Takhle nějak to zatím vypadá.
Stavěl jsem v primitivních podmínkách a prakticky bez vybavení na chatě. Zkouším zatím s 2x25W bluetooth zesilovačíčkem z Číny, o němž už vím, že hraje slušně.
Jak je mým zvykem, jde opět o důslednou recyklaci všeho možného. Upravené trofejní tlumivky; ty ve výškách jsou navinuté drátem z cívky stykače na miniaturních kostřičkách do feritových hrníčků. Kondenzátory na výškách jsou svitky z demontu; na basech mimotoleranční bipoláry Tesla, vybrané a vyskládané na přesné hodnoty. Lukyssovi díky za použitelné skelety. Místy cinknutá dýha je vyspravená barevným tmelem "buk" - po nalakování má přesně správnou barvu. Předek ze zbytku lamina a zbytku koberce, navrch ještě stejně přijde rámeček.
Už mi došly ARN567, takže jsem použil staré ARN5604, které jsou podle mé zkušenosti zcela zaměnitelné. Půjde tam dát vlastně cokoli, počínaje ARN567/565 a konče ARN5604 s velkou kopulkou. Protože ty rozdíly jsou marginální a reálně jsou slyšet vlastně jen v primitivních soustavách s kondenzátorem. Tam, kde je středobas ošetřený výhybkou, jsou ty křičící záležitosti u novějších provedení ARN až nad děličkou. Na spodku je to, oproti očekáváním, shodné.
Zvukově se líbí na první pokus. Myslím, že to bude dobrá nízkonákladová alternativa k TM-265, protože co jsem slyšel, kvalita u DT-300 šla dolů (a je to i levnější). Zároveň to bude velmi vhodná přestavba stávajících továrních beden, pokud někomu doma leží.
Nebudu zvuk popisovat. Prostě to hraje slušně a s ohledem na náklady až luxusně. Pro zvědavé pouze dodám, že na jedenáctibodové stupnici od 0 (spíše usedlý) po 10 (malinko prezentní) je to cca na stupni 6. I ve volném prostoru to nějak basuje. Podle toho, co ARN5xxx i ND-25 předvedly v jiných bednách, předpokládám - za použití zdravého rozumu - bezproblémový provoz se zesilovačem do 2x100W.
Teď by to chtělo udělat z prdele nějakou porovnávačku a postavit vedle sebe:
- Tohleto (navrhuji typové označení TD-265)
- TM-265 v základním provedení (bez magnetu, uzavřenka)
- ARS9204 nebo 824 v továrním stavu
-
Dvoupásmo, co tu vedle uveřejnil Sonique (to bude asi dost podobné)
- Godzovky
- ARS1014, RS124 nebo podobné dvoupásmové zvěrstvo s ARV3604. Nemáte je někdo?
Nakonec tímto velký dík Petrovi za ochotu a investovaný čas!
Příloha:
IMG_20200726_120749021~2.jpg
Příloha:
IMG_20200726_120759806~2.jpg