1.) bude umístěn jen dočasně. Předelám skřín a bude pak na výšku se skosením čelní stěny směrem nahoru.
2.) Kde je tlumivka kreslená v sérii s odporem to znamená, ... aha, takže tam je odporem vyjadřen odpor soustavy suma R+ L, tj. bude R doplňkem podle skutečného odporu cívky (musí být korigován odporem 1/r r+1/r L.... )
3.) Pokud je vzduchová, tak nemůže, viz výše. Takhle tenkým drátem bude odpor moc velký, 0,3 Ohmu bude mít sotva. Ani na jádře bych si na odpor do 0,3 Ohmu při drátu 0,8mm nevsadil.
- navíc L3 vypadá že přes ní půjde největší výkon, na rozdíl od ostatních...
4.) Cívku L4 10,5 nemají, kde sehnat? Měřák nemám, byl by návod kolik závitů jakým drátem?
Žádný výpočet není dostatečně přesný. Tlumivku je potřeba navinout na míru a doladit podle měření. Může být i dost tenkým drátem, takže nebude velká ani drahá (celkový odpor do 10 Ohmů).
5.) Repro budou oba 8 ohmové?
Je tam snad jasně daný typ i s odkazem, ne?
--ano nenapadl mě proklik:-) vlastně ani jiné ohmáže prodance namá v nabídce
6.) Nová verze basáku označená II nezpůsobí neplechu? Na měření prodance se to nezdá o moc jiné.
To nevím. (Tuhle frázi miluju.) Zkusím nechat časem přeměřit výsledek někým erudovaným abych přispěl trochou do mlýna:-)
7.) Finální verze schéma je v prvním příspěvku tohoto vlákna?
Mělo by správně být, ale ať raději odpoví autor. --Pročítal jsem podrobně vše a myslím že je to správně podle doplnění kompenzace R6+L4+ c5 do schema
8.) Basreflex je použit rozměr 68x 220? Krácen na 4cm, když použiji HT trubku vychází mi správně průměr 75mm dl. 3,6cm?
Na to jsi přišel jak? Protože pokud se podíváš na vzorce pro výpočet rezonátoru, tak z toho jasně vyplývá, že při zachování ladění vychází z většího průměru nátrubek delší, nikoli kratší
--Díky špatná úměra:-) takže délka 4,41

Díky Moc za pomoc!