Poslední návštěva: Právě je 17 zář 2019 06:21


Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 107 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: 2-pásmo "ZV240"
PříspěvekNapsal: 06 dub 2019 17:32 

Registrován: 12 led 2015 14:46
Příspěvky: 34
Kraj: ČR - hl. m. Praha
TLU: krucis. diky za upozorneni. prelepim.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 2-pásmo "ZV240"
PříspěvekNapsal: 06 dub 2019 21:08 

Registrován: 12 bře 2016 21:13
Příspěvky: 1139
Kraj: ČR - Jihomoravský
ne, v téhle verzi to bylo bez sražení, všechno na pokos, byla to hrozná práce spasovat, až další verze je tak jak popisuju.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 2-pásmo "ZV240"
PříspěvekNapsal: 06 dub 2019 23:59 

Registrován: 12 led 2015 14:46
Příspěvky: 34
Kraj: ČR - hl. m. Praha
hele chlapy myslite ze se zesilovac uchladi a neshori mi ta bedna? kdyz jsem po prve videl kolik tam zbylo mista po tom vytlumeni tak jsem se docela zdesil, ted se bojim jeste daleko vic.

krom toho ceka me predelani vyhybky. placnul jsem tam vyskac a pacholek mi prestal fungovat...... :(( z toho vyplyva jeden dotaz. jak blizko muzou byt k sobe civky? samozrejme vim ze nesmi byt soubezne vedle sebe nybrz kolmo k sobe...

PS: na srouby nekoukat. musim sehnat jine.....

Obrázek

Obrázek

Obrázek


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 2-pásmo "ZV240"
PříspěvekNapsal: 07 dub 2019 10:11 
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2010 12:04
Příspěvky: 8031
Bydliště: Náchod
Kraj: ČR - Královéhradecký
Co je to za zesilovač? Kde je zdroj?
Cívky nemá smysl moc prožívat. Pár centimetrů mezi nimi a nemířit je osami na sebe.

_________________
Na internetu není místo pro pravdu. (Howard Joel Wolowitz)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 2-pásmo "ZV240"
PříspěvekNapsal: 07 dub 2019 17:40 

Registrován: 12 led 2015 14:46
Příspěvky: 34
Kraj: ČR - hl. m. Praha
TPA3116D 2x50W + 1x100W. Zdroj je mimo bednu. Napajim to 12V spinanym zdrojem.
Po jedne strane jsem dal rodinku peti kondu 5x 4700uf, nezaizolovane kontakty, prilepene tavnym lepidlem, ani se nehne, ze zadu tez ochrany. Nic co by nejak topilo. Bojim se ze predu toho pasivu nebo ze z neceho vylitne jiskra. Musim si uriznout kus vatelinu a udelat nejakej crash test jak hori :D


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 2-pásmo "ZV240"
PříspěvekNapsal: 07 dub 2019 18:12 
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2010 12:04
Příspěvky: 8031
Bydliště: Náchod
Kraj: ČR - Královéhradecký
Při 12V napájení to nebude nijak zvlášť topit. Řekl bych, že to zůstane skoro studený. Jiskra nemá kde by se tam vzala. Udělej kolem toho zesilovače zábranu třeba z kousku králíkářského pletiva, aby vatelín neležel přímo na něm. To by mělo stačit.

_________________
Na internetu není místo pro pravdu. (Howard Joel Wolowitz)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 2-pásmo "ZV240"
PříspěvekNapsal: 07 dub 2019 19:35 
Řádný člen

Registrován: 18 úno 2016 00:03
Příspěvky: 1601
Bydliště: Slovakistan
Kraj: SR - Trenčianský
Pokiaľ má "Déčko" stratový výkon 5-10% - bude ohrev 10-20 watt.
Umiestni ho čím bližšie ku BR, nech ho ofukuje :)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 2-pásmo "ZV240"
PříspěvekNapsal: 07 dub 2019 20:04 
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2010 12:04
Příspěvky: 8031
Bydliště: Náchod
Kraj: ČR - Královéhradecký
Tatko, máš ten tvůj vysoce erudovaný odhad opravdu poněkud mimo. Zkus si prosím, aspoň na čas, nehrát na znalce.

Při napájení 12V bude výkon do 4R maximálně 15W na kanál. při účinnosti něco přes 90% to je na třech kanálech nejvýš 4,5W ztráty. Ale to pouze a jedině při plném vybuzení trvalým sinem. U hudebního signálu hnaného do limitace to bude do 1W. Kdyby tam byla ztráta opravdu 20W, stěží by na ni stačil masivní žebrovaný chladič 10x10cm vystrčený ven a postavený svisle. Natož aby se to uchladilo v bedně.
Na chlazení má basreflex malý vliv. Vzduch se v něm totiž nevyměňuje, neproudí nikam pryč. Pouze pendluje - u takhle malých bedýnek jen o několik mm tam a zpět. Zato může uklepat součásti z desky. A kolem BR by nemělo nic být. Rozhodně ne nic, co by hranami mohlo působit pazvuky.

_________________
Na internetu není místo pro pravdu. (Howard Joel Wolowitz)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 2-pásmo "ZV240"
PříspěvekNapsal: 07 dub 2019 20:16 
Řádný člen

Registrován: 18 úno 2016 00:03
Příspěvky: 1601
Bydliště: Slovakistan
Kraj: SR - Trenčianský
Súhlasím.
Samozrejme to (...zrejme) nepôjde na plný kotel po dlhšiu dobu.
Pokiaľ nepôjde a pokiaľ to niekto nenapojí na plné napájacie napätie - niet o čom.
Ono tá autožiarovka 12V/5W fakt páli iba na dotyk :D


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 2-pásmo "ZV240"
PříspěvekNapsal: 07 dub 2019 20:19 
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2010 12:04
Příspěvky: 8031
Bydliště: Náchod
Kraj: ČR - Královéhradecký
Ježišmarjá, copak zesilovač je žárovka?

_________________
Na internetu není místo pro pravdu. (Howard Joel Wolowitz)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 2-pásmo "ZV240"
PříspěvekNapsal: 07 dub 2019 20:22 
Řádný člen

Registrován: 18 úno 2016 00:03
Příspěvky: 1601
Bydliště: Slovakistan
Kraj: SR - Trenčianský
Nie je.
Je to stratové teplo.
:)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 2-pásmo "ZV240"
PříspěvekNapsal: 07 dub 2019 20:37 
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2010 12:04
Příspěvky: 8031
Bydliště: Náchod
Kraj: ČR - Královéhradecký
Víš o ztrátovém teple u zesilovačů opravdu hovno... Máš vůbec představu, jaký je RMS výkon 100W zesilovače vybuzeného hudebním signálem do limitace? U nahrávky s DR 10dB je to 10W. Ztrátový výkon, který se mění na teplo, je nějakým procentem z RMS výkonu. U D-čka to bude kolem 1W ztráty při plně využitém 100W zesilovači. Proto ty zesilovače mohou mít tak malé chladiče.
Pokud to bude smažit na plný výkon ze 12V, bude to pořád studené. Pokud použije tvrdý stabilizovaný zdroj 24V/20A, výkon bude pořád jenom nějakých 60W na kanál a bude to trochu teplé. A v tom nejhorším případě, pokud celou desku těsně obalí vatelínem, tak za chvíli zareaguje tepelná ochrana čipu. To je všechno.
Na chatě mám BT modul se zesilovačem D 2x30W napájeným z velkého notebookového zdroje, takže ten výkon opravdu dá. Chlazené je to jenom plošným spojem velikosti cca 4x5cm a nikdy se to ani neohřeje. Mám to taky v bedýnkách vyplněných vatelínem (upravené 1PF06733).

_________________
Na internetu není místo pro pravdu. (Howard Joel Wolowitz)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 2-pásmo "ZV240"
PříspěvekNapsal: 07 dub 2019 20:56 
Řádný člen

Registrován: 18 úno 2016 00:03
Příspěvky: 1601
Bydliště: Slovakistan
Kraj: SR - Trenčianský
Spravilo Ti to povyšovanie sa dobre?


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 2-pásmo "ZV240"
PříspěvekNapsal: 07 dub 2019 21:06 
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2010 12:04
Příspěvky: 8031
Bydliště: Náchod
Kraj: ČR - Královéhradecký
Opravdu nemusíš nutně radit každému a odpovídat na každou otázku. Dá potom dost práce uvádět to na pravou míru.
Ale áno, spravilo mi to naozaj dobre.

_________________
Na internetu není místo pro pravdu. (Howard Joel Wolowitz)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 2-pásmo "ZV240"
PříspěvekNapsal: 07 dub 2019 23:57 

Registrován: 12 bře 2016 21:13
Příspěvky: 1139
Kraj: ČR - Jihomoravský
Tyhle zesilovače používám už dlouho, zrovna jsem ten aktuální našel pod stohem papírů na stole. Prakticky ho nevypínám, protože obvykle ani nevím, že tam je. Sice je bedýnka plechová, ale pod stohem papírů toho víc než v té reprobedně neuchladí. I s 24V zdrojem v krabici to pod pořádnou závějí kancelářskejch papírů bylo akorát vlažný.
Nemáš toho tlumení v té bedně moc?
Zajímavý řešení all in one ala genius, proč ne... Možná by bylo lepší odmontovat origo chladič a dát nějakej úhelník, kterej přenese tu trochu tepla na zadní plech, je zbytečný ohřívat elektrolyty a další součástky, když to není nezbytně nutný.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 2-pásmo "ZV240"
PříspěvekNapsal: 08 dub 2019 01:46 

Registrován: 12 led 2015 14:46
Příspěvky: 34
Kraj: ČR - hl. m. Praha
hele nevim kolik by toho tlumeni melo byt. je pravda ze jsem nijak nesetril.... pokud mam ubrat tak neni problem.

prave se akorat zaobiram otazkou jak s vypinanim a zapinanim pac mam akorat vypinac prostrcenej skrz bassreflex a no.... neni to moc hezky. kdyby mi to nebrucelo tak bych to i mel zapnuty nonstop ale to se neda poslouchat.

s uhelnikama si mozna pohraju, to neni vubec spatnej napad. dekuji :)

jsem rad ze se Ti libi all in one. proste me sraly kabely a krabicky vsude mozne, akorat priste bych to udelal se zesem bez korekci a dost mozna skutecne jen dvoukanal bez subu. Holt jsem to delal z dilu co dum dal. Kdyz 2.1 tak zes do subu, tam je na to mista az az.

kazdopadne kdyz je zesilovac zivej tak neco jako vytahnout kabely od vstupu je naprosto nemyslitelny, dela to sileny veci, az se bojim o repraky. nemuze to mit nejakej vliv na ten brum?

kluci dekuji za rady :))


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 2-pásmo "ZV240"
PříspěvekNapsal: 08 dub 2019 15:38 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 21 lis 2013 20:38
Příspěvky: 1449
Kraj: SR - Trenčianský
Už nejaký čas používam TPA3116 s 26V 100W zdrojom (toroidné trafo), kŕmim tým TM265 a pri plnom vybudení to kúri tak, že sa ten malý chladič nedá chytiť do ruky. Taktiež 2 kusy toho istého zosu (2 kanály pre predky a 2 pre SW) používam aj v aute, kŕmený 24V z LiPo (kým niekde nezozeniem menič z 12V na 24, ktorý nezhori do 15 sekúnd pri vyššej hlasitosti) a tiež celkom dosť kúria aj pri ako tak normálnej hlasitosti. Kým som ich mal na 12V z autobatérie, tak kúrili menej, ale aj tak rozhodne neboli studené.
Používam tieto konkrétne dosky: https://s.click.aliexpress.com/e/buq8BJck

_________________
Gdy ci smutno, gdy ci źle, jebnij format dysku C.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 2-pásmo "ZV240"
PříspěvekNapsal: 08 dub 2019 18:44 

Registrován: 12 led 2015 14:46
Příspěvky: 34
Kraj: ČR - hl. m. Praha
todle maly cosi ze tolik topi? to teda me nejen ze netopi ale dokonce ani nezere. wattmetr mi pod 5w nemeri a pri plnym volume to mam na 8w s tim ze se musi jeste odecist trafo. ale je pravda ze nemam sub... jeste..... :))) Az bude tak zesilovac prehodim.

Kazdopadne crash test vatelinu probehl na vybornou. Absolutne nehorlavej. Jsem v klidu :))

Ale zesilovacik je moc peknej. Kdybych to mel mit jen jako 2.0 tak bych do nej rozhodne sel. Jenze s tim subem docela pocitam :((


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 2-pásmo "ZV240"
PříspěvekNapsal: 08 dub 2019 20:06 

Registrován: 02 led 2011 12:53
Příspěvky: 493
Kraj: SR - Trenčianský
To nečlovek: Neviem teda, ale v popise píšu DC 5-24V a ty to napájaš 26V. Nebude tam problém, že už si za doporučenou maximálnou hodnotou napätia?

_________________
4xJPA50, 2xJPA250, 2xJPA250, DPA223, Harrison X1000, Teson A2200, A2400, Luxman L-430, Akai AM-59, Yamaha M-4, Dual CV1462, CS704, Headamp, Senn HD558, TM265


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 2-pásmo "ZV240"
PříspěvekNapsal: 08 dub 2019 20:36 
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2010 12:04
Příspěvky: 8031
Bydliště: Náchod
Kraj: ČR - Královéhradecký
Neclovek: Tohle má zase až moc malinký chladič. Připočti vyšší napájecí napětí a jak Tě odhaduju, jedeš spíš elektronickou muziku a nadoraz. Či ne?

Náchylnější na ohřev jsou zapojení s paralelními čipy. Tam totiž vyšší ztrátové teplo opravdu reálně hrozí. Za jedno to má i při stejné zátěži větší spínací ztrátu na tranzistorech (a ta roste s napájecím napětím), za druhé se při použití na celé pásmo paralelní čipy vždycky trochu proudově "přetahují". Jinak se to používá spíš na subwooferové kanály.

Vztekloun: Wattmetrem tady nenaměříš nic použitelného. Leda že bys to budil jen tónovým generátorem.

_________________
Na internetu není místo pro pravdu. (Howard Joel Wolowitz)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 107 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

© LuKyss 2005-2012 | ReproMania.NET & ReproObchod.cz



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group