Poslední návštěva: Právě je 26 čer 2019 20:03


Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 111 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "TM3110"
PříspěvekNapsal: 13 zář 2017 11:10 

Registrován: 17 srp 2016 22:08
Příspěvky: 30
Kraj: SR - Prešovský
OK,
Po 20-tom, výplata, to zoberiem, môžeš mi ich dovtedy rezervovať?? Pošli mi tiež IBAN, kam mam poslať evri. Môžeš aj do SZ.
Máš spočítané koľko vyjde materiál na 1 výhybku? Vieš dodať aj dosku na ktorú to treba osadiť? A koľko by si počítal za prácu? Som v tomto smere amater a nemam tu ani nikoho čo by mi to osadil. Keby bola rozumná cena, možno by sme sa dohodli aj na robote. Aspoň by som videl ako to je zapojené na doske, keď mám k tomu schému a do budúcna by som sa mohol naučiť aspoň osadiť súčiastky podľa schémy. Nie som elektrotechnik, SPš-strojnícka, ale to už je 24 rokov. :D
Vďaka,
miloš


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "TM3110"
PříspěvekNapsal: 13 zář 2017 11:42 
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: 23 zář 2008 23:01
Příspěvky: 2669
Bydliště: Brandýs nad Orlicí
Kraj: ČR - Pardubický
Nemám to ještě spočítané, ozvu se na maila během několika dní.

_________________
Líbí se Vám web a fórum? Podpořte nás! Staňte se také Řádným členem

Nakupujte audiotechniku u nás!. Vyrábíme pasivní výhybky na zakázku


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "TM3110"
PříspěvekNapsal: 13 zář 2017 12:51 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 30 črc 2009 20:28
Příspěvky: 4308
Bydliště: Praha 4 - Křeč
Kraj: ČR - hl. m. Praha
Ty to neděláš zadarmo?

_________________
NOBLE BRICKS


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "TM3110"
PříspěvekNapsal: 13 zář 2017 13:06 
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: 23 zář 2008 23:01
Příspěvky: 2669
Bydliště: Brandýs nad Orlicí
Kraj: ČR - Pardubický
Dělám to jen za malé všimné. Je to jen zlomek částky na kolik si vážím svého času. Tím jak je ta částka malá, může to i vypadat, že si svého času nevážím.

_________________
Líbí se Vám web a fórum? Podpořte nás! Staňte se také Řádným členem

Nakupujte audiotechniku u nás!. Vyrábíme pasivní výhybky na zakázku


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "TM3110"
PříspěvekNapsal: 30 črc 2018 22:20 

Registrován: 17 srp 2016 22:08
Příspěvky: 30
Kraj: SR - Prešovský
Zdravím.
Vedel by to niekto prirovnať, toto 3-pasmo, k nejakým stlpovym reprosustavam, aby som mal predstavu s čím komerčným sa to dá porovnávať? Ako to hraje a v akej cenovej relácii sa pohybujeme?
Privítam aj subjektívne názory ako to hraje.
Veľká vďaka všetkým,
Miloš.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "TM3110"
PříspěvekNapsal: 31 črc 2018 10:34 
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2010 12:04
Příspěvky: 7933
Bydliště: Náchod
Kraj: ČR - Královéhradecký
Stavěl jsem je bráchovi. Proti běžné komerci vyrovnanější a nijak nepřibarvující zvuk. Ve službách psychicky zdravého uživatele nemají problém ani při dost hlasitém poslechu se zesilovačem 2x150W sinus. Všecko ostatní, co by člověk chtěl napsat, by byly jen prázdné plky. Lepší bedny koupené hotové by byly třeba VMA IIs za cca 1200€.

_________________
Na internetu není místo pro pravdu. (Howard Joel Wolowitz)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "TM3110"
PříspěvekNapsal: 17 lis 2018 23:00 

Registrován: 26 črc 2010 13:04
Příspěvky: 68
Kraj: ČR - Pardubický
Zdravím, stavím tyto bedny a mám několik dotazů k cívkám do výhybek.

cívku 0,4mH do výškové sekce jsem navinul drátem 0,8mm a 0,53mH má asi 0,6ohm - budu ještě odvíjet..

Jak moc je nutné dodržet ss odpory 0,5 a 1ohm u 0,9 a 2mH cívek ve středové sekci? Zatím jsem zkoušel vinout na špuli od cínu drátem 0,8 330z a má to 1,55mH a ss odpor cca 1,1ohm. Myslím že další drát by se vešel, ale co ss odpor? Bude nutné použít silnější drát? mám asi až 1,4mm, to by zase asi vyšla cívka dost velká..


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "TM3110"
PříspěvekNapsal: 18 lis 2018 21:12 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 31 říj 2011 19:11
Příspěvky: 4553
Kraj: SR - Trenčianský
1. Cívka u výškové sekce: Cívka by měla mít 2,2 ohmu. Pokud má míň, je potřeba do série s ní zařadit rezistor příslušné hodnoty. Pokud bude mít kupř 0,5 ohm, pak je potřeba zařadit rezistor hodnoty 1,7 ohm.
2. Cívka 0,9mH ve středové sekci: Pokud její odpor vychází větší, než 0,5 ohm, je potřeba adekvátně zmenšit útlumový rezistor 2R7 případně naopak zvětšit, pokud má cívka odpor menší.
3. Cívka 2mH ve středové sekci: Pokud se odpor vejde do 1,4 ohm, nic dramatickýho se neděje.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "TM3110"
PříspěvekNapsal: 20 lis 2018 08:34 

Registrován: 26 črc 2010 13:04
Příspěvky: 68
Kraj: ČR - Pardubický
Díky za odpověď. Super, to jsem rád, že nebudu muset vinout silnějším drátem, Když jsem navinul asi 460z drátu 0,8 tak už to mělo 3,8mH a odpor 1,8Ohm takže odvinu a odpor bude OK.
Tlumivky 4,5mH 0,4Ohm v basové sekci asi budu muset koupit, tam je asi ten minimální odpor důležité dodržet.
Může být mezera mezi ARE a ARN větší než 5cm? Mám totiž kastle spíše vyšší a bedny by byly nestabilní, pokud by ARN byl vysoko.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "TM3110"
PříspěvekNapsal: 20 lis 2018 08:47 
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2010 12:04
Příspěvky: 7933
Bydliště: Náchod
Kraj: ČR - Královéhradecký
Mezeru bych moc neroztahoval a bedny rozhodně nebudou nestabilní. Co by pak dělaly takové 18cm široké metrové dvoupásmové sloupky s reprákama úplně nahoře?

_________________
Na internetu není místo pro pravdu. (Howard Joel Wolowitz)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "TM3110"
PříspěvekNapsal: 20 lis 2018 09:11 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 31 říj 2011 19:11
Příspěvky: 4553
Kraj: SR - Trenčianský
Jak píše ransom...mezery neroztahovat. Pokud se samozřejmě bude v případě vzdálenosti ARN a ARE jednat o 1-2cm, nic dramatickýho se neuděje, ale nedoporučuju s tím hýbat o víc. Posouvá se tím totiž i fáze a na dělicím kmitočtu začne vznikat propad.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "TM3110"
PříspěvekNapsal: 20 lis 2018 10:29 

Registrován: 12 bře 2016 21:13
Příspěvky: 1115
Kraj: ČR - Jihomoravský
Na reproduktoru je pokud vím, nejtěžší magnet s pólovými nástavci, a ten je uvnitř bedny, takže stabilitu zvětšuje. Doporučuju to udělat přesně podle nákresu, a není co řešit. Ostatně jak ta bedna může být vysoká, když má mít 30l a musí být širší než 20cm, už kvůli ARN?


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "TM3110"
PříspěvekNapsal: 20 lis 2018 12:27 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 31 říj 2011 19:11
Příspěvky: 4553
Kraj: SR - Trenčianský
No ona nemá mít 30L...má mít 50-60L čistýho objemu pro basák, k tomu připočítat kastlík pro ARE, nějakou tu výztuhu atd., takže těch 60L určitě. A to je už relativně dost velká bedna.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "TM3110"
PříspěvekNapsal: 21 lis 2018 08:14 

Registrován: 26 črc 2010 13:04
Příspěvky: 68
Kraj: ČR - Pardubický
Mám asi 72lt skelety, takže to tak nějak vyjde. výškáč a střeďák by asi chtělo zapustit aby lícovaly okraje a okrajem bedny. Šlo by to udělat malou bruskou do ruky s výměnnými nástavci?


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "TM3110"
PříspěvekNapsal: 21 lis 2018 11:39 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 31 říj 2011 19:11
Příspěvky: 4553
Kraj: SR - Trenčianský
Podle výkresu maá být střeďák a výškáč zapuštěn. Jestli to jde udělat bruskou, to nevím. Já to dělal vrchní frézkou pomocí předem udělané šablony...


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "TM3110"
PříspěvekNapsal: 21 lis 2018 21:51 

Registrován: 26 črc 2010 13:04
Příspěvky: 68
Kraj: ČR - Pardubický
No já jsem tady žádný výkres nanašel, ale dle informací v tomto vlákně by to mělo být asi takhle:


Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "TM3110"
PříspěvekNapsal: 21 lis 2018 22:46 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 31 říj 2011 19:11
Příspěvky: 4553
Kraj: SR - Trenčianský
Jj, pro středy a výšky se v podstatě používá kotování z TM380.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "TM3110"
PříspěvekNapsal: 24 lis 2018 10:20 
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2010 12:04
Příspěvky: 7933
Bydliště: Náchod
Kraj: ČR - Královéhradecký
V některých případech (třeba pod dýhu nebo pod tmel a krycí lak) se dá použít čelní deska ze dvou vrstev. Do čela uděláš jen montážní otvory a přes čelo se naklíží ještě cca 6mm silný sololit nebo překližka s výřezy pro celý obrys repráků - a zapuštění je hotové.

_________________
Na internetu není místo pro pravdu. (Howard Joel Wolowitz)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "TM3110"
PříspěvekNapsal: 04 pro 2018 09:06 

Registrován: 26 črc 2010 13:04
Příspěvky: 68
Kraj: ČR - Pardubický
Ano o této možnosti zapuštění jsem taky uvažoval. Teď dělám na výhybce a motám cívky. Nevadilo by přišroubovat ARN738 zezadu ozvučnice? Alespoň by se tak zakryly ty uši...


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "TM3110"
PříspěvekNapsal: 04 pro 2018 11:04 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 31 říj 2011 19:11
Příspěvky: 4553
Kraj: SR - Trenčianský
Trochu to pohne s fází, ale myslím, že se nic dramatickýho neuděje.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 111 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

© LuKyss 2005-2012 | ReproMania.NET & ReproObchod.cz



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group