Poslední návštěva: Právě je 26 zář 2022 12:11


Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 71 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: 2 pasmo ARN5604 a Visaton
PříspěvekNapsal: 02 úno 2021 19:35 

Registrován: 07 pro 2018 23:25
Příspěvky: 70
Kraj: SR - Trenčianský
kodl píše:
Jakpak by to asi hrálo s tím origo plastovým dírkatým krytem, bych rád zachoval retro vzhled, a předváděl s T816A, jak to tehdy super hrálo...

inak ta origo plastova sietka by nepasovala na ziadne tesly co som takymto sposobom upravoval z toho dovodu ze sa zatial vzdy osadzali nove cela ktore su vystupene a maju zkosene hrany.....


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 2 pasmo ARN5604 a Visaton
PříspěvekNapsal: 02 úno 2021 22:33 

Registrován: 12 bře 2016 21:13
Příspěvky: 1672
Kraj: ČR - Jihomoravský
ano, ale Godz to dal do origo skeletů bez úprav, všimni si popisu, potom montáži plastové divnosti technicky nic nebrání, možná by bylo zajímavý ověřit, jak moc to ten plast sprasí.
Bedýnky chci aspoň vzhledově zachovat, mám k tomu pěknou T816A, tak proč prznit historii vzhledově.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 2 pasmo ARN5604 a Visaton
PříspěvekNapsal: 02 úno 2021 22:53 
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2010 12:04
Příspěvky: 10458
Bydliště: Náchod
Kraj: ČR - Královéhradecký
Vždycky když ten dírkovanej hnus vidím, vzpomenu si na rozmnožování Pipy americké (Pipa pipa) a udělá se mi nevolno.


Nahoru
Online Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 2 pasmo ARN5604 a Visaton
PříspěvekNapsal: 02 úno 2021 23:00 

Registrován: 07 pro 2018 23:25
Příspěvky: 70
Kraj: SR - Trenčianský
kodl píše:
ano, ale Godz to dal do origo skeletů bez úprav, všimni si popisu, potom montáži plastové divnosti technicky nic nebrání, možná by bylo zajímavý ověřit, jak moc to ten plast sprasí.
Bedýnky chci aspoň vzhledově zachovat, mám k tomu pěknou T816A, tak proč prznit historii vzhledově.

proti gustu ziaden disputat, a ak ma moznost kludne to porovnaj a odmeraj.....ale na grafe to isto krajsie nebude


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 2 pasmo ARN5604 a Visaton
PříspěvekNapsal: 02 úno 2021 23:41 

Registrován: 22 črc 2009 10:57
Příspěvky: 354
Síce som použil originálne skelety, ale bez toho včelieho plástu. Dal som tam taký pomerne tenký rámik s priezvučnou tkaninou. Na ucho tam nebol prakticky žiaden rozdiel. Tie bedničky hrajú naozaj celkom slušne, chýba im len spodok.
.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 2 pasmo ARN5604 a Visaton
PříspěvekNapsal: 07 dub 2021 20:53 
Uživatelský avatar

Registrován: 20 srp 2011 19:11
Příspěvky: 432
Bydliště: Kénig pfeld Bémerland
Kraj: ČR - Jihomoravský
Godz a zkoušel jsi porovnat tu odladěnou bednu s ARN 5604 s novým výškáčem a původní Pf 067 33/62?Myslím hlavně basy.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 2 pasmo ARN5604 a Visaton
PříspěvekNapsal: 08 dub 2021 10:12 

Registrován: 22 črc 2009 10:57
Příspěvky: 354
Na to nebol dôvod a ani som to nemal s čím porovnať


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 2 pasmo ARN5604 a Visaton
PříspěvekNapsal: 22 led 2022 21:31 

Registrován: 14 led 2022 19:45
Příspěvky: 15
Kraj: ČR - Zlínský
Ahoj, moje 9204 musím repasovat, tak to provedu dle tohoto návodu.
Pro začátek mám dva dotazy.
1) Ten Visaton, je 8ohm pouze nebo existuje i 4 ohm verze? Našel jsem jenom 8ohm.
2) Cívku 1,5 mH si objednám zde na eshopu. Jenom se zeptám jaký průměr drátu?

Tu druhou cívku 0,25 mH si odmotám z těch stávajících co jsou v bedně. To by neměl být problém.

Díky za info.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 2 pasmo ARN5604 a Visaton
PříspěvekNapsal: 23 led 2022 14:45 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 31 říj 2011 19:11
Příspěvky: 5680
Kraj: SR - Trenčianský
Proč Tě trápí, jestli existuje i ve 4 ohm verzi?
Btw., odpověď na Tvou otázku zní: Neexistuje


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 2 pasmo ARN5604 a Visaton
PříspěvekNapsal: 23 led 2022 16:32 

Registrován: 14 led 2022 19:45
Příspěvky: 15
Kraj: ČR - Zlínský
Vůbec mě to netrápí. Jenom jsem chtěl vědět jestli jsem něco nepřehlédl, když je to 4 ohm bedna.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 2 pasmo ARN5604 a Visaton
PříspěvekNapsal: 23 led 2022 16:45 
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2010 12:04
Příspěvky: 10458
Bydliště: Náchod
Kraj: ČR - Královéhradecký
4Ω středobas a 8Ω výška je běžná kombinace. Impedance bedny je deklarovaná z impedančního minima, což zpravidla určuje středobas.
Pravda je, že dřív jsme byli naučení skládat soustavy z repráků o stejné impedanci, ale není to nezbytné a kolikrát se ani výšky v různých impedancích nedělají...


Nahoru
Online Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 2 pasmo ARN5604 a Visaton
PříspěvekNapsal: 25 led 2022 07:59 

Registrován: 14 led 2022 19:45
Příspěvky: 15
Kraj: ČR - Zlínský
Bedničky jsou rozebrané, přední desky vyjmuté.
Dneska si půjdu koupit nějaké součástky. K těm rezistorům. Na jaký výkon mají být? 3W, 5W...?
Díky.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 2 pasmo ARN5604 a Visaton
PříspěvekNapsal: 25 led 2022 11:04 
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2010 12:04
Příspěvky: 10458
Bydliště: Náchod
Kraj: ČR - Královéhradecký
Tady to je fuk. Hlavně používat drátové (ne metaloxidové). Nejběžnější 5W hranaté z bílé keramiky vyhoví.


Nahoru
Online Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 2 pasmo ARN5604 a Visaton
PříspěvekNapsal: 25 led 2022 18:58 

Registrován: 14 led 2022 19:45
Příspěvky: 15
Kraj: ČR - Zlínský
Ještě k té cívce, dle popisu na eshopu jsem vyhodnotil, že zde bych měl použít drát 1mm pro basový reproduktor. Nicméně teda ze schématu nevím, které repro je bass a které výška.
Sorry za asi stupidní dotaz :-)
Díky za info.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 2 pasmo ARN5604 a Visaton
PříspěvekNapsal: 25 led 2022 19:50 

Registrován: 02 led 2011 12:53
Příspěvky: 807
Kraj: SR - Trenčianský
...a ty sa ideš pustiť do výroby výhybiek :shock:
Cievka v sérii je pred basom, pred výškou je kondík.

_________________
4xJPA50, 2xJPA250, 2xJPA250, DPA223, Harrison X1000, Teson A2200, A2400, Luxman L-430, Dual CV1462, CS704, DAC MagicPlus, Senn HD558, Golem II


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 2 pasmo ARN5604 a Visaton
PříspěvekNapsal: 25 led 2022 19:52 
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2010 12:04
Příspěvky: 10458
Bydliště: Náchod
Kraj: ČR - Královéhradecký
To se pozná z principu funkce výhybky. Středobas má v základním zapojení vždycky tlumivku v sérii. Výškový reprák má v sérii aspoň jeden kondenzátor.
Teď to poznáš?

Sakra, zase jsem byl pomalej. Ale napsali jsme to skoro stejně, co?


Nahoru
Online Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 2 pasmo ARN5604 a Visaton
PříspěvekNapsal: 25 led 2022 20:24 

Registrován: 02 led 2011 12:53
Příspěvky: 807
Kraj: SR - Trenčianský
Sorry Tome, už som dnes ticho :D
Jo, český a slovenský výklad toho istého.

_________________
4xJPA50, 2xJPA250, 2xJPA250, DPA223, Harrison X1000, Teson A2200, A2400, Luxman L-430, Dual CV1462, CS704, DAC MagicPlus, Senn HD558, Golem II


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 2 pasmo ARN5604 a Visaton
PříspěvekNapsal: 25 led 2022 20:38 

Registrován: 14 led 2022 19:45
Příspěvky: 15
Kraj: ČR - Zlínský
Já to úplně vidím, ty vaše výrazy po přečení té otázky :-D

WTF...
... co to je za člověka!!!...
to je v*l.... :-D

Co já se musel odpovědět podobných dotazů jako moderátor na jiném fóru. Úplně vás chápu.

Po těchto odpovědích bych tedy naznal, že 1,5mH je pro středobas a 250uH je pro výšku. Ono to stačilo porovnat s tou Godzovou verzí a hned mi to mohlo dojít. Jenom mě to hned nenapadlo.

penjo píše:
...a ty sa ideš pustiť do výroby výhybiek :shock:
Cievka v sérii je pred basom, pred výškou je kondík.

To, že nevím, že je cívka v sérii před basákem ještě neznamená, že to nejsem schopen podle schématu zapojit. Jedna věc je teorie, kterou jako strojař neznám. Proto využívám kapacit tohoto fóra.

Druhá věc je manuální zručnost, kde nepochybuji o tom, že to jsem schopen bez problémů zvládnout.

Suma summárum, mějte se mnou trpělivost a pak povím/ukážu jak to dopadlo.
Věřím, že pár dotazů ještě budu mít ;) Holt narazili jste na člověka, co rád zkouší nové věci.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 2 pasmo ARN5604 a Visaton
PříspěvekNapsal: 25 led 2022 20:57 
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2010 12:04
Příspěvky: 10458
Bydliště: Náchod
Kraj: ČR - Královéhradecký
Ale my na tebe nenarazili. Přišel jsi sám.
Však se nic neděje, jen víc otázek. Ptá se rozumnej člověk. Blbec dělá kokotiny bez ptaní.
Hele, jeden ze zdejších nadšených stavitelů je kuchař. Občas dokázal nějakým dotazem vyrazit dech, ale všecky bedny měl vždycky moc pěkně udělaný.
Nakonec, i zdánlivě blbej dotaz může být sranda pro obě strany. Sranda je užitečná, protože se pak člověk nebere smrtelně vážně.


Nahoru
Online Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 2 pasmo ARN5604 a Visaton
PříspěvekNapsal: 25 led 2022 21:13 

Registrován: 14 led 2022 19:45
Příspěvky: 15
Kraj: ČR - Zlínský
jj je to jak píšeš.

Dle mých zkušeností z práce v jedné automotive fabrice (kde rozhodně taky nepracují jenom ti co by tam pracovat měli) bych řekl, že mé dotazy ukazují nedostatky v návodu :-). Holt dříve uvedné schéma není jak se u nás říká "idiotensicher" v překladu blbuvzdorné :-D


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 71 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

© LuKyss 2005-2012 | ReproMania.NET & ReproObchod.cz



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group