Poslední návštěva: Právě je 19 dub 2024 15:55


Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Visaton W200S, Beyma T-2010, Beyma 5MP60N
PříspěvekNapsal: 19 úno 2011 08:44 
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: 23 zář 2008 23:01
Příspěvky: 2775
Bydliště: Brandýs nad Orlicí
Kraj: ČR - Pardubický
Diskuze k projektu

Visaton W200S, Beyma T-2010, Beyma 5MP60N

Obrázek


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Visaton W200S, Beyma T-2010, Beyma 5MP60N
PříspěvekNapsal: 20 úno 2011 01:34 
Uživatelský avatar

Registrován: 23 zář 2008 23:59
Příspěvky: 3057
Bydliště: Praha-západ
Kraj: ČR - Středočeský
Pěkné, škoda že není zapuštěn i střed s basákem, bylo by to hezčí. Jediné k čemu bych měl opravdu výhradu je ta universální výhybka, to prostě nemůže dobře fungovat, výhybka musí být odladěná přímo na konkrétní reprobedně s konkrétními reproduktory. Získá se tím ještě o mnoho lepší zvuk.

_________________
Martin S. ::::: MS sound
http://ms-sound.cz


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Visaton W200S, Beyma T-2010, Beyma 5MP60N
PříspěvekNapsal: 20 úno 2011 13:08 

Registrován: 05 říj 2008 09:26
Příspěvky: 569
Bydliště: Trenčín
Kraj: SR - Trenčianský
Povrchovka 1*, ale výhybka a nezapustené meniče tak za 3. Po odladení výhybky budú hrať určite ešte lepšie.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Visaton W200S, Beyma T-2010, Beyma 5MP60N
PříspěvekNapsal: 20 úno 2011 14:10 
Řádný člen

Registrován: 11 kvě 2010 16:35
Příspěvky: 355
Kraj: SR - Banskobystrický
Osobne si neviem predstaviť ako by odladil tu vyhybku..., jedine ak kompletne novy navrh.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Visaton W200S, Beyma T-2010, Beyma 5MP60N
PříspěvekNapsal: 20 úno 2011 17:47 
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: 23 zář 2008 23:01
Příspěvky: 2775
Bydliště: Brandýs nad Orlicí
Kraj: ČR - Pardubický
Já bych se toho zase tak nebál. Tento projekt vypadá velmi vypiplaně, co jsem si s autorem psal, tak věnoval opravdu mnoho času, aby to zvukově bylo TOP dle jeho představ. Něco je mít bedny naprosto rovné, neutrální. A něco jiného je mít bedny, které mají zvuk živý, prostorný, neunavující, teplý a podobně. Pakliže ve výhybce není nikde zásadní chyba tak osobně raději poslouchám bedny, které mají příjemný přednes a jejich frekvenční charakteristika není úplně rovná. Moje obří AKR153 mají taky spousty vad a charakteristika je určitě dost zajímavá, a přesto jejich zvuk je excelentní. Třeba by to mírným doladěním na měřících přístrojích šlo ještě vylepšit, ale otázka je kam se chce autor dostat. Zajímavé by bylo porovnat jednu bednu tak jak je, a u druhé udělat novou výhybku pomocí měření...schválně co by se více líbilo.

Já to chválím, sice střeďák mohl být taky zapuštěn, ale jinak moc pěkný bedniska, které určitě nezůstanou doma bez povšimnutí. Klavírní lak já můžu. A k tomu ten masivní podstavec, no lahoda.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Visaton W200S, Beyma T-2010, Beyma 5MP60N
PříspěvekNapsal: 21 úno 2011 09:25 

Registrován: 03 úno 2011 17:05
Příspěvky: 5
Kraj: ČR - Olomoucký
Ahoj!
Souhlasím s tím,že universální výhybka není ideální řešení.Jenže já jsem se rozhodl pro stavbu beden i přes to,že výhybku prostě postavit neumím.Klidně se přiznám i k tomu,že na repro,které jsem koupil nepoznám dělící kmitočty.Musel jsem kontaktoval přes internet některé lidi z oboru aby mi poradily s výhybkou.Nakonec jsem se dohodl s panem ing. Tomanem z Dexonu.Ten mi potvrdil že výběr repro vypadá dobře (podle detailních parametrů)a že není potřeba stavět výhybku na míru,když jedna z jejich je naprosto přesně koncipovaná na moje repráky.je sice pravda,že jsem chvíli laboroval se zatlumením výšek a předevčírem i středů(to v článku není ,ty středy,původně jsem je zatlumovat nechtěl),ale zvuk vypadá opravdu dobře.Nezastírám,že je to třeba i dost náhoda!
K těm zapuštění repro:kamarád,stolář,který mi stavěl za mé asistence korpusy se rozhodl,že bude v jedné mé chvilkové nepřítomnosti postupovat podle sebe.Musel jsem na chvíli odjet ze stolárny a když jsem se vrátil on už měl vyřezané otvory pro středy a výšky.Výšky už i zapuštěné.Přitom na mém plánku bylo jasně že středy budou nahoře a výšky dole - on to ignoroval s tím ,že to nebude hezké,ale vůbec nepřemýšlel nad tím,že soustavy jsou 110cm vysoké a sedící posluchač bude mít prostě výšky vysoko nad úrovní uší.Ještě když připočtu,že bedny narostou do výšky o žulové podstavce a hroty.Docela jsme se pohádaly a já už raděj nechtěl nic zapouštět,nastříkalo se to a tím skončila spolupráce.Kdyby tyto repra,myslím bass+středy nebyli designově uspůsobeny tzv. nezapuštění,tak bych je zapustil v nějaké jné stolárně třeba,ale tyto modely vypadajé dobře i odkryté-nezapuštěné.
A k tomu zvuku ještě toto:V tomto týdnu jsem chodil do vedlejší vesnice na kapačky a na vedlejším lůžku ve stejném čase chodil jeden cca 55 letý pán,se kterým jsem se dal jak jinak do řeči,ono po tichu ani 90 minut ležet nelze a našli jsme k mém i jeho potěšení stejné téma.Pán je hifista ,sice není zaměřen jako já na progressivní rock,ale poslouchá blues a kapely jako Zappa,Rolling Stones a pod.Pozval jsem ho ke mně ,protože když slyšel že jsem postavil bedny dost se zajímal.On poslouchá pomocí sestavy Marantz(zes. za 20 000,- a CD za 12 000,-) a bedny má Heco Alleva 400 za 21 000,-. Já mám Harman Kardon zes za 13 000,-(ale podle testů excelentní) a harmana CD za 8000,- .
Dovezl si vlasní CD a dvě hodiny u mě poslouchal.Nevěřil pořizovací ceně!Sice říkal,že na něho trošičku víc středů(asi 5%),že je to jen nezvyk,za pět minut říkal ,že to už nevnímá,ale tím to zas je obohacené o detaily.Basy objemné,s těch byl nadšen nejvíc,sice znějí trošičku jinak jak na Heco ,ale prý bez jakékoli výhrady a prostor údajně tak o 5-10% zúžený,to mě sice naštval,ale co bych za ty prachy chtěl,nemůže přece všechno vychválit.Navíc on má repra propojené kabely za 6000,- od Kardas a já OFC 4mm dvoulinkou od AQ 2x2 m za 1200,-. Kabely mají jistě vliv na prostor také.Měl jsem trošku neobjektivní názor a už jsem ani nevěděl jak to hraje.Poslední měsíc marodím a od rána do večera poslouchám.Sice to střídám se sluchátky Sennheiser HD 595,to mi trošku z objektivňuje názor na zvuk beden ,ale i tak už jsem potřeboval,někoho nezávislého kdo mi řekne jak to hraje se srovnáním s něčím sériovým.Takže dodatečně jsem ještě lehounce zatluvil odpory 1,5 ohmu a 22 ohmu střeďák (-2 dB) a je to tedˇuž ideální.Před pár dny byl u mě znova a říkal,že teď to nemá chybu a že on by se do něčeho tak riskantního nepustil,když nezná výsledek.Ale znovu říkám,že ten výsledný zvuk je asi trošku náhoda...........ještě tady nebyl jeden můj kamarád,co má taky Marantz a bedny AQ Labrador 24(18 000,-),ten až přijede,ten se sluchově vyřádí,naprosto neuznává stavbu doma,to podle něho nejde a ten slyší i to co není slyšet,pak mi spadne hřebínek. :? Pavel


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Visaton W200S, Beyma T-2010, Beyma 5MP60N
PříspěvekNapsal: 03 bře 2011 20:20 

Registrován: 03 úno 2011 17:05
Příspěvky: 5
Kraj: ČR - Olomoucký
Díky všem za názor,za chválu i kritiku.Vše beru v potaz.
Dělící frekvence jsou zvoleny podle mě ideálně a na nich se nic měnit nemusí,potvrdilo mi to i testovací CD ze Sterea/Videa.Jediné co dalo opravdu dost práce a asi patnáct zásahů jsem musel provést na zatlumení výšek a středů odpory.Několikrát jsem musel hrábnout i do vatelínu v basové komoře,než to dostalo správnou barvu zvuku.Vždycky jsem změnil zatlumení odpory,některá CD to zahrálo dobře a pak jsem tam dal CD se specifických vokálem a bylo jasno,že stávající varianta je nevhodná a znova a dokola........Teď bych řekl že to je už dost dobry.Hrají neutrálně s výbornou dynamickou podporou. Akorát,že jak jsem to pořád rozdělával,tak se tak vyšlahaly vruty,že jsem musel koupit šrouby s běžným stoupáním s imbusovou hlavou a do vnitř ozvučnice dát nábytkové matice s hroty.Vypadá to i líp a pevněji.
Někde na netu jsem četl názor,že člověk uchem nepozná jinou citlivost reproduktoru ve srovnání s ostatními přesněji jak 3-4 dB.Musím tedy říct,že to je pěkná blbost,půl decibelu na střeďáku je pro lidské ucho katastrofa ,i na výškách je to slyšet.Teď mám citlivost následující: basák : 88dB \ střeďák 91 - 3,7dB = 87,3 (2,2Oohm seriově+10ohm paralelně) \ výškáč 92 - 3,7dB = 88,3db (stejný útlum jako středy) a takhle je to ideální.Přůměrná citlivost soustavy je tedy 87,9dB.
Na čem jsem ale pohořel je to,že na těchto bednách je hrozně slyšet rozdíl v kvalitě nahrávek.Když jsem měl bedny s TVM repráky,tak jsem netušil jestli původní nahrávka byla 320kb/s nebo flac,teď to slyším hned a jestli to chci poslouchat,tak si musím buď zvyknout,nebo to CD prostě vytáhnout z přehrávače,jelikož ne všechno mám jako asi všichni origoš.Nahrává se pořád no,dřív to bylo z desek na kazety či ještě dřív na kotouče,dnes si nahráváme na kolečka.Samozřejmě "pecky" musí být origoš i když ty ceny,to je někdy hrůza.........


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Visaton W200S, Beyma T-2010, Beyma 5MP60N
PříspěvekNapsal: 03 bře 2011 22:24 

Registrován: 13 čer 2010 12:10
Příspěvky: 252
Kraj: ČR - Středočeský
Projektu není co vytknout, je to koníčkářská bedna a v rámci možností se víc udělat nedá. Hlavně fandím lidem, co ještě v dnešní době cokoliv tvoří:), levnej dovoz nás nespasí, a jestli budem takhle dál slepě konzumentsky pokračovat, stane se z Evropy záhy mrtvá zóna, poskytující jen služby.

Kvalitní hudba se stáhnout zdarma nedá, to je jedině dobře. A nemyslim si, že ceny za origo CD jsou nějak přemrštěné. Udělat dobré CD je hromada práce zkušenejch lidí, a bylo by nedůstojné až drzé chtít, aby to dělali za hubičku.

Jo, souhlasim prostor zcela zásadně ovlivňuje poslech, daleko víc, než si lidi připouští.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Visaton W200S, Beyma T-2010, Beyma 5MP60N
PříspěvekNapsal: 03 bře 2011 22:33 
Uživatelský avatar

Registrován: 24 zář 2008 11:46
Příspěvky: 4330
Bydliště: Slaný
Je to pořád dokola a OT, ale spíš je to naopak - nakoupím hromadu drahých CD, a je to odpad, který bych jako člověk poučený namasteroval lépe.... Takových pár doma také mám, a je to neuvěřitelná škoda, protože na nich je docela pěkná hudba.

Projektu bych vytknul jen tu vyhybku, tam to prostě při více snahy jde udělat lépe, funkčněji a přesněji, každopádně vzhledově to je paráda...

_________________
We are not here because we're free, we are here because we're not free.

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Visaton W200S, Beyma T-2010, Beyma 5MP60N
PříspěvekNapsal: 12 bře 2011 18:58 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 28 zář 2008 19:41
Příspěvky: 241
Bydliště: Kolín - middle Bohemia
Kraj: ČR - Středočeský
Koukám na webu nový projekt :shock: Je dobře, že někdo něco konečně taky postavil a hlavně se to nebojí prezentovat. Už jen popis celého snažení si zaslouží pochvalu. Přečetl jsem to jedním dechem. Srozumitelný, co, proč a jak. Samozřejmě musím pochválit i samotný výsledek. Moc hezký sloupky. Poctivá truhlařina, povrchovka alá piano lack, nekompromisní podstavec, fakt pěkný. Na -W- řadu od visáčů se snáší jenom chvála cena/výkon, Beymy jsou u nás taky profláklý. Povedenej výběr. Výhybka: nedá se než souhlasit s klukama nahoře. Docela mě ing. Toman zklamal. Individuální přístup si představuju trochu jinak. Není to poprvé co doporučuje uni vyhybku pro různé kombinace repráků různých výrobců. Docela by mě zajímala údajná úprava vyhybky. Ale podle spokojenosti majitele funguje bez problému, tak není co řešit. A spokojenost je to nejdůležitější. A vo tom to všechno je ;) Jediný co mě se nelíbí je štítek Visaton, protože němci dodali pouze basáky a nic víc. Já bych si ho na svoje dílo nepověsil ;) :mrgreen:

_________________
H.F.C.K. --------------------------------.....currently domestic audio system under construction!


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Visaton W200S, Beyma T-2010, Beyma 5MP60N
PříspěvekNapsal: 17 bře 2011 13:31 

Registrován: 03 úno 2011 17:05
Příspěvky: 5
Kraj: ČR - Olomoucký
Díky za předchozí pochvalu,musím teď dát pozor abych si neodřel o strop nos. :lol: Projekt je zveřejněný asi měsíc a já do včerejška stále laboroval z utlumováním a zatlumováním."W"éčkovej Visaton umí neuvěřitené věci,jde tak hluboko až se tají dech.S tím jsem si pohrál a na asi pátý pokus jsem komoru vyplnil rounem tak,že je jeho barva nyní již ideální.Když se zatlumí mírně jde hodně hluboko,ale poslech je nesmírně únavný a agresivní.Když se zatlumí příliš,zmizí spodní basy.Horší je naladit zatlumení středů a výšek.Najít ideální poměr je opravdu běh na dlouhou trať.Několikrát jsem si myslel,že je to už supr,než jsem narazil na interpreta,který odhalil specifickým vokálem nedostatky a vše začalo znova.Je to ale můj koníček a tak se tím bavím.Zvuk srovnávám se sluchátky Sennheiser HD 595 a KOss R 90.Nejlepší řešení je ale vypnout muziku,jít na dva, tři dny do práce na dvanáctky,jak je u mě dáno,on se sluch vyčistí a pak se zas ladí líp,než když je už po několika hodinách ucho zmatené a unavené.Někdo kdesi na webu ve svém projektu psal,že ladil bedny podle KOSS Porta Pro,ty mám taky,ale doma bych si je nepustil,ten zvuk je ve srovnání s předchozími modely na bídné úrovni a nechtěl bych tudíž aby bedny hráli takto.Výšky zastřené,středy potlačené s posunutou fází dolů a basy uhuhlané,které vystupují do popředí.To jsou sluchátka na ven do městského provozu,kde o kvalitu moc nejde.Neříkám,že jsou to špatná sluchátka,ale když si dáte na uši kvalitní HI-FI sluchátka a pak nasadíte porty,tak je to přechod jako z barevné na černobélou televizi.Musím souhlasit,že přístup pana Iing.Tomana byl trošku zavádějící už i v tom,že mi poradil ať zatlumím výškáč podle vkusu.Ale vkus tady roli moc nehraje.Výškáč hraje vyšší středy a ty u velké části interpretů rozhodují o barvě jejich hlasu,která musí být reálná a ne si říct chci víc,nebo míň výšek.Tam je to dané,pokud chci bedny na úrovni HI-FI.Zavedl mě tak do slepé uličky a já se zbytečně trápil s tím kde je problém,když někteří interpreti ječeli jak šílení a já se prčil se střeďákem,místo abych zatlumil výšky hned.Ale zase ho musím na druhé straně pochválit,že mi vždy odepsal a pomohl svou radou.Nemyslím,že je v této republice tolik firem a stakovím přístupem! Je pravda,že poslední dva týdny už jsem dolaďoval jen ty nejjemnější nuance ve zvuku,zásadní naladění se povedlo už v prvopočátku a to že výhybka pasuje na repro je asi dost náhoda a štěstí.Spokojenej teď opravdu jsem,hraje to dobře a universálně.A vvvvo tttom to je....jak říkáte :roll:


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Visaton W200S, Beyma T-2010, Beyma 5MP60N
PříspěvekNapsal: 16 srp 2011 15:59 

Registrován: 03 úno 2011 17:05
Příspěvky: 5
Kraj: ČR - Olomoucký
Jelikož jsem zdědil velmi kvalitní reproduktorové soustavy za několikanásobnou cenu,tak jsem tento výtvor prodal a nebudu již reagovat na případné příspěvky.Děkuji za pochopení a Dobrému zvuku ZDAR!!!! Pavel


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Visaton W200S, Beyma T-2010, Beyma 5MP60N
PříspěvekNapsal: 16 srp 2011 16:42 
Zabanovaný
Uživatelský avatar

Registrován: 08 říj 2009 15:12
Příspěvky: 506
Bydliště: praha
Kraj: ČR - Středočeský
pochlub se jaké :)!


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Visaton W200S, Beyma T-2010, Beyma 5MP60N
PříspěvekNapsal: 20 lis 2011 12:28 

Registrován: 03 úno 2011 17:05
Příspěvky: 5
Kraj: ČR - Olomoucký
Ahoj!
Omlouvám ser,že jsem tak dlouho nereagoval,ale měl jsem jiné starosrti,ale s řady příjemných. Bedny,které jsem podědil si zvukově nesedly na můj zesilovač a tak jsem to řešil.
Byly to Kef za více jak padesát tisíc,přesné označení už si nevzpomínám.Zvuk ve spojení s Harman Kardonem HK 970 byl posazený směrem dolů a zněl dosti zastřeně.Znělo zo zahuhlaně a tak jsem chvíli laboroval s kabeláží,ale nedolaboroval jsem.Bedny jsem nakonec prodal a koupil jsem si vysněné soustavy české výroby s krásně neutrálním zvukem AQ Labrador 24 v třešni.Mají příjemný basový základ,který neunavuje ,ale basů je nečekaně dost s ohledem na použité měniče. Středy s výškamy jsou jedna báseň.Radost poslouchat!Výškové a středové měniče jsou zn. Peerlees.Koupil jsem je úplně nové z jednoho elektra v likvidaci za 8000,- obě a v záruce!!!!Za zbytek peněz jsme si zajeli na dovču do Turecka,samozřejmě po menším doplatku,jeli jsme totiž tři.
Ahoj Pavel


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Visaton W200S, Beyma T-2010, Beyma 5MP60N
PříspěvekNapsal: 18 čer 2018 10:02 

Registrován: 23 zář 2016 22:27
Příspěvky: 30
Kraj: ČR - Zlínský
aneb jak dědeček měnil až vyměnil...


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Visaton W200S, Beyma T-2010, Beyma 5MP60N
PříspěvekNapsal: 18 čer 2018 12:17 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 30 črc 2009 20:28
Příspěvky: 5318
Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Plha.

_________________
NOBLE BRICKS


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 15 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

© LuKyss 2005-2012 | ReproMania.NET & ReproObchod.cz



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group