Poslední návštěva: Právě je 23 říj 2017 08:00


Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Monacor DT300 - jak na něj?
PříspěvekNapsal: 06 zář 2016 22:34 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 31 říj 2011 19:11
Příspěvky: 3979
Kraj: SR - Trenčianský
No jo...nevypadá to moc pěkně.
Tak já se snažím vždy přijít na to, co to dělá. Jak to vypadá bez faceplatu, pak s faceplatem...jak se to chová, když zatlačím někde na závěs kaloty...tady to vypadá, jako by tam bylo málo tlumení, nebo si to někde udělalo ještě další komoru...


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Monacor DT300 - jak na něj?
PříspěvekNapsal: 07 zář 2016 17:55 

Registrován: 20 led 2009 23:43
Příspěvky: 1769
Tak jsem ty svině nakonec donutil, má to jakžtakž hladkej průběh, ale hodně oblej a nízkej vrchol (asi jsem to přetlumil, jinak to zas má prasečiny na impedančce) řekněme 25Ω @ 830-900Hz. Ale zabil jsem další den :evil: A To se vyplatí! Naúčtovat si práci, jsem moh mít místo toho keramický Etony :lol:

A ty dva tucty tuňáků jdou normálně LuKyssovi na Reproobchod? Já už asi na ty úpravy kašlu, nemám na to nervy, tak bych si pak další už koupil rovnou hotový. Ideálně kdyby šlo vybírat i podle impedančního průběhu shodnej pár, nevím jestlis k tomu něco přikládal a nebo je to jedno...


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Monacor DT300 - jak na něj?
PříspěvekNapsal: 07 zář 2016 18:57 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 31 říj 2011 19:11
Příspěvky: 3979
Kraj: SR - Trenčianský
Já posílám Lukyssovi i impedančky jako soubory .lim, aby to mohl pro zákazníky rovnou jakž-takž napárovat. Jinak ono zase v tom pracovním pásmu není až takový problém, jestli má vrchol na 900Hz těch 25 nebo 35 ohm.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Monacor DT300 - jak na něj?
PříspěvekNapsal: 09 zář 2016 14:11 
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: 23 zář 2008 23:01
Příspěvky: 2635
Bydliště: Choceň
Kraj: ČR - Pardubický
Ano páruji je při prodeji, samozřejmě nejdou všechny napárovat a několik jich vždy zbyde naprosto rozdílných.

_________________
Líbí se Vám web a fórum? Podpořte nás! Staňte se také Řádným členem

Nakupujte audiotechniku u nás!. Vyrábíme pasivní výhybky na zakázku


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Monacor DT300 - jak na něj?
PříspěvekNapsal: 09 zář 2016 17:24 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 31 říj 2011 19:11
Příspěvky: 3979
Kraj: SR - Trenčianský
To zase až tak nevadí. Hlavně aby to bylo +- stejný od 1,5k a nebyl tam žádnej ten bordel. Jestli je vrchol o něco menší, nebo větší už není tak fatální a přesný tvar pod ním už vůbec ne. Na 600Hz už s tím stejně nehrajeme.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Monacor DT300 - jak na něj?
PříspěvekNapsal: 09 zář 2016 20:08 

Registrován: 20 led 2009 23:43
Příspěvky: 1769
No ale kolem kilohertzu to může být ještě důležité? Aby v té oblasti pak nechybělo třeba 1.5dB, když to bude nějaká "zatuhlina"...


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Monacor DT300 - jak na něj?
PříspěvekNapsal: 09 zář 2016 23:03 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 31 říj 2011 19:11
Příspěvky: 3979
Kraj: SR - Trenčianský
Mrkni se třeba na simulaci u TM280, kde už je ta DT300 dělena skoro na hranici použitelnosti. I tam je její úroveň na 1kHz hlouběji, než -20dB pod celkovou chárou. Myslíš, že to tam bude mít 1,5dB dopad? To už větší problém tady budou ty ARN-ka.
Nemá smysl to u těchto projektů nějak moc prožívat, protože se celkově jedná o "co kus, to originál". Krom toho, i kdyby vinou DT300 došlo k nějakýmu úzkopásmovýmu poklesu o 1,5dB, nikto to v reálu neuslyší a nikomu to asi vadit nebude. Jediná šance, kdy by to někdo mohl poznat by bylo přímý přepnutí mezi dvěma bednama, kde jedna by ten defekt měla a druhá ne. :)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Monacor DT300 - jak na něj?
PříspěvekNapsal: 12 lis 2016 17:34 

Registrován: 12 bře 2016 21:13
Příspěvky: 478
Kraj: ČR - Jihomoravský
mám na stole dva DT 300, a ať dělám co dělám, je to dvouhrbej velbloud.
Příloha:
dt300 10 frd.png
a druhej kousek co mám tak skoro to stejný. Dělá to i bez vaty, jediný, kdy druhej hrbol zmizí, tak je při pozvednutí držáku s kmitačkou cca 1mm nahoru. Přívody uvolněný, ferofluid dvakrát zkontrolovanej, posouvání do boku nic nemění.


Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Monacor DT300 - jak na něj?
PříspěvekNapsal: 12 lis 2016 20:26 
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2010 12:04
Příspěvky: 6707
Bydliště: Náchod
Kraj: ČR - Královéhradecký
Přidej na zkoušku vatu. A nechej ji čumět i pod kalotu, ale tak aby se kaloty pokud možno vůbec nedotýkala. Ve vývrtu pólového nástavce musí být ta vata co nejvolnější, aby to bylo prodyšné.

_________________
Na internetu není místo pro pravdu. (Howard Joel Wolowitz)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Monacor DT300 - jak na něj?
PříspěvekNapsal: 13 lis 2016 13:45 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 31 říj 2011 19:11
Příspěvky: 3979
Kraj: SR - Trenčianský
Zkusit víc tlumení. Nic jinýho už nelze od stolu poradit. Minulý týden jsem dva kusy DT300 hodil do koše.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Monacor DT300 - jak na něj?
PříspěvekNapsal: 13 lis 2016 19:02 

Registrován: 12 bře 2016 21:13
Příspěvky: 478
Kraj: ČR - Jihomoravský
Došla mi trpělivost, složil jsem je a zatím nechal být. Přijde mi, že drhnou cívky o pólový nástavce, že něco není správně kruhový. Na membránách nějaký dírky nejsou, ale jeden je trochu na faceplate zaplácanej od lepidla, ale ode mě jistě ne..
- Mám tady ještě DT-99, v těch je taky ferofluid? Když jsem je měřil, tak je tam ta rezonance (cca 1,8kHz) skoro nenaměřitelná. Frekvenčka je taková zubatá, ale to je asi bednou(stará s rantlíkama na kraji) a od 2kHz do 20kHz to naroste skoro o 10dB v ose... Má cenu i s těma něco provádět, nebo nechat být jak jsou? EDIT: naměřil jsem skro to samý co u monacoru https://www.monacor.com/media/PDF/G/G1/G103880/G103880K.pdf


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Monacor DT300 - jak na něj?
PříspěvekNapsal: 30 čer 2017 11:25 

Registrován: 29 pro 2008 01:20
Příspěvky: 121
Dvojhrbu tavu robi ferrofluid.
Dajte to vsetci prec a mate pekny solo peak.
Podla mnozstva tlmenia v dutinke a podla tlmenia pod membranou sa vie pohybovat bez problemov v rozmedzi 500-1000Hz.

Ak mate multihrbu tavu, je vyoseny.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

© LuKyss 2005-2012 | ReproMania.NET & ReproObchod.cz



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group