Poslední návštěva: Právě je 14 lis 2018 13:33


Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Ovládání DMX
PříspěvekNapsal: 15 lis 2011 21:35 

Registrován: 12 led 2009 15:17
Příspěvky: 128
Bydliště: Kostelní Lhota
Kraj: ČR - Středočeský
Chtěl bych se zeptat kdo jak a čím řídíte světelný park?

Já momentálně používám Eurolite DMX Operator 192 ale bohužel narážím na nedostatek možných pozic SCENE což mě dovedlo k možnosti pořízení usb/DMX http://www.soh.cz/produkty/usb-dmx512 přijde mi to za ty peníze levný ale zajímalo by mě zda s tím máte někdo nějaké zkušenosti.

_________________
http://tpsound.webnode.cz/


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovládání DMX
PříspěvekNapsal: 16 lis 2011 10:38 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 28 pro 2008 23:54
Příspěvky: 164
Bydliště: Tlumačov - u Zlína
Kraj: ČR - Zlínský
Já momentálně používám program Freestyler a mám tento převodník:
http://www.djpeak.cz/elektrotechnika/us ... vodnik.htm
funguje to dobře

časem plánují přejít na nějaký DMX pult, ale nevím zatím jaký. V plánu do budoucna je tak 8 inteligentních světel, 2 blindery a třeba ze 2 strobáče. Ovšem čím to ovládat a nestálo to balík zatím nevím :D


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovládání DMX
PříspěvekNapsal: 16 lis 2011 10:50 
Uživatelský avatar

Registrován: 25 zář 2008 15:51
Příspěvky: 946
Bydliště: Holomóc-Mrsklesy
Kraj: ČR - Olomoucký
Kolega světlušák má taky USB>DMX převodník, ale jde do pultu Stairville i s ovládáním movin headů, protože ten DMX převodník v kobinaci s freestylerem má neuvěřitelnou latenci a třeba manuální fading světel je hrůza.

_________________
http://mbelektronika.cz/
http://www.sound-agency.cz

Pronájem a prodej ozvučovací techniky.
Ozvučování a technické zajišťování akcí, DJ's.
Návrhy ozvučovacích systémů.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovládání DMX
PříspěvekNapsal: 20 dub 2012 10:17 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 12 pro 2011 21:42
Příspěvky: 493
Bydliště: Černousy 18, Frýdlant v Č. 46401
Kraj: ČR - Liberecký
jako totální lajk v DMX by mě zajímalo....
- jestli musim na kontroleru vše programovat,nebo jestli jsou kontrolery které už nějaké scény mají předprogramované

-pokud to dobře chápu,tak na světlu si navolím číslo(adresu) a pak si jí najdu na kontroleru. ale jaké číslo na světle mám zadat? třeba jen ,,1,, nebo víceciferné??

_________________
Pauza s Djingem byla potřebná... začít znovu, je neodkladná záležitost


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovládání DMX
PříspěvekNapsal: 20 dub 2012 12:31 
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: 23 zář 2008 23:01
Příspěvky: 2615
Bydliště: Choceň
Kraj: ČR - Pardubický
pindak - pokud jde o ten laserwold ES-100G, tak tam je to takto:


Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

_________________
Líbí se Vám web a fórum? Podpořte nás! Staňte se také Řádným členem

Nakupujte audiotechniku u nás!. Vyrábíme pasivní výhybky na zakázku


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovládání DMX
PříspěvekNapsal: 20 dub 2012 15:20 
Uživatelský avatar

Registrován: 26 led 2010 02:14
Příspěvky: 308
Bydliště: Považská Bystrica
Kraj: SR - Trenčianský
pindak píše:
jako totální lajk v DMX by mě zajímalo....
- jestli musim na kontroleru vše programovat,nebo jestli jsou kontrolery které už nějaké scény mají předprogramované

-pokud to dobře chápu,tak na světlu si navolím číslo(adresu) a pak si jí najdu na kontroleru. ale jaké číslo na světle mám zadat? třeba jen ,,1,, nebo víceciferné??


Podla mna si musis v ovladaci vytvorit a ulozit sceny, (asi aj ked sa kupi novy, zatial som sa dostal len k pouzivanym...)
A tie sa potom daju prepinat manualne/automaticky/zvuk.

Ale ked ich budes vytvarat, tak ich vytvaras podla toho ake mas kde svetla, takze naco by ich tam programovali vo fabrike, podla mna tada len nahodia aby to vedelo neak autom/music prepinat.

A z tych tabuliek co dal Lukys
vypliva podla mna ked das na tom lasery dip prepinac na 1-on a ostatne off,
tak mas jeho zaciatocnu adresu 1 - 1. kanal
a svetlo obsedzuje 4 kanaly,
takze potom fader na 1. kanaly ovlada to ako sa pise v poslednej tabulke v prvom riadku
a 2. fader - druhy riadok a tak po 4.
A v 5. fadery (ak ozaj na laser-svetlo len 4.) si nastaviss dalsie ine svetlo = jeho 1. -pociatocna adresa bude 5 a dip prepinac nanom nastavis na 5 (jeto podla dvojkovej sustavy, kdesi tu na fore je aj tabulka, exist. programceky, freestyler to tiez ukazuje, a vacsinou to aj na nich priamo pisu aspon niekolko zakladnych variant.

HAdam si ma pochopil ;)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovládání DMX
PříspěvekNapsal: 20 dub 2012 23:59 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 12 pro 2011 21:42
Příspěvky: 493
Bydliště: Černousy 18, Frýdlant v Č. 46401
Kraj: ČR - Liberecký
dá se říct že sem to pochopil....nejlíp to pochopim až pořídim ovladač a vše vyzkoušim,ale zatím nevim jakej

_________________
Pauza s Djingem byla potřebná... začít znovu, je neodkladná záležitost


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovládání DMX
PříspěvekNapsal: 21 dub 2012 12:47 
Uživatelský avatar

Registrován: 26 led 2010 02:14
Příspěvky: 308
Bydliště: Považská Bystrica
Kraj: SR - Trenčianský
mozno by stacil aj eurolite 192 dmx operator,
ale neak sa mi nelubi, tak asi by som odporucil iny napr. elation a pod.
No pravda aj aky velky by si potreboval....


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovládání DMX
PříspěvekNapsal: 21 dub 2012 15:01 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 12 pro 2011 21:42
Příspěvky: 493
Bydliště: Černousy 18, Frýdlant v Č. 46401
Kraj: ČR - Liberecký
TomasK píše:
mozno by stacil aj eurolite 192 dmx operator,
ale neak sa mi nelubi, tak asi by som odporucil iny napr. elation a pod.
No pravda aj aky velky by si potreboval....


já vůbec nevim podle čeho mám vybírat....

_________________
Pauza s Djingem byla potřebná... začít znovu, je neodkladná záležitost


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovládání DMX
PříspěvekNapsal: 21 dub 2012 15:33 
Uživatelský avatar

Registrován: 26 led 2010 02:14
Příspěvky: 308
Bydliště: Považská Bystrica
Kraj: SR - Trenčianský
asi podla vselicoho, hadam podla druhu a poctu svetiel,
a ci ti bude stacit mat na pulte 8 faderov s prepinanim na 1-8/9-16
alebo vacsi pocet
nieco ako u hudobnych

a hadam aj podla toho ako sa ktory sprava a ake ma gombiky...
asi tolko okrem pozretia aj na ine forum ma teraz napadlo


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovládání DMX
PříspěvekNapsal: 21 dub 2012 18:48 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 12 pro 2011 21:42
Příspěvky: 493
Bydliště: Černousy 18, Frýdlant v Č. 46401
Kraj: ČR - Liberecký
líbí se mi třeba tohle
http://www.youtube.com/watch?v=ZwC5aTk9 ... ure=relmfu

_________________
Pauza s Djingem byla potřebná... začít znovu, je neodkladná záležitost


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovládání DMX
PříspěvekNapsal: 21 dub 2012 19:23 
Uživatelský avatar

Registrován: 26 led 2010 02:14
Příspěvky: 308
Bydliště: Považská Bystrica
Kraj: SR - Trenčianský
mam pocit ze by to mohly zvladnut aj tie co som spominal, ale hadam by sa mohly aj iny vyjadrit.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovládání DMX
PříspěvekNapsal: 29 bře 2013 09:44 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 12 pro 2011 21:42
Příspěvky: 493
Bydliště: Černousy 18, Frýdlant v Č. 46401
Kraj: ČR - Liberecký
no to sem udělal asi blbost s tim DMX operatorem 512 . teď přemýšlim otom,že asi pořídim něco přez PC usb. nevim jestli je to promě tak složitý a nebo sem lama ;-D . ten laser se přez to ovládá pěkně,akorád když zapnu snímání podle hudby,tak na pultu sice lítají čísla,jako že to reaguje,ale s laserem se nic neděje ať dělám cokoliv.reaguje přitom jen mic. na laseru. teď sem k tomu připojil ještě Botex strobe energy 2000 a ten nereaguje na nic ;-DDD. asi ten operator prodám a zkusim usb převodník.

_________________
Pauza s Djingem byla potřebná... začít znovu, je neodkladná záležitost


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovládání DMX
PříspěvekNapsal: 29 bře 2013 10:21 
Uživatelský avatar

Registrován: 26 led 2010 02:14
Příspěvky: 308
Bydliště: Považská Bystrica
Kraj: SR - Trenčianský
najprv by som si ho nechal aby si po skuseni usb prev zas nesiel neaky kupovat... a az po tom predal
A NEPOCHOPIL SOM TERAZ ZE AKY TO MAS TEN PULT
ked pises 512 a nie 192, sak hod link,

- a podla mna je chyba v tom ze si si manualne nenaprogramoval a neulozil sceny do neho,
a on ich potom aj prepina (podla toho co pises) ale pravda ked v nich ma vsetko na 0 tak akosi nic so svetlom viditelne nespravi.

Skus aj popozerat forum zvukarina.cz tam sa viac venuje svetlam, prip. osvetlovac.info (ale tam tie dve foora.....) a este mozno aj na laser.cz ti niektoporadi,

No teraz sa mi nechce pisat ako sa to programuje na tych 192 operatoroch...


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovládání DMX
PříspěvekNapsal: 29 bře 2013 10:27 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 12 pro 2011 21:42
Příspěvky: 493
Bydliště: Černousy 18, Frýdlant v Č. 46401
Kraj: ČR - Liberecký
jj sorry,je to 192
http://www.umerkura.cz/svetelna-technika/svetelne-ovladace/dmx-ovladace/eurolite-dmx-operator-192-kanal.html

budu se na to muset víc zaměřit a pochopit to,některý věci mi prostě hůř lezou do hlavy ;-)

_________________
Pauza s Djingem byla potřebná... začít znovu, je neodkladná záležitost


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovládání DMX
PříspěvekNapsal: 29 bře 2013 12:21 
Uživatelský avatar

Registrován: 26 led 2010 02:14
Příspěvky: 308
Bydliště: Považská Bystrica
Kraj: SR - Trenčianský
mozno aspon precitat manual od neho alebo podobneho (tam som mal pocit ze lepsie popisane, a hlavne byvaju v nich trochu inac nazvane gombiky ako je to pri nich napisane ale to asi tim ze kazda firma...)
aj sa mi mari ze sme to niekto popisovali to programovanie na tej zvukarine,
ale hadam by ti to stacilo precitat si prip. v cz preklade
MAs ten manual?

(a po mojej poslednej skusenosti s pouzitim tohto pultu sa mi viac lubi elation...
no pravda kazdy ma svoje muchy, este ze mam dva ;)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovládání DMX
PříspěvekNapsal: 23 kvě 2013 22:16 
Řádný člen

Registrován: 02 kvě 2012 10:57
Příspěvky: 133
Kraj: ČR - Vysočina
kalvoj píše:
Kolega světlušák má taky USB>DMX převodník, ale jde do pultu Stairville i s ovládáním movin headů, protože ten DMX převodník v kobinaci s freestylerem má neuvěřitelnou latenci a třeba manuální fading světel je hrůza.


Latence teoreticky může vzniknout z mnoha důvodů. Zkoušeli jste třeba různé počítače? hledám teď nějaký USB-DMX převodník právě k freestyleru. Nemáte někdo nějaký tip na nějaký funkční? (který bych mohl koupit už postavený nechce se mi pájet)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovládání DMX
PříspěvekNapsal: 24 kvě 2013 08:47 
Uživatelský avatar

Registrován: 26 led 2010 02:14
Příspěvky: 308
Bydliště: Považská Bystrica
Kraj: SR - Trenčianský
sice mam starsi model a a az tak moc ho nevyuzivam, ale ja mam hotovy od www.blackout.sk a ti v tom soh (ci ako sa to vola) ich myslim tiez robia aj hotove ci nie?
Alebo si myslel "origis" firmu?


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovládání DMX
PříspěvekNapsal: 24 kvě 2013 12:37 
Řádný člen

Registrován: 02 kvě 2012 10:57
Příspěvky: 133
Kraj: ČR - Vysočina
Navazoval jsem na kolegy Kalvoje výše, který psal že ví o problémovém usb dmx převodníku. Líbí se mi třeba na http://www.blackout.sk/ jejich převodník USB DMX pro.
Popis: USB DMX prevodnik
S jedným výstupom
Opticky izolovaný
Pridaný buffer
V krabičke, bez dalšieho príslušenstva a káblov
60 euro

chtěl bych tím řídit maximálně čtyři scany, dva stroby, tři par reflektory(LED), dva lasery. Podle mě by to mělo v zvládnout, do pultu se mi moc nechce chtěl bych si totiž naprogramovat větší množství scén(i komplikovanější).


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovládání DMX
PříspěvekNapsal: 26 čer 2013 22:49 
Uživatelský avatar

Registrován: 21 zář 2009 20:37
Příspěvky: 189
Bydliště: Ersekjurvar
Kraj: SR - Nitrianský
Ja mám ten showtec scanmaster 2 či jak sa tomu nadáva a vie to aj dosť zložité scény.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

© LuKyss 2005-2012 | ReproMania.NET & ReproObchod.cz



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group