Poslední návštěva: Právě je 04 kvě 2026 12:19

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Peavay 23X - problém - brčení
PříspěvekNapsal: 21 led 2012 04:13 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
Zdarvím, zkupil jsme si cross Peavay. signál vedu s notasu stereo Jackem do crosse. V XLR ( na vstupu i výstupu ) mám spojené 1 a 3 pin. Signál do zesilovačů Mackie a Crest vedu přes mono Jack 6,3 na kanál.

Asi po 30 minutách hraní se mi najednou v satelitech oběvila 50Hz frekvence. Poprvé jsem pohýbal s čudlíkama a přestalo to, nakonec jsem odpojil -3 pin od země a přestalo to. Mohu nechat pin 3 nezapojený ?? ... Měli jste někdo problém s tím co mám i já ? :-)

PS: když nějak zatlačím na GAIN potenciometry tak se mi v signále oběvuje ta zmíněná 50Hz frekvence ... sice bude cross nastavený jendou a už do toho nikdo moc rypat nebude ale i tak se mi to nezdá %)

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Peavay 23X - problém - brčení
PříspěvekNapsal: 21 led 2012 15:23 

Kraj: SR - Košický
Skus použiť iný zdroj vstupného signálu ak to bude robiť problém je v crossovery. S NB je problém občas z rušením, ale iba keď je v sieti, keď ide na baterku tak sa problem neobjavuje. Keď to prestane robiť keď sa pohráš s poťakom, tak bude pravdepodobne vnadný ten potenciometer. V prvom rade skús iný zdroj signálu a druhé káble s konektormi.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 06 úno 2012 19:23 
Řádný člen

Kraj: ČR - Jihomoravský
Já jsem měl na začátku stejný problém doma i jinde když jsem zapl celé PéÁčko a zdroj zvuku jsem měl třeba PC , hledal jsem jak blbec problém v signálových kabelech a na konec jsem odpojil zem v prodlužce a byl klid přesně tak jako ty , mám to vyřešeno že mám přívodní síťový kabel se zásuvkama a na tom vypínač na zemnící kabel pro případné brumy zemní smyčky . Ten zemnící kabel je z důvodu bezpečnosti hlavně u Pá když hraješ venku a nechtěl bych vidět někoho kdo drží mikrofon v ruce a nastal by problém s proseklím káblem nebo něco podobného , to už by se asi nikdo nezasmál , já toho nakecám , hlavně že tak funguju taky :lol: :lol: .

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 06 úno 2012 20:53 

crashmann: takový návody sem snad ani nepiš, nebo to podobné ucho - jako jsi ty sám - ještě zrealizuje. PE vodič (ochranou zem) nesmíš rozpojovat v žádném případě, při zemní smyčce se rozpojuje zem na signálové straně, resp. obvykle se použije (na notebook stačí pasivní) di-box. Ach jo.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 06 úno 2012 21:08 
Řádný člen

Kraj: ČR - Jihomoravský
Jéééé , to jsme se špatně pochopily , :roll: já jsem jasně uvedl že fungovat bez země není bezpečné a v žádném případě jsem neměl na mysl vypnout zem od celého Péáčka proboha :o já mám ten vypínač udělaný na zdroje signálu když mě to bručí tak to odzemním a zbytek Péá je se zemí , ježišmarja to jsem blbě napsal a pochopilo se to doslova , to se omlouvám , zvukařinu dělám už nějaký ten pátek a toto by neudělal ani školák a za toho se rozhodně nepovažuju . Ještě jednou sory . ( příště si dám bacha jak to napíšu ) :oops:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 06 úno 2012 21:20 

Nemusíš se za nic omlouvat :mrgreen:
Ale stejně se to takhle nedělá, problémy se zemním smyčkou se neřeší na výkonové, ale signálové straně, jak jsem napsal - počítače, synťáky atd. připojuj do mixu přes diboxy, spousta podobných problému odpadne a alespoň máš signál (v případě analogového mixu) do páráku symetrický - rušení odolnější.
Snad všechny PC/notebook zdroje jsou už spínané a většinou špatně odrušené, některé dělají nepořádek dibox/nedibox.

edit: to samé platí i pro první dotaz: signál z notebooku do mixu, pokud zvukovka nemá symetrické výstupy, opět můžeš použít dibox (ale není to vždy nutné), z mixu už symetricky do crossoveru. Taky nemůžeš čekat, že notebook např. za 15 000,- bude mít v sobě slušnou zvukovku, většinou je to hrůza.

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]