Poslední návštěva: Právě je 14 srp 2018 21:20


Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 57 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Sony versus Yamaha
PříspěvekNapsal: 13 kvě 2018 20:49 
Uživatelský avatar

Registrován: 21 bře 2013 18:29
Příspěvky: 234
Kraj: ČR - Olomoucký
To scarabeo :
Provokatére :!: :lol: Ještě že to mám 200 Km daleko jinak bych dojel.
Vlhnou mě v obyváku zdi tak mám na léto o práci a hlavně o prachy postaráno.
Další bedny už nehodlám stavět, aspoň né v následujících 5ti letech.Ona 15ti letá a druhá tříletá dcera taky něco stojí.

_________________
U mě hraje TESLA Technics SONY Yamaha Totem100


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sony versus Yamaha
PříspěvekNapsal: 13 kvě 2018 20:59 
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2010 12:04
Příspěvky: 7359
Bydliště: Náchod
Kraj: ČR - Královéhradecký
Udělej to jako Tatko Tom: Nauč holky na muziku a máš spojence.

_________________
Na internetu není místo pro pravdu. (Howard Joel Wolowitz)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sony versus Yamaha
PříspěvekNapsal: 13 kvě 2018 21:09 
Uživatelský avatar

Registrován: 21 bře 2013 18:29
Příspěvky: 234
Kraj: ČR - Olomoucký
To už jsem udělal. Vymetám s dcerkou jeden koncert za druhým. Naštěstí se potatila a poslouchá poctivou muziku. Jenom ten JAZZ ji nebere.Je to ale poctivej rocker.

_________________
U mě hraje TESLA Technics SONY Yamaha Totem100


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sony versus Yamaha
PříspěvekNapsal: 13 kvě 2018 21:15 

Registrován: 18 říj 2016 08:00
Příspěvky: 226
Kraj: ČR - Olomoucký
To laminat. Ano, ale pouštím to jen ve stereu.


Naposledy upravil mspacil@atlas.cz dne 13 kvě 2018 21:39, celkově upraveno 1

Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sony versus Yamaha
PříspěvekNapsal: 13 kvě 2018 21:20 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 30 kvě 2014 01:04
Příspěvky: 1115
Bydliště: Poděbrady
Kraj: ČR - Středočeský
Mě taky vlhla stěna v obýváku. Naštěstí ale jen jedna. Tak jsem tam poslal 2 x trubky od topení. A je po problému. Konečně po zimě úplně suchá zeď a bez plísně. Tak jsem byl rád.
Bedny zatím taky stavět nehodlám. Tak možná časem ještě nějakej lepší převodníček...


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sony versus Yamaha
PříspěvekNapsal: 13 kvě 2018 21:35 
Uživatelský avatar

Registrován: 21 bře 2013 18:29
Příspěvky: 234
Kraj: ČR - Olomoucký
Jsem zedník takže práce zdarma a matroš za nákupku ale i tak to bude ranec.
Převodníky mě zatím nechávají chladným takže další kačky ušetřený :lol:
Ikdyž člověk na něco našetří tak se zákonitě něco vysype a prachy jsou v pr....

_________________
U mě hraje TESLA Technics SONY Yamaha Totem100


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sony versus Yamaha
PříspěvekNapsal: 13 kvě 2018 22:33 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 30 črc 2009 20:28
Příspěvky: 4026
Bydliště: Praha 4 - Křeč
Kraj: ČR - hl. m. Praha
Právě proto se Mspacila ptám - protože tam jsem i já při své hluchotě rozdíl slyšel.

_________________
NOBLE BRICKS


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sony versus Yamaha
PříspěvekNapsal: 13 kvě 2018 22:50 

Registrován: 18 říj 2016 08:00
Příspěvky: 226
Kraj: ČR - Olomoucký
Njn, už nejsem nejmladší, už si ani nepamatuju kdy jsem to zkoušel, ale nepřipadlo mi že tam byl nějaký velký rozdíl a ani jsem se na to nijek zvlášť nezaměřoval.
Musím to teda ještě vyzkoušet.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sony versus Yamaha
PříspěvekNapsal: 16 kvě 2018 21:02 
Uživatelský avatar

Registrován: 21 bře 2013 18:29
Příspěvky: 234
Kraj: ČR - Olomoucký
Chlapy mám problém rozchodit EQ přes PRE OUT a MAIN IN. Zapojeno podle http://faq.yamaha.com/us/en/article/aud ... 5132/9320/ a do EQ nic neleze. V zesáku mám zatím zapojené pouze CD.
Už jsem měnil i kabely ale furt nic. EQ funguje to jsem otestoval jiným zapojením. Žeby chyba v zesilovači?

_________________
U mě hraje TESLA Technics SONY Yamaha Totem100


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sony versus Yamaha
PříspěvekNapsal: 16 kvě 2018 21:09 

Registrován: 12 bře 2016 21:13
Příspěvky: 809
Kraj: ČR - Jihomoravský
Tak tomu nerozumím, když tam máš ty původní propojky, tak to hraje?
pokud jo, tak jediná možnost je, že máš přehozenej vstup a výstup mezi sebou.
Ostatně k čemu EQ, to jsem naposledy používal někdy na začátku 90-tých let na cink-bum, ale to jaksi není o muzice, nedejbože o kvalitě poslechu.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sony versus Yamaha
PříspěvekNapsal: 16 kvě 2018 21:18 
Uživatelský avatar

Registrován: 21 bře 2013 18:29
Příspěvky: 234
Kraj: ČR - Olomoucký
Když tam jsou propojky tak to jede normálně.
Když už EQ mám tak ať je zapojenej. Někdy jsem ho používal při poslechu přes sluchátka. Prohozený kabely nejsou. Taky mě to nejde do hlavy.

_________________
U mě hraje TESLA Technics SONY Yamaha Totem100


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sony versus Yamaha
PříspěvekNapsal: 16 kvě 2018 21:39 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 30 črc 2009 20:28
Příspěvky: 4026
Bydliště: Praha 4 - Křeč
Kraj: ČR - hl. m. Praha
Co je to za EQ? Značka, typ. Pošli fotku předního panelu. Není tam např. přepínač tape/source?

_________________
NOBLE BRICKS


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sony versus Yamaha
PříspěvekNapsal: 16 kvě 2018 21:51 
Uživatelský avatar

Registrován: 21 bře 2013 18:29
Příspěvky: 234
Kraj: ČR - Olomoucký
Je to Technics SH-GE70 Mám několik let ta vím co kde zmáčknout. Mačkal jsem všechno možný a nic.
Asi to budu muset propojit přes TAPE

_________________
U mě hraje TESLA Technics SONY Yamaha Totem100


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sony versus Yamaha
PříspěvekNapsal: 16 kvě 2018 21:57 

Registrován: 12 bře 2016 21:13
Příspěvky: 809
Kraj: ČR - Jihomoravský
pokud zesilovač funguje, a po odpojení propojek je ticho, tak je signál na výstupech i na vstupech, takže bych chybu hledal jinde. Zkusil bych si kabely (malá pravděpodobnost, ale i tak) propojit kabelem out a in na zesilovači, musí hrát.
Pořád si myslím, že máš propojenej out zesilovače s out EQ, tj stačí přehodit vstup s výstupem a hraje se...


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sony versus Yamaha
PříspěvekNapsal: 16 kvě 2018 22:40 
Uživatelský avatar

Registrován: 21 bře 2013 18:29
Příspěvky: 234
Kraj: ČR - Olomoucký
Kabely OK. zapojeno takto


Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

_________________
U mě hraje TESLA Technics SONY Yamaha Totem100


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sony versus Yamaha
PříspěvekNapsal: 17 kvě 2018 00:59 

Registrován: 12 bře 2016 21:13
Příspěvky: 809
Kraj: ČR - Jihomoravský
stejně bych to zkusil přehodit...
a nebo klasika, otestovat signálovou cestu sáhnutím na konec cinche, pokud je to ok, musí se ozvat brum z reproduktorů, a tak postupobvat od main in, připojit EQ, zase zkusit a pak už to může jenom fungovat. Je to příliš jednoduchá věc, aby to nefungovalo. Otázka je, jestli ten EQ nemá nějaký přepínání vstupů, nějak se mi nechce studovat manuál, je to ostatně tvoje zařízení... EDIT: má, vpravo dole je přepínač vstupu source/tape... Ale fakt žádná větší věda v tom nebude, pokud přes ten EQ signál nějak projde


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sony versus Yamaha
PříspěvekNapsal: 17 kvě 2018 10:23 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 30 črc 2009 20:28
Příspěvky: 4026
Bydliště: Praha 4 - Křeč
Kraj: ČR - hl. m. Praha
Coffin: Zdá se mi, jako kdyby kabel z PRE OUT na zesilovači nevedl do LINE IN na ekvalizéru ale někam nad ekvalizér.

_________________
NOBLE BRICKS


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sony versus Yamaha
PříspěvekNapsal: 17 kvě 2018 14:14 
Uživatelský avatar

Registrován: 21 bře 2013 18:29
Příspěvky: 234
Kraj: ČR - Olomoucký
To se ti zdá. On tam zavazel na focení tak jsem ho hodil nahoru.

_________________
U mě hraje TESLA Technics SONY Yamaha Totem100


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sony versus Yamaha
PříspěvekNapsal: 17 kvě 2018 14:34 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 30 črc 2009 20:28
Příspěvky: 4026
Bydliště: Praha 4 - Křeč
Kraj: ČR - hl. m. Praha
Tak já už fakt nevím. Kdybys nebyl z takové UP, tak bych se Ti na to snad přijel podívat.
A přes Tape to jde?

_________________
NOBLE BRICKS


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sony versus Yamaha
PříspěvekNapsal: 17 kvě 2018 15:49 
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2010 12:04
Příspěvky: 7359
Bydliště: Náchod
Kraj: ČR - Královéhradecký
Jednoduchá zkouška:
Vytáhni oba kabely z EQ a jenom přilož k sobě živý kontakty, jestli se ti signál vrátí zpátky do zesilovače. Je možný, že propojka vyčlochnila kontakty v konektorech, takže to s propojkou funguje, ale s kablíkem už ne.

_________________
Na internetu není místo pro pravdu. (Howard Joel Wolowitz)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 57 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

© LuKyss 2005-2012 | ReproMania.NET & ReproObchod.cz



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group