Poslední návštěva: Právě je 16 lis 2018 12:00


Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Adresování DMX
PříspěvekNapsal: 21 srp 2012 11:32 

Registrován: 21 srp 2012 11:06
Příspěvky: 7
Kraj: ČR - Středočeský
Zdravím vás, jsem tu na fóru noví a omlouvám se jestli už tady nějaké takové téma je.
Chci vás poprosit o radu jak je to s adresováním DMX adres nyní jsou instalované dva dimery které fungují jak mají, ale nyní přibudou ještě dva scany a asi další věci. Scany přibudou tyto American DJ Accu Roller 250 a pult zatím nevím. Dimmery jsou 6x kanálové ještě s tím switchem. Dimery my nastavením vyhovují, ale potřebuji poradit jak nastavit ty scany aby každý fungoval zvlášť. A po případě neporadili by jste mi jak je to s tím adresování ostatních věcí?
P.S. pult bude asi GLP light operator24 nebo něco takového EUROLITE DMX Operator 192 Kanal
Děkuji vám za rady.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Adresování DMX
PříspěvekNapsal: 21 srp 2012 12:59 
Uživatelský avatar

Registrován: 23 zář 2008 23:59
Příspěvky: 3044
Bydliště: Praha-západ
Kraj: ČR - Středočeský
Každý kanál má svou DMX adresu. Na světle vždy nastavíš DMX adresu prvního kanálu, buď pomocí dip switchů nebo na LCD display.
Příklad: Budeš-li mít ten Eurolite DMX Operator 192 Kanal, tak ten pro jedno světlo má 16kanálů. Takže ty na prvním světle, případně na více světlech pokud mají fungovat společně, nastavíš DMX adresu 1. Na dalším světle nastavíš DMX adresu 17, dále 33 atd.
Světla běžně mívají kolem 5-10 kanálů, takže nějaké kanály zůstanou nevyužité. Samozřejmě můžeš je adresovat hned za sebou, ale potom na putlu nebudeš moci přepínat mezi jednotlivými světly a nebudou ti sedět čísla kanálů s číslem poťáku na pultu, takže bys v tom pak měl guláš.

_________________
Martin S. ::::: MS sound
http://ms-sound.cz


Líbí se Vám web a fórum? Podpořte nás!


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Adresování DMX
PříspěvekNapsal: 21 srp 2012 14:04 

Registrován: 21 srp 2012 11:06
Příspěvky: 7
Kraj: ČR - Středočeský
No to chápu u toho Eurolite DMX Operator 192 Kanal to chápu ale u toho GLP si s tím nejsem jistej. Tam to beru že jsou tam poťáky od 1-24 a když nastavim ten první dimer na startovací adresu 1 tak to zabere prvních 6kanálu a když ten druhý nastavím na 6startovací kanál tak obsadim dalších 6kanálů (dohromady 12 prvních kanálů) a ty dva scany nastavim na startovací adresu 12 a tak dál ,je to tak? děkuji O.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Adresování DMX
PříspěvekNapsal: 21 srp 2012 22:24 
Řádný člen

Registrován: 25 led 2010 21:57
Příspěvky: 1105
Kraj:
Ano,pokud máš všechny světla na 6 kanálu, adresu je za sebou, pak ti to bude sedět světlo č.1 kanál 1-6, světlo 2 7-12, světlo 3 13-18, světlo 4 19-24...
GLP má lepší ovládání, mám s tím dobré zkušenosti. DMX bylo pro mne tabu, pak jsme MUSEL naprogramovat od nuly 4 hlavy, 4 scanny, 2 strobo a laser v otočné hlavě na jedné diskotéce a stačilo přečíst manuál, párkrát to zkazit a už jsem to uměl. :) Něco jako ve 3 třídě násobilka :)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Adresování DMX
PříspěvekNapsal: 21 srp 2012 22:27 
Řádný člen

Registrován: 25 led 2010 21:57
Příspěvky: 1105
Kraj:
Krom toho, že některé scanny umí na přepínači REVERS, což je otočení otáčení, tedy jeden scann bude hýbat doleva, druhý doprava, ale tím se invertuje i směr nahoru/dolů. Tato možnost je samozřejmě i na pultu DMX, a jednoduše zkopíruješ banku do další pozice, jen pohneš s jistým poťákem úplně nahoru/dolů a uložíš.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Adresování DMX
PříspěvekNapsal: 22 srp 2012 10:27 

Registrován: 21 srp 2012 11:06
Příspěvky: 7
Kraj: ČR - Středočeský
A prosímtě ještě jak je to s ořezáváním těch funkcí. Třeba u LED-PAR mi bude stačit jen RGB a strobo chtít nebudu (aby to třeba nezabíralo další šavli) jak to udělám??? Protože každý to světlo má v návodu počet kanálů který obsadí, tak jak to mám zmenšit ten počet. Děkuji


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Adresování DMX
PříspěvekNapsal: 22 srp 2012 11:31 
Řádný člen

Registrován: 25 led 2010 21:57
Příspěvky: 1105
Kraj:
Pokud se nepletu a takový způsob bude fungovat, mělo by to být takto: Světlo č.1 nastavíš kanál 1-4 třeba, světlo č.2 kanál 4-10 třeba,.. na světlech nacvakáš adres č1 bude mít dmx 1, na druhém světle 4, na třetím 11. Jsou 2 možnosti, buď to bude fungovat nebo se to bude překrývat a tím pádem by při vyjetí kanálu č.5 svítím třeba strobo efekt ze světla č.1 a zároveň rotace barvy na druhém světle (příkladem), musíš vyzkoušet,
Ale nejsem si jistý jestli některé nemají světla desítkovou soustavu na přepínači... tzn že jsi omezen na určité čísla. Ale příkladem GLP Junior Scann má 3místný LED panel a tři tlačítka. Zleva 100, 10 a 1, takže si můžeš navolit jakékoliv číslo DMX adresy, tak samo GLP otočné hlavy.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Adresování DMX
PříspěvekNapsal: 22 srp 2012 12:24 

Registrován: 21 srp 2012 11:06
Příspěvky: 7
Kraj: ČR - Středočeský
Chápu to tedy tak že když 1 světlo bude zabírat 8kanálů ale me z toho prvního světla bude stačit jen 5 tak nastavím na druhém svěstle startovací DMX adresu 5? a ono to to první světlo ořízne o 3kanáli a bude to fungovat, nebo jak jsi psal tak to bude
Citace:
překrývat a tím pádem by při vyjetí kanálu č.5 svítím třeba strobo efekt ze světla č.1 a zároveň rotace barvy na druhém světle (příkladem)
chápu to dobře?
děkuji


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Adresování DMX
PříspěvekNapsal: 22 srp 2012 13:49 
Řádný člen

Registrován: 25 led 2010 21:57
Příspěvky: 1105
Kraj:
Jo, měloby to tak fungovat, neb z dmx panelu pošleš kanál 1-4 do prvního, 5-7 do druhého,... pokud máš tedy na světlech kanál 1;5;8,.. prostě kolik kanálu na panelu, tak takové další v pořadí číslo na dmx adrese světla.


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Adresování DMX
PříspěvekNapsal: 22 srp 2012 14:47 

Registrován: 21 srp 2012 11:06
Příspěvky: 7
Kraj: ČR - Středočeský
JJ tak vám moc děkuji, půjdu vyzkoušet. moc vám děkuji
PS: na světlech nastavování kanálů nemám, jen adresu


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Adresování DMX
PříspěvekNapsal: 15 pro 2012 02:32 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 12 pro 2011 21:42
Příspěvky: 493
Bydliště: Černousy 18, Frýdlant v Č. 46401
Kraj: ČR - Liberecký
asi jsem naprostá lama,ale ani po přečtění manuálů a řádků zde od vás,sem to adresování nepochopil :?

mám laserworld GS 100 dmx a k tomu DMX operator 192. na laseru přepnu adresu na č.1 a na ovladači zapnu 1.kanál a když hýbu šavlema tak se nic neděje a jen svítí laser do jednoho bodu.

tak kdopak pomůže totální lamě?? ;-DD

_________________
Pauza s Djingem byla potřebná... začít znovu, je neodkladná záležitost


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Adresování DMX
PříspěvekNapsal: 15 pro 2012 22:46 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 12 pro 2011 21:42
Příspěvky: 493
Bydliště: Černousy 18, Frýdlant v Č. 46401
Kraj: ČR - Liberecký
tak už sem to zprovoznil ;-DD akorát to mám zapnutý takto... viz obrázek:

což je asi naprostá kravina,ale funguje to


Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

_________________
Pauza s Djingem byla potřebná... začít znovu, je neodkladná záležitost


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Adresování DMX
PříspěvekNapsal: 16 pro 2012 22:48 
Řádný člen

Registrován: 25 led 2010 21:57
Příspěvky: 1105
Kraj:
http://www.google.cz/imgres?q=dmx+addre ... 2,s:0,i:96


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Adresování DMX
PříspěvekNapsal: 17 pro 2012 00:01 
Uživatelský avatar

Registrován: 26 led 2010 02:14
Příspěvky: 308
Bydliště: Považská Bystrica
Kraj: SR - Trenčianský
a keby si skusil aj pozret na fore zvukarina.cz tam som to aj ja popisoval asi min. v 2ch vlaknach a na ovladacoch ako pises aj ty a ich clonoch ;)
a ja zas nechapem co si myslel tim ze zapnes prvy kanal - na pulte
- myslel si tim gombik v prvom lavom stlpci vedla ktoreho sa rozsvieti dioda? (z pamati myslim, ze su oznacene scaners - a podla mna si mal ten zapnut, a nie stlacit 1 nad fadermi oznacene Scenes (a podla manualu ku laseru zistit ktory fader (1 az 16 co ovlada)

PS: leby daco na zvukarine mam ine meno


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Adresování DMX
PříspěvekNapsal: 17 pro 2012 18:07 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 12 pro 2011 21:42
Příspěvky: 493
Bydliště: Černousy 18, Frýdlant v Č. 46401
Kraj: ČR - Liberecký
aha...tak sem si stáhl prográmek dipswitch a už mi to jde. můj laser je 4kanálovej,takže sem laseru zapnul dvojku.měl sem totiž staženej špatnej manuál. samozřejmě že vim,že světla si přepínám na scanners. na těch scenes si asi ukládám naprogramované scény....to ještě budu muset hodně číst ;-)

_________________
Pauza s Djingem byla potřebná... začít znovu, je neodkladná záležitost


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Adresování DMX
PříspěvekNapsal: 17 pro 2012 19:42 
Uživatelský avatar

Registrován: 26 led 2010 02:14
Příspěvky: 308
Bydliště: Považská Bystrica
Kraj: SR - Trenčianský
a najlepsie citat manual v cestine ;)
hej do scenes ul. sceny a tie sa este daju ukladat do Bank ;)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Adresování DMX
PříspěvekNapsal: 17 pro 2012 21:28 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 12 pro 2011 21:42
Příspěvky: 493
Bydliště: Černousy 18, Frýdlant v Č. 46401
Kraj: ČR - Liberecký
TomasK píše:
a najlepsie citat manual v cestine ;)
hej do scenes ul. sceny a tie sa este daju ukladat do Bank ;)


tak to ještě budu muset pochopit ;-D v banku sem koukal že je asi 130 pozic,ale zatim nevim na co ;-)

_________________
Pauza s Djingem byla potřebná... začít znovu, je neodkladná záležitost


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Adresování DMX
PříspěvekNapsal: 17 pro 2012 22:17 
Uživatelský avatar

Registrován: 26 led 2010 02:14
Příspěvky: 308
Bydliště: Považská Bystrica
Kraj: SR - Trenčianský
to som este ani ja si nenaprogramoval, a mom. neviem kolko ich tam je,
ale ked si to tam neak pekne naukladas,
tak potom pustis automat (ten som si neni isty) alebo music
a na niektoru pesnicku pustis bank 1 a na niektoru bank trebars 8 a pod.
(dufam ze nepisem blbosti) necham ta radsej studovat manualy a fora ;)


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Adresování DMX
PříspěvekNapsal: 17 pro 2012 22:34 
Řádný člen
Uživatelský avatar

Registrován: 12 pro 2011 21:42
Příspěvky: 493
Bydliště: Černousy 18, Frýdlant v Č. 46401
Kraj: ČR - Liberecký
studuju jak blázen ;-)..jen mi nějak asi nefunguje na ovladači režim podle hudby.sice mi na ovladačí skákají čísla,která asi znamenají že to zaznaménává nějaký zvuk,ale světlo nereaguje

_________________
Pauza s Djingem byla potřebná... začít znovu, je neodkladná záležitost


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Adresování DMX
PříspěvekNapsal: 17 pro 2012 22:41 
Uživatelský avatar

Registrován: 26 led 2010 02:14
Příspěvky: 308
Bydliště: Považská Bystrica
Kraj: SR - Trenčianský
skus dat fade a time teda tie dva posledne fadery oba dole, a potom prip ich potrosicku vytahovat ale neak mi to fungovalo iba v dolnej casti, alebo teda treba tomu najst peknu kombinaciu :(
a prip. ti berie z bankou co mas prazdne, a myslim ze ked vypnes banky ze bi bral len tie scenes ale zas som si neni isty


Nahoru
Offline Profil E-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

© LuKyss 2005-2012 | ReproMania.NET & ReproObchod.cz



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group