BlackRider píše:
Dík za nabídku, ale počkám ještě, jestli se někde nevyvrbí ty větraný.
Jak je vidět z měření, index směrovosti se významěji láme kolem 2kHz (zkusim někde vyštrachat ten kód data výroby), takže dvoupásmo s nějakým "parnějším" výškáčem by šlo. Zkoušel jsem se Seas 27TBFCG ve WG300, ale ten výškáč je nějakej zabržděněj (měří to ale hezky

). Ve smyslu, že chybí ta pomyslná jiskra na konci pásma. Mám doma ještě sestavu
Vifa DX25TG09-04 + výše zmíněný zvukovod, to by mohlo fungovat lépe. Zatím nebyl čas.
Edit:
Mám ještě pár větraných ARZ669 (KE20), jenže v těch se někdo rýpal a je tam jiná středička (tuhá jak prase oproti fabrické) a někdo vyměnil (předpokládám textilní impregnované) závěsy za pěnové. To by asi nevadilo, poněvadž jsou dobře poddajné, jenže ta středička z toho udělala něco co tak hezky nebasuje. Samozřejmě na středech kolem 500 Hz se ztratila rezonance gumového závěsu. Takže by se to dalo řešit rozborkou a výměnou středičky, ale fakt nevím, kde ji shánět. Pak by z toho mohl být lepší reprák než originál, bohužel s omezenou životností kvůli pěnovýmu závěsu. Fotodokumentace KE20
zde (odkaz na můj OneDrive).
Možná bych měl řešení na tu tuhou středičku... Je to už dávno, co jsem to aplikoval na pár basáků v nějakých aiwa bednách od věže... Našel jsem je, byly to Aiwa SX-N990. Kupodivu to mělo plnohodnotnou výhybku, myslím 12/12 db/oct, ikdyž s bipoláry a cívkami na feritu, pořád ale určitě lepší než jen koďan, jak to u takových krámů bývá zvykem. Ale basáky se mi zdály pořád takové moc tuhé, až přiliš "blbuvzdorné" nevím jak v řeči TS parametrů popsat asi až moc tuhou středičku... Každopádně jsem dostal nápad, části středičky se prostě zbavit. Tak jsem vyřezal 4 kusy středičky, tak že zůstal takový kříž ve stylu pertinaxového středění na starých repro, asi o polovině až 60% původní plochy, a basáky jsem tím trochu z-ARZ-koval... a subjektivně to pomohlo, tuhost se snížila a středění zůstalo funkční... Nepozoroval jsem ani žádné pazvuky, ale změřené to samozřejmě nemám, tak daleko zatím bohužel nejsem...
edit: Vlastně by to řešilo i absenci těch odvětrávacích děr v koši, jelikož by polovina středičky byla pryč, a větrat by si to mohlo vesele jak chce...

edit 2: Tak jsem to četl znova a koukám, že tam ty odvětrávací díry jsou, no tak to by už asi ničemu nepomohlo, že je to větrané ze spoda i ze shora... ale ten pocit...