Reproduktory presťahované do inej, väčšej miestnosti. Prebehla revízia vyhybky, na jednej preletovaný spoj
a na obidvoch lepšie umiestnenie cievok, tak aby sa menej ovplyvňovali. Ďalej som pridal do zapojenia rezostor R2 o hodnote 12 Ohm. Subjektívne mám pocit že je to lepšie na stredoch, aj hlas zda sa je prirodzenejší. Trošku upatlany klavír oproti slúchadlám ale snáď je to akustikou miestnosti je tu celkom dlha odozva.
No a ešte kedže mám v podstate urobené len skúšobné ozvučnice, zistil som obrovsku rezonáciu uz od stredných frekvencií. Tá bedňa hrá a sakra "dobre"! Čiže som vystužil bočné steny a je to oveľa lepšie aj po tejto stránke i keď stále tam nechcená rezonancia je.
Už mám napílenú MDF na nové ozvučnice. Kedže niet človeka ktorý by bol schopný vlastne zhodnotiť kvalitu skonstrulovanej výhybky zverejnenj tu na fóre musím len dúfat, veriť že je to tak ako má byť.
Nuž nie je to o viere ale o dôkazoch a o dátach z merania.
Tak čo? Asi kúpim nejaký merací mikrofon a skusim s tým niečo urobiť. Snáď stačí niečo takéto
https://www.muziker.sk/behringer-ecm-80 ... microphoneAle to by bolo nič. Najnovšie som dostal vnuknutie na skonstrulovanie ST260/B+DFM-2535R00-08 2x10" Dayton DSA. Hm. Len kto, kto vyrobí na to výhybku a odladí to? Rád by som sa do toho pustiť ale nerád by som oplieskal celkom slušnu sumu penazí nadarmo.
Asi by som najprv nechal vytlačit ST260/B. Keď ich budem mať, skúsim zohnat tie DFM-2535R00-08. No a nakoniec Daytony. Potom sa pokúsim na to nejako skonštruovat výhybku či už s pomocou alebo sám. To je taky malý plán. Mám obdobia keď ma to chytí
A zabudol som pribudol ešte DAC Topping D10S.