Poslední návštěva: Právě je 16 lis 2018 14:35


Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Provoz PA na elektrocentrále
PříspěvekNapsal: 23 zář 2015 16:32 

Registrován: 23 zář 2015 16:23
Příspěvky: 6
Kraj: ČR - Plzeňský
Ahoj, používal jsem trochu složitější zapojení aparatury pro zvučení na chatě bez elektřiny, ale bez rizika poškození přepětím.

Nově jsem pořídil elektrocentrálu Scheppach SG 2500. Má technologii AVR(Automatic Voltage Regulator), takže by se napětí mělo samo regulovat. Má někdo z Vás zkušenost s provozem PA zesilovače na elektrocentrále, případně na uvedeném typu. Mám se bát poškození? Pořídit nějaký stabilizátor napětí, jelikož klasická přepěťová ochrana v prodlužovačkách nefunguje nejlépe? Zatím jsem ji neměřil. Na jednom videu na youtube napětí nestoupalo, jen lehce pokleslo při zátěži. Děkuji za případné rady, tipy.

Jakub


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Provoz PA na elektrocentrále
PříspěvekNapsal: 02 říj 2015 13:49 

Registrován: 23 zář 2015 16:23
Příspěvky: 6
Kraj: ČR - Plzeňský
Tady v Česko se platit za rada? :shock:


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Provoz PA na elektrocentrále
PříspěvekNapsal: 02 říj 2015 18:21 
Uživatelský avatar

Registrován: 24 zář 2008 11:46
Příspěvky: 4006
Bydliště: Slaný
Šeská odborník nerada dávala rada, protože nejen že z toho nis nemělá, ale ještě z toho obvykle odešla hůř než když rada nedala.

Krom zkušených lidí, kteří prostě po forech nechodí, opravdu moc lidí rozdávat moudra nechce. Někdo je lakomý, jiný je naštvaný na odezvu z minulosti. V česku obecně nic není.
Za mě s velmi malými zkušenostmi bych dimenzoval centrálu na jmenovitý příkon/výkon zařízení, které tam zapojíš. Prakticky vždy bývá odběr menší. Jen dej bacha, aby sis nehrál na borce, co má šťávu v rezervě, a ještě někomu nekrmil gril.
S funkcí konkrétních elektrocentrál nemám moc zkušenosti. Technaři kolem jedou na ten nejlevnější šit, a docela jim to jede.

_________________
We are not here because we're free, we are here because we're not free.

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Provoz PA na elektrocentrále
PříspěvekNapsal: 02 říj 2015 20:41 
Uživatelský avatar

Registrován: 20 lis 2008 10:59
Příspěvky: 874
Kraj: SR - Košický
Odporučil by som centrálu s dieslovým motorom, sviečky a zapaľovanie v benzinových, často robia šrapatu , najmä ak sa používajú aj mikrofóny či gramce, kamoš k tomu dorábal aj nejaké odrušňovacie členy LC obvodom a varistormi. Pri diesloch s rušením problem nie je. Samozrejme elektronická regulácia napätia a frekvencie. Skus osloviť firmu Fogo slovakia, berieme od nich sice také obludy no majú veké portfólio a pomerne dobré ceny v porovnaní s konkurenciou.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Provoz PA na elektrocentrále
PříspěvekNapsal: 05 říj 2015 10:10 
Uživatelský avatar

Registrován: 26 pro 2010 12:50
Příspěvky: 527
Bydliště: Rokycansko
Kraj: ČR - Plzeňský
Pouzival bych prepetovou ochranu.

_________________
Soundcraft SiEx3, Mackie DL1608, X32R, 2xQSC KW153, 4x Turbosound iq18b, 4x Beyma SB18, odposlechy DAS Action M12A,art-725a, 4x B@C 12CXT, 4xEV ZLX12P,2x ZLX200-12P, 2x ZXA1 sub.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Provoz PA na elektrocentrále
PříspěvekNapsal: 05 říj 2015 13:32 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 10 srp 2011 10:57
Příspěvky: 479
Kraj: ČR - Ústecký
On má centrálu za 7tis Kč a ty mu cpes diesel... napiš kolik toho máš a co hraješ


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Provoz PA na elektrocentrále
PříspěvekNapsal: 06 říj 2015 19:25 

Registrován: 23 zář 2015 16:23
Příspěvky: 6
Kraj: ČR - Plzeňský
Děkuji za informace, velice si vážím dobrých rad. Hrát budu s Megaton ND151, Behringer inuke NU4-6000, možná k tomu vezmu i RCF SUB 718-AS(kopie), i když se mi asi nebude chtít ho tahat. Takže spíš jen ty Megatony. Hudba skrze notebook všeho druhu, žádný mic, prostě jukebox. Maximálně pro zábavu místo pro blbnutí s el. kytarou. Lidí bude tak kolem 10-20 počítám(soukromá akce - přátelé), nic velkého, přibližně týden hraní :-)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Provoz PA na elektrocentrále
PříspěvekNapsal: 06 říj 2015 23:51 
Uživatelský avatar

Registrován: 20 lis 2008 10:59
Příspěvky: 874
Kraj: SR - Košický
Hmm... ten zosik aj s tým subom to 2kVA asi neutiahne, ja to skôr vidím na 4kVA... už na ten NU6000 by ta 2kVA bola o držku...


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Provoz PA na elektrocentrále
PříspěvekNapsal: 07 říj 2015 12:23 

Registrován: 23 zář 2015 16:23
Příspěvky: 6
Kraj: ČR - Plzeňský
Zesilovač má tuším pojistku 12A. 230V*12A = 2760W max. teoretický příkon? Jedná se o digitální zesilovač, takže má vysokou účinnost. Vezmu asi jen ty Megatony ND151, v tom případě se to do 2 kW musí vejít. Na max 20 lidí ty bedny zahrajou dobře.

Měl jsem jen strach, když k elektrocentrále připojím zesilovač, že ho odrovnám, ale když tak jedou technaři a nic se neděje... Ta stabilizace napětí asi opravdu funguje.

Podle návodu se mám jen vyvarovat startování s připojeným spotřebičem, to je docela logické.

Pokud má někdo přeci jen radu k případné přepěťové ochraně, budu Vám velice vděčný za doporučení výrobku.

Děkuji za informace

Jakub


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Provoz PA na elektrocentrále
PříspěvekNapsal: 07 říj 2015 20:32 
Uživatelský avatar

Registrován: 20 lis 2008 10:59
Příspěvky: 874
Kraj: SR - Košický
Hlavne použi pre istotu prepäťové ochrany triedy C a D resp T2, T3, vyrábajú sa aj kombinované B+C+D rep 1+2+3


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Provoz PA na elektrocentrále
PříspěvekNapsal: 07 říj 2015 21:32 

Registrován: 11 črc 2010 12:12
Příspěvky: 14
Kraj: ČR - Pardubický
Doporučované ochrany jsou ti k ničemu, zjisti si při jakých napětích reagují.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Provoz PA na elektrocentrále
PříspěvekNapsal: 08 říj 2015 11:19 

Registrován: 23 zář 2015 16:23
Příspěvky: 6
Kraj: ČR - Plzeňský
Jsem v tom trošku laik.

Máte na mysli něco takového?
Kód:
http://www.ielektra.cz/prepetova-ochrana-slp-275-v/d-84511/


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Provoz PA na elektrocentrále
PříspěvekNapsal: 08 pro 2015 19:40 
Uživatelský avatar

Registrován: 12 úno 2014 19:26
Příspěvky: 42
Kraj: ČR - Ústecký
Secti si odber ze site tech spotrebicu.. Pozor u zesilovacu, tam nescitas jejich vykon, ale prikon. Ten je 1/3 vykonu vetsinou.
Pak si dej pozor, abys neprekrocil 16A na fazy.
Procesor a zdroj signalu, by mel spravne byt na jine fazy, nez jsou zesilovace. A jestli je centrala 3fazova, tak na 3fazy svetla a zbytek.
Rozhodne pozor na strobo, maj tvrde razove odbery a moc dobre slabim centralam necini a pokud je mas na fazy, co ma neco spolecneho se zvukem, tak ti budou ve vejskacich cvakat pri bliknuti.
Centralu pro zvyseni jejiho vykonu uzemni. Nekde z bloku motoru vyved drat a ten zapichni do hliny...
Vykon centrali mej nejmin o 1/3 vetsi nez odber. Kdyby ti tam vzniklo podpeti, tak ti neco muze schoret a to ti regulator napeti nezachrani.

_________________
Profesionální výroba repro, rack, keys ( case ), atd..

http://www.eesvyroba.cz


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Provoz PA na elektrocentrále
PříspěvekNapsal: 04 led 2016 14:14 

Registrován: 23 zář 2015 16:23
Příspěvky: 6
Kraj: ČR - Plzeňský
Děkuji za rady. Tak jsem to vše otestoval na Silvestra a mohu se podělit o zkušenosti. Akce trvala tři dny. Hrálo se 10-14h denně. Přepěťovku jsem nestihl udělat v podobě rozvaděče, tak jsem rychle koupil alespoň toto: "
Philips P54030" Prý to snese 3 600J... Mají více druhů... Vím, že to na dlouhodobé přepětí nestačí, ale věřil jsem AVR technologii Scheppachu.

Sestava byla Behringer i-nuke nu4-6000
Megaton ND151
Sub jsem nebral(kopie RCF SUB 718-AS), jelikož bylo jen 9 lidí a na to pár megatonu stačí ;-)
Notebook a zvukovka soundblaster x-fi surround 5.1 pro :D

Elektrocentrála Scheppach SG 2500, uzemněná, olej 10W40

Do nádrže se dávalo tak 10L benzinu a běžela vždy až do konce bez dolití

Voltmetr při zátěži ukazoval 225-231V Pokles při zátěži byl naprosto minimální(kolem 2V). Jen frekvence asi nebude nejlepší, světla trochu blikala.

AVR - Automatic Voltage Regulator funguje skvěle, centrála na těch 10L běžela max. 14 hodin a pak ještě cca litr zbyl. Žere tedy něco kolem 0,75L při zátěži něco přes kilowatu a to není špatné ;) vzhledem k aktuální ceně benzinu

Provoz PA na centrálu od Scheppachu tedy mohu doporučit, pokud budete dodržovat maximální výkon. V opačném případě pořídit silnější model.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron

© LuKyss 2005-2012 | ReproMania.NET & ReproObchod.cz



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group