Poslední návštěva: Právě je 22 zář 2020 15:23


Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 637 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 28, 29, 30, 31, 32
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "URS3100"
PříspěvekNapsal: 11 kvě 2020 12:11 
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2010 12:04
Příspěvky: 8923
Bydliště: Náchod
Kraj: ČR - Královéhradecký
Napsal bych totéž co TLU.

_________________
Na internetu není místo pro pravdu. (Howard Joel Wolowitz)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "URS3100"
PříspěvekNapsal: 12 kvě 2020 09:24 
Uživatelský avatar

Registrován: 14 úno 2019 22:05
Příspěvky: 81
Kraj: ČR - Vysočina
TheLastUnicorn píše:
Nejlepší je fastony nepoužívat. Kdo je použije, stačí krimpovat. Lisovaný spoj je lepší, než pájený.


Chápu.
Myslel jsem vyloženě mezi kabel z výhybky a reproduktor, kvůli případnému snadnému odpojení repra od reprobedny.

_________________
Hanz-x


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "URS3100"
PříspěvekNapsal: 12 kvě 2020 14:46 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 31 říj 2011 19:11
Příspěvky: 5030
Kraj: SR - Trenčianský
Taky jsem ani nemyslel nic jinýho. Proč potřebuješ snadno odpojit reproduktor od bedny? Resp. kolikrát za životnost soustavy je tenhle úkon potřebný, aby mělo smysl se tím zabývat? Odpájet dva dráty od reproduktoru snad není problém a ani to tolik času nezabere. :)


Nahoru
Online Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "URS3100"
PříspěvekNapsal: 12 kvě 2020 15:13 

Registrován: 30 lis 2016 22:38
Příspěvky: 6
Kraj: ČR - Jihočeský
někdy mi přijde že se člověk honí za úplnými zbytečnostmi. Mě by teda víc zajímalo co si k URŠulám postavit za zesík, jestli Leach apm nebo Apex a40 :-D. Dudka už zřejmě nemá smysl kvuli tistakum a komplet planku dokumentaci atd (zřejmě již neseženu.)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "URS3100"
PříspěvekNapsal: 12 kvě 2020 15:39 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 31 říj 2011 19:11
Příspěvky: 5030
Kraj: SR - Trenčianský
Mně se víc líbí Apex...


Nahoru
Online Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "URS3100"
PříspěvekNapsal: 12 kvě 2020 15:44 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 30 črc 2009 20:28
Příspěvky: 4679
Bydliště: Čerčany
Kraj: ČR - Středočeský
Na stavbu zesilovače nemám zručnosti, ale koupím si jednou rozhodně BVa.

_________________
NOBLE BRICKS


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "URS3100"
PříspěvekNapsal: 12 kvě 2020 18:31 

Registrován: 17 srp 2017 18:42
Příspěvky: 22
Bydliště: Tlmače
Kraj: SR - Nitrianský
Jeden zosilňovač BV Audio mám na predaj


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "URS3100"
PříspěvekNapsal: 12 kvě 2020 20:31 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 30 črc 2009 20:28
Příspěvky: 4679
Bydliště: Čerčany
Kraj: ČR - Středočeský
Aký a za koľko? A prečo ho predávaš?

_________________
NOBLE BRICKS


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "URS3100"
PříspěvekNapsal: 13 kvě 2020 06:28 
Uživatelský avatar

Registrován: 14 úno 2019 22:05
Příspěvky: 81
Kraj: ČR - Vysočina
TheLastUnicorn píše:
Taky jsem ani nemyslel nic jinýho. Proč potřebuješ snadno odpojit reproduktor od bedny? Resp. kolikrát za životnost soustavy je tenhle úkon potřebný, aby mělo smysl se tím zabývat? Odpájet dva dráty od reproduktoru snad není problém a ani to tolik času nezabere. :)


No jo, to je vlastně taky pravda. :-)
Nastane to pouze v případě poruchy měniče a jeho výměny ...
Takže pájím. :-)

_________________
Hanz-x


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "URS3100"
PříspěvekNapsal: 13 kvě 2020 08:18 

Registrován: 12 bře 2016 21:13
Příspěvky: 1334
Kraj: ČR - Jihomoravský
Někteří si nechají dráty o 10cm delší, aby mohli reprák položit vedle bedny na stůl, což obvykle stačí. Co doporučuju, je mít dráty dostatečnýho průřezu, hlavně u basáku, a zkroutit je navzájem, protože pokus, kdy si udělám z 0.5m drátu smyčku, připojím oba konce drátu k repráku a do smyčky přiblížím zapnutou trafopájku je jednoznačnej a opakovatelnej...


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "URS3100"
PříspěvekNapsal: 13 kvě 2020 11:32 
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2010 12:04
Příspěvky: 8923
Bydliště: Náchod
Kraj: ČR - Královéhradecký
Tohle opatření (spletení kabelů proti indukci) má zásadní smysl v zesilovači, pokud je v něm klasický trafo. Nebo v aktivní bedně či subu. V pasivní reprobedně s výhybkou je naopak naprosto bezvýznamné. Do tlumivek se toho naindukuje o několik řádů víc.

_________________
Na internetu není místo pro pravdu. (Howard Joel Wolowitz)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "URS3100"
PříspěvekNapsal: 16 kvě 2020 15:03 

Registrován: 12 bře 2016 21:13
Příspěvky: 1334
Kraj: ČR - Jihomoravský
Ale nic to nestojí a mám dobrej pocit, že jsem udělal maximum...


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "URS3100"
PříspěvekNapsal: 21 črc 2020 20:47 

Registrován: 24 úno 2020 18:05
Příspěvky: 12
Kraj: SR - Bratislavský
Ahoj, pozeram, ze je tu nejak mrtvo, tak prispejem.
Situacia sa vyvinula tak, ze k moru sa necestuje, Tatry su plne, najlepsie ostat doma, 5T a nieco robkat. Pri tej prilezitosti sa podarilo dokoncit URS, takze ako sa patri: najprv pekne podakovat Unicornovi za navrh a pomoc pri stavbe URS - Cest tvojej praci !
Nasledne poprosim, ze by ste mi mrkli na impedancku, ci je ‘od oka’ vsetko OK.

Příloha:
C64D704F-0F47-4253-AF48-85E096FC306F.png




Diky


Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "URS3100"
PříspěvekNapsal: 21 črc 2020 20:47 

Registrován: 24 úno 2020 18:05
Příspěvky: 12
Kraj: SR - Bratislavský
Příloha:
61A7DE31-213B-4849-B6F3-A9BCF63CAF0C.png


Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "URS3100"
PříspěvekNapsal: 21 črc 2020 21:11 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 31 říj 2011 19:11
Příspěvky: 5030
Kraj: SR - Trenčianský
Verím, že si to už skúšal porovnávať sám. :) Mierne odlišnosti sú vždy, ale inak by som povedal, že Ok.


Nahoru
Online Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "URS3100"
PříspěvekNapsal: 21 črc 2020 21:48 

Registrován: 24 úno 2020 18:05
Příspěvky: 12
Kraj: SR - Bratislavský
Tak ked je aj veducko spokojny, dielo sa podarilo ;)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "URS3100"
PříspěvekNapsal: 21 črc 2020 23:03 

Registrován: 22 črc 2009 10:57
Příspěvky: 298
Aby si videl rozdiely, mohol si jedno meranie uložiť ako overlay a to druhé vložiť do toho istého grafu.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 637 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 28, 29, 30, 31, 32

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

© LuKyss 2005-2012 | ReproMania.NET & ReproObchod.cz



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group