Poslední návštěva: Právě je 22 zář 2018 16:47


Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Repase CD Philips 350
PříspěvekNapsal: 20 led 2018 16:51 

Registrován: 20 pro 2013 17:17
Příspěvky: 16
Kraj: ČR - Zlínský
Zdravím pánové, chci vyměnit kondenzátory na napájecí desce a narazil jsem na problém. Je tam starý kondenzátor Philips 6800uF/16V v hliníkovém pouzdru a když srovnám servisku s napájecí deskou, tak je opačně polarizovaný než by měl být. Vyměňoval ho už někdo?


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Repase CD Philips 350
PříspěvekNapsal: 20 led 2018 17:30 
Uživatelský avatar

Registrován: 21 bře 2010 13:03
Příspěvky: 6
Kraj: ČR - Olomoucký
Změř si na něm napětí, i ve schématu bývají chyby, já mám třeba v servisním manuálu Grundigu zakreslenou LED opačně.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Repase CD Philips 350
PříspěvekNapsal: 20 led 2018 18:08 

Registrován: 20 pro 2013 17:17
Příspěvky: 16
Kraj: ČR - Zlínský
To teda nevím, jestli půjde, napájecí kablík je krátký, našel jsem na netu borca, co taky vyměňoval všechny kondy na téže desce a nikde nepíše o problému. Pokud se ale podívám na ten kond 6800uF/16v, tak ho má obráceně.
http://insideclassicaudio.blogspot.cz/2 ... cd150.html
a tady je stejná deska evidentně s novým kondem, všechny - na stejné straně
http://cabasse.vraiforum.com/t4748-Philips-CD-150.htm


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Repase CD Philips 350
PříspěvekNapsal: 09 bře 2018 21:34 

Registrován: 27 říj 2008 18:11
Příspěvky: 13
Jestli je to ještě aktuální a nějak ti to pomůže,tak moje raritní CD 150 to má na desce takhle...

Obrázek


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Repase CD Philips 350
PříspěvekNapsal: 10 bře 2018 18:43 

Registrován: 20 pro 2013 17:17
Příspěvky: 16
Kraj: ČR - Zlínský
Jo, to je podle servisky, akorát nechápu, proč ten starý je obráceně. Ale ty jsi kondy neměnil, pokud můžu posoudit, jsou tam Nicicony na 85°C. Vyměň si ta modré axiály dokud nedělají problémy, všechny mají kapacitu na 1/3 a ESR 2,5-4Ohmy.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Repase CD Philips 350
PříspěvekNapsal: 11 bře 2018 11:50 

Registrován: 27 říj 2008 18:11
Příspěvky: 13
Kondenzátory jsou zatím původní.Mimo to je tam několik jiných problémů vzhledem k době vzniku a možnostem tehdejší součástkové základny.Pokud jde o mechaniku,tak ta je naopak na velmi dobré úrovni s výbornými parametry i ve srovnámí s dnešními stroji.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

© LuKyss 2005-2012 | ReproMania.NET & ReproObchod.cz



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group