na ebay suciastky v drazbach alebo aj cele vyhybky a potom vykuchavam, alebo to nakupim v prodance (bennic). Ale kedze cievky maju extra vysoke ceny, tak skor len z drazieb alebo mam drot a navijam.
Uz len na tej vyhybke na foto by cievky pri kupovani v eshope vysli na ~50eur.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 led 2025 11:23 
Řádný člen

JJ, akurat u schottera mi minule povedal predavac, ze v KE tento typ tovaru uz skoro nikto nekupuje, takze skor dopredavaju. TA-cku fandim, mal snahu robit vlastne sustavy. Akurat sa mu to velmi nepredava.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 led 2025 15:04 

Celkovo akekolvek DIY upada, ostavaju pri tom notalgici. Ludia nakupuju nove namiesto opravovania. Este v TA okolo vianoc mava farebne ziarovky do retazi. Ale aj to sa minimalne vyplaca, kedze tie ziarovocky su fakticky drahe, vyroba je obmedzena, odidu 4-5 a za 10eur je uz nova 10m LED retaz... uz len spomienkovy optimizmus.

Pokus o predaj, v prvom rade vedie znacka a moznost ovladania cez telefon.... Je jedno, ako to hra. Kamarat si kupil https://www.jbl.sk/jbl-bar-800 hra to v podstate otrasne, jedina dobra vec je sub, je naozaj hlasny aj v 40m2 izbe, ale samotny soundbar za nim vobec nestiha ani hlasitostou, ani kvalitou. Ale jemu "staci". Pritom som mu vyrobil 5.1 system repro, ale uz do noveho domu chcel len tycku pod telku.
Preto ani v TA tie svoje lahko nepreda, ked nema riadny eshop a velke logo.

Na neuverenie vsak ozil WATT casopis, hoci v tlacenom prevedeni to uz nebude https://www.watt-audio.sk/
Inak v KE zacala "nova" znacka repro (Starkaudio, teda po novom Truune, ma konkurenciu), existuju vraj uz viac rokov, ale teraz boli v BA na vystave a odladzovali aj v Audiofeel posluchovni. Napr. maju toto, (nepocul som ich) no je v tom Accuton, takze celkovo drahe ale z ~~principu musi hrat kvalitne https://www.watt-audio.sk/2024/12/09/au ... orca-mini/
Pred vianocami som este pocul tiez novu znacku, 2A audio z Oravy, https://www.2a-acoustic.com/sk/speakers ich PB-6 . Za tie peniaze celkom fajn, aj ked nie uplne rozumiem logike dizajnu, kedze napr. ten basak je velky na malo ozvucnicu, potrebuje aspon 2x tolko litrov, aby basoval.

Popri maloseriovkach z CZ, Heeskof (od Hýskova u Berouna), Elfton, RDacoustic a pod, prijemne spestrenie.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 led 2025 18:12 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Hifi je skutočne už len okrajová záležitosť pre niekoľkých nadšencov. Bežných ľudí to dnes nezaujíma vôbec. A keď už niekto zháňa repráky, tak na nejaké párty ozvučovanie...takže primárne niečo takéto:
https://www.alza.sk/jbl-partybox-stage- ... 6.htm?o=10
Zo zvuku týchto párty bední sú všetci v prdeli, lebo to basuje...a popravde, na tie sračky typu "Ema Drobná s Egom" to fakt stačí.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 led 2025 21:01 

Ja už na audio nemám ani čas ani peniaze ( a to som sa finančne posunul niekde úplne inde za tie roky) . Nemám čas ani počúvať hudbu - max tak v aute kde niektoré repro su aj poškodené ale mam to v zadku. Vo firmenom je to zas social packet audio. V skrini nedokončené projekty - repra atď. Ešte uvažujem že dokončím niekedy aspoň to čo som začal ale kedy to netuším. Mám milión iných veci čo sú podstatne podstatnejšie. Dúfam ale že časom sa to ustáli a ostane čas aj na staré koníčky ehm.... staré ... teraz nemám žiadne. To je doba :x

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 led 2025 13:30 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
A co to?

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3852 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 189, 190, 191, 192, 193

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]