Poslední návštěva: Právě je 17 říj 2021 12:11


Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 18 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: MC Hammer Mystic 4.0
PříspěvekNapsal: 16 lis 2011 12:58 
Uživatelský avatar

Registrován: 01 úno 2011 18:01
Příspěvky: 29
Kraj: ČR - Liberecký
Zdravím mam dotaz ohledně tohoto zesilovače,zda ho lze zapojit prez (červeno-bílí) kabel k PC?
A jestly pujde zapojit(a plně fungovat) na zdroj(12v/8a) od PC? díky ;)
(http://caraudioshark.com/audioshark/pop ... 77&invis=4) nákres ;)
Rms: 4 x 350 W / 2 x 700 W
díky !


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: MC Hammer Mystic 4.0
PříspěvekNapsal: 16 lis 2011 14:06 
Uživatelský avatar

Registrován: 24 zář 2008 11:46
Příspěvky: 4308
Bydliště: Slaný
Abys nakrmil zesilovač 1400W s 90% účinností, potřeboval bys asi 130A proud pro 12V. Když budu nohama na zemi, a zvolíme 6db crest faktor, tak 32A. Jestli ten zesilovač na tom zdroji vůbec zapneš, tak to rozhodně nebude vhodné krmení pro takový zesilovač.

_________________
We are not here because we're free, we are here because we're not free.

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: MC Hammer Mystic 4.0
PříspěvekNapsal: 16 lis 2011 14:21 

Registrován: 05 říj 2008 09:26
Příspěvky: 568
Bydliště: Trenčín
Kraj: SR - Trenčianský
Počítačový zdroj ani zosilňovač nie je perpetuum mobile. Ak ten zosilňovač zapojíš na správnu vetvu zdroja tak zosilňovač zapneš a bude hrať, ale rozhodne nebude fungovať naplno. To že zdroj má 350W neznamená že dokáže dodať 350/12V = 29,17A. Zdroje väčšinou mávajú udané aký prúd dokážu dodať v akej vetvi, viď príklad:
Obrázek
Ako už písal Petr, pre tento zosilňovač bude PC zdroj nedostatočný.
Na vyskúšanie to bude stačiť, ale na dlhodobú prevádzku je to IMHO prasačina.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: MC Hammer Mystic 4.0
PříspěvekNapsal: 16 lis 2011 14:44 
Uživatelský avatar

Registrován: 01 úno 2011 18:01
Příspěvky: 29
Kraj: ČR - Liberecký
Aha kua :cry: to mě teda štve. A nedá se to udělat jinak? aby se dal používat u PC ? (např. nějákej silnější zdroj nebo tak) díky za pomoc ;)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: MC Hammer Mystic 4.0
PříspěvekNapsal: 16 lis 2011 14:51 
Uživatelský avatar

Registrován: 23 zář 2008 23:59
Příspěvky: 3058
Bydliště: Praha-západ
Kraj: ČR - Středočeský
Proč si proboha nekoupíš normální zesilovač?!

_________________
Martin S. ::::: MS sound
http://ms-sound.cz


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: MC Hammer Mystic 4.0
PříspěvekNapsal: 16 lis 2011 14:52 
Uživatelský avatar

Registrován: 26 pro 2010 12:50
Příspěvky: 576
Bydliště: Rokycansko
Kraj: ČR - Plzeňský
Kdyby to šlo tak snadno, tak nebudou profi zesilovače stát přes 20 tisíc.

_________________
Soundcraft SiEx3, Mackie DL1608, X32,SPL A394pw, KW153, IQ18b, Beyma SB18, odposlechy SPL, B@C 12CXT, EV ZLX12P, ZXA1 sub.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: MC Hammer Mystic 4.0
PříspěvekNapsal: 16 lis 2011 16:19 
Uživatelský avatar

Registrován: 24 zář 2008 11:46
Příspěvky: 4308
Bydliště: Slaný
Na amazonu se prodává za 75€, tedy za necelé 2000. Můžem začít uvažovat o tom, že to nemude mít 1400W, ba ani 700 ne :-)
Prostě to systemku na tom zdroji zkus, a uvidíš jestli to postačí. Až ti to náhodou obojí shoří na popel, tak pořídíš něco lepšího.

_________________
We are not here because we're free, we are here because we're not free.

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: MC Hammer Mystic 4.0
PříspěvekNapsal: 16 lis 2011 16:31 
Uživatelský avatar

Registrován: 01 úno 2011 18:01
Příspěvky: 29
Kraj: ČR - Liberecký
Jasně že sem koukal na profi zesilovače ale někde 20 tisíc je fakt dost na to jakej to má výkon.
škoda že to nejde ale zkusim koupit co nejsilnejší zdroj a zapojim ho. :D díky


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: MC Hammer Mystic 4.0
PříspěvekNapsal: 16 lis 2011 17:24 
Uživatelský avatar

Registrován: 24 zář 2008 11:46
Příspěvky: 4308
Bydliště: Slaný
Vždyť ten zdroj bude dražší než ten zesilovač. Eurocase za pár šupů ti shoří URČITĚ.

_________________
We are not here because we're free, we are here because we're not free.

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: MC Hammer Mystic 4.0
PříspěvekNapsal: 16 lis 2011 18:48 
Uživatelský avatar

Registrován: 25 říj 2009 11:12
Příspěvky: 829
Bydliště: Spišská Nová Ves
Kraj: SR - Košický
to už fakt radšej kúpiť nejaký HIFI / Profi zosilnovač než to mať takto.


Naposledy upravil mereksk dne 16 lis 2011 21:41, celkově upraveno 1

Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: MC Hammer Mystic 4.0
PříspěvekNapsal: 16 lis 2011 20:39 
Uživatelský avatar

Registrován: 28 zář 2011 13:41
Příspěvky: 1165
Kraj: ČR - Moravskoslezský
hehe tak kamarád měl ,,bednu k mobilu" tak asi 60*60*60 a na tom měl zesilovač na kterém bylo napsáno 100W :lol: baterku tam měl takovou že si ve elektru koupil držák na TUŽKOVÉ BATERKY AA a všechny dušoval jak je to supr, no jak tomu přihulil tak to začalo zkreslovat jako 10W zesilovač a basy? No coment na to jak měl udělanou tu bednu vcelku poctivě tak to končilo maximálně tak na 200 hz (to já jsem na tom s těma chrchláčkama lépe já končil tak asi na těch s těží 105hz (doopravdy mluvím pravdu)). Řekl jsem si budiš, pujčím mu tu svoji vyrobenou z osmi 4,5V baterií značky energizer a při plné kondici měla tak 20V a? nic respektive furt to samé - zesy do auta jsou udělané tak, že jejich kryt je vlastně celý chladič, ten jeho nebyl vyjímkou. Jak to měl v odpolední přestávce venku na hřiští na plno celou dobu tak normální zesilovač zesilovač by měl krásně topit a ten jeho? Nic respektive celou tu dobu byl studený takže můj názor na autozesilovače? :arrow: 1 :lol: 2 :roll: 3 :x


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: MC Hammer Mystic 4.0
PříspěvekNapsal: 16 lis 2011 21:44 
Uživatelský avatar

Registrován: 25 říj 2009 11:12
Příspěvky: 829
Bydliště: Spišská Nová Ves
Kraj: SR - Košický
Zosilnovače sa zahrievať nemajú alebo aspoň nemali by sa!!! ( ten chladič je tam správne a práve preto aby uchladil zosilnovač) A autozos je robený na tých 11-15 V tvoj problém nebol venouš v tom či si tam mal 10 alebo 30 V ale v mäkkosti zdroja tj. tie baterky nedokázali dodať dostatoční prúd !! atď atď. :roll: hmm


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: MC Hammer Mystic 4.0
PříspěvekNapsal: 16 lis 2011 22:11 
Uživatelský avatar

Registrován: 28 zář 2011 13:41
Příspěvky: 1165
Kraj: ČR - Moravskoslezský
no ten zesilovač co obsahují bedýnky co tu mám ve fóru se zahříval normálně jako s trafem navíc jak jsem psal měla kolem 18V takže pokud to dal na plné kule tak to kleslo asi tak na těch 15V a to je pro ten zes ono. a to ta baterka nebyla nejslabší mám ji tu vedle sebe a pokud ji přeměřím má 17,78V a to ji mám od začátku školního roku

ten jeho zesilovač ale netopil vůbec

nejlepší je na tom ten paradox jeho velká neduní moje malé duní (trochu) :lol:


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: MC Hammer Mystic 4.0
PříspěvekNapsal: 16 lis 2011 22:55 
Uživatelský avatar

Registrován: 25 říj 2009 11:12
Příspěvky: 829
Bydliště: Spišská Nová Ves
Kraj: SR - Košický
VENOOOOUŠ napätie nieje jediní smerodajný údaj baterky / akumulátora/ záleží aj aký dokáže dodávať prúd , príp. prúd bez poklesu napätia !!!!! A za ďalšie máš to akosi pomýlené . Čím teplejší neznamená lepší ale presne naopak. Venouš než začneš takto odpovedať naštuduj si prosím aspoň učivo základnej školy ak sa nemýlim čo to sa učí už v ZŠ myslím že vo fyzike. Napájať 100W zosilnovač 10 tužkovímy baterkami ..... a čudovať sa že to hraje slabo a nehreje sa to a nebasuje to/ bože/.... :o :roll:


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: MC Hammer Mystic 4.0
PříspěvekNapsal: 16 lis 2011 23:07 
Uživatelský avatar

Registrován: 28 zář 2011 13:41
Příspěvky: 1165
Kraj: ČR - Moravskoslezský
prosím spočítej si kolik ta má baterka měla článků velikosti zhruba "A" a jak jsem ty baterky měl zapojené

ja si ale myslel když všechny menší zesilovače do 18W topí jak kráva tak takový 100W zes musí topit jak bejk a ne naopak


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: MC Hammer Mystic 4.0
PříspěvekNapsal: 16 lis 2011 23:25 
Uživatelský avatar

Registrován: 25 říj 2009 11:12
Příspěvky: 829
Bydliště: Spišská Nová Ves
Kraj: SR - Košický
To ako "topí" závisí od jeho konštrukcie jednak elektrickej i mechanickej , od spôsobu - efektívnosti chladenia ( chladiča či už pasivného alebo aktivného ) ale to je teraz jedno. Všímaš si vôbec že tu zasieraš niekomu tému ? Bola tu reč o MC Hammer Mystic 4.0 a ti tu rozprávaš o svojich skúsenostiach z AA baterkami a chváliš sa ako ti to super hralo oproti kamarátovi !!!!!! Už som ti raz písal že takéto veci píš v svojej jednej téme lebo takto to fakt nejde tam ti možno niekto odpovie a poopraví ťa !! Zakaždým keď sa tu objaví nejaká nová téma, skočíš do nej zo svojimi bohužiaľ príliš hlupymi odpoveďami tak povediac "od veci" a viem že už tu niektorým lezieš na nervy tak prosím neprikladaj takýmto správaním drevo do ohňa . Koniec dohovoril som. Prepáčte za tento môj malí výlev no taktiež som si neodpustil, ak vadí môžte zmazať.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: MC Hammer Mystic 4.0
PříspěvekNapsal: 16 lis 2011 23:30 
Uživatelský avatar

Registrován: 01 úno 2011 18:01
Příspěvky: 29
Kraj: ČR - Liberecký
A kolik A musí mít ten zdroj aby v pohodě utáhl tenhle zesilovač? ;)
Jinak sem našel stejně výkonej Profi zesilovač za 6000 ale ktomu zas za 2000 mini mixák atd.
Jo a ještě ted mam autozesilovač 1600w zapojenej normal ke zdroji od PC a řekl bych že funguje dobře a mam ho tak asi 1 rok. :D Thx ;)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: MC Hammer Mystic 4.0
PříspěvekNapsal: 16 lis 2011 23:41 
Uživatelský avatar

Registrován: 23 zář 2008 23:59
Příspěvky: 3058
Bydliště: Praha-západ
Kraj: ČR - Středočeský
Jestli dobře chápu, tak jde o pokračování tohoto tématu. Kdybys raději si přečetl všechny rady, nevymýšlel kraviny a pokračoval v původním tématu, tak bys udělal podstatně lépe. Psal jsem ti ať si zjistíš jakou máš zvukovku, přeměříš kolik Voltů dává, na to si jsem s prominutím vysral a místo toho vymýšlíš jak provozovat šmejdský autohifi zesilovač na 230V. Obyčejná PC zvukovka by měla dát i 1,2V, což pro mnoho profi zesů stačí.

LOCK, pokračuj v původním tématu.

_________________
Martin S. ::::: MS sound
http://ms-sound.cz


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 18 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

© LuKyss 2005-2012 | ReproMania.NET & ReproObchod.cz



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group