Poslední návštěva: Právě je 29 lis 2025 16:13

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 148 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Ceny starých audio komponent a překupnictví
PříspěvekNapsal: 17 bře 2013 08:35 
Zabanovaný

Kraj: ČR - Zlínský
JEŠTĚ MOŽNÁ TŘEBA ROZLIŠIT REPRO DOBRÉ KVALITY ARN 6608-04, KTERÉ PROSTĚ KOUPÍŠ A HRAJEŠ S DOBROU VÝHYBKOU, SÁM MÁM MONOLOGY K PRÁCI POUŠTÍM ,TAK TY MAJÍ URČITĚ CENU PROTOŽE HRAJOU S KONKURENCÍ ZA TY PRACHY NEKOUPÍŠ ANI MAGNET.. A POROVNÁNÍ SE STARÝMI KŘÁPY ELEKTRONIKA KTERÁ BYLA VYROBENA ,UŽ JAKO NOVÁ STÁLA ZA PRD VIZ KOTOUČÁK B 101 STEREO KTERÝ ŠUMĚL JAKO PRASE ODSTUP SIGNÁL ŠUM UŽ JAKO FUNGLOVKA.ZAKOUPIL JSEM HO V ROCE TUŠÍM 1977 PO MĚSÍCI ŠEL Z DOMU. A MYDLIL JSEM DO TUZEXU TEHDA DO žILINY PRO GRUNDIG TK 547 UPLNĚ JINÁ TŘÍDA.POŘÁD SI MYSLÍM, ŽE TO JE ZA DOBRÝ PENÍZ...

elyt napsal :Nikomu nic nezávidím, ale tento typ lidí nenávidím. Byl jsem holt vychován k tomu, abych vše získal poctivým přístupem a ne veksláctvím. Asi jsem tudíž dle měřítek současné doby na hlavu padlý piotomec.

OSOBNĚ SI MYSLÍM ,ŽE DNEŠNÍ STÁT JE VELKÝ VYKSLÁK.
PROTOŽE CO DŘÍVE REŽIM NEMĚL RÁD,TAK DNES TU ŠMELINU ZLEGALIZOVALI.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 bře 2013 18:46 

Kraj: ČR - Pardubický
Ahoj
Vidím problém v přístupu.
Na jednu stranu chcete diskuzní klub, kde zkušenější poradí, poučí a naučí zadara, kde může přijít nemajetný začátečník a dostane co potřebuje za cenu víc než mírnou. Vítám, že i tací se zde často najdou.
Na druhou stranu jsou zde vlivy, které přejímají cenové hladiny z Aukra či jiných "luxusních" bazarů. A snaží se zde zavést tržní od slova trhni ceny. Žel i tací se zde najdou.
Manýry druhých odrazují ty první.

Tento trend má dle mého vzrůstající tendenci (stačí si stovnat ceny stejných komponent za posledních pár let). A obávám se, že se tento web blíží pomalu úrovni Audiowebu. Vítám, že se zde dosud nepoužívají vulgární slova, že zde nemají vlastní koutek experti, ve kterém namísto rady těm slabším namítnou, že své draze(?) získané vědomosti přece někomu neřeknou zadarmo.

Učím na průmce a podílím se i na bastkroužku. Venkovský študák bastlíř na své záliby dá ročně od 300 do 2000Kč. Ze sta žáků to baví v průměru dva. Materiál si musí sami platit, s ostatním se jim pomáhá jak se dá. Ani výrobní fabriky tyto kroužky nemají zájem podporovat z různých, kupodivu rozumných důvodů.
Když jsem sám studoval, ze sta nás bylo sedm a to jsme dostávali i materiál od školy.

Pokusme se udržet úroveň tohoto webu na slušné úrovni, zatím to nedá tolik práce. Myslím rady dobré a ceny mírné.
K repasi. Sám repasuji a vím, že dobře repasovaný kousek se stejně vždy prodá pod cenou, repasované díly vždy něco stojí. A to se nesmí počítat čas.

A šmelinu nemusím, stejně jako rozumná většina, které tímto děkuji.

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Kdo provádí opravy, repase reproduktorů?
PříspěvekNapsal: 25 říj 2013 17:35 

Kraj: ČR - Středočeský
.

Naposledy upravil nobie dne 07 lis 2013 20:50, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 lis 2013 18:58 

Kraj: ČR - Jihomoravský
[color=#BFBFBF]dobrý den drahý Nobie, děkuji za Váš příspěvek v tomto threadu o opravářích reproduktorů; opravdu rád bych jednou lépe a hlouběji pronikl do typologie a pohnutek anonymních diskusních přispěvovatelů Vašeho kalibru; mohl byste mi prosím příležitostně zavolat na 604798432? nebo třeba jen napište SMS, zavolám zpět :)
Děkuji a zůstávám s úctou,
Tomáš Dvořáček, Brno
;) PS: v příloze zasílám jeden ale opravdu prvotřídní vykuk specielně pro tento den :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :shock:
[/color]

Naposledy upravil hifiklubbrno.cz dne 08 lis 2013 12:17, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 lis 2013 02:32 

..

Naposledy upravil nobie dne 07 lis 2013 20:51, celkově upraveno 11

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 lis 2013 08:03 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
U všech všudy... Kam zmizel phaseplug???

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 lis 2013 10:30 

2 NODIE - ne nikoliv, komerčními opravami reproduktorů se nezabývám a nikdy zabývat nebudu, bo je to práce náročná a nevděčná a věz, že určitě nebylo záměrem mého prvního příspevku se takto presentovat. A ještě malá poznámka- někdy i zdánlivě negativní a pomluvačná kampaň se může obrátit ve výhodnou reklamou (což je často v rozporu se směrováním toho, kdo "vítr" jen seje), m.j. proto bych byl pro, aby se tento (teď už asi fakt) komerční ocásek tohoto threadu přesunul do nějakého nového threadu zde na repromanii (něco jako komerční inzerce/představení a hodnocení reproprodejců atp). to je asi na admina.

2 RANSOM - ano, původní prachovku zničily dětské prstíky, a m.j. proto je stav tohoto zboží (jak si jistě laskavý a pozorný čtenář všiml) v popisu inzerátu označen jako chvalitebný až dobrý, to znamená jako ve škole- dva až tři (s přihlédnutím i nějakých dalších oslích rohů, což se vše potenciální kupující dozví z fotek a/nebo při tlf/osobním jednání). Technický stav vč. stvrzení provedeného frekvenčního testu pak dokládám vlastnoručním podpisem v jakémsi předávacím technickém protokůlku (viz fotky u aukcí), který kupující take obdrží (to jen uvádím, abych tu neskončil za nějakého německo-polského aukrovykuka, který je klidně ochoten a schopen nabízet reprobedny, které netěsní, s drnčícími koši, utrženými cívkami, zteřelými membránami atp). Tak, ale teď férová nabídka, uděláme pokus: postavím vedle těchto DM601s3 ještě jedny "tovární" 601s3. Pokud u 6ti z 11 různých poslechových ukázek určíš, že právě ty "tovární" hrají lépe, můžeš si je odnést, a to zdarma vč. slavných phaseplugs i kabeláže :) Pokud se netrefíš, vyplatíš on-line převodem ekvivalentní částku na dobročinné konto, které já předem zveřejním. Poslouchat se bude ve std. panelákovém pokoji 20m2 na referenčním zesilovači Yamaha dsp-a1/a2 a na nahrávkách z CD/LP/SACD. V výsledek tohoto testu zveřejníme v tomto (nebo návazném) threadu. A když se budem nudit, můžem se pak ještě vsadit, jestli hrají lépe 601s3 či 601s2 (nautilus/phaseplugs) verus ty původní, ne-nautilové 601 bez phaseplugs. Případně mohu vytáhnout ještě nějaké "esozrukávové" a "předpotopní" B&W z nejlepších let (ca 1973-1985) a porovnat si je tu např. s B&W CDM1. Hodně lidi se mi tu pak většinou hodně diví :)

...ale to by jeden nesměl ztrácet svůj drahocenný a jedinečný čas zbytečnostmi, že ano... takže i já už teda končím a jdu lakovat ...novou várku ;)

hezký den,

tom

Naposledy upravil hifiklubbrno.cz dne 05 lis 2013 10:40, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 lis 2013 10:38 

Kraj: SR - Trenčianský
Co to tu zas riesite?
Podla mna sa tu mam dozvediet, kde si mozem dat spolahlivo opravit reproduktory...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 lis 2013 12:50 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Pane hifiklube, za prvé mezi Yamahou DSP-A1 a DSP-A2 leží menší svět, za druhé ani DSP-A1 není žádný referenční zesilovač pro stereo.
Jinak to používání výrazů jako "jakýsi předávací technický protokůlek", "audiofilní papírové vrchlíky" ( :D :D :D ) je mi nějaké povědomé, pravděpodobně se budeme z mé minulé kariéry odněkud znát.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 lis 2013 13:24 

.

Naposledy upravil nobie dne 07 lis 2013 20:51, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 lis 2013 13:36 

dobrý den, pane Laminat, s výrazy typu "audiofilní papírové vrchlíky" neoperuji, prosím všimněte si, že celá ta "pseudocitace" v rámečku to byla pouze jakási ad-hoc představa uživatele "Nodie" o tom, jak ještě lépe by mohl vypadat takový typický aukro-žargon, bohužel mu to tak asi nevyznělo, i když je text (vč. fotek) tohoto přispěvku do této chvíle 9x editován...

Pokud byste se mi představil jménem (jako já ze začátku svého výstupu zde), možná bych si Vás vybavil/dohledal, bohužel Vás Váš nick činí poněkud anonymním. Diskuse o yamaze dsp-a1/a2 považuji v rámci tohoto threadu také za irelevantní, ale když mi zavoláte nebo napíšete PM, můžeme to probrat osobně nebo v jiném threadu; toto původně byl (i když to tak nevypadá) thread o zkušenostech se subjekty, které se komerčně zabývají opravami reproduktorů (tzn. nejtypičtěji asi výměny spodních/horních závěsů membrán, membrán samotných, výměn pošozených kmitaček atp)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 lis 2013 16:31 
Řádný člen

Kraj:
V první řada běch rád poprasil zúčastněné, aby nepoužívali špatně čitelné barevné písmo. Svůj příspěvek nijak nezdůrazní, jen naserou čtenáře.

V druhé řadě technicky vzato nahrazovat phaseplug vrchlíkem je kravina, když už ne z jiného hlediska tak z hlediska odvětrávání kmitacího systému. Reproduktory s vrchlíkem mají úmyslně perforovanou cívku u jejího řekněme krčku, kudy se při pohybu membrány vyrovnává tlak vzduchu uzavřeného právě pod oním vrchlíkem. Současně se tím cívka chladí, omezuje to pazvuky, které při tom vznikají a zlepšuje to linearitu. Kmitací systém reproduktorů navrhovaných od začátku pro využití phaseplugu tyto otvory často nemají, jelikož to není potřeba - kmitací systém se odvětrává předem a žádné pazvuky při tom nevznikají. Z toho plyne že je možné upravit systém navržený pro instalaci vrchlíku na phaseplug, opačně však nikoliv.
Dále se tím změní vyzařovací charakteristika v oblasti vyšších frekvencí, v tomto případě středů, aniž byste to zohlednil adekvátní úpravou výhybky. Instalací vrchlíku jste tedy prokázal svou neznalost a zákazníkovi, který toto nemůže jakožto laik vědět, tak prodáváte poškozé zboží (objektivně), navíc mnohdy v ne zcela adekvátních cenových relacích (můj subjektivní názor).

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 lis 2013 16:45 

Existují i prodyšné - děrované popřípadě propustné vrchlíky, ale to jen tak naokraj.
Je potřeba mít na paměti, že toto tu je uzavřená komunita lidí, kteří si můžou prezentovat informace mezi sebou jak je libo, a pokud jsou objektivní, má kdokoli další z kšeftu z venčí dost "smolíka". Samozřejmě, že poukázaný problém je třeba prokázat, což se zde snad povedlo.

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 lis 2013 18:30 
Řádný člen

Kraj:
Ty prodyšné vrchlíky vím že jsou (resp. byly). Nevíš kde se to dá koupit?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 lis 2013 19:35 

To nevím. Nikdo normální si s tímhle doma nehraje :-) Tedy, víš co myslím. No offense...

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 lis 2013 22:02 

i) to THALES - děkuji za postřeh. ALE obávám se, že tu nakonec stejně pracujeme s menší nepřesností a špatným závěrem - to, co Ransom nazval jako phaseplug není phaseplug jako takový (tedy tak jak jej známe např. u BW CDM1/7/9 SE/NT), ale obyčejný plastový/foliový vrchlík ve tvaru tolik charakteristického phaseplugu (neboli brněnského orloje). Takže náhrada za klasický vrchlík nemá vliv ani na chlazení kmit. systému ani na pazvuky od chladících otvorů umístěných na kmitačce pod spodním závěsem memrány. Stran vlivu tvaru vrchlíku na podání stedových/vyšších frekvencí bych asi byl opatrnější, možná existuje nějaká laboratorně obhajitelná teorie, přesto z praxe a předcházejících paralelních srovnávacích testů modelů šestistovkové řady vycházely zvukově nejllépe vždy ta původní provedení (neříkám, že za to může právě ten jejich klasický kulatý vrchlík, i když bacha, on je u původního provedení výrazně lehčí než ty mnohem těžší designovější plastové "phaseplugy" u provedení s2. Na druhém místě se umisťoval facelift "s2 Nautilus" (s malým odstupem u 601 a 602, větším odstupem u 603 provedení (díky jednodušší výhybce vs pasivním akustickým radiátorům u pův. provedení)) no a prvedení s3 jsou vhodné spíše do domácího kina, a to vrchlík nevrchlík, sorry....this is not a rocket science.

ii) stran barvy písma - nemám až tak zapotřebí se tu vykřičovat vůkol kolem, proto ten bledý odstín. Hele, původně jsem pouze chtěl reagovat na komentář, na který jsem náhodou narazil při hledání na netu, a to na hodnocení reproservisu, který jo teprve předvedl opravdovou reprohrůzu, takže myslel jsem, že by někoho mohl zajímat můj názor, jakožto relativně zkušeného. Bohužel jsem si zavčas neuvědomil specifika českého internetového diskusního prostředí :)

iii) stran cen - ty si tak trochu určuje trh, ne snad? a také jsou často určeny tak, aby se z nich dalo co? ...smlouvat!

iiii) omlouvám se, že tu některé (nebo možná všechny) irituje komerční podtext mého konání. Možná jste někdo mohl vybrat i jiného reprezentanta z ostatních mých nabídek (nebo vůbec z nabídek jiných prodejců), teda to jen kdyby náhodou někdo v této entropii prahnul po objektivitě...ono hledat na použitém zboží mouchy nebude až tak těžké. Jinak podobně "nešťastné" bedny viz výše se tu objevují málo, primárně nevozím, většinou jen když jsou v nějaké sestavě. A jsem přesvědčen, že budou svému majiteli sloužit k naprosté spokojenosti a rád si troufnu na ně poskynout doživotní servisní podporu v případě nehod. Je to za tu cenu hodně nebo málo? pro někoho, kdo potřebuje vydělávat peníze jinde a jinak? možná ano, možná ne.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 lis 2013 22:38 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
"to, co Ransom nazval jako phaseplug není phaseplug jako takový (tedy tak jak jej známe např. u BW CDM1/7/9 SE/NT), ale obyčejný plastový/foliový vrchlík ve tvaru tolik charakteristického phaseplugu"

V tem případku sorry a dík za vysvětlení. Nic jsem nekritizoval, nekomentoval, jen se divil změně.
Většinou se setkávám spíš s lidmi, co phaseplug do repráků přidávají místo aby ho odundávali. Uznávám, že prachovka v tom tvaru na mně působí podobně lacině jako u Sony Xplod. Že to je jen prachovka, jsem z fotek nevykoukal.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 lis 2013 23:19 
Řádný člen

Kraj:
hifiklubbrno.cz píše:
Stran vlivu tvaru vrchlíku na podání stedových/vyšších frekvencí bych asi byl opatrnější, možná existuje nějaká laboratorně obhajitelná teorie, přesto z praxe a předcházejících paralelních srovnávacích testů modelů šestistovkové řady vycházely zvukově nejllépe vždy ta původní provedení (neříkám, že za to může právě ten jejich klasický kulatý vrchlík

OK, není to phaseplug, ale vrchlík. Přesto si nějak sám odporujete. Buď to má vliv na zvuk a pak je teřba to zahrnout do měření a ladění výhybky, nebo to nemá vliv na zvuk a pak tedy nevím proč jste tuto úpravu prováděl. Tak jak to tedy je?

hifiklubbrno.cz píše:
ii) stran barvy písma - nemám až tak zapotřebí se tu vykřičovat vůkol kolem

Výborně - postačí tedy standardní černé písmo o standardní velikosti ;)

hifiklubbrno.cz píše:
iii) stran cen - ty si tak trochu určuje trh, ne snad? a také jsou často určeny tak, aby se z nich dalo co? ...smlouvat!

Jak se to vezme. Prodávat můžete samozřejmě za kolik chcete, v tom vám nikdo nebrání. Není to však ani v rozporu s tím co jsem výše prohlásil že si myslím o vaší cenové politice. Řekněme že sice nemám zkušenosti s Vámi, takže nemohu vyloučit že Vám křivdím, ale mám určité zkušenosti s lidmi, které prodávají v cenových relacích, kde je nemalý rozdíl mezi morální a prodejní hodnotou prodávaného zboží. V jednání s nimi jsem našel jakési společné jmenovatele, které mě od myšlenky vyjednávání předem odrazují. Mimo jiné přespřílišné a mnohdy nereálné vychvalování dané věci, které jsem slyšet nechtěl místo reálného jednání o ceně. Dále neochota rozdíl srovnat na akceptovatelnou úroveň a někdy i jistá arogance. Ale to jen tak bokem jelikož to není předmětem tématu.

hifiklubbrno.cz píše:
iiii) omlouvám se, že tu některé (nebo možná všechny) irituje komerční podtext mého konání.

Vůbec ne, tady na fóru máme více lidí kteří nabízí komerčně své služby a nikdo s tím nemá problém. Myslím že po prohlídce toho, co poskytují se tu asi nenajde nikdo, kdo by tvrdil že si požadované peníze nezaslouží.

hifiklubbrno.cz píše:
A jsem přesvědčen, že budou svému majiteli sloužit k naprosté spokojenosti a rád si troufnu na ně poskynout doživotní servisní podporu v případě nehod. Je to za tu cenu hodně nebo málo? pro někoho, kdo potřebuje vydělávat peníze jinde a jinak? možná ano, možná ne.

To zní výborně! Bohužel jsem už četl něco na jiných fórech od nepříliš šťastných majitelů, ale třeba je to jen smůla - nějaký nespokojenec se vždy najde že? Co přesně je tedy v ceně? Nějaká "záruční" oprava? Nebo že seženete díly zcela bez provize s poštou v ceně? Prostě by mě zajímalo co je v té ceně přesně navíc.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 06 lis 2013 00:16 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Taky by mě zajímalo,co znamená poskytnutí servisu na reprobedny...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 06 lis 2013 10:17 

to (většinou) THALES:
I) VRCHLIKY tyto vrchlíky (neboli "phaseplug", brněnský orloj, bullet, atp) u provedení s3 jsou dost subtilní (narozdíl od provedení s2) což je sice dobře, ale zato jsou pak díky tomu celkem často poškozené (od dětí, od manipulace, vysavačové nehody atp), někdy je na nich třeba jen vlasová podéná nebo příčná trhlinka, která ale při frekvenčním testu buďto způsobuje nežádoucí resonance, nebo jí fouká (a vzniká aerodynamický jev/šelest). Někteří uživatelé/prodejci si toho (ať už v dobré víře či nikoliv) ani nemusí všimnout. Buď se tedy vrchlík nahradí (bez jakéhokoliv vlivu na zvuk), nebo se dá koupit nový celý měnič (ca 1000kč), což je ovšem poněkud ekonomicky neopodstatněné rozhodnutí.

ii) CENY - pokud se jednou staneš prodejcem, pak by Tvoje cenotvorba měla vypadat zhruba takto:
- pořizovací jednotkový náklad
- rozpad ceny dopravy/transportace na jednotku
- Tvůj investoavný čas (ověření funkce/provedení testů, případné nutné servisní zásahy, očista a focení, příprava a administrace aukce, jednání se zájemci, předvední zájemcům) zde se typicky dostávám na odhadem 5-10h celkem strávených na "jednotku"
- rezerva na krytí jiných nevydařených obchodů/transakcí
- marže (vytváření dlouhodobých rezerv ("nemocenské", staroba,...), živobytí, jídlo, hypotéky, provoz dvou Ferrari a jednoho Lamborghini apod :))
- OSVČ problematika (daně, sociální a zdrav. pojištění)

výslednou zkalkulovanou cenu pak ještě musíš porovnat s ostatními nabídkami/cenami na trhu a nějak se pokusit se vejít.

Takže mohu Tě ujistit, že pokud tu nějaký prodejcí nabízí nějaké DM601 "s vrchlíkem" za ca kč 6500-6800,- tak že na podobné transakci mají ve výsledku nejpíše docela drobky ve srovnání s majitelem hifistudia, který je bez práce nové prodával za 13tis s čistou marží 15-20%. Pak je tu kategorie tzv. "poláků" či "těšíňáků" kteří přístroje získávají v příhraničních bazarech/ekodvorech/flohmarkts a dováží (což je dnes asi většina Aukra) a jsou to přístroje v nejrůznějším stavu, většinou spíše levnější modely, které si pak někdo opravdu může dovolit nabízet od koruny aniž by se bál, že na něčem jakkoliv prodělá.. A mne pak týdně nemá kontaktovat tak 5-10 lidí, abych jim opravil gramofon, který na aukru koupili, že abych jim taky nechal vyrobit nové víko jaké viděli u mě, abych doporučil a sehnal přenosku/jehlu, nastavil geometrii,, abych jim zajistil opravu tu nějakého zesilovače, tam reprosoustavy, protože jejich vykutálený prodávajíci se s nimi nebaví.. Bohužel ani já se s těmito lidmi (po řádné omluvě) nebavím.

iii) PRODEJNÍ ŽARGON - ano, to je něco, co se musí dávkovat a přizpůsobit prostředí a cílové skupině potencionálních zájemců. nějak jinak se musíte prezentovat mezi ostatními hifi-piráty na aukru (vypečený a přebujelý žargon) narozdíl od hifi fór, kde je ten žargon skrytější a sofistikovanější.. Pokud ve svých prodejích popisuji stav a vlastnosti, musím odhadnout potencionálního zájemce a jeho potřeby a vnímání a opravdu nemám potřebu z něj (ani ze sebe) dělat hlupáka, protože to se většinou vrací jak boomerang (a já preferuji, když se vrací zákazníci)

iiii) SPOKOJENOST ZÁKAZNÍKŮ - v tuto chvíli mám za sebou pár tisíc (slový "tisíc") jednotlivých transakcí/prodejů za mnoho let (z toho ca 400kladných hifi komentářů na aukru, kde jen jeden je negativní od zmatené paní, která si stěžovala na vysoké poštovné) Na obsedantně kompulsivní pedanty a jiné atypy narážím naštěstí tak jednou za rok, a ano, už i mne nějaký (konkurenční?) dobročisko kdysi stihnul na anonymní oznámení dostat před komisi na finančáku, takže jsem i řádně proškolena a poučen :). Nikoho jsem nikdy nepodvedl a nenechal ve štychu a pokud se vyskytnul jakýkoliv, problém tak ten jsem se vždy snažil řešit (80% se beztak vyřeší po telefonu). Všimni si, že všechny problémové transakce, které probublaly na internet (je jich pár - garrard zero 100, technics sl-pg390 a nyní vrchlík u 601) jsem zatím vysvětlil a snad i obhájil. A sorry, to je hodně dobré skóre, i když bych radši, aby se limitně blížilo nule. ..samozřejmě že podobné diskuse a ataky viz výše jednoho mrzí, protože špatné zvěsti se šíří 10krát rychleji než dobré a málokdo má potřebu se vrátit s pochvalou; naštěstí i tak z 99,9% pracuji s emocemi positivními, které mne pak vždy "nakopnou" viz např. zde:

http://hifiklubbrno.rajce.idnes.cz/hifi ... a_navstev/

iiiii) ZÁRUKY - vracení zboží/peněz? na to bohužel v této republice už nemám nervy, protože není nic pohodlnějšího než si koupit kotoučák, zdigitalizovat si na něm přes víkend svoje nahrávky z mládí a pak do něj bodnout šroubovák a zkoušet jej reklamovat. Ano, takže už i já jsem byl takto napálen, krom toho se najdou lidé, kteří zkouší "co ty bedny daj", pak jsou nejrůznější elektro-lamové atp atd., měl jsem tu i chlapa, kterej koupil zesilovač a pak jej záhy reklamoval a ano, přišel mi vadný zesilovač, jenže jaksi s jiným seriovým číslem (jaká to záhada, že?), takže nejsem ochoten nikomu nic na můj náklad takhle opravovat a šel jsem jinou cestou - místo toho věnuji mnohem větší péči výběru a přípravě/otestování přístrojů před prodejem, což se mi vyplácí (k reprosoustavám a gramofonům přidávám podepsané protokoly atp).

Přesto, aby měli kupující jistotu, klidného spánku (a já konkurenční výhodu nad "poláky"), tak nabízím něco jako doživotní podporu a asistenci, protože už po letech zkušeností vím co od kterého modelu či přístroje očekávát, protože je vybírám opatrně a věnuji jim čas, protože znám nejrůznější opraváře zesilovačů a reproduktorů, kteří jsou spolehliví (tzn. kvalita/termíny) a levní. A to se bavíme o opravách v řádech stokorun! jo a také umím v případě nutnosti dovézt spousty nejrůznějších náhradních dílů levněji, než kdyby se kupovaly v místních značkových zastoupeních. Je to pro mne sice časově zrátové a bez (primárního) finančního efektu, mohu si to ale dovolit, protože se i tak nakonec jedná jen o pár případů ročně. S touto mojí filosofií jsou moji kupující předem obeznámen a zatím bez problemů.

omlouvám se, že jsem se opět takto rozepsal (a v tej horlivosti i tykal), kdo mne ale zná, ví, že jsem ukecaný :) Nechtěl (a vůbec nepotřebuji) si tu dělat jakoukoliv reklamu (sezona už je opět v plném proudu, takže práce je nad hlavu) ale extrémně mi záleží na tom, aby nějací vice či méně anonymní pisálci vážili svá slova, než někoho konkrétního označí vykukem! Jinak pokud byste se chtěli ještě na něco zeptat nebo okomentovat, tak rád zas zareaguji, ale upřímně - už mě to začíná zdržovat..... od šmelení a překupničení, whoooo :)

děkuji za pochopení,
tom

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 148 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]