Poslední návštěva: Právě je 11 dub 2021 03:11


Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Jak zapustit repro s ušima
PříspěvekNapsal: 16 úno 2021 18:48 

Registrován: 05 úno 2018 18:47
Příspěvky: 10
Kraj: ČR - hl. m. Praha
Ahoj, vyrábím si ozvučnice a potřeboval bych poradit jak zapustit repra s ušima. Nedala by se nějak přímo podle toho repra vytvořit pomocí horní frézky šablona, podle které bych pak udělal samotné zafrézování do čela reproboxu? Nebo nějaký jiný návod? A ještě jeden dotaz - povrchovku budu dělat z dýhy, je lepší nejdřív odýhovat a pak frézovat všechny otvory a zapuštění, nebo naopak, s tím že tu dýhu musím pak podle otvorů prořezávat? Co jsem kde pročítal, tak se na to názory různí. Díky.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak zapustit repro s ušima
PříspěvekNapsal: 16 úno 2021 20:42 

Registrován: 02 led 2011 12:53
Příspěvky: 720
Kraj: SR - Trenčianský
Či si spravíš šablónu podľa repra a potom to obehneš frézou podľa šablóny, to je na tebe.
Ak nemáš možnosť CNC, tak hento bude jednoduchšia možnosť.

Frézovanie určite po dýhovaní.

_________________
4xJPA50, 2xJPA250, 2xJPA250, DPA223, Harrison X1000, Teson A2200, A2400, Luxman L-430, Dual CV1462, CS704, DAC MagicPlus, Senn HD558, Golem II


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak zapustit repro s ušima
PříspěvekNapsal: 16 úno 2021 22:01 
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2010 12:04
Příspěvky: 9385
Bydliště: Náchod
Kraj: ČR - Královéhradecký
Po dýhování.

_________________
Na internetu není místo pro pravdu. (Howard Joel Wolowitz)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak zapustit repro s ušima
PříspěvekNapsal: 16 úno 2021 22:29 

Registrován: 05 úno 2018 18:47
Příspěvky: 10
Kraj: ČR - hl. m. Praha
No já to myslel hlavně tak, jestli třeba někdo z vás tu šablonu pro frézku vyráběl, abych věděl jak na to. Jestli se dá vyrobit přímo tou frézkou např. okopírováním toho tvaru.Nemám s tím zkušenosti, tak bych uvítal každou radu nebo tip na nějaký fígl...

Každopádně díky za ty rady na frézování až po dýhování.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak zapustit repro s ušima
PříspěvekNapsal: 16 úno 2021 22:55 
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2010 12:04
Příspěvky: 9385
Bydliště: Náchod
Kraj: ČR - Královéhradecký
Když koš repráku objedeš zvenčí frézkou, získáš díru větší o průměr frézy. To je jako šablona nepoužitelný.
Podle mého zbývá jen koš precizně oměřit a nechat podle toho vypálit do dostatečně silného materiálu díru na laseru nebo vyfrézovat na CNC. To pak použít jako šablonu pro frézu s ložiskem.
Holt nejlíp se zapouštějí repráky s kruhovým košem bez uší...

_________________
Na internetu není místo pro pravdu. (Howard Joel Wolowitz)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak zapustit repro s ušima
PříspěvekNapsal: 17 úno 2021 00:29 

Registrován: 06 bře 2017 16:32
Příspěvky: 24
Bydliště: Banská Bystrica
Kraj: SR - Banskobystrický
Na facebooku som videl postup ako si vyrobit sablonu podla reproduktoru. Neviem ci ti pojde ten link. Ked tak to stiahnem do pdf a prilozim.
https://m.facebook.com/groups/DIYLoudsp ... 550936216/

Příloha:
Router tamplate for speaker.pdf


Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

_________________
Daphile - Customworks DAC1 - HYPA10 - B&W 801-80 series
Topping D10s DAC - DPA380SE - Visaton Classic 200 GF (Totem 100B)


Naposledy upravil dhaman dne 17 úno 2021 10:08, celkově upraveno 1

Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak zapustit repro s ušima
PříspěvekNapsal: 17 úno 2021 00:54 

Registrován: 14 bře 2010 18:20
Příspěvky: 151
Kraj: ČR - hl. m. Praha
Nebo si vytisknout na 3D tiskárně přípravek "pravítko". Jestli máš tiskárnu, uložím sem model pro Einhell TE-RO 1255 E. Je to na maximum zjednodušený jednoúčelový https://www.soundimports.eu/en/jasper-t ... 0-pro.html


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak zapustit repro s ušima
PříspěvekNapsal: 17 úno 2021 09:07 

Registrován: 06 pro 2018 13:32
Příspěvky: 48
Kraj: SR - Prešovský
http://www.audioweb.cz/viewtopic.php?id=15006

Prispevok c.9 je odkaz na fotonavod ako na to. Bude to chciet sustruh, na vyrobenie medzikruzia hrubky frezky, ktory sa nasunie na kopirovaci pripravok. Z dovodu, ktory spomenul ransom.

No trochu kecam, v prispevku 14 je potom aj nakres akej hrubky vyrobit to medzikruzie.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak zapustit repro s ušima
PříspěvekNapsal: 20 úno 2021 08:39 

Registrován: 05 úno 2018 18:47
Příspěvky: 10
Kraj: ČR - hl. m. Praha
Chlapi moc děkuju za cenné rady a návody, z toho už snad něco vyberu a vymyslím. Ty ušatý repráky, jak píše i ransom, jsou problematičtější a po pravdě se mi ani tolik nelíbí jako klasický kruhový repráky. Ale dal jsem se na stavbu Totem TWR, tak holt není jiná cesta :D
Díky všem!


Naposledy upravil Sloupek dne 20 úno 2021 09:24, celkově upraveno 1

Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak zapustit repro s ušima
PříspěvekNapsal: 20 úno 2021 09:14 

Registrován: 05 úno 2018 18:47
Příspěvky: 10
Kraj: ČR - hl. m. Praha
xor píše:
Nebo si vytisknout na 3D tiskárně přípravek "pravítko". Jestli máš tiskárnu, uložím sem model pro Einhell TE-RO 1255 E. Je to na maximum zjednodušený jednoúčelový https://www.soundimports.eu/en/jasper-t ... 0-pro.html


3D tiskárnu nemám :? Jak tohle pravítko funguje? Chápu že si podle toho dokážu vyfrézovat jakýkoliv průměr otvoru v rozmezí toho pravítka, ale jak bych s tím dokázal udělat ty uši? Jeden kruh tvoří pomyslně membrána, tedy prostor mezi ušima, ale ty uši už nejsou kruhové a jejich rádius se mění.


Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak zapustit repro s ušima
PříspěvekNapsal: 20 úno 2021 12:19 
Uživatelský avatar

Registrován: 01 říj 2013 09:49
Příspěvky: 20
Kraj: SR - Banskobystrický
vyrobiť krúžky z plechu na prekrytie uší


Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak zapustit repro s ušima
PříspěvekNapsal: 21 úno 2021 16:02 
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2010 12:04
Příspěvky: 9385
Bydliště: Náchod
Kraj: ČR - Královéhradecký
Proč mě to nenapadlo, když jsem podobné kroužky dělal taky?
Máš to velice pěkné. Monacor?

_________________
Na internetu není místo pro pravdu. (Howard Joel Wolowitz)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak zapustit repro s ušima
PříspěvekNapsal: 23 úno 2021 14:35 
Uživatelský avatar

Registrován: 01 říj 2013 09:49
Příspěvky: 20
Kraj: SR - Banskobystrický
ransom píše:
Proč mě to nenapadlo, když jsem podobné kroužky dělal taky?
Máš to velice pěkné. Monacor?

vďaka https://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.p ... highlight=


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak zapustit repro s ušima
PříspěvekNapsal: 04 bře 2021 13:45 

Registrován: 05 úno 2018 18:47
Příspěvky: 10
Kraj: ČR - hl. m. Praha
regebob píše:
vyrobiť krúžky z plechu na prekrytie uší


Taky dobrý nápad. Jen nevím jestli bych v tom průměru dokázal ty kroužky sám ručně vyrobit tak, aby to bylo ještě pohledově hezký. Musel bych si to asi spíš nechat někde vylisovat/vyříznout...
Každopádně díky za tip.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak zapustit repro s ušima
PříspěvekNapsal: 04 bře 2021 15:53 
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2010 12:04
Příspěvky: 9385
Bydliště: Náchod
Kraj: ČR - Královéhradecký
Já jsem si je nechal vypálit z plechu laserem. Pak načernit nebo do práškové vypalovačky. Oboje vypadá dobře.

_________________
Na internetu není místo pro pravdu. (Howard Joel Wolowitz)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak zapustit repro s ušima
PříspěvekNapsal: 04 bře 2021 16:10 

Registrován: 05 úno 2018 18:47
Příspěvky: 10
Kraj: ČR - hl. m. Praha
Kolik si tak řeknou za takový výpalek?


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak zapustit repro s ušima
PříspěvekNapsal: 04 bře 2021 19:19 
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 říj 2010 12:04
Příspěvky: 9385
Bydliště: Náchod
Kraj: ČR - Královéhradecký
To nemám tuchy jak u vás. Tady u nás je firma, kde to dělají. Posledně jsem si nechal dělat z trojky plechu dvakrát šestnáct takových patvarů velikosti asi 10x20cm se třema dírama. Vyšlo to na litr. Něco z toho byl materiál, něco pálení. Každá díra je za příplatek, protože počítají každý zápal. Tenkrát to mezikruží na repráky bylo placený i s odpadem - to kolečko, co vypadlo z prostředka jsem si zaplatil taky, protože se jim do něj už nic na vypálení nevlezlo.
Když to vezmu kolem a kolem, ono to vlastně drahý není.

_________________
Na internetu není místo pro pravdu. (Howard Joel Wolowitz)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron

© LuKyss 2005-2012 | ReproMania.NET & ReproObchod.cz



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group