Poslední návštěva: Právě je 26 zář 2022 11:15


Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 84 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: reproboxy PA
PříspěvekNapsal: 02 pro 2008 17:36 

Registrován: 27 říj 2008 17:00
Příspěvky: 112
Dobrý den, moje současné reproboxy na stčedy a výšky jsou 2x Omnitronic TX-2520. Jeden člověk my nabídl neosazené 2x15" a osazené 2x12" Eminence LT 225W. Potřebuju poradit, jestli budou hrát lépe než ty moje omnitroniky. Když neberu v potaz horny. A potom bych patnáctky rád osadil něco jako low-mid eminence 400W , Tady je foto těch 12"


Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: reproboxy PA
PříspěvekNapsal: 02 pro 2008 18:06 
Uživatelský avatar

Registrován: 20 lis 2008 10:59
Příspěvky: 897
Kraj: SR - Košický
NO tie omnitronic-ky sú asi najhoršie čo existuje. K tym 12" v hornoch budeš ešte potrebovať nejyký výškovy driver, lebo to dokaže hrať max. do 4-5kHz. Ja som pred nedavnom robil na zakázku stredovýškovú sekciu v horne bol Eminence Delta10 + vysky D210Ti v hm2525 a z výsledkom som bol spokojný.
Pokiaľ to chces iba na stredovyšky tak 12" maju krajšie podanie stredov. Každopadne Eminence ani nemusia byť v hornoch aby hrali silnejšie a hlavne krajšie ako Omnisrotiky...


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: reproboxy PA
PříspěvekNapsal: 02 pro 2008 18:14 

Registrován: 27 říj 2008 17:00
Příspěvky: 112
Je mi jasný, že budu muset koupit ještě drivery. chtěl bych to asi takhle:
low-bass přeskočim
low-mid 2x15" Eminence delta 400W
mid 2x12" Eminence LT 225W
high ještě jsem se moc nekoukal ani driverům moc nerozumim, který jsou dobrý a který ne. Něco jako RCF ND1411-M. To ty Omnitroniky musí přehrát ne?


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: reproboxy PA
PříspěvekNapsal: 02 pro 2008 22:34 
Uživatelský avatar

Registrován: 23 zář 2008 23:59
Příspěvky: 3057
Bydliště: Praha-západ
Kraj: ČR - Středočeský
Řekl bych že se snažíš postavit "velký" aparát za málo peněz, což je velice špatná cesta. Ty horny co máš na fotce je pěkná historie...
Pověz nám co máš za subwoofery? Místo toho výmysly nad ty suby dej nějaký satelit s 15", 12" nebo 2x12". A ještě co máš za zesilovače?

_________________
Martin S. ::::: MS sound
http://ms-sound.cz


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: reproboxy PA
PříspěvekNapsal: 02 pro 2008 22:53 

Registrován: 27 říj 2008 17:00
Příspěvky: 112
Já mam teď ty omnitroniky tx-2520 a místo toho jsem chtěl
low-mid 2x15" Eminence delta 400W
mid 2x12" Eminence LT 225W
high Selenium D220Ti a HM25-25
Nechci na středy strkat QSC.
Ještě to koupený nemam. Jeden chlap mi to nabízí za pár korun. Bude to lepší než ty Omnitroniky ? Nebo, že bych od něj vzal jenom ty 2x15" a druhý k tomu dostavěl a osadil to něčim dobrým. Tak dík za názory.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: reproboxy PA
PříspěvekNapsal: 02 pro 2008 23:11 
Uživatelský avatar

Registrován: 23 zář 2008 23:59
Příspěvky: 3057
Bydliště: Praha-západ
Kraj: ČR - Středočeský
To máš 4pásmový systém, ještě k tomu na hornách, na to musíš mít pořádný procesor, jinak to lepší než ten Omnišrot ani nebude. Co pleteš QSC do repráků? Nad ty suby raději dej EM151 a bude to hrát lépe než s těma hornama.

Napiš co teď všechno máš, na co to chceš používat. Pak můžeme něco rozumného vymyslet.

_________________
Martin S. ::::: MS sound
http://ms-sound.cz


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: reproboxy PA
PříspěvekNapsal: 02 pro 2008 23:17 

Registrován: 27 říj 2008 17:00
Příspěvky: 112
Doma mam 2xQSC 2450 a jednou Fidek fpa-10a. Ten bych chtěl na ty středy a popřípadě i vejšky. Budu dělat 4x wbin pro rcf 1000w rms. Na to bych chtěl právě dát ty horny čtyři 15" horny nebo dvě 15 a dvě 12". Já to nepotřebuju tak profi.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: reproboxy PA
PříspěvekNapsal: 02 pro 2008 23:36 
Uživatelský avatar

Registrován: 23 zář 2008 23:59
Příspěvky: 3057
Bydliště: Praha-západ
Kraj: ČR - Středočeský
Nééé W-biny nééé. Proč děláš historický aparát? Toho Fideka se zbav dokud je funkční.

_________________
Martin S. ::::: MS sound
http://ms-sound.cz


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: reproboxy PA
PříspěvekNapsal: 02 pro 2008 23:39 

Registrován: 27 říj 2008 17:00
Příspěvky: 112
sakra, zase mi někdo překazil plány. proč né w-biny? Vždyť musí hrát líp než šnek. Nebo myslíš, že je lepší postavit šnek, hlavně to neni tak pracný. Zase s w-binů má mnoho lidí respekt :lol:


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: reproboxy PA
PříspěvekNapsal: 02 pro 2008 23:46 
Uživatelský avatar

Registrován: 23 zář 2008 23:59
Příspěvky: 3057
Bydliště: Praha-západ
Kraj: ČR - Středočeský
Je to historie, velký jak kráva a jsou konstrukce co hrají lépe. Na jakou musiku to bude?

_________________
Martin S. ::::: MS sound
http://ms-sound.cz


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: reproboxy PA
PříspěvekNapsal: 02 pro 2008 23:49 

Registrován: 27 říj 2008 17:00
Příspěvky: 112
chci to hlavně freetekno. Dát to k nám na louku(zahradu) a mít to tam celí prázdniny pro všechny kámoše a tak. Občas uděláme trochu větší akci. Hrálo by to RCF v tom koleni líp než ve wbinu?


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: reproboxy PA
PříspěvekNapsal: 02 pro 2008 23:52 
Uživatelský avatar

Registrován: 23 zář 2008 23:59
Příspěvky: 3057
Bydliště: Praha-západ
Kraj: ČR - Středočeský
Já bych možná spíš šel do bandpassu. Jaké máš požadavky ohledně toho jak to má hrát nízko?

_________________
Martin S. ::::: MS sound
http://ms-sound.cz


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: reproboxy PA
PříspěvekNapsal: 02 pro 2008 23:54 

Registrován: 27 říj 2008 17:00
Příspěvky: 112
bandpass jsem měl teď doma. 2x18" hrálo to úchvatně. Já taky potřebuju aby to na louce zabíralo hodně místa. Víš co...U většiny sound systému vidim šneka nebo wbin. Bandpass se vidí málo kdy.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: reproboxy PA
PříspěvekNapsal: 02 pro 2008 23:56 

Registrován: 27 říj 2008 17:00
Příspěvky: 112
Taky bych si ty Omnitroniky moch nechat a ty horny vůbec nekupovat a nestavět. Ale je s nima pořád nějaký trápení.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: reproboxy PA
PříspěvekNapsal: 03 pro 2008 00:01 
Uživatelský avatar

Registrován: 23 zář 2008 23:59
Příspěvky: 3057
Bydliště: Praha-západ
Kraj: ČR - Středočeský
W-biny tam vidíš hlavně, proto že technaři prostě sezbíraj, co se už jinde nehodilo. Takže na basech jsou namaštěný 3 typy ozvučnic a v každé třeba jiný reprák. Buď si postav to co máš v plánu, bude to jistě COOL, nebo něco co bude dobře hrát.

Satelity bych postavil nějaké citlivé 15"+1"(1,4",2") Třeba BC 15PLB + DE500 + MT A7570 http://www.prodance.cz/protokoly/15plb7 ... +a7570.pdf

_________________
Martin S. ::::: MS sound
http://ms-sound.cz


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: reproboxy PA
PříspěvekNapsal: 03 pro 2008 00:07 

Registrován: 27 říj 2008 17:00
Příspěvky: 112
Jak jsem řikal, mam doma ty dvě QSC a toho Fideka. Nemůžu si na něj stěžovat. Pár nocí už odehrál bez problémů. Jediná divná věc je to, že do 3/4 zesílení se skoro nic neděje a pak se to začne rapidně zesilovat. Prostě totálně neůměrně. Zato to QSC jede krásně plynuje. Jak si to představuju, už jsem řikal. Akorát teď nevím, jak to zrealizuju.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: reproboxy PA
PříspěvekNapsal: 03 pro 2008 00:12 
Uživatelský avatar

Registrován: 23 zář 2008 23:59
Příspěvky: 3057
Bydliště: Praha-západ
Kraj: ČR - Středočeský
Až Ti ten Fidek odpálí nějaký repráky budeš se divit... Zbav se toho dokud je funkční a neudělal Ti žádnou škodu.

_________________
Martin S. ::::: MS sound
http://ms-sound.cz


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: reproboxy PA
PříspěvekNapsal: 03 pro 2008 00:18 

Registrován: 27 říj 2008 17:00
Příspěvky: 112
Chápu. Fideka prodam. Už jsem to měl v plánu, ale mam h doma jenom tak na poslech. Myslíš, že to co s představuju, je tak hrozný? Mě by ještě zajímaly názory jiných občanů.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: reproboxy PA
PříspěvekNapsal: 03 pro 2008 00:19 
Uživatelský avatar

Registrován: 24 zář 2008 11:46
Příspěvky: 4330
Bydliště: Slaný
lehce musím nesouhlasit s těma středohornama - jistě že tam nepůjde prdnout kdejaký reprák, a bůhví jestli je to správně udělaný, ale pokud by se to doměřilo a dozkoušelo, tak to bude mít větší citlivost i maximální SPL než klasický přímovyzařující bedny. Problém je, že už to vážně dneska nikdo nedělá, a byla by to hromada práce. Shotovy příspěvky musím jinak potvrdit. Dnes jsou konstruovány novější, odzkoušené - lepší ozvučnice, do nich se osazují lepší repráky, a opravdu se dosahuje lepších výsledků. Pokud tedy chceš něco co hraje, tak stav co je.

_________________
We are not here because we're free, we are here because we're not free.

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: reproboxy PA
PříspěvekNapsal: 03 pro 2008 00:21 
Uživatelský avatar

Registrován: 23 zář 2008 23:59
Příspěvky: 3057
Bydliště: Praha-západ
Kraj: ČR - Středočeský
To co zamýšlíš by bylo dobré tak před 30ti lety.
CrashPC a Lukyss se jistě také vyjádří.

tak Crash byl rychlejší. Aby ta středová horna za něco stála tak by potřebovala s největší pravděpodobností phaseplug a bylo by třeba mít pořádný procesor, dělit aktivně = zesilovač navíc. A 12", 15" v horně jako středobas už není zrovna v kurzu (asi k tomu bude nějaký dobrý důvod).

_________________
Martin S. ::::: MS sound
http://ms-sound.cz


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 84 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

© LuKyss 2005-2012 | ReproMania.NET & ReproObchod.cz



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group