Poslední návštěva: Právě je 12 dub 2021 21:32


Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Zapojenie HI Input
PříspěvekNapsal: 24 říj 2020 13:18 
Uživatelský avatar

Registrován: 24 srp 2014 13:40
Příspěvky: 93
Kraj: SR - Prešovský
Zdravim. Zohnal som si 4kanalovy zosik Boa MVU 6000 a chcem ho zapojiť na originál rádio Lancer 2010. Musím ísť cez hi input ale mám tam až 5 ihliciek +-gnd-+. Chápem +- ale gnd je tam načo? Nechcem experimentovat a niečo odpáliť. A ešte problém že chcem priviesť len jeden stereo signál z predných repro na obidva vstupy zosiku pretože mám aj subak. Či to pôjde nejak z output na vstup 3 a 4? Schémy či manuál som nenašiel. Ani koncovky nemôžem zohnať tak možno niekto o niečom vie. Dík za pomoc


Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

_________________
Quadral Certo MK5, Harman Kardon HK970, HD970, Kenwood KT 5020


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zapojenie HI Input
PříspěvekNapsal: 24 říj 2020 19:23 
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2010 12:04
Příspěvky: 9387
Bydliště: Náchod
Kraj: ČR - Královéhradecký
Hi vstupy jsou zde připravené pro připojení k výstupům můstkového zesilovače. Proto +/-. GND pak připojit na GND u rádia, čili bude na minusu napájení.
Vstupy mohou být zapojené paralelně.

Vida, stejné rádio mám v Outlanderu.

Příloha:
autozes.png


Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

_________________
Na internetu není místo pro pravdu. (Howard Joel Wolowitz)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zapojenie HI Input
PříspěvekNapsal: 24 říj 2020 19:44 
Uživatelský avatar

Registrován: 24 srp 2014 13:40
Příspěvky: 93
Kraj: SR - Prešovský
Takže gnd bude napr. kostra auta ktoré dám z nejakej skrutky jak na napájanie zosiku?
Super to paralelne zapojenie mi uľahčí nejaké veci.

A ešte som zabudol na zapnutie REM či môžem dať na žiarovku zadných svetiel?

_________________
Quadral Certo MK5, Harman Kardon HK970, HD970, Kenwood KT 5020


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zapojenie HI Input
PříspěvekNapsal: 24 říj 2020 19:59 
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2010 12:04
Příspěvky: 9387
Bydliště: Náchod
Kraj: ČR - Královéhradecký
Ne. GND má jít na zem rádia. Ta je sice spojená s minusem, ale GND musíš dotáhnout až k rádiu.
I pilotní signál vytáhni z rádia. Měl by ho mít vyvedený. Objeví se na něm napětí po zapnutí rádia.
Právě tak minus pro zesilovač rozhodně neber z kastle, ale kabelem od baterky.

_________________
Na internetu není místo pro pravdu. (Howard Joel Wolowitz)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zapojenie HI Input
PříspěvekNapsal: 24 říj 2020 20:42 
Uživatelský avatar

Registrován: 24 srp 2014 13:40
Příspěvky: 93
Kraj: SR - Prešovský
Ok tak rozoberem palubovku(chcel som sa tomu vyhnúť :D ) a spravím tak ako píšeš ale nechápem prečo ťahať mínus od baterky. Bežne tak dávajú a aj v starom aute som tak mal a bolo to bez problémov.

_________________
Quadral Certo MK5, Harman Kardon HK970, HD970, Kenwood KT 5020


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zapojenie HI Input
PříspěvekNapsal: 24 říj 2020 21:03 
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2010 12:04
Příspěvky: 9387
Bydliště: Náchod
Kraj: ČR - Královéhradecký
Neříkám, že by to nefungovalo. Ale není to dobré z několika důvodů. Zemní smyčky, úbytky, rušení, zpětné vazby, napájecí proud velikosti desítek Ampér by neměl bloudit karoserií auta. Lépe je udělat to korektně.
Upozorňuju, že pro výkonnější zesilovače je potřeba použít napájecí vodiče co nejtlustší. A u baterky odjistit.

_________________
Na internetu není místo pro pravdu. (Howard Joel Wolowitz)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zapojenie HI Input
PříspěvekNapsal: 24 říj 2020 21:18 
Uživatelský avatar

Registrován: 24 srp 2014 13:40
Příspěvky: 93
Kraj: SR - Prešovský
Ano áno mám silné káble a na plusovom aj poistku len dokupim dlhý mínusový asi :D V starom som mal len Monoblok s 20A poistkou a teraz zosik s 2x25A. To sa už berie ako odber do 50A? A keď budem ťahať kábel z výstupu radia do toho hi input a naspäť do dverí do Repro tak musia byť tienene? Či stačí len aby boli na opačnej strane.

_________________
Quadral Certo MK5, Harman Kardon HK970, HD970, Kenwood KT 5020


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

© LuKyss 2005-2012 | ReproMania.NET & ReproObchod.cz



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group