Poslední návštěva: Právě je 17 říj 2018 18:50


Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 54 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Subwoofer CANTON AS 100 SC
PříspěvekNapsal: 11 zář 2018 14:11 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 31 říj 2011 19:11
Příspěvky: 4284
Kraj: SR - Trenčianský
TLU = TheLastUnicorn, takže to jsem já. Místní se jaksi naučili používat tu zkratku. :D
A jak jsem sehnal tyhle rozměrné bedny? No skelety pochází z rozebraných Pioneer CS-903. Jeden člověk je rozebral, postavil pro ně ještě objemnější skelety (protože ten původní 15" basák byl v tom objemu necelých 60L zabitej) a tohle mi za pár drobných prodal. Mně objem 60L pro můj basák stačil. Je to jinak 12", koš je Tesla ARN312, avšak má úplně jiný kmitací systém, takže vznikl úplně nový a velmi dobrý basák. Takové potvory krom jiných vyrábí člen Martinekk.
Střeďák (nebo nižší střed) je výborný Monacor MSH-115, výškáč (nebo i vyšší střed) je Monacor HT-22/8 (který možná nepůsobí důvěryhodně, ale je na tuhle pozici velmi dobrý a měření dokonce sedí s tím, co udává monacor), supertweeter (nebo výškáč) je páskový Audiopur RT7040.
Výhybka je klasika 12/12/18dB na okt., dělicí frekvence zhruba 600/2500/6000Hz. Na požádání dodám nějaké naměřené charky, případně grafy ze simulace.
Cena k jednání je 10 000 Kč. ;)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Subwoofer CANTON AS 100 SC
PříspěvekNapsal: 11 zář 2018 15:22 

Registrován: 26 bře 2013 14:37
Příspěvky: 52
Kraj: ČR - Středočeský
LooLeC píše:
Bedny z uvedeného inzerátu už nejsou původní Grundig, Max Grundig zemřel v roce 1989 a už pár let před tím to s nimi šlo z kopce. V roce 1991 se firma dostala do konkurzu a je to jen jméno, které nakonec skončilo snad v Turecku. Něco si udrželo přijatelnou kvalitu (přijímače, které převzal Sangean), něco ne. Sám jsem koupil podobné bedny jen ze zvědavosti asi za 300 Kč. Docela otřes, výškový reprák zalepený tavnou pistolí, nerozebíratelná bedna. Výhybky nepoužitelné ani jako zdroj součástek, to Tesla měla daleko poctivější. Na zvuk se už nepamatuji.

Typ Grundig Box 5500 jsem ale konkrétně neměl, určitě bych byl opatrný.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Subwoofer CANTON AS 100 SC
PříspěvekNapsal: 11 zář 2018 15:33 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 30 črc 2009 20:28
Příspěvky: 4092
Bydliště: Praha 4 - Křeč
Kraj: ČR - hl. m. Praha
Grundig se ještě docela držel i po smrti Maxe Grundiga, cca. do poloviny devadeátých let to ještě šlo.
Ale tyhle konkrétní bedny už nic moc.

_________________
NOBLE BRICKS


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Subwoofer CANTON AS 100 SC
PříspěvekNapsal: 12 zář 2018 08:43 

Registrován: 08 srp 2018 22:05
Příspěvky: 16
Kraj: ČR - Moravskoslezský
Uvažuju o koupě Grundig box 650, 660 nebo M 1500, ale zradila mě koncovka těchhle beden. Jde to vymyslet i jinak? Potřeboval bych obyčejný, nemám zatím zesilovač s takovým připojením. Díky

A nebo jestli nebude lepší si počkat na Grundig box 1600b. Vypadají mnohem zajímavěji, ale furt bych potřeboval vyřešit tu koncovku.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Subwoofer CANTON AS 100 SC
PříspěvekNapsal: 12 zář 2018 09:20 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 30 črc 2009 20:28
Příspěvky: 4092
Bydliště: Praha 4 - Křeč
Kraj: ČR - hl. m. Praha
Sorry jako, tenhle dotaz myslíš vážně? Štípačky jsi ještě neviděl?

_________________
NOBLE BRICKS


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Subwoofer CANTON AS 100 SC
PříspěvekNapsal: 12 zář 2018 14:10 

Registrován: 26 bře 2013 14:37
Příspěvky: 52
Kraj: ČR - Středočeský
Každý není být pamětník, tazatel to nemusel ještě nikdy vidět, tak bych byl shovívavý.
Stručně: jde o DIN reproduktorový konektor, který se už běžně nepoužívá. V některých bednách Grundig bývala zabudována samička konektoru, samečky stále nabízí např. Conrad https://www.conrad.cz/konektor-reproduk ... na.k735488 . Píší o tom také na http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.p ... &t=1045561 .

Na ten konektor se přiletuje repro kabel, já jsem si radši udělal redukce, kde je na druhém konci lámací šroubovací svorkovnice (lidově čokoláda), do které už jde zapojit běžná repro dvoulinka. Možná se takové redukce i prodávají, ale nikde jsem je neviděl.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Subwoofer CANTON AS 100 SC
PříspěvekNapsal: 12 zář 2018 14:36 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 30 črc 2009 20:28
Příspěvky: 4092
Bydliště: Praha 4 - Křeč
Kraj: ČR - hl. m. Praha
To, že nikdy neviděl DIN konektor, nic nemění na postupu, že ten DIN konektor prostě ucvakne (nebo ukousne, je-li mu libo) a získá holý kabel.

_________________
NOBLE BRICKS


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Subwoofer CANTON AS 100 SC
PříspěvekNapsal: 12 zář 2018 14:55 

Registrován: 08 srp 2018 22:05
Příspěvky: 16
Kraj: ČR - Moravskoslezský
Právě doufal jsem, že by se dala sehnat někde redukce. Opravdu se mi nechce nic stříhat. Příjde mi to škoda, třeba to časem budu prodávat a chci mít všechno v původním stavu. Ano věřím, že to jde ustřihnout a byl by klid.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Subwoofer CANTON AS 100 SC
PříspěvekNapsal: 12 zář 2018 15:09 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 30 črc 2009 20:28
Příspěvky: 4092
Bydliště: Praha 4 - Křeč
Kraj: ČR - hl. m. Praha
Tak si kup samici (nebo třeba 5 samyc) http://www.hadex.cz/d107-reprozdirka-na-kabel/, napájej kus drátu a máš redukci.

_________________
NOBLE BRICKS


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Subwoofer CANTON AS 100 SC
PříspěvekNapsal: 11 říj 2018 19:52 

Registrován: 08 srp 2018 22:05
Příspěvky: 16
Kraj: ČR - Moravskoslezský
Chtěl bych se zeptat.

Koupil jsem si zesilovač z aliexpressu (ano vím, nebude nic kvalitního, mám to jen prostě aby to sloužilo a hrálo) jelikož na své velké sloupy mám napojený malé bedny přes USB a to do zásuvky, očividně to hraje dobře. https://www.aliexpress.com/item/DC12V-2 ... 4c4dc4yiXR

A chtěl bych na to připojit subwoofer tenhle - https://elektro.bazos.cz/inzerat/938427 ... r-HECO.php Píše, že mu nejde zdroj, v tomhle případě to nevadí, protože zesilovač má zdířku na zdroj.

Chci jen zeptat jestli to je rozumné při DC 12-24V. Btw každý sloup má 50W. A popřípadě, když píše, že mu nejde zdroj, dalo by se to vyřešit tím, že bych na zdroj připojil zásuvku od ntb a takhle to napojil do zásuvky?


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Subwoofer CANTON AS 100 SC
PříspěvekNapsal: 11 říj 2018 20:33 
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2010 12:04
Příspěvky: 7490
Bydliště: Náchod
Kraj: ČR - Královéhradecký
Asi jsem blbej, ale vůbec nerozumím popisu ani dotazu.

_________________
Na internetu není místo pro pravdu. (Howard Joel Wolowitz)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Subwoofer CANTON AS 100 SC
PříspěvekNapsal: 12 říj 2018 06:36 

Registrován: 08 srp 2018 22:05
Příspěvky: 16
Kraj: ČR - Moravskoslezský
Koupil jsem si zesilovač z Aliexpressu - https://m.aliexpress.com/item/325746273 ... 4c4dc4yiXR

Mám k tomu reproduktory které mají 50W jedna. Chci si k tomu dokoupit subwoofer a připojit to do toho zesilovače.

Měl by to být tenhle subwoofer - https://elektro.bazos.cz/inzerat/938427 ... r-HECO.php

Zesilovač má DC 12-24V, bude to stačit na celkový výkon všeho?

A popřípadě prodávající subwooferu píše, že je k.o. zdroj, tak jestli by ten zdroj šel nahradit nabíječku od ntb.

Zesilovač mi ještě nepřišel a rozhoduji se jestli koupit tenhle subwoofer nebo obyčejný z domácího kino přes klasický kabel jen.

Rozumíš už?


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Subwoofer CANTON AS 100 SC
PříspěvekNapsal: 12 říj 2018 06:49 

Registrován: 02 led 2011 12:53
Příspěvky: 431
Kraj: SR - Trenčianský
Toto je krásne :lol:
Tak postupne...ak som správne pochopil.
Zosilovač z ali potrebuje napájanie 12-24VDC. Takže máš k tomu aj potrebný zdroj s daným napätím.
Pýtaš sa, či tým môžeš napájať ten subwoofer, kde je zlý zdroj? Odpoveď: nie.
Pýtaš sa, či môžeš nabíjačkou od NTB napájať ten subwoofer? Odpoveď: nie.

Subwoofer má napájanie 230V, vnútri bude pravdepodobne trafo so symetrickým vinutím. Už len z tohto dôvodu sú uvedené zdroje nevhodné. My ale nevieme, čo je vo vnútri.
Ďalšia vec, nemusí byť zlý zdroj, môže byť kľudne v háji zosilovač vnútri subwoofera a tam ti už nepomôže žiadne napájanie, len výmena celého zosilovača.

V tvojom prípade bude asi najlepšia voľba kúpiť funkčný aktívny subwoofer.

_________________
4xJPA50, 2xJPA250, 2xJPA250, DPA223, Harrison X1000, Teson A2200, A2400, Luxman L-430, Akai AM-59, Yamaha M-4, Dual CV1462, CS704, Headamp, Senn HD558, TM265


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Subwoofer CANTON AS 100 SC
PříspěvekNapsal: 12 říj 2018 06:56 
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2010 12:04
Příspěvky: 7490
Bydliště: Náchod
Kraj: ČR - Královéhradecký
Můžeš vyrabovat zesilovač subwooferu a tím zesilovačem z Ali honit v tom subu přímo jeho reprák. K tomu zesilovači ale potřebuješ stejnosměrný zdroj 24V, který dá alespoň 10A, čili minimálně 250W. Nouzově ti ho utáhne i zdroj od notebooku, ale nebude to žádná sláva.
Kolik W mají reproduktory, je více méně jedno.

_________________
Na internetu není místo pro pravdu. (Howard Joel Wolowitz)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 54 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

© LuKyss 2005-2012 | ReproMania.NET & ReproObchod.cz



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group