Poslední návštěva: Právě je 20 úno 2018 13:56


Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: RK09
PříspěvekNapsal: 01 čer 2012 20:30 

Registrován: 17 kvě 2012 19:17
Příspěvky: 21
Kraj: ČR - Středočeský
Dobrý den,
Dostali se mi do ruky bedýnky Supraphon RK09. Někdo je rozdělal, takže mam skelety a ARN567(budou chtít zrepasovat závěs-černě špiní). Vejšky někdo asi zahodil :-( nejsou. Mám k dispozici ale ARV165. Jak sem koukal repro jsou upevněné zevnitř,skrz dosti tlustou přední stěnu-má cenu to nějak předělat-tj zvenka upevnit ?.
Otázka:
1- mam použít ARV165,a upravit výhybku (půjde li to).
2- zkusit sehnat původní ARV161 a upravit výhybku
3- zkusit sehnat ARV161- a nechat původní zapojení-jen kondík k vejškám (kondím je v bedně-možná vyměnit za novější).

Díky za rady.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: RK09
PříspěvekNapsal: 01 čer 2012 20:57 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 24 zář 2008 13:55
Příspěvky: 6372
Bydliště: White Hill - Prague
Kraj:
B je správně - řeší se to o thread vedle.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: RK09
PříspěvekNapsal: 01 čer 2012 21:15 
Uživatelský avatar

Registrován: 13 čer 2010 19:54
Příspěvky: 210
Kraj: ČR - Pardubický
mikro píše:
2- zkusit sehnat původní ARV161 a upravit výhybku


zkusil jsem to udělat také, ale nebylo to ono.
nezáleželo mi na původnosti, ale chtěl jsem aby to obstojně hrálo . . .
udělal jsem to takhle

a dej si pozor na přidělání repráků !
Já tam měl výrobní vadu, vůbec to nehrálo basy, protože reprák byl podložen matičkami a měl mezi ozvučnicí
a těsněním mezeru asi 2 mm !
Jinak jsou bedýnky RK09 perfektně spočítaný na ty 567čky, perfektně basujou !
podívej se sem


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: RK09
PříspěvekNapsal: 01 čer 2012 21:49 

Registrován: 17 kvě 2012 19:17
Příspěvky: 21
Kraj: ČR - Středočeský
ok1hga píše:
mikro píše:
2- zkusit sehnat původní ARV161 a upravit výhybku


zkusil jsem to udělat také, ale nebylo to ono.
nezáleželo mi na původnosti, ale chtěl jsem aby to obstojně hrálo . . .
udělal jsem to takhle

a dej si pozor na přidělání repráků !
Já tam měl výrobní vadu, vůbec to nehrálo basy, protože reprák byl podložen matičkami a měl mezi ozvučnicí
a těsněním mezeru asi 2 mm !
Jinak jsou bedýnky RK09 perfektně spočítaný na ty 567čky, perfektně basujou !
podívej se sem


To vypada pěkně, můžeš napsat prosím pár detailů?
Dík Zdeněk


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: RK09
PříspěvekNapsal: 01 čer 2012 22:20 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 24 zář 2008 13:55
Příspěvky: 6372
Bydliště: White Hill - Prague
Kraj:
ok1hga píše:
mikro píše:
2- zkusit sehnat původní ARV161 a upravit výhybku


zkusil jsem to udělat také, ale nebylo to ono.


Jakpak si tu výhybku upravoval? Docela mě to zajímá vzhledem k tomu že v těch bednách je jen kondenzátor. Samozřejmě jen s ním to hrát pořádně nebude. Je třeba tam dát seriozní plnohodnotnou výhybku. Třeba tu od Godze. je ale pravda že umístění reproduktorů na čelníé stranu je technicky čistější řešení. Ostatně ono je tam toho víc co se s těmi bednami dá udělat. Tlumení a utěsnění bedny, ošetření reproduktorů, nový terminál atd.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: RK09
PříspěvekNapsal: 03 čer 2012 15:01 

Registrován: 17 kvě 2012 19:17
Příspěvky: 21
Kraj: ČR - Středočeský
Mám tedy nechat výhybku (jen kondík) ? Nebo udělat výhybky jako měli ARS 820?
Děkuji zd.
Myslím tím když seženu ARV 161-snad kupim v bazaru.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: RK09
PříspěvekNapsal: 03 čer 2012 15:33 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 24 zář 2008 13:55
Příspěvky: 6372
Bydliště: White Hill - Prague
Kraj:
Říkal jsem ti že se to řeší vedle. Přečetl sis to? Ne - jinak by si našel odpověď.

viewtopic.php?f=9&t=3711


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: RK09
PříspěvekNapsal: 03 čer 2012 15:48 

Registrován: 17 kvě 2012 19:17
Příspěvky: 21
Kraj: ČR - Středočeský
Thales píše:
Říkal jsem ti že se to řeší vedle. Přečetl sis to? Ne - jinak by si našel odpověď.

http://repromania.net/forum/viewtopic.php?f=9&t=3711


Nenapadla mne spojitost, promin. V uvedeném threadu je výhybka pro 560xa ARV161. Pro 567 jsme tam informace nenašel. Pokud hledám blbě, můžeš mě nasměrovat? Děkuju


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: RK09
PříspěvekNapsal: 03 čer 2012 18:05 
Uživatelský avatar

Registrován: 13 čer 2010 19:54
Příspěvky: 210
Kraj: ČR - Pardubický
nejdříve jsem tam měl jen kondík, ale nebylo to ono.
potom jsem si postavil tohle a je to už perfektní . . . teda na moje uši !


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: RK09
PříspěvekNapsal: 03 čer 2012 18:40 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 24 zář 2008 13:55
Příspěvky: 6372
Bydliště: White Hill - Prague
Kraj:
Znova opakuji - přečíst celý ten thread. Je tam i odpověď na tvou otázku.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: RK09
PříspěvekNapsal: 03 čer 2012 19:13 

Registrován: 17 kvě 2012 19:17
Příspěvky: 21
Kraj: ČR - Středočeský
Tak promiň, až teď sem našel spojitost. Výhybka od godze. Děkuju za radu.
zd.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: RK09
PříspěvekNapsal: 25 lis 2017 02:45 

Registrován: 04 lis 2016 19:43
Příspěvky: 34
Kraj: ČR - Moravskoslezský
Dobrý den dnes se mi dostali moc pěkné RK09 do rukou zřejmě nejstarší model s lesklou dýhou, černým štítkem a ARN567, ale co mě překvapilo tak je v nich osazen ARV168 s 8uF kondem nemá tam být ARV161? Jinak matky jsou zdá se originál zalakované tak nepředpokládám že by byly měněny, setkal se někdo z Vás s tím?


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: RK09
PříspěvekNapsal: 25 lis 2017 10:44 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 31 říj 2011 19:11
Příspěvky: 4125
Kraj: SR - Trenčianský
Má tam být ARV161...ale v Litovli tam klidně strčili, co zrovna bylo po ruce. My měli doma ARS825 osazené ARN6608 + ARV3608 přes 8uF kond.
Btw., těch 8uF je pro ARV168 poměrně smrtící záležitost. Klidně tam ten ARV168 nech, ale dej tam 4uF.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

© LuKyss 2005-2012 | ReproMania.NET & ReproObchod.cz



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group