Poslední návštěva: Právě je 19 zář 2019 23:43


Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 111 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "TM3110"
PříspěvekNapsal: 05 bře 2016 18:49 
Uživatelský avatar

Registrován: 19 srp 2015 21:08
Příspěvky: 163
Kraj: ČR - Moravskoslezský
No ono v mém případě je středička natažená bezmála o 3mm a o tolik trčí i lem gumového závěsu.
U druhého arn (jiná výrobní série) je vytlačení jen cca 1mm, gumový závěs je ve větší kvalitě (drobné nerovnosti a vady se zde nevyskytují).


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "TM3110"
PříspěvekNapsal: 05 bře 2016 20:54 

Registrován: 02 čer 2012 20:45
Příspěvky: 588
Bydliště: Bratislava IV
Kraj: SR - Bratislavský
Ty trable jsou možná dobrým důvodem nechat historii svému osudu a používat raději současné reproduktory.

_________________
Sony TC-129


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "TM3110"
PříspěvekNapsal: 06 bře 2016 15:02 
Uživatelský avatar

Registrován: 19 srp 2015 21:08
Příspěvky: 163
Kraj: ČR - Moravskoslezský
No krom toho že jsou cca o 1mm oba vylezlé se nic neděje a nejsou ani zvlněné.

Dotaz ohledně rozmístění reproduktorů na čele. Pokud chápu dobře tak střed toho ARE5808 je vzdálen od horní hrany 200 mm a mezera mezi výškou a ARE5808 je 5mm.

S tím že pokud jsem zde na fóru četl dobře tak změna umístění (vzdálenost od horní hrany) mění vlastnosti soustavy, tak jak mám pro zrušení propadu posunout ARE5808 při zachování mezery mezi ním a výškou někam jinam??

Jak daleko je ARN738 od ARE5808??

Máte nějaké zkušenosti s čištěním mastné membrány??


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "TM3110"
PříspěvekNapsal: 06 bře 2016 22:01 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 31 říj 2011 19:11
Příspěvky: 4642
Kraj: SR - Trenčianský
Nic nikam neposouvej a toho propadu si nevšímej. Na výkonovou charakteristiku takřka nemá vliv. Vzdálenost basáku a středu cca 50mm. Povrchovou mastnotu bych zkusil jemně isopropylem...jinak mne nic nenapadá.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "TM3110"
PříspěvekNapsal: 07 bře 2016 20:03 
Uživatelský avatar

Registrován: 19 srp 2015 21:08
Příspěvky: 163
Kraj: ČR - Moravskoslezský
Jak velké zaoblení hran dle vás stačí?? Mám k dispozici výbavu na max R 12,5

Jinak s tou mastnotou je to spíše hloubkového rázu (regum) a v blízkosti je lepený spoj závěs, membrána.
při testování na vyřazeném repro se ani při použití většího množství acetonu nebo nitroředidla nepodařilo mastnotu odstranit (navíc narušení lepidla acetonem) takže vyzkouším váš nápad a poreferuji.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "TM3110"
PříspěvekNapsal: 07 bře 2016 22:44 

Registrován: 20 led 2009 23:43
Příspěvky: 1749
Dvojnásobek by nevadil, ale taky mám všude 12.5 a neprožívám to. Nicméně check někde psal, že mu vycházelo líp centimetrový sražení hran než půlpalcový zaoblení.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "TM3110"
PříspěvekNapsal: 08 bře 2016 08:16 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 31 říj 2011 19:11
Příspěvky: 4642
Kraj: SR - Trenčianský
Nejčastěji používám centimetrový sražení. Je to výrobně jednoduchý a výsledky jsou dobrý.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "TM3110"
PříspěvekNapsal: 14 dub 2016 21:18 
Uživatelský avatar

Registrován: 19 srp 2015 21:08
Příspěvky: 163
Kraj: ČR - Moravskoslezský
Nazdar chlapi,
konečně jsem to dokončil (cca 2 týdny zpátky) a posílám odkaz pro ty kdo chtějí vidět co jsem spáchal. https://goo.gl/photos/7uQi2mUP9KGKQm488

Mé hodnocení ohledně zvuku: nevím co říct jen že hrají nádherně a musím ubírat basy 8-)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "TM3110"
PříspěvekNapsal: 14 dub 2016 21:46 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 31 říj 2011 19:11
Příspěvky: 4642
Kraj: SR - Trenčianský
To jako hodnocení myslím stačí. :)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "TM3110"
PříspěvekNapsal: 14 kvě 2016 16:58 
Uživatelský avatar

Registrován: 19 srp 2015 21:08
Příspěvky: 163
Kraj: ČR - Moravskoslezský
TLU zatím jsem nepřišel na to čím to je, ale děje se mi u jedné bedny že když máte třeba u nějaké skladby takové jako by country vybrnkávání v pozadí (dost vysoké) tak jedna bedna hraje perfektně ale ta druhá to nehorázně zvýrazní a nemizí to ani pod pravým úhlem k ose bedny, zatím vím jen to že to dělá výška (při překrytí to zmizne) je možné že bych jí poškodil popřípadě se něco uvolnilo na výhybce????


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "TM3110"
PříspěvekNapsal: 14 kvě 2016 17:02 
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2010 12:04
Příspěvky: 8031
Bydliště: Náchod
Kraj: ČR - Královéhradecký
Přehoď mezi sebou výškáče. Tipoval bych na výhybku.

_________________
Na internetu není místo pro pravdu. (Howard Joel Wolowitz)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "TM3110"
PříspěvekNapsal: 14 kvě 2016 18:02 
Uživatelský avatar

Registrován: 19 srp 2015 21:08
Příspěvky: 163
Kraj: ČR - Moravskoslezský
Vyzkoušeno výška to nedělá :?


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "TM3110"
PříspěvekNapsal: 14 kvě 2016 18:17 
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2010 12:04
Příspěvky: 8031
Bydliště: Náchod
Kraj: ČR - Královéhradecký
No tak je to zcela logicky kde? Ve výhybce. To je ta lepší možnost. Tipoval bych na špatně připájenou tlumivku 0,4mH ve výškové větvi - asi tak na 65%.

Ještě bys měl pro sichr vyloučit poruchu zesilovače. Přehoď přívody k bednám mezi sebou.

_________________
Na internetu není místo pro pravdu. (Howard Joel Wolowitz)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "TM3110"
PříspěvekNapsal: 14 kvě 2016 19:20 
Uživatelský avatar

Registrován: 19 srp 2015 21:08
Příspěvky: 163
Kraj: ČR - Moravskoslezský
No takže jsem to kuchnul vše bylo ok a tak sem prohodil pravý levý s tím že tedy bedny jsou v pořádku a po vyzkoušení 4 konektorů v pc to dělá nejspíš zesilovač což je na dvě věci protože do toho lézt nehodlám (záruka), jinak jedná se o pioneer A-20

Edit: po hromadě přehazování konektorů dělání všemožných hovadin a smontování beden spátky do původního stavu je to ok :shock:


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "TM3110"
PříspěvekNapsal: 16 dub 2017 22:44 
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2010 12:04
Příspěvky: 8031
Bydliště: Náchod
Kraj: ČR - Královéhradecký
Tak aby to tu nechcíplo:
Onehdy mě brácha prosil, jestli bych mu nemohl nachystat funkční polotovar "nějakých" beden. Napjal jsem v posledních dnech do Velikonoc síly a splácal jsem mu k dodělání tyhle TM-ka. Je to vestavěné v rozrejpaných korpusech od ARS840, co mi před časem věnoval Unicorn. Něco jsem vyraboval, zazáplatoval zbytečné díry, udělal nové předky - objem tak vychází kolem 50l. Jsou vytlumené různými zbytky vatelínu, dutého vlákna a pracovních bund. Komora střeďáku je vyplněná buničitou vatou. Výhybky na sololitu - váží kolem třech kil jedna. V basech bipoláry, všecko ostatní všelijaké trofejní svitky, tlumivky v basech vyrobené z měřicích transformátorů. Brácha si to dodělá pohledově - asi na to přijde světlá dýha.
Dostal k tomu ode mě ještě černého Pioneera A-604R.
Na obrázku jsou u mě na dílně, v pátek jsem mu to dovezl a hrálo se. Výsledek (s přihlédnutím k nákladům) řekl bych fajný. Tedy konkrétněji - já jsem spokojený a brácha blahem učurával (nikdy nic podobného neměl a už dlouho po tom toužil).
Ke zvuku moc říkat nechci. Je to příjemné, neseroucí a ani po delší době nahlas to neleze na nervy. Koneckonců pozitivně překvapil i ten Pincek. Líbí se mi teď víc než před časem. Je možné, že si s těmi bednami zrovna dobře sednul. Anebo je to jen tím, že jsem teď pár týdnů poslouchal Transiwatty...
Příloha:
TM3110.jpg


Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

_________________
Na internetu není místo pro pravdu. (Howard Joel Wolowitz)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "TM3110"
PříspěvekNapsal: 17 dub 2017 10:25 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 30 kvě 2014 01:04
Příspěvky: 1284
Bydliště: Poděbrady
Kraj: ČR - Středočeský
Hezky přestavěné korpusy a co teprve až budou v dýze... ;)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "TM3110"
PříspěvekNapsal: 13 zář 2017 10:12 

Registrován: 17 srp 2016 22:08
Příspěvky: 31
Kraj: SR - Prešovský
Zdravím.

Je možné osadiť iný výškač namiesto Vify, keďže ho nikde nemajú a výhybka je navrhnutá práve pre tento menič?
Keď ano, ktoré parametre by mal mať podobé alebo take isté?

Vďaka za info,

miloš


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "TM3110"
PříspěvekNapsal: 13 zář 2017 10:25 
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: 23 zář 2008 23:01
Příspěvky: 2686
Bydliště: Brandýs nad Orlicí
Kraj: ČR - Pardubický
Mám skladem 6ks http://www.reproobchod.cz/vifa-mirage-5dr51441-p3873
Máš informaci, že v BS Acoustic mají vyprodáno?

_________________
Líbí se Vám web a fórum? Podpořte nás! Staňte se také Řádným členem

Nakupujte audiotechniku u nás!. Vyrábíme pasivní výhybky na zakázku


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "TM3110"
PříspěvekNapsal: 13 zář 2017 10:48 

Registrován: 17 srp 2016 22:08
Příspěvky: 31
Kraj: SR - Prešovský
Ano, v bsacustic som to objednával a ich odpoveď bola, že je vypredaný a najbližšie naskladnenie z Kanady očakávaju za cca 6-týždňov.
Aká by bola Tvoja cena, v Eurách, aj s dopravou na Slovensko. 2ks. Platba môže byť aj vopred, keď bude lepšie poštovné.
A náhodou hotovú výhybku na projekt TM-3110 nemáš ? :D :o :roll:
Vďaka,

miloš
PS: Nemajú ho ani v Dtelektronik.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "TM3110"
PříspěvekNapsal: 13 zář 2017 10:57 
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: 23 zář 2008 23:01
Příspěvky: 2686
Bydliště: Brandýs nad Orlicí
Kraj: ČR - Pardubický
repro Vifa-Mirage 5DR51441 2x 12,34€
doprava Slovensko 12€
Celkem: 36,68€ při platbě na účet (IBAN).

Na výhybku mohu dodat součástky, práci na hotové výhybce bys mě asi nezaplatil.

_________________
Líbí se Vám web a fórum? Podpořte nás! Staňte se také Řádným členem

Nakupujte audiotechniku u nás!. Vyrábíme pasivní výhybky na zakázku


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 111 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

© LuKyss 2005-2012 | ReproMania.NET & ReproObchod.cz



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group