Poslední návštěva: Právě je 25 zář 2018 17:25


Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: freestyler a dimmer
PříspěvekNapsal: 31 srp 2012 16:50 

Registrován: 21 srp 2012 11:06
Příspěvky: 7
Kraj: ČR - Středočeský
Zdravím vás prosím vás chci se vás zeptat v místnim "kulturáku" máme dva dimmery 6kanálové a se chci zeptat zda s nimi bude freestyler spolupracovat? koukal jsem se do toho seznamu a je tam bud
DP-106 a nebo DP-56. Ten dimmmer co je v tom "kulturáku" je nejspíš dělaný na zakázku.
Tady dávám alspon obrázek. http://xxll.rajce.idnes.cz/dimer/#P1090153.jpg
Pak jsem v programu fixtureCreator zkoušel udělat vlastní dimmer ten by šel použít?
Děkuji jde mi jen o to aby mi to někdo potvrdil zda to bude fungovat nebo ne. děkuji


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: freestyler a dimmer
PříspěvekNapsal: 31 srp 2012 18:03 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 28 pro 2008 23:54
Příspěvky: 164
Bydliště: Tlumačov - u Zlína
Kraj: ČR - Zlínský
Já myslím, že to fungovat bude určitě. Možná problém bude v tom, že tohle je 6ti kanálový a ve freestyleru jsou myslím pouze ty 4 kanálové.

Nemám znalosti dimmeru, ale myslím si, že 6ti kanálový dimmer bude mít 6 kanálu (adres) a u každé adresy hodnotu 0-255 (čili zřejmě 0% (nesvítí) - 100% ))
V tom případě by stačilo vytvořit si něco svojeho s 6 adresy a hotovo.

Ovšem to je pouze můj odhad. Neber to jako zaručenou radu!

Nejlepší bude si pujčit od někoho známého DMX/USB a vyzkoušet to...


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: freestyler a dimmer
PříspěvekNapsal: 01 zář 2012 11:06 

Registrován: 21 srp 2012 11:06
Příspěvky: 7
Kraj: ČR - Středočeský
No je to tak že jak sem již psal tak jsem tam zkoušel vytvořit něco vlastního. Protože jsestli znáš freestyler tak tam je i nějáký program fixtureCreator a tam jsem pak zvalil hned to první ten parcan, dimmer,... a tam jsem pak zvolil ty názvi a TD a dole jak je ta kolonka chanale tak tam jsem dal šest. A když to otevřu v freestyleru tak tam vidím normálně těch 6 obsazených šavlí. Takže by to tedy mělo fungovat když tam dam stejnou startovací adresu.
Jo a ty dimmery které jsem tam dával ty
Citace:
DP-106 a nebo DP-56
to byli dimmery které maj také 6kanálů.
P.S. boužel mě nenapadá nikdo kdo má ten DMX převodník.
děkuji ti za radu.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: freestyler a dimmer
PříspěvekNapsal: 06 zář 2012 11:08 
Uživatelský avatar

Registrován: 26 led 2010 02:14
Příspěvky: 308
Bydliště: Považská Bystrica
Kraj: SR - Trenčianský
mam pocit ze som namiesto nastaveneho vo freestylery dimmerpacku od Eurolite zapojil od Elation tiez 4 kanalove ako pouzivam ja a fungovalo mi to pri tej istej adrese,
tak mam pocit ze by to mohlo fungovat, pokial len najdes v nom vytvorene tie 6kan. alebo si ich vytvoris.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: freestyler a dimmer
PříspěvekNapsal: 06 zář 2012 11:56 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 28 pro 2008 23:54
Příspěvky: 164
Bydliště: Tlumačov - u Zlína
Kraj: ČR - Zlínský
a nebo můžeš použít ve freestyleru 2 dimmery
první bude mít adresu 1-4 a druhý bude mít adresu 5-8
u prvního budeš ovládat klasicky první 4 kanály a u druhého se budou ovládat první dva (čili v tvojim případě to bude 5 a 6 kanál) a ty další dva budou nevyužité

a jestli je ve freestyleru jakýkoliv 6-ti kanálový dimmer, tak ti to musí fungovat.
Já tedka na poslední akci zapojil mlhu na dmx a ovládal jsem ji ve freestyleru (není v seznamu) tak , že jsem si tam dal dimmer od eurolitu a prvním kanálem jsem ovládat mlhu....


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: freestyler a dimmer
PříspěvekNapsal: 11 zář 2012 21:26 

Registrován: 18 led 2011 21:33
Příspěvky: 33
Kraj: ČR - Plzeňský
Zdravým dá se dimmer použít jako vypínač světel například Led světel s elektronikou??


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: freestyler a dimmer
PříspěvekNapsal: 11 zář 2012 21:46 
Uživatelský avatar

Registrován: 26 led 2010 02:14
Příspěvky: 308
Bydliště: Považská Bystrica
Kraj: SR - Trenčianský
pri klasickych si myslim ze by to slo prip. aj so spinacim packom - swithom
A tie led s elektronikou predpokladam, ze myslis take led svetla ktore uz maju v sebe dmx elektroniku, a k tim podla mna uz nepotrebujes dimmerpack.

Ak sa mylim, dufam ze ma tu skusenejsi opravia.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: freestyler a dimmer
PříspěvekNapsal: 17 zář 2012 21:01 

Registrován: 18 led 2011 21:33
Příspěvky: 33
Kraj: ČR - Plzeňský
Ne ne myslím bez dmx myslím z elektronikou jako řídící jednotka krokáče a trafo ?


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: freestyler a dimmer
PříspěvekNapsal: 18 zář 2012 22:35 
Uživatelský avatar

Registrován: 26 led 2010 02:14
Příspěvky: 308
Bydliště: Považská Bystrica
Kraj: SR - Trenčianský
ak ta dobre chapem svetlo ako neaky scaner, moonefekt a pod. v ktorom je neaka elektronika,
ale ovladana len zvukom cez vstavany mikrofon, alebo v nom naprogram. pohyby...,

(a bez moznosti alebo s moznostou cez taky kablik so krabickou so spinacom na zapnutie a vypnutie)

taky efekt zapojis (jeho privod do 230V) do dimmerpacku (prip. toho spinacieho)
a ten dimerpack podla toho aky je but analog alebo dmx budes ovladat,
ale bude ti to na tom prislusnom kanaly ovladat len to ze ho zapnes a vypnes - teda jemu privod elektriky

(ze som sa to uz dobre naucil - tomu rozumiet ;) ja a amater...)

Inac mozno aspon oznacenie / foto tych svetiel, ze ci si ozaj dobre myslim ake svetla si myslel,
v podstate sa ti bude spravat ako ziarovka akurat das na max. a bude mat plny privod elektriky a bude robit to co ma cez vstavany mikrofon alebo v nom vlozene programy.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

© LuKyss 2005-2012 | ReproMania.NET & ReproObchod.cz



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group