Poslední návštěva: Právě je 19 říj 2019 12:02


Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 133 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: 2-pásmo "ZV240"
PříspěvekNapsal: 08 dub 2019 20:57 
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2010 12:04
Příspěvky: 8072
Bydliště: Náchod
Kraj: ČR - Královéhradecký
Teprve teď mi docvaklo: TM-265 jsou čtyřohmové. Do čtyř ohmů by napájecí napětí nemělo překročit 21V. 26V je maximum, na které by se nemělo v reálu radši chodit. Takže tomu zesilovači dáváš docela zabrat. Když si vezmu, že to asi bude čínský pajc a ne origo TPA3116 od Texasu, je to vlastně takový malý zázrak.

_________________
Na internetu není místo pro pravdu. (Howard Joel Wolowitz)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 2-pásmo "ZV240"
PříspěvekNapsal: 08 dub 2019 22:36 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 21 lis 2013 20:38
Příspěvky: 1449
Kraj: SR - Trenčianský
Je pravda, že už som na hranici všetkých špecifikácií, ale nechcelo sa mi z toho trafa odvíjať (povodne malo mať 17V, ale Poliaci zrejme slabé jadro doháňajú vyšším napätím naprázdno), tak sa spolieham na ochranu s relátkami, aj keď tá tiež nepôsobí zrovna nejako veľmi dôveryhodne, no musím si zaklopať, zatiaľ to chodí.
S tou elektronickou hudbou si mal pravdu, s hnaním na krv v podstate tiež, aj keď to maximálne na pár minút a ledva pár krát do týždňa (skrz susedov).

_________________
Gdy ci smutno, gdy ci źle, jebnij format dysku C.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 2-pásmo "ZV240"
PříspěvekNapsal: 08 dub 2019 23:54 

Registrován: 12 bře 2016 21:13
Příspěvky: 1148
Kraj: ČR - Jihomoravský
to Ransom: v datasheetu jsou grafy pro 24V, 4R a plnej výkon. Sice v absolute maximum ratings je uvedený napájení 30V, ale co není dobrý, tak jít přes 26V napájení, i naprázdno.
To neclověk: používám tohle: https://www.ebay.com/itm/TPA3116-50W-50 ... SwL-1cSOKX
a nebo tohle pro sub: https://www.aliexpress.com/item/Digital ... 4c4dGZFZe4
oproti tvýmu vidím několik zásadních rozdílů, a to ve velikosti chladiče a v tom, že chladič není nalepenej oboustranou páskou na TPA, ale přišroubovanej krz desku dvěma šroubky M3. A to je ten rozdíl.
Mě se občas stane, že "ukecám" nadproudovou ochranu ve zdroji, a je na pár vteřin ticho, to stačí trochu vyšší hlasitost spolu s bedýnkama s citlivostí hrošice - ND91 mají reálně citlivost cca 82dB...


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 2-pásmo "ZV240"
PříspěvekNapsal: 13 dub 2019 20:57 

Registrován: 12 led 2015 14:46
Příspěvky: 35
Kraj: ČR - hl. m. Praha
tak presne jsem dopadl tak, ze jsem zesilovac prestal vypinat a bezi stale. vyhybky jsou predelany z vrabciho hnizda na vrabci hnizdo na desce. Kluci, az bude mit nekdo stejnej napad a mate jako montazni otvor pouze diru po basaku, tak se na to rozhodne vyprdnete. Ty vole ja to tam cpal dobry dve hodiny :// Dobra prace pro gynekologa a verim tomu ze i ten by do toho kopnul s chuti. Takze jsem se tam sral s konektorama na rychle odpojeni a nakonec jsem ji celou prilepil k vrchu bedny tavnym lepidlem tak, ze az pujde dolu tak jedine sekacek a majzlik a nebo primocarkou vyriznout kus bedny...... Jeste tu mam zradu toho planu all in one. Fouka mi kolem potaku u zesilovace, tak to budu muset sundat a dat tam nejaky gumovy tesneni :( Jeste me ceka vymena konektoru za pruziny, tyhle sroubovaci jsou spatny. Tesneni ubrano. U jedny bedny je vatelin pouze jen na obou bocnicich a u zesilovace je pouze na jedne strane. Vejskace pretoceny. Nasel jsem jeste pri preskladavani vyhybky chybku u basove sekce (sam nechapu jak se clovek muze splest u dvou soucastek......), opraveno a celkove bedny hrajou o rad lepe. To je neuveritelny co dokazou takhle maly bedny.

Co se tyce all in one reseni. Nechci rict ze to je nestastne, ale priste bych rozhodne budto koupil jinej zesilovac, kratsi bez korekci a 2.0, bez ochran s vyuzitim pouze rezimu standby. Je to vazne zbytecny. Kdyz bych teda chtel zustat bez subu. Ja ho delat budu a pak se hned zesilovac prestehuje do vetsi kisny.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 2-pásmo "ZV240"
PříspěvekNapsal: 14 dub 2019 23:03 

Registrován: 12 bře 2016 21:13
Příspěvky: 1148
Kraj: ČR - Jihomoravský
Tohle je ještě velkej reprák a tím poměrně velká díra. Když jsem dělal bedýnky s ND91, tak jsem se moc rozmejšlel, jestli mi ty cívky na desce výhybky projdou na stojato dírou na reprák průměru 77mm. Byl jsem rád, že se podařilo přilepit výhybku tavkou, tam už ruka strčit nejde...


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 2-pásmo "ZV240"
PříspěvekNapsal: 15 dub 2019 10:39 

Registrován: 12 led 2015 14:46
Příspěvky: 35
Kraj: ČR - hl. m. Praha
no jako malem jsem si ucvrnk do trenek kdyz jsem videl tu predstavu jak tam s tema mejma lopatama davam vyhybku dirkou pro tenhle menic. To uz u tehle zetaku jsem mel pocit ze TLU si z nas strili a dava nam k stavbe past na opice :D uvnitr bedny sevres predmet a nemas sanci vyndat ruku :D nenene, ja jsem si pri tomhle projektu rekl ze bedny pro repro mensi nez 6,5" uz stavet nebudu :D


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 2-pásmo "ZV240"
PříspěvekNapsal: 15 dub 2019 12:03 
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2010 12:04
Příspěvky: 8072
Bydliště: Náchod
Kraj: ČR - Královéhradecký
Z tohohle důvodu mívaly dřív bedýnky odnímatelnou jednu (většinou zadní) stěnu.

_________________
Na internetu není místo pro pravdu. (Howard Joel Wolowitz)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 2-pásmo "ZV240"
PříspěvekNapsal: 08 říj 2019 07:41 

Registrován: 07 srp 2016 22:10
Příspěvky: 110
Bydliště: Dúbravka, Bratislava
Kraj: SR - Bratislavský
Zdravím.

Mám v pláne vyrobiť tieto bedničky.
Mám však niekoľko otázok:
1) Chcem tieto bedničky ako aktívne, rozmýšľam preto, že ich urobím o niečo vyššie, samozrejme vo vnútri bude predel v adekvátnej výške. Do priestoru v spodnej časti, ktorý vznikne predelom, by som umiestnil nejaký D zosilňovač aj so zdrojom, prípadne aj výhybky. Otázka znie, či bude mať táto úprava negatívny vplyv na zvuk?
2) Vo výkrese je poloha repro kótovaná od spodku bedne. Uvažujem správne, že ak bedňu urobím vyššiu, je nutné dodržať rozmiestnenie repro od vrchnej hrany bedne?
3) V akej výške má byť bassreflex?
Ak by som chcel použiť kruhový bassreflex zo zadu, bol by niekto ochotný navrhnúť priemer a dĺžku nátrubku?
4) Nejaký typ na D-čkový zosiňovač k týmto repro?

Za odpovede vopred veľmi pekne ďakujem.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 2-pásmo "ZV240"
PříspěvekNapsal: 08 říj 2019 08:36 

Registrován: 02 led 2011 12:53
Příspěvky: 508
Kraj: SR - Trenčianský
1. Negatívny vplyv to mať nebude.
2. Uvažuješ správne.
3. BR lícuje so spodnou doskou bedne.
Ak chceš dať kruhový a zachováš vnútorný objem bedne, tak si len vyrátaj plochu terajšieho nátrubku, ktorá je 13,8cm2 a dĺžka 20cm. Ak sa ti podarí nájsť hotový kruhový BR s rovnakou plochou, budeš mať vyhrané a nebude treba nič rátať nanovo.
Tu je ale nutné dodať, že v simulácii mi vychádzal BR asi 10-11cm dlhý. A výsledok nebol príjemný na počúvanie. Bolo to trieskanie doskou po hlave. Podľa merania impedancie to vychádzalo na ladenie až 75Hz, ak si dobre spomínam. Tak som pridával po 2cm na dĺžke BR, až som skončil na dĺžke 20cm a ladení 65Hz, kedy to začalo aj dole hrať príjemnejšie a počúvateľne. Priemer BR mi vychádza Niečo málo cez 40mm a taký som nenašiel. Len MBR 35 a 45. Asi bude najlepšie zvoliť jeden z týchto uvedených a pohrať sa s dĺžkou a popri tom merať impedanciu cez Limp.
4. Zosik hľadaj napr. s IO TPA3116

_________________
4xJPA50, 2xJPA250, 2xJPA250, DPA223, Harrison X1000, Teson A2200, A2400, Luxman L-430, Akai AM-59, Yamaha M-4, Dual CV1462, CS704, Headamp, Senn HD558, TM265, Golem II


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 2-pásmo "ZV240"
PříspěvekNapsal: 08 říj 2019 09:31 

Registrován: 07 srp 2016 22:10
Příspěvky: 110
Bydliště: Dúbravka, Bratislava
Kraj: SR - Bratislavský
Ďakujem za rýchlu odpoveď.

Pravdepodobne zrealizujem pôvodne navrhnutý bassreflex.
Robím si 3D CAD model bedničky, používam 18mm dosky, ale vzniká mi tu jeden problém:

Doska, ktorá bude tvoriť bassreflex, mi zasahuje do otvoru pre reproduktor.
Akú najtenšiu dosku je možné použiť na tento účel (bassreflex)? Mne vychádza, že by musela byť 12mm, keby som použil 19mm dosky tak je to ešte menej.
Robím niekde chybu?

Ďakujem.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 2-pásmo "ZV240"
PříspěvekNapsal: 08 říj 2019 09:59 

Registrován: 02 led 2011 12:53
Příspěvky: 508
Kraj: SR - Trenčianský
BR som spravil z 10mm (alebo 12mm) OSB dosky. Tam už nie je MDFka, lebo takú tenkú som nemal. Takže to riešiš dobre.

_________________
4xJPA50, 2xJPA250, 2xJPA250, DPA223, Harrison X1000, Teson A2200, A2400, Luxman L-430, Akai AM-59, Yamaha M-4, Dual CV1462, CS704, Headamp, Senn HD558, TM265, Golem II


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 2-pásmo "ZV240"
PříspěvekNapsal: 08 říj 2019 10:28 

Registrován: 07 srp 2016 22:10
Příspěvky: 110
Bydliště: Dúbravka, Bratislava
Kraj: SR - Bratislavský
OK. Dík.

Ale predsa som spravil chybu. Výšku BR som som dal 18mm namiesto 12mm, čiže už to vychádza lepšie :)

Ešte raz ďakujem.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 2-pásmo "ZV240"
PříspěvekNapsal: 08 říj 2019 11:51 

Registrován: 30 lis 2016 14:06
Příspěvky: 8
Kraj: SR - Žilinský
Zdravím,
takže pridávam sa k majiteľom týchto "pidi" reprosústav. Zvuk je naozaj veľmi dobrý, na to aké sú tie bedničky malé. Basy tiež niesu najhoršie, záleží kam reprosústavy umiestnim. Určite by sa k ním hodil subwoofer, ale vzhľadom na ich veľkosť som spokojný.
Čo sa týka povrchovej úpravy, vyskúšal som prvýkrát bedničku odýhovať a myslím, že to dopadlo celkom dobre. Na dýhu som potom naniesol tmavý včelý vosk.

https://drive.google.com/file/d/11UGMHm ... sp=sharing
https://drive.google.com/file/d/11QD3px ... sp=sharing
https://drive.google.com/file/d/11Sr2ZN ... sp=sharing
https://drive.google.com/file/d/11iBmj8 ... sp=sharing
https://drive.google.com/file/d/11nq3RD ... sp=sharing


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 2-pásmo "ZV240"
PříspěvekNapsal: 09 říj 2019 10:49 

Registrován: 07 srp 2016 22:10
Příspěvky: 110
Bydliště: Dúbravka, Bratislava
Kraj: SR - Bratislavský
Ešte otázka k objemu a k hrúbke dosiek.

Mám doma nejaké lamino dtd, ale sú hrubé len 16mm. Myslím, že by nemal byť problém použiť takúto hrúbku, ale pri zachovaní vonkajších rozmerov sa mierne zväčší vnútorný objem bedne - cca o 0,5 litra (pri doske hrubej 18mm je to o cca 0,2 litra). Je takýto objemový rozdiel prípustný? Nebude to robiť problémy? Mám zmenšiť niektorý z rozmerov? Keď tak, zmenšil by som hĺbku bedne.

A ešte...aké veľké je zrazenie na prednej doske?

Ďakujem.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 2-pásmo "ZV240"
PříspěvekNapsal: 09 říj 2019 12:24 

Registrován: 02 led 2011 12:53
Příspěvky: 508
Kraj: SR - Trenčianský
Také minimálne zväčšenie objemu nebude mať zásadný vplyv.

Zrazenie? Od oka...môže to byť cca 10-12mm a 45°.

_________________
4xJPA50, 2xJPA250, 2xJPA250, DPA223, Harrison X1000, Teson A2200, A2400, Luxman L-430, Akai AM-59, Yamaha M-4, Dual CV1462, CS704, Headamp, Senn HD558, TM265, Golem II


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 2-pásmo "ZV240"
PříspěvekNapsal: 11 říj 2019 07:15 

Registrován: 07 srp 2016 22:10
Příspěvky: 110
Bydliště: Dúbravka, Bratislava
Kraj: SR - Bratislavský
Zdravím.

Ešte stále premýšľam nad kruhovým bassreflexom. Preto sa chcem opýtať: Z akého materiálu môže byť vyrobený nátrubok? Musí to byť plast? Nemohol by byť nátrubok vyrobený z kovu, presnejšie z nerezovej ocele?
A ešte jedna otázka: Ako blízko k stene môžem umiestniť bedničky, ak by bol bassreflex v zadu?

Ďakujem.

edit: Ešte jedna otázka :) , snáď ma neukameňujete: Bolo by možné namiesto jedného kruhového nátrubku použiť dva kruhové nátrubky? Samozrejme súčet prierezov by bol spomínaných 13,8 cm2.


Naposledy upravil holmarc dne 11 říj 2019 08:27, celkově upraveno 1

Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 2-pásmo "ZV240"
PříspěvekNapsal: 11 říj 2019 08:25 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 31 říj 2011 19:11
Příspěvky: 4671
Kraj: SR - Trenčianský
Môže byť z akéhokoľvek materiálu s dostatočnou tuhosťou. Osobne však akosi nevidím v tej antikore nejaký benefit.
Otázka umiestnenia sústav pri stene nie je len otázkou umiestnenia nátrubku ale aj otázkou kompenzácie bafflestepu. V tomto prípade by som nešiel bližšie, ako cca 10cm od steny.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 2-pásmo "ZV240"
PříspěvekNapsal: 11 říj 2019 08:32 

Registrován: 07 srp 2016 22:10
Příspěvky: 110
Bydliště: Dúbravka, Bratislava
Kraj: SR - Bratislavský
to TLU: Ďakujem za odpoveď. Nejde mi o benefit tej nereze, ale o to, že inú rúrku s vnútorným priemerom 4.2 cm neviem zohnať. Z kovu si to viem dať vyrobiť v práci :) Dĺžku rúrky, ak by som použil iný priemer, si vypočítať neviem :(


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 2-pásmo "ZV240"
PříspěvekNapsal: 11 říj 2019 09:13 

Registrován: 21 led 2019 10:44
Příspěvky: 7
Kraj: SR - Bratislavský
Pozor na blízkosť kovového BR a tlmiviek, indukčnosť môže podla vzdialenosti prudko vystreliť hore.
Robil som pokusy s hliníkovou trubkou zo preja.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 2-pásmo "ZV240"
PříspěvekNapsal: 11 říj 2019 10:34 

Registrován: 12 bře 2016 21:13
Příspěvky: 1148
Kraj: ČR - Jihomoravský
To mi nějak nesedí. Kdyby to byl feromagnetickej materiál, tak jo, ale hliníková trubka může působit jako závitt nakrátko, tj snížení indukčnosti. Jestli náhodou ten obal od spreje nebyl železnej...


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 133 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron

© LuKyss 2005-2012 | ReproMania.NET & ReproObchod.cz



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group