Poslední návštěva: Právě je 14 říj 2019 00:32


Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: lze postavit jen holej koncák?
PříspěvekNapsal: 02 dub 2010 19:34 

Registrován: 30 bře 2009 21:13
Příspěvky: 113
Bydliště: praha 5 (13)
taková hloupá otázka takže nečekám chytrou odpověd,ale.....napadlo mě jestli je levnější si nechat postavit nějakej monoblok.někdo by to tady určitě uměl ;) ...jednoduchej konec bez nějakýho štelování a tak....protože ceny zesilovačů jsou nehorázný...jakštakš použitelnej stojí od 20000 a výš.....výkonově kolem 1,5kw....vzhledem k tomu že potřebuju ješte 3.. :cry:


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: lze postavit jen holej koncák?
PříspěvekNapsal: 02 dub 2010 22:09 

Registrován: 05 říj 2008 09:26
Příspěvky: 577
Bydliště: Trenčín
Kraj: SR - Trenčianský
Nieje problém postaviť koncák, väčší problém bude menič. Skús sa obrátiť na Jožiho alebo Leoša Malaníka/Sinclair/.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: lze postavit jen holej koncák?
PříspěvekNapsal: 03 dub 2010 11:01 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 28 zář 2008 19:41
Příspěvky: 241
Bydliště: Kolín - middle Bohemia
Kraj: ČR - Středočeský
Nad tímhle jsem kdysi taky uvažoval. Chtěl jsem postavit zesilovač na bázi Leošovo SPD800, která umí dát poctivou 1,2kW na dvou. Ale jak píše Drim, největší problém je měnič. Další věc je uchladit takovej výkon v AB třídě. Car hifi basový zesilovače jsou už dnes většinou déčka, tudíž vysoce účinný. Proto můžou dát takový výkony při relativně kompaktních rozměrech a malý spotřebě hliníku, resp. proudu. Jestli se do toho pustíš, tak ti moc fandím. Neodhadnu náklady na takový "monstrum" ale možná by se to na třech kouskách i vyplatilo. ;) Taky by nebylo od věci naroubovat k tomu Aldax SubSenior. Měl by jsi vyřešený i to štelovaní :mrgreen:

_________________
H.F.C.K. --------------------------------.....currently domestic audio system under construction!


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: lze postavit jen holej koncák?
PříspěvekNapsal: 04 dub 2010 13:52 

Registrován: 30 bře 2009 21:13
Příspěvky: 113
Bydliště: praha 5 (13)
jo takhle :shock: jako udělat konec na 220v a dát tam měnič....to už mě taky napadlo ale už jsem narazil na firmu která tohle dělá do aut co jezdí jako pojízdná reklama pro rádia...a říkali že prej ty basy prej jsou z tohodle takový "měký"...že si to mám nechat tak jak to mám. ale já myslel jestli by se nedal postavit monoblok na 12v... :?:


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: lze postavit jen holej koncák?
PříspěvekNapsal: 04 dub 2010 14:20 

Registrován: 05 říj 2008 09:26
Příspěvky: 577
Bydliště: Trenčín
Kraj: SR - Trenčianský
Zjavne to máš trochu popletené. Každý (skoro) autozos obsahuje menič, ktorý spraví z jednosmerných 12V napájacie napätie pre zosík, napriklad +-60V. Je blbosť dávať do auta menič na 220, a potom zas trafom v zosíku meniť 220 na napájacie napätie zosíku. Ak by si chcel teda DIY 1,5kW/4ohm monoblok, potrebuješ tak 2kW menič z 12V na +-100V(príklad). Takto výkonný menič môže byť finančne aj technicky náročný na realizáciu. Preto som písal aby si sa obrátil na odborníkov (Jozef Gromulus http://zosilnovace.eu/ alebo Leoš Malaník http://www.electronicservis.cz/ )


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: lze postavit jen holej koncák?
PříspěvekNapsal: 04 dub 2010 18:02 

Registrován: 30 bře 2009 21:13
Příspěvky: 113
Bydliště: praha 5 (13)
ahá já myslel jako měnič z 12 na 220v a zesík taky na 220v...takhle jsem to právě viděl u těch aut pro rádia....každopádně z toho vyplívá že ten zdroj pro zesík bude stejně drahej a ještě když k tomu připočtu práci....asi bude nejlepší ty zbývající koupit :)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: lze postavit jen holej koncák?
PříspěvekNapsal: 05 dub 2010 12:12 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 28 zář 2008 19:41
Příspěvky: 241
Bydliště: Kolín - middle Bohemia
Kraj: ČR - Středočeský
Takže nekonvenční DIY se nekoná, škoda. Co jsi pořídil jako první kus? Slušnej, 1,6kW na čtyřech, mono je D-REX 2500.

_________________
H.F.C.K. --------------------------------.....currently domestic audio system under construction!


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: lze postavit jen holej koncák?
PříspěvekNapsal: 05 dub 2010 12:33 

Registrován: 30 bře 2009 21:13
Příspěvky: 113
Bydliště: praha 5 (13)
přesně tak mám D-REX 2500 a pak 3x magnat rock 6000 a práve budu chtít ještě 2 nebo 3 rexíky :) dle toho co se bude vejít do auta :D


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: lze postavit jen holej koncák?
PříspěvekNapsal: 12 srp 2010 23:19 

Registrován: 30 bře 2009 21:13
Příspěvky: 113
Bydliště: praha 5 (13)
tak nakonec jsem pořídil toto-http://www.prohifi.cz/zesilovace-do-auta/hifonics-xxv-sampson-2
martin s. už počítá reprobedny tak uvidíme:-)))


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: lze postavit jen holej koncák?
PříspěvekNapsal: 12 srp 2010 23:50 
Uživatelský avatar

Registrován: 24 zář 2008 11:46
Příspěvky: 4103
Bydliště: Slaný
Jojo, volal mi ohledně toho aby pokecal o tom co dělá, a aby ještě od někoho dalšího vyslyšel, jakej jsi šílenec :-). Asi 6500Watt na tři 21", to už je strašný zlo. Jak si to představuješ? chceš umřít "mladej"? :-)

_________________
We are not here because we're free, we are here because we're not free.

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: lze postavit jen holej koncák?
PříspěvekNapsal: 15 srp 2010 09:35 

Registrován: 09 úno 2010 22:35
Příspěvky: 84
Kraj: ČR - Jihočeský
Tyjo.Budeš dělat párty z auta?:D Auto PA.
Při takovém výkonu bych se bál i o auto,aby se nerozebíralo vybracema.
Hele a jak máš vymyšleno krmení toho zesíku?
Přídavný alternátory?baterie?
Bez motoru si zahraješ asi jen chvilku,jinak už asi s tím neodjedeš.Možná roztlačíš.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: lze postavit jen holej koncák?
PříspěvekNapsal: 16 srp 2010 10:12 

Registrován: 30 bře 2009 21:13
Příspěvky: 113
Bydliště: praha 5 (13)
budou tam altíky z audi q7 2x190A a několik autobaterek....no popravdě ono nebylo lehké krmit ani můj předchozí výtvor takže uvidíme co tohle :?


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: lze postavit jen holej koncák?
PříspěvekNapsal: 06 zář 2010 10:56 
Uživatelský avatar

Registrován: 04 říj 2009 07:12
Příspěvky: 382
Bydliště: Luhačovice
Kraj: ČR - Zlínský
Pozor na ty alternátory, většina z nich /i elektronicky regulovaných/ teprve začíná dobíjet akumulátor až při 2.500 otáčkách a více, alternátory mají převod ro rychla, takže to odpovídá otáčkoměrovým cca 1.500 otáček. U těch alternátorů z Audi bych byl také opatrný, těch 190A je schopno to dávat až kolem 10.000 otáček. Takže rozhodně nestačí nechat nastartovaný motor na volnoběh. To se pouze vyrovná napětí alternátoru a napětí akumulátoru, proto kontrolka dobíjení zhasne, případně signalizuje dobíjení OK.
Alternátory se u autohifi instalací málokdy dimenzují na sinusový příkon celého aparátu, špičky vykrývá vhodně zvolený akumulátor.
S hodně silnými instalacemi opravdu není možné někde uprostřed vesnice na hodinu zastavit a dělat tam party. Při takové akci je i pomocný akumulátor za půl hoďky vybitý a nezbývá, než auto roztlačit, protože nenastartuješ, sám jsem toho byl několikrát svědkem.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: lze postavit jen holej koncák?
PříspěvekNapsal: 12 zář 2010 12:55 
Uživatelský avatar

Registrován: 20 zář 2009 12:01
Příspěvky: 100
Ona je hlavně blbost dávat do auta 21" reproduktor a 3 kusy už je blbost na třetí. Tedy pokud nejde o autobus.
Jsou to jen vyhozené peníze a hrát to bude hůře než šikovně navržený bandpass s 2x15".
Docela by mě zajímalo ,jestli ty autozesilovače co jsou v odkazu opravdu mají takový výkon?
I kdyby šlo jen o kratičké špičky,tak proudová zátěž baterie a akumulátoru bude okolo 400A ,při plném výkonu do 4 ohmů?

_________________
Petr Vinš
tel.: 721 281 678


Nahoru
Offline Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

© LuKyss 2005-2012 | ReproMania.NET & ReproObchod.cz



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group