Poslední návštěva: Právě je 08 srp 2022 22:20


Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 129 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Gramofon - začátek
PříspěvekNapsal: 05 úno 2022 17:55 
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2010 12:04
Příspěvky: 10403
Bydliště: Náchod
Kraj: ČR - Královéhradecký
Tam musí bejt nějaká zásadní nepravost, protože civilizovaný gramofony tohle nedělají.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gramofon - začátek
PříspěvekNapsal: 05 úno 2022 18:00 

Registrován: 02 črc 2020 16:04
Příspěvky: 34
Bydliště: Betlem City
Kraj: ČR - Královéhradecký
No jo, ale kde ji hledat. I ty gumový pouzdra co jsou v nich ty pružiny jsem ošetřil regumem a výsledek? Nula..
Kdyby aspoň byly ty pružiny unavený, tak bych to bral...
Nebo gramec provozovat v jiný místnosti než zbytek audio řetězce....


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gramofon - začátek
PříspěvekNapsal: 05 úno 2022 19:36 
Uživatelský avatar

Registrován: 18 kvě 2018 09:52
Příspěvky: 222
Kraj: ČR - hl. m. Praha
Tlumení raménka u NC470 působí pro utlumení rezonance, kterou tvoří poddajnost přenosky s hmotností raménka a přenosky - proto je to laditelné a musí se to naladit vždy na konkrétní osazenou přenosku. Je to spíš v subakustickém pásmu a nevím, jestli by se to v tomhle případě mohlo uplatnit i u nějaké vyšší harmonické na které ti to vazbí. Podle mě spíš ne, takže tím to nebude, to chrání proti přeskakování a rezonanci v subakusticém pásmu.
To, že NC470 nechytá akustickou zpětnou vazbu tam, kde jiný gramofon ano, je způsobeno tím, že má funkční odpružené subšasi, ať si ho tady pomlouvají jak chtějí. Já si ho teda nechám, když to vidím :o
V tvém případě bych zkusil ten nový gramofon šoupnout o kousek vedle, můžeš se tím dostat mimo maximum nějaké stojaté vlny, kde to chytá vazbu. Nebo hraj na sluchátka. :)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gramofon - začátek
PříspěvekNapsal: 05 úno 2022 20:22 
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2010 12:04
Příspěvky: 10403
Bydliště: Náchod
Kraj: ČR - Královéhradecký
Regum tomuhle nepomůže. Zkontrolovat přítlak váhou (stupnice nemusí sedět). Přiložený prst na chassis, sokl, - zkusit co není zatlumený a mělo by bejt. O ramínko se dá šetrně opřít měkký štětec. Prostě hledat co se rozrezonovává.
Gramofon nesmí stát na společné podložce s bednama, dává se na konzoli na zdi nebo podkládá těžkou (kamennou, betonovou) deskou. Takhle háklivá na vazbu byla co pamatuju třeba NC440. Ale dobrej gramofon tohle dělat prostě nesmí. Buď není dobrej nebo je rozbitej. Zkusil jsi tenhle typ hledat na zahraničních fórech?


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gramofon - začátek
PříspěvekNapsal: 05 úno 2022 21:53 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 30 črc 2009 20:28
Příspěvky: 5133
Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Tehniče jsem nikdy neměl. Ale Dual i Thorens jdou klidně provozovat i na společné polici s bednama. Tohle je zjevně rozbitý. Třeba drhne kablík z ramene přes kloub.

_________________
NOBLE BRICKS


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gramofon - začátek
PříspěvekNapsal: 06 úno 2022 10:36 

Registrován: 02 črc 2020 16:04
Příspěvky: 34
Bydliště: Betlem City
Kraj: ČR - Královéhradecký
Jak jsem psal už dřív, rozkmitá se to na velkou hlasitost typu armagedonská bitva s jehlou v drážce bez signálu, neboli ticho. Takže žádná akustická vlna od bicích nebo basy či jiná se nemá jak uplatnit. Pomůže nadlehčení gramce nebo přitížení stolu resp.podložky. Betonová deska...jako příslušenství ke gramci...pro hifisty možná, ale běžný spotřebitel? Co si budem povídat, byla a je to běžná spotřebka do obýváku...a na 4 pružinách se nemá co pokazit. U té 470 jsou ovšem podstatně měkkčí...čekám ještě na ty antivibrační podložky pod nožky a uvidím


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gramofon - začátek
PříspěvekNapsal: 06 úno 2022 13:49 

Registrován: 19 srp 2013 18:33
Příspěvky: 19
Bydliště: Vysoké nad Jizerou
Kraj: ČR - Liberecký
To co popisuješ je skoro na 100% zpětná vazba na basech. Ideální je tlumit to nějakou kombinanací těžké desky na pružném materiálu, jako třeba betonová deska nebo mramorová dlažba v kombinaci s pěnovým polyetylem. Jde to udstranit i equalizací na té problematické frekvenci, ale to není moc kosher.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gramofon - začátek
PříspěvekNapsal: 06 úno 2022 21:42 

Registrován: 12 bře 2016 21:13
Příspěvky: 1668
Kraj: ČR - Jihomoravský
Já si hned na začátku udělal polici na gramofon, trochu předimenzovanou, ale co. 2x M16 závitovka na chemickou maltu ve 30cm tlusté zdi z cihel s malejma mezírkama, a na to je navlecenej obal z lamina, aby to ladilo s nábytkem.
Co mě překvapilo, tak plasťák JVC LA110 + OM2red + actidamp MK2 bez problémů, plastovej Dual 630Q s přenoskou AT95 - hrozný mlácení membránama v prázdné drážce i při přehrávání, subsonic nikde, tak jsem aspoň odstranil z actidampu zbytečný 3M kondenzátory na vstupu a nechal jenom 1M. A už je to hodný.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gramofon - začátek
PříspěvekNapsal: 07 úno 2022 18:47 

Registrován: 02 črc 2020 16:04
Příspěvky: 34
Bydliště: Betlem City
Kraj: ČR - Královéhradecký
Tak vážení přátelé, zřejmě jsem na 99% utrpěl vítězství nad japončíkem Technics SL-Q 202. To 1% si radši nechávám v záloze, co kdyby ne... Ty antivibrační podložky ještě nemám, tak jsem zkusil řešení z NC470. Nacpat do těch pružin kolem nožiček molitan. Výsledek NULA. Žádný přínos, tak jsem vzteky vyhodil i ty původní gumový pouzdra a heleme se...NEUVĚŘITELNÉ.. :shock: :shock: ten brum zmizel, NENÍ :o to mi hlava nebere, volume max a pouze šum, praskání atd. Při muzice taky žádná vazba ;)

To slavení vítězství bylo předčasné. Napadlo mě, proč ti inženýři technicsu ty pružiny dávaj do těch pouzder, když by to dělalo ten subsonickej bordel. A protože to dělalo, tak jsem z nich udělal aspoň podložky pod ty pužiny, aby neseděly přímo na tvrdým plastu subšasi. A rambajs byl zpátky... Co ale od něj pomohlo, když jsem odstranil jednu jedinou gumu a to tu pod uchycením ramínka. Tam má být podle servis manualu černá pružina, já ji mám v bílým pozinku, ostatní ve žlutým. Ta pružina má mít evidentně jinou tvrdost nebo být jinak dlouhá, minimálně o tloušťku té gumy co jsem vyndal. To je asi 1 až 1,5 mmm. Teď sedí kov pružiny na plastu subšasi. A zrovna pod ramínkem a to se mi nelíbí, potencionální problém. Pokud tohle vyřeším, pak ano, prvorepublikovej stůl z ořechu je lepší než ikea.
Proto prosím Ransoma, nebo spíš Kotlíka, pokud zabrousí na tohle vlákno, jestli by se nepodíval na svůj SL-Q2 a řekl mi jaká ta pružina v noze pod ramínkem je. Černá nebo pozink? A má stejnou nebo jinou délku než ostatní?
Podle mě to má stejné uchycení subšasi. Byl bych za to vděčnej...


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 129 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

© LuKyss 2005-2012 | ReproMania.NET & ReproObchod.cz



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group