Poslední návštěva: Právě je 23 led 2019 22:31


Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: 3 pásmovej vs 2 pásmovej reprobox?
PříspěvekNapsal: 07 srp 2018 15:05 

Registrován: 20 čer 2015 16:43
Příspěvky: 47
Kraj: ČR - Ústecký
Zdárec všem. Furt mi vrtá v hlavě a nemůžu se rozhodnout, jakej box by byl lepší na uvádění vesnických akcí. Rozhoduju se mezi 2 pásmovou sestavou B&C Speakers 15PL100 + DE82TN + ME90 nebo 3 pásmovou B&C Speakers 8PL21 + Megaton D7065 + B&C Speakers DE400TN + RCF HF94 a na bas asi taky 15PL100. Zajímalo by mě, jestli má vůbec cenu se zabývat 3 pásmem, který výjde na stejný peníze (DE 400Tn mám doma) ale prodraží se o další DSP, nebo bude stačit ten 2 pásmovej box. Co bude poměrově lepší cena/výkon/rozměr a hmotnost?


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3 pásmovej vs 2 pásmovej reprobox?
PříspěvekNapsal: 07 srp 2018 19:30 

Registrován: 19 úno 2013 19:00
Příspěvky: 56
Kraj: SR - Nitrianský
Prikláňam sa k verzii 18" sub a satelit 12"+1,4"(4"v.c.) delené všetko aktívne.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3 pásmovej vs 2 pásmovej reprobox?
PříspěvekNapsal: 07 srp 2018 22:00 

Registrován: 20 čer 2015 16:43
Příspěvky: 47
Kraj: ČR - Ústecký
asterix1 píše:
Prikláňam sa k verzii 18" sub a satelit 12"+1,4"(4"v.c.) delené všetko aktívne.

No s tím 12" by se to muselo nechat odměřit, s 15" už to je v Prodance změřeý s navrhnutou výhybkou... a 2 pásmo bych radši měl dělený pasivně, jinak bych už mohl šáhnout po 3 pásmu a byl bych na tom asi líp. Teď mám 12PLB76+DE400Tn+A7570u a je to tak do interiéru. Jinak 18" suby jsou jasný, jinak by to bylo ledatak na uvádění a pouštění dechovek.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3 pásmovej vs 2 pásmovej reprobox?
PříspěvekNapsal: 08 srp 2018 09:23 

Registrován: 19 úno 2013 19:00
Příspěvky: 56
Kraj: SR - Nitrianský
Momentálne som dokončil satelit 13,5"+1,4"(4"v.c) delené aktívne s váhou som niekde na 24,5 kg. Nevedel by som si predstaviť 15" satelity dávať na tyč. V prípade použitia 4" driverov je na mieste použiť aktívne delenie, je to otázka jedného AB zosilovača navyše. Výsledný zvuk pri použití filtrov FIR je úplne niekde inde. A ano treba to merať a mať dobrý soft. No a použitie subu 18" vonku je bez debaty. Osobne ma zaujali Dynacordy L série s možnosťou importu FIR filtrov. Takže stačia 3 ampy 6U rack na Suby+satelit aktívne. Doteraz pracujem s Dynacord DSP600. Osobne by som do 3pásma nešiel. Drivre so 4" cievkou sa približujú k 3 pásmam. Je lepšie investovať do dobrého driveru ako kupovať dobrý 8" a 1", to je tiež niekde na cene 4". Ano na PD sú odladené pasívne výhybky s 12"+1,4" driverom. Takže tak.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3 pásmovej vs 2 pásmovej reprobox?
PříspěvekNapsal: 08 srp 2018 15:29 

Registrován: 20 čer 2015 16:43
Příspěvky: 47
Kraj: ČR - Ústecký
asterix1 píše:
Momentálne som dokončil satelit 13,5"+1,4"(4"v.c) delené aktívne s váhou som niekde na 24,5 kg. Nevedel by som si predstaviť 15" satelity dávať na tyč. V prípade použitia 4" driverov je na mieste použiť aktívne delenie, je to otázka jedného AB zosilovača navyše. Výsledný zvuk pri použití filtrov FIR je úplne niekde inde. A ano treba to merať a mať dobrý soft. No a použitie subu 18" vonku je bez debaty. Osobne ma zaujali Dynacordy L série s možnosťou importu FIR filtrov. Takže stačia 3 ampy 6U rack na Suby+satelit aktívne. Doteraz pracujem s Dynacord DSP600. Osobne by som do 3pásma nešiel. Drivre so 4" cievkou sa približujú k 3 pásmam. Je lepšie investovať do dobrého driveru ako kupovať dobrý 8" a 1", to je tiež niekde na cene 4". Ano na PD sú odladené pasívne výhybky s 12"+1,4" driverom. Takže tak.

Jenže mě příjde, že s těma 12" jsou dělený zbytečně vysoko (hlavně s tou nic moc DE610). Mě se nejvíc líbí ta DE82Tn s ME90. Nebránil bych se ani 14" kterej nemá ani poloviční hmotnost, jen je je asi problém s odměřením a navrhnutím výhybky (stále bych rád pasivní dělení).


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3 pásmovej vs 2 pásmovej reprobox?
PříspěvekNapsal: 09 srp 2018 10:26 

Registrován: 19 úno 2013 19:00
Příspěvky: 56
Kraj: SR - Nitrianský
Tak stále tvrdím, že je lepšie deliť drivre aktívne :-) má to svoje benefity, ktoré s pasívnou výhybkou nejdú urobiť. Free softov na jednoduché meranie je na nete dosť. Osobne ma z meraní na PD u zostáv 12" neoslovilo nič. Skús zostavu s 14NDL88 + ND950+HF950 delenú aktívne s delením okolo 650Hz :-) potom ťa prejdú úvahy o 3pásme. Ale rob ako myslíš a načo máš badžet.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3 pásmovej vs 2 pásmovej reprobox?
PříspěvekNapsal: 09 srp 2018 18:30 

Registrován: 20 čer 2015 16:43
Příspěvky: 47
Kraj: ČR - Ústecký
asterix1 píše:
Tak stále tvrdím, že je lepšie deliť drivre aktívne :-) má to svoje benefity, ktoré s pasívnou výhybkou nejdú urobiť. Free softov na jednoduché meranie je na nete dosť. Osobne ma z meraní na PD u zostáv 12" neoslovilo nič. Skús zostavu s 14NDL88 + ND950+HF950 delenú aktívne s delením okolo 650Hz :-) potom ťa prejdú úvahy o 3pásme. Ale rob ako myslíš a načo máš badžet.

Cena je docela vysoká na mě, i když v porovnání s 3 pásmem už by takovej rozdíl nebyl. Určitě to 2 pásmo co jsem uvedl bude znatejnej rozdíl (teda aspoň s tím počítám), jen nevím jestli by šlo dělit o chlup níž. Aktivního dělení se furt tak nějak trošku obávám u 2 pásma, přecejen s pasivním se dá bedna připojit k jednomu zesilovači, druhej na subwoofery a DSP. Na aktivní bych musel koupit zesilovač a DSP a nebo slabší zesilovač s DSP..


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3 pásmovej vs 2 pásmovej reprobox?
PříspěvekNapsal: 21 srp 2018 11:33 

Registrován: 19 úno 2013 19:00
Příspěvky: 56
Kraj: SR - Nitrianský
Je tu ešte jedna voľba, cca o 50,-€ lacnejšia verzia s ND940. Je to tiež 4" 4slot, o niečo slabší magnet ako ND950. Pokiaľ sa nemýlim, tak ND940 sú osadené v ART745A.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3 pásmovej vs 2 pásmovej reprobox?
PříspěvekNapsal: 02 zář 2018 17:32 

Registrován: 20 čer 2015 16:43
Příspěvky: 47
Kraj: ČR - Ústecký
asterix1 píše:
Je tu ešte jedna voľba, cca o 50,-€ lacnejšia verzia s ND940. Je to tiež 4" 4slot, o niečo slabší magnet ako ND950. Pokiaľ sa nemýlim, tak ND940 sú osadené v ART745A.

Cenově nevypadá špatně a i změřenej na ME 90 vypadá líp než B&C DE 82Tn. Ještě k tomu nějakej ND středobas 14" nebo 15" a bylo by to pěkný, jen výhybka pro mě bude problém. Nevím kolik výjde měření a laborování s výhybkou (furt mám obavy z aktivního dělení, dalšího zesilovače). Chtěl jsem se držet odměřenejch sestavna Prodance ať to mám všechno jednodušší. Mám i problém s nastavením externí zvukový karty Mackie Onyx artis 1-2 z který mi neleze mikrofon do pc ale do zvukovka ho bere. Jinak mám Win ISD ale bez přenesení mikrofonu do pc neudělám nic..


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3 pásmovej vs 2 pásmovej reprobox?
PříspěvekNapsal: 03 zář 2018 11:04 

Registrován: 19 úno 2013 19:00
Příspěvky: 56
Kraj: SR - Nitrianský
Osobne by som sa k pasívnemu deleniu drivera už nikdy nevrátil. Dnešný trend je aktívne delenie. Dnes existujú docela dobré moduly od Powersoftu, ktoré umožňujú vyrobiť slušnú aktívnu zostavu s 18" subbasom +14"+4" satelitom s modulom pre jednu stranu umiestneným v subbase. Slušné ovládanie a monitoring cez Armonia soft. Tento spôsob by som chcel v najbližšej dobe zostaviť. Umožňuje síce "iba" IIR filtre, ale cenovo je to prijateľné "zapoj a hraj" univerzálne riešenie tak ako pre outdoor a indoor pre 200 osôb, ktoré je zostaví jeden človek za chvíľu. 1500W/8 pre subbasy a 750W/4 pre MF a 350W/8 pre HF sú dostačujúce aj pre moderné vysokozdvižné reprá.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3 pásmovej vs 2 pásmovej reprobox?
PříspěvekNapsal: 14 říj 2018 21:05 

Registrován: 20 čer 2015 16:43
Příspěvky: 47
Kraj: ČR - Ústecký
Powersoft jde cenově mimo mě, budu to muset vyřešit jak jsem psal pokud budu dělit aktivně ale nejdřív bych chtěl zkusit pasivně.. Jinak to0teda bude ND940 v ME90a asi s 14NDL88 nebo 15NDL88. I když mě napadla hovězina a spáchat boudu podle FX 12od Dynacordu,to by mohlo pěkně tlačit správným směrem..


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3 pásmovej vs 2 pásmovej reprobox?
PříspěvekNapsal: 26 lis 2018 23:21 

Registrován: 20 čer 2015 16:43
Příspěvky: 47
Kraj: ČR - Ústecký
asterix1 píše:
Osobne by som sa k pasívnemu deleniu drivera už nikdy nevrátil. Dnešný trend je aktívne delenie. Dnes existujú docela dobré moduly od Powersoftu, ktoré umožňujú vyrobiť slušnú aktívnu zostavu s 18" subbasom +14"+4" satelitom s modulom pre jednu stranu umiestneným v subbase. Slušné ovládanie a monitoring cez Armonia soft. Tento spôsob by som chcel v najbližšej dobe zostaviť. Umožňuje síce "iba" IIR filtre, ale cenovo je to prijateľné "zapoj a hraj" univerzálne riešenie tak ako pre outdoor a indoor pre 200 osôb, ktoré je zostaví jeden človek za chvíľu. 1500W/8 pre subbasy a 750W/4 pre MF a 350W/8 pre HF sú dostačujúce aj pre moderné vysokozdvižné reprá.

Tak už je vše potřebný doma (ME90+ND940+14NDL88). Byl by nějakej litrovej nástřel ozvučnice kterej by mohl vyhovovat a na kolik jí ladit, jestli není 50-60Hz nízko (chtěl bych použití i bez subwooferů). Další co by mě zajímalo, jakej by byl vhodnej zesilovač pro vejšky (značky a modely) nebo to moc neřešit?


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3 pásmovej vs 2 pásmovej reprobox?
PříspěvekNapsal: 27 lis 2018 20:03 
Uživatelský avatar

Registrován: 20 lis 2008 10:59
Příspěvky: 875
Kraj: SR - Košický
Mne na nastrel mi vychádza s tým basakom na použitie ako FR cca 70-80l@50Hz no tomu sa už veľmi nedá povedať malá bedňa. Je to sále kompromis medzi podaním basov a objemom bedne, čisto na satelit by vyhovovalo aj 45-50l@60Hz. Nižším ladením sa mierne príde o citlivosť v pásme 75-150Hz. Dá sa zvoliť aj prístup menší objem, podladiť bedňu a v prípade potreby aby to basovalo tom hodne ekvalizovať a doháňať výkonom, obvykle sa to viac vypláca pri menej citlivých repro s ťažšou memnránou a mierne vyšším Qes no nejde to zovšeobecniť. Tuším že tie spomínané ATR745 majú ladenie kolo 47Hz (aktuálna MK4, staršia bola tuším o fúz vyššie) no keď sa im na basoch poriadne prikúri dobre že ju nenafúkne údajne hrá aj ten plast :shock: :lol:


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3 pásmovej vs 2 pásmovej reprobox?
PříspěvekNapsal: 27 lis 2018 21:09 

Registrován: 19 úno 2013 19:00
Příspěvky: 56
Kraj: SR - Nitrianský
Prečo si zvolil horn ME90? ND940 mal byť spojený s HF950. ME90 má doporučený cutoff 900Hz. S HF950 môžeš kľudne deliť na 650Hz. Tá horna od RCF je docela slušná. Pre driver napr. Dynacord SL900 a pod. akýkoľvek dobrý AB okolo 200-250W/8R. B&C pre 14NDL88 doporučuje 75L/53Hz. Pokiaľ sa ozvučnica urobí z 15mm multiplexu hmotnosť s týmto osadením bude niekde na 25kg.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3 pásmovej vs 2 pásmovej reprobox?
PříspěvekNapsal: 12 pro 2018 15:53 
Uživatelský avatar

Registrován: 26 pro 2010 12:50
Příspěvky: 532
Bydliště: Rokycansko
Kraj: ČR - Plzeňský
Jak to pokračuje? Škoda té horny, tu 950 má ve svých bednách Jarda Mikyska (Mikesound) a velice si jí chválí. Už jen ten výrazný rozdíl v rozměrech oproti řadě 96 (94,66) jí pomáhá - 30cm oproti 25cm.

_________________
Soundcraft SiEx3, Mackie DL1608, X32R, 2xQSC KW153, 4x Turbosound iq18b, 4x Beyma SB18, odposlechy DAS Action M12A,art-725a, 4x B@C 12CXT, 4xEV ZLX12P,2x ZLX200-12P, 2x ZXA1 sub.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3 pásmovej vs 2 pásmovej reprobox?
PříspěvekNapsal: 26 pro 2018 18:18 

Registrován: 20 čer 2015 16:43
Příspěvky: 47
Kraj: ČR - Ústecký
Omlouvám se za "chvilkový" odmlčení (nemůžu se rozhodnout jakou hornu). U ME90 je aspoň na prodance měření s ND940. Na HF950 mají jen odkaz na stránky produktu, hlavně se mi i moc nelíbí ta dýlka a asi i bude potřeba udělat usazení pro driver aby při náhodným upadnutí nepraskla horna. Jinak asi by i bylo lepší dělit o chlup níž než 900Hz a mít větší horizontální úhel.... jenže co s už koupenou ME90.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

© LuKyss 2005-2012 | ReproMania.NET & ReproObchod.cz



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group