Poslední návštěva: Právě je 15 říj 2019 20:36


Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 72 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: El.Praha RS634 (ars1054)
PříspěvekNapsal: 16 led 2014 21:55 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 24 zář 2008 13:55
Příspěvky: 6247
Bydliště: White Hill - Prague
Kraj:
Kondenzátory teoreticky čtvrtinový a tlumivka čtyřnásobně větší ale reálně to tak nebude. Je to jako operovat poslepu slepík. Víš zhruba kde je, ale když ho nevidíš tak to moc kvalitně neodpoperuješ.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: El.Praha RS634 (ars1054)
PříspěvekNapsal: 16 led 2014 23:21 

Registrován: 29 kvě 2013 12:10
Příspěvky: 506
Kraj: ČR - Vysočina
dík.
kondík 2M už jsem tam dával, ale vejšek bylo moc :), ted je tam 1M.... spíš by to chtělo chlup víc asi (1,2M), v origo vyhybce v té dvoupásmové co jsem z ní kuch ten tlakáč je 1,5M, cross má 1,5khz.
Ale i tak ted eReSa jedou jak z praku, zrovna jsem u nich hodinu ležel.
Včera jsem ještě laboroval, přepínal bednu s origo arvečkem a již upravenou bednu s tlakáčem.
Rozdíl jaxivně :) to arvéčko proti tomu tlakáči je ukrutná.... nevim jak to popsat.... chemie :) a to už ty vejšky moc neslyším.
Sem tu zachytil někde, že to jde nějak měřit, přes pc a mikrofon ???? Ale postup nebo přiblížení teho postupu jsem tu nikde nevyhledal.

A proč že to nejde přesně spočítat, když všechny veličiny známe?

:oops: :)

_________________
Rád se dívám na proces extrahování zvuku: rotující talíř, cívky, kazetu.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: El.Praha RS634 (ars1054)
PříspěvekNapsal: 16 led 2014 23:44 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 24 zář 2008 13:55
Příspěvky: 6247
Bydliště: White Hill - Prague
Kraj:
Vejšek je moc protože jsou ty výškáče mnohem citlivější. To se řeší útlumem a ne změnou kapacity. Bez měření se rozumně nehneš.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: El.Praha RS634 (ars1054)
PříspěvekNapsal: 09 bře 2017 20:11 

Registrován: 23 lis 2009 12:38
Příspěvky: 7
Ahoj kluci

Chtěl bych trošku oprášit tohle téma ;) Když tu byla kdysi řeč o těch RS 638 a 634, dělal, nebo zná někdo nějakou osvědčenou úpravu stávající výhybky? Osobně mám u té RS 638 vyteklé elity, tak bych to chtěl dát nějak do kupy, ale zvažuji, zda by nestálo za to, udělat nějakou celkovou úpravu těchto výhybek :)

A pokud bych tedy nahrazoval stávající hodnoty kondenzátorů, je třeba lepší použít na výškách místo 2+2uF, který už se nevyrábějí 2x 2,2uF nebo 1,8uF + 2,2uF? Nebudou vadit různé kapacity kondenzátorů paralelně?

předem díky moc


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: El.Praha RS634 (ars1054)
PříspěvekNapsal: 09 bře 2017 22:46 
Uživatelský avatar

Registrován: 20 lis 2008 10:59
Příspěvky: 886
Kraj: SR - Košický
Rôzne kapacity paralelne nevadia, ja by som kľudne dal viac za nova tie teslacke bežne mali aj o 20-25% vyššiu kapacitu ako udávaná. Použiť aspoň bipolárne kondenzátory, najlepšie by boli svitkové reps polypropylénové asoň na 100V, pri tej kapacite to nebude ešte horibiná suma tak 1-2€/ks, to viac víde pošta... napr http://www.tme.eu/sk/details/jfgc-2.2u_ ... 22uf-250v/
tento je už taký luxusný:
http://www.prodance.cz/kond-2m2-160vac250vdc.html


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: El.Praha RS634 (ars1054)
PříspěvekNapsal: 10 bře 2017 12:24 

Registrován: 23 lis 2009 12:38
Příspěvky: 7
Jo, tak díky :) Do Prodance je zrovna půjdu koupit, jen jsem chtěl vědět, zda je lepší koupit 2x 2,2uF nebo kopit 1,8 + 2,2uF abych měl taky celkem ty 4uF, ale nebyl jsem si jistý, zda se mohou kombinovat 2 různé hodnoty paralelně :)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: El.Praha RS634 (ars1054)
PříspěvekNapsal: 10 bře 2017 12:49 

Registrován: 02 lis 2016 22:30
Příspěvky: 33
Kraj: ČR - Jihomoravský
paralelně řadit můžeš bez problémů. Vzal 2,2 + 2,2 protože kapacity u foliáků budou velmi pravděpodobně na spodní hranici tolerance a tak se dostaneš na ty 4 mikro s větší pravděpodobností než u 1,8 + 2,2.

_________________
Pioneer SX-626, Pioneer CS-797, Tesla NC430 (Ortofon OM10), Yamaha HTR-6230, Yamaha AX-492 + 1PF06708 (TLU verze s Daytonem), Harman Kardon FL-8300, Sanyo DCA-401 + FMT-401K + RD-401UM + Godzovky, bylo: Jamo S406, ve výstavbě: LSM


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: El.Praha RS634 (ars1054)
PříspěvekNapsal: 10 bře 2017 13:56 

Registrován: 23 lis 2009 12:38
Příspěvky: 7
Ok tak díky za rady :)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: El.Praha RS634 (ars1054)
PříspěvekNapsal: 10 bře 2017 17:07 

Registrován: 14 bře 2009 19:57
Příspěvky: 375
Bydliště: U Ostravy
Kraj: ČR - Moravskoslezský
Tady máš pro inspiraci obnovené výhybky od Elektroniky: u čtyřohmové jsou bipoláry ve středové a hloubkové větvi, protože vzhledem k velkým kapacitám by svitky vyšly velmi draze, jen v obvodu výšek je svitkový kondenzátor. Vše bylo zakoupeno v "Prodance".
Druhá výhybka je osmiohmová a tam vzhledem k menším hodnotám kapacit jsou použité svitky (tentokrát z Hadexu), jen u hloubkového repra je bipolár.


Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: El.Praha RS634 (ars1054)
PříspěvekNapsal: 12 bře 2017 10:31 

Registrován: 23 lis 2009 12:38
Příspěvky: 7
Jo, super, díky za inspiraci :)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: El.Praha RS634 (ars1054)
PříspěvekNapsal: 27 črc 2019 23:03 

Registrován: 09 dub 2019 22:41
Příspěvky: 5
Kraj: ČR - Vysočina
chlapi,zeptám se po sto letech :-) neví někdo k čemu byla na té vyhybce volba zapojení A nebo B ? pochopil jsem,že to je jinačí zapojení těch tlumivek,ale důvod nebo co je lepší jsem nepochopil :-(


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: El.Praha RS634 (ars1054)
PříspěvekNapsal: 28 črc 2019 09:40 

Registrován: 14 bře 2009 19:57
Příspěvky: 375
Bydliště: U Ostravy
Kraj: ČR - Moravskoslezský
Nevím co volbou A nebo B myslíš - v těchto výhykách nic takového není, je tam pouze třístupňová možnost volby útlumu pro středy a výšky.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 72 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron

© LuKyss 2005-2012 | ReproMania.NET & ReproObchod.cz



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group