Poslední návštěva: Právě je 14 dub 2021 18:47


Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Zosilňovač 2.1
PříspěvekNapsal: 24 bře 2021 18:38 

Registrován: 30 lis 2016 14:06
Příspěvky: 23
Kraj: SR - Žilinský
Ahojte.
Poprosil by som radu.
Bratranec mal zapojené 2 pasmove aktívne reprobeničky 2x40W - https://kytary.sk/alesis-elevate-5-mk2/ ... nEQAvD_BwE
k tomuto subwooferu namiesto pôvodných satelitov a po čase mu odišiel zosilňovač čo je v tom subwoofery, resp. prestal hrať https://www.muziker.sk/fenda-f-amp-d-f5 ... KcQAvD_BwE

Tu sú nejaké fotky toho zosilňovača: https://drive.google.com/folderview?id= ... gqdA8ThpRi
Subwoofer ma údajne 28W a satelity 2x14W. S tým zdrojom neviem neviem :D vyzerá to akoby tam boli použité TDA2030, ale sú tam YD2030. Myslíte, že mohli tie satelity odpáliť ten zosilňovač? A ci ma vôbec zmysel hľadať kde je chyba? Ak ano napadá niekoho čo sa mohlo odpáliť? Najskôr asi tie YD2030, ale neviem..

Alebo by bolo lepšie tam rovno zabudovať nejaky iny modul 2.1 s TPA z aliexpresu? Prípadne asi kotol :D


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zosilňovač 2.1
PříspěvekNapsal: 24 bře 2021 20:16 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 31 říj 2011 19:11
Příspěvky: 5284
Kraj: SR - Trenčianský
YD2030 je nejaká čínska kópia TDA2030. Takže normálne sa tam dá vraziť TDA2030 alebo ešte lepšie LM1875T.
A prečo to odišlo? Pravdepodobne je to tam kvôli výkonu hnané s napájacím napätím na krv. Už z toho titulu by som tam strčil skôr LM1875T. Znesie až 50V (+-25V).
Alebo to proste rovno yebol do kontajnera ,lebo keď to vidím, tak se mi chce blejt. A prečo k tomu vlastne pripájal bedničky, ktoré majú svoj vlastný emplifajr?


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zosilňovač 2.1
PříspěvekNapsal: 24 bře 2021 20:33 
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2010 12:04
Příspěvky: 9388
Bydliště: Náchod
Kraj: ČR - Královéhradecký
Předpokládám, že ty Alesis monitorky by mohly samy o sobě jako 2.0 hrát líp než to psychedelické pouťové dunítko.
Nenapsal jsi, co konkrétně na tom přestalo hrát. Výstup pro satelity? Sub? Všecko?

_________________
Na internetu není místo pro pravdu. (Howard Joel Wolowitz)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zosilňovač 2.1
PříspěvekNapsal: 25 bře 2021 06:24 

Registrován: 30 lis 2016 14:06
Příspěvky: 23
Kraj: SR - Žilinský
Som si aj myslel, že to bude nejaká kópia. Skúsim to LM.
Hej tiež mám chuť to hodiť do kontajnera, keď to vidím, ale skúsim aspoň niečo..
Pripájal ich tam kvôli tomu, že tie malé bednicky nemali vôbec bas, ze to hra divne, a s hentym dunitkom že to bolo lepšie..(dohodol som sa s ním, že mu donesiem na skúšku odladené dvojpasmo, nech vidí rozdiel :D )
On že s tým hral cca mesiac takto a potom to celé prestalo hrať. Samostatne aktivne satelity Alesis mu ale hrajú ďalej. Čiže celý ten subwoofer aj s výstupom na satelity nejde(nehra). Skúšal som zatial premerat výstupy. Na vystupe na sub som nameral cca 0,2- 0,3V. Na vystupoch pre satelity jedna strana cca 0,3V, druhá cca 0,5V. Poobede este skusim ten zdroj premerat, ak sa v tom vysomarim, ale čo je ten modul kde je USB a aj zvlášť tlačitko zapnutia, tak to vôbec nereaguje, doňho ide cca 0,6V teraz..


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zosilňovač 2.1
PříspěvekNapsal: 25 bře 2021 07:28 
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2010 12:04
Příspěvky: 9388
Bydliště: Náchod
Kraj: ČR - Královéhradecký
Zhebnul napájecí zdroj.

_________________
Na internetu není místo pro pravdu. (Howard Joel Wolowitz)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zosilňovač 2.1
PříspěvekNapsal: 25 bře 2021 12:21 
Uživatelský avatar

Registrován: 18 kvě 2018 09:52
Příspěvky: 138
Kraj: ČR - hl. m. Praha
Koukám, že ty malé Alesis monitory mají na zadní straně přepínač Bass Boost. Tak mu ho zapni, třeba mu to bude stačit :-)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zosilňovač 2.1
PříspěvekNapsal: 03 dub 2021 18:02 

Registrován: 30 lis 2016 14:06
Příspěvky: 23
Kraj: SR - Žilinský
Tak som sa k tomu konečne dostal. Jednosmerne napätie na výstupe toho malého trafka som nenameral žiadne (oranzova farba 1,2,3). Červená farba sú vstupy toho trafka a tam to napätie akosi lieta okolo 300V a vyššie. Zem som dal na 1 a druhý kontakt som len prehadzoval na 2 a 3 kontakt. Medzi 1 a 2 skákalo medzi 0 a cca 100V medzi 1 a 3 skákalo cca 300-700V.. medzi 1 a 4 sa drží 328V jednosmernych.
Žltou farbou je označená súčiastka s označením ISA04N65A IPS, neviem tomu nájsť ani datasheet, len s podobnými označeniami že je to DC-DC prevodnik?
Na nom to napätie tiež lieta, ak som bral že 3 je zem, tak medzi 3 a 2 lieta medzi 300-700V jednosmerne a medzi 3 a 1 nič, neviem ale či na dobrých kontaktoch meriam..
Stále jednosmerne napätie nameriam na veľkom kondiku 47uF a to 321V (modré cisla)
Vie mi niekto prosim vas poradiť čo by tam mohlo byť zle a či to vôbec stojí za námahu opravovať to?
Alebo vie mi niekto poradiť aký modul 2.1 by som tam mohol namiesto toho dať, ak ma niekto niečo overené?


Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zosilňovač 2.1
PříspěvekNapsal: 03 dub 2021 19:47 
Uživatelský avatar

Registrován: 21 bře 2010 13:03
Příspěvky: 164
Kraj: ČR - Olomoucký
ISA04N65A , MOSFET N-CH 4A 650V TO-220F

https://th-test-11.slatic.net/p/a416ce0 ... .jpg_.webp


Je to spínaný zdroj, to není nikdy moc jednoduché...


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zosilňovač 2.1
PříspěvekNapsal: 04 dub 2021 15:14 

Registrován: 12 bře 2016 21:13
Příspěvky: 1512
Kraj: ČR - Jihomoravský
Kdo zná, je to jednoduchý, kdo nezná, zničí a nic neopraví. Na pinech 1,2,3, oranžová DC napětí nemůže být.
na C50 by mělo být 10-12V DC a dál nejlépe s osciloskopem, jinak nemáš moc šancí. Hlavní součástka je ten U7, to, co složitě hledáš, je prostě spínací mosfet. Odejít mohlo cokoliv, od švábu přes mosfet po optočlen, tl 431... V zásadě žádná součástka tam není navíc...
Zdroj je topologie flyback, najdi si schémata a průběhy na různých místech, jsou všechny skoro stejný...
Na naučení si klidně rozlouskni nějakej adaptér od wifi nebo tak něco, je to všecko na jedné louce pasený.
Hlavně se nenech zabít elektrikou.


Nahoru
Online Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zosilňovač 2.1
PříspěvekNapsal: včera, 08:01 

Registrován: 30 lis 2016 14:06
Příspěvky: 23
Kraj: SR - Žilinský
No osciloskop nemám. Na toto si moc netrúfam. Jedine to asi dať niekomu, kto sa vyzná a má osciloskop, potom je zase otázka, či sa to oplatí, ak bude drahá oprava. Či neni lacnejšie a rýchlejšie kúpiť nejaký overený modul 2.1 s TPA a napasovať ho tam?

Bol som mu inak predviesť aj odladené reprobedničky, nech počuje rozdiel a aj to vyzerá tak, že vymení aparatúru :D len by chcel zosilňovač, ktorý má aj výstup na slúchadlá lenže aby sa dalo prepínať medzi výstupom na reproduktory a slúchadlá, aby mu to nehralo naraz. Z tých starších cca do 150€ som nenašiel žiadny taký, ktorý má aj takýto prepínač. Má vôbec nejaký zosilňovač taký prepínač, či treba zvlášť zosik na slúchadlá?


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zosilňovač 2.1
PříspěvekNapsal: včera, 09:19 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 31 říj 2011 19:11
Příspěvky: 5284
Kraj: SR - Trenčianský
Neviem o takom, ktorý vie výstup na slúchadlá vypnúť. Ale je problém urobiť medzi zosík a slúchadlá medzikábel s vypínačom?


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zosilňovač 2.1
PříspěvekNapsal: včera, 13:40 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 30 črc 2009 20:28
Příspěvky: 4843
Bydliště: Čerčany
Kraj: ČR - Středočeský
Ja hlavne neviem, načo by to bolo dobré. Slúchadlá mi hrajú "do prázdna" desiatky rokov a nijako im to neublížilo.

_________________
NOBLE BRICKS


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

© LuKyss 2005-2012 | ReproMania.NET & ReproObchod.cz



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group