Poslední návštěva: Právě je 14 pro 2019 07:43


Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Seat Cordoba - prosím o radu s audiem :)
PříspěvekNapsal: 10 čer 2013 13:54 

Registrován: 09 čer 2013 12:48
Příspěvky: 6
Kraj: ČR - Pardubický
Ahoj všichni,
potřebuju poradit ohledně řešení audia v Seat Cordoba 1.4i, RV 1993.

Nejdřív jedna věc :
Nevím proč, ale nehraje mi celá pravá strana. Něco málo elektrikařiny ovládám, takže vím pár možností, kde by mohl být ten zakopanej pes. Ale rád bych slyšel názor vás lidí, kteří se tím zabývají víc než já :)

A ta druhá - hlavní:
V autě jsou základní repráky - 2 asi 2pásmové v palubce a pak 2 vzadu pod oknem, které jsem ještě nezkoumal. Chci osadit repro i do dveří, ale kabeláž do dveří není evidentně zapojena, protože auto asi byla nějaká nižší verze výbavy, a tak neobsahuje dveřní repro.
Většina autorádií, na která jsem narazil jsou 4x50 nebo 4x45W. Z jiných diskuzí a literatury jsem se dověděl, že to znamená, že rádio obsahuje 4 zesilovače (1 na kanál) s max výkonem 45-50w.
Problém je tedy tento - jak na 4kanálové rádio připojit 6 repráků?

Repro:
2x originál Seat v palubce (jestli si dobře pamatuji, nominál 20W, max 50W, 4ohm)
2x originál VW Vento do dveří (neznám parametry, part number 1H0 035 411 A, 4ohm)
2x asi originál Seat vzadu pod oknem (neznám parametry, ale řekl bych že budou 4ohm)

Předem děkuji za vaše rady.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Seat Cordoba - prosím o radu s audiem :)
PříspěvekNapsal: 10 čer 2013 16:18 

Registrován: 06 srp 2009 09:53
Příspěvky: 300
Bydliště: Zašová
Kraj: ČR - Zlínský
čau linky
Citace:
Nejdřív jedna věc :
Nevím proč, ale nehraje mi celá pravá strana. Něco málo elektrikařiny ovládám, takže vím pár možností, kde by mohl být ten zakopanej pes. Ale rád bych slyšel názor vás lidí, kteří se tím zabývají víc než já


zkoušel jsi něco nebo zatím vyčekáváš? - problémů může být více, spálené konce na autorádiu ( překročena minimální impedance zesilovače), můžeš mít na autorádiu úplně zeslabenou pravou stranu,
repra můžou být vadné, kabeláž může být vadná.

Citace:
A ta druhá - hlavní:
V autě jsou základní repráky - 2 asi 2pásmové v palubce a pak 2 vzadu pod oknem, které jsem ještě nezkoumal. Chci osadit repro i do dveří, ale kabeláž do dveří není evidentně zapojena, protože auto asi byla nějaká nižší verze výbavy, a tak neobsahuje dveřní repro.
Většina autorádií, na která jsem narazil jsou 4x50 nebo 4x45W. Z jiných diskuzí a literatury jsem se dověděl, že to znamená, že rádio obsahuje 4 zesilovače (1 na kanál) s max výkonem 45-50w.
Problém je tedy tento - jak na 4kanálové rádio připojit 6 repráků?


osazení je možné. těžko takto říct co tam ve skutečnosti máš, dělá se to tak, že koupíš komponenty ( středobasové repro + výškové repro + výhybka) osazení: do palubovky dáš výškové repro, do dveří středobas ( pokud je tam místo) a výhybku někde schováš.
ano většina autorádií má psaných 4x50W plně souhlasím. Je to špička a RMS výkon u takových autorádiích je kolem 18W na kanál. Autorádio bych doporučil nějakého pioneera, JVC, clarion - ostatní značky - nic moc, značky jako je sencor atd. je šrot ( nízká kvalita součástek = menší kvalita zvuku a všeho kolem ( po čase se rozladují tunery, autorádio špatně chytá signál, nečte,)
Jak připojit 6 repro na 4 kanálové autorádio? - těžko ale jde to. Výsledný zvuk může být horší než po připojení 4repro. ( doporučil bych 2 páry komponentů, popř. doplnit hlubší tony subwooferem, bohatě stačí citlivějších 100W.

Citace:
Repro:
2x originál Seat v palubce (jestli si dobře pamatuji, nominál 20W, max 50W, 4ohm)
2x originál VW Vento do dveří (neznám parametry, part number 1H0 035 411 A, 4ohm)
2x asi originál Seat vzadu pod oknem (neznám parametry, ale řekl bych že budou 4ohm)


- nedokážu s tímto poradit.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Seat Cordoba - prosím o radu s audiem :)
PříspěvekNapsal: 10 čer 2013 16:35 

Registrován: 09 čer 2013 12:48
Příspěvky: 6
Kraj: ČR - Pardubický
1. problém - zatím vyčkávám, budu tam se známým automechanikem dávat centrál a odskok na kufr a při tý příležitosti bych chtěl udělat komplet novou kabeláž na repro a zrovna tam ty repráky dát. Co se týká funkčnosti těch repráku - ty 2 malý fungujou (zkoušeno zapojením na levý kanál), to samý ty 2 co chci dát do dveří. reprák vzadu hraje jen levý, pravý jsem nezkoušel, ale asi taky bude ok. Podle mě je zrada někde v kabeláži, případně přímo v rádiu. Jinak autorádio je postarší kousek, nevím, jestli se tam někde dá vyladit vyvážení, každopádně dnes zkusím omrknout až pojedu z práce :)

2. problém - inspiroval jsem se jiným topicem tady, díky googlení jsem narazil na tohle forum :D
doufám, že se původní autor obrázku nebude zlobit, že ho tu využiju :)
Obrázek

Z názorů, co tam padly již bylo řečeno, že by to šlo udělat přes 2 výhybky. Ale není mi jasný, jak to dělaj v autech, který právě maj třeba plnou výbavu a maj osazený všechny repráky. Jinak co se týká kvality, nejsem takovej detailista, abych od auta starýho 20 let, rádia, na kterým budu poslouchat komprimovaný MP3/WMA a od jetých repráků z vrakoviště očekával křišŤálově čistej zvuk, nebo nějaký mega volume. Jde mi jen o to, že v soušasnosti mi hrajou z možných 6ti, co lze osadit, jen 2 a když si pootevřu okýnko nebo zapnu ventilaci, tak slyšim kulový :D Udělám to pořádně, chci udělat komplet nový kabely a chci to táhnout stíněnou dvojlinkou původníma cestičkama, jako byla originál kabeláž :)

Jinak to, cos citoval jako poslední je popis repráků, co se tam chystám dát (v palubce a vzadu jsou, dodávat budu jen do dveří)

K obrázku - současné zapojení odpovídá aktuálnímu stavu, budoucí zapojení autor obrázku úplnou náhodou trefil tak, že odpovídá i ke mně do auta :D


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Seat Cordoba - prosím o radu s audiem :)
PříspěvekNapsal: 10 čer 2013 17:53 

Registrován: 06 srp 2009 09:53
Příspěvky: 300
Bydliště: Zašová
Kraj: ČR - Zlínský
no jasně, takto by to šlo, nejprve zjisti co máš s tím pravým kanálem. K tahání repráků použij klasickou dvojlinku! min cca 2x 0.5, nedávej tam stíněnou!! stíněná se používá pro linkové vedení.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Seat Cordoba - prosím o radu s audiem :)
PříspěvekNapsal: 10 čer 2013 19:34 

Registrován: 09 čer 2013 12:48
Příspěvky: 6
Kraj: ČR - Pardubický
Pro linkové vedení? wtf? Já si právě myslim, že by stíněná byla lepší, nebo se pletu? A jaký myslíš, že bude výsledek, kdybych to zapojil podle toho obrázku? Myslíš, že to bude za něco stát?


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Seat Cordoba - prosím o radu s audiem :)
PříspěvekNapsal: 11 čer 2013 16:10 

Registrován: 06 srp 2009 09:53
Příspěvky: 300
Bydliště: Zašová
Kraj: ČR - Zlínský
Stíněná dvojlinka na vedení k reproduktoru není vhodná. Jak to bude hrát záleží hodně na reproduktorech a na autorádiu.
zapoj a uvidíš - uslyšíš.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Seat Cordoba - prosím o radu s audiem :)
PříspěvekNapsal: 12 čer 2013 14:41 

Registrován: 09 čer 2013 12:48
Příspěvky: 6
Kraj: ČR - Pardubický
ok zkusím. Musím ale ještě nakoupit kabelážž :D Kolik metrů myslíš, že bude v autě potřeba, když to budu chtít natahat komplet znova a stejnýma cestama?

a co myslíš o těchto výhybkách?

http://aukro.cz/2x-dvoupasmova-vyhybka-rft-od-1-kc-i3294359686.html


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Seat Cordoba - prosím o radu s audiem :)
PříspěvekNapsal: 12 čer 2013 18:18 

Registrován: 06 srp 2009 09:53
Příspěvky: 300
Bydliště: Zašová
Kraj: ČR - Zlínský
těžko říct jaký to má dělící kmitočet, možná to někdo zná tady z fora. Vypadá to, že je to starší kus!, kondíky tím pádem můžou být K.O.
já bych to nebral.
S těma kabelama nevím čoveče. Si vem metr a cca si to změř.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Seat Cordoba - prosím o radu s audiem :)
PříspěvekNapsal: 12 čer 2013 19:52 

Registrován: 09 čer 2013 12:48
Příspěvky: 6
Kraj: ČR - Pardubický
vezmu je a uvidíme :) za ty prachy jsou skoro gratis :)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Seat Cordoba - prosím o radu s audiem :)
PříspěvekNapsal: 13 čer 2013 09:15 

Registrován: 09 čer 2013 12:48
Příspěvky: 6
Kraj: ČR - Pardubický
tak výhybky neklaply, v poslední vteřině mě někdo přehodil. takže se ptám - nemáte doma někdo 2 přebytečný výhybky? Nemusí to bejt nějaká supr značka nebo nějaký drahý, prostě potřebuju jen standardní výhybky, aby to standardně hrálo :D

to lojzek: tak jsem to v hlavě přepočítával a dopočítal jsem se cca 14 metrů.takže vezmu 20ku aŤ mám jistotu. Počítal jsem 3 metry kabelu dozadu, a po 2 vepředu.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron

© LuKyss 2005-2012 | ReproMania.NET & ReproObchod.cz



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group