Poslední návštěva: Právě je 02 kvě 2026 09:46

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: aktivni vyhybka nebo pasivni
PříspěvekNapsal: 10 kvě 2013 20:25 

Dobry vecer mam dostat dostaly se mi do rukou tri pasmove vyhybky s dodatecnou regulaci stredu a vysek mohuje pouzit jako pasivni crosover a zesilovace dat az za ni vyhybky jsou sesti ohmove a zatez maji sto watu

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: aktivni vyhybka nebo pasivni
PříspěvekNapsal: 11 kvě 2013 10:30 
Řádný člen

Kraj: ČR - Ústecký
á má to být na zvučení nebo jen na domací pokusy ? chybí zakladni popis co to je , jak to dělí , jaka je strmost atd každopadně do PA bych nepoužil tot muj nazor

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 kvě 2013 12:07 

Nějak se to použít dá, ale takhle elektro-akustika nefunguje. Vyhybky k náhodné sadě reproduktorů nebudou pasovat jak by měly, a pravděpodobně to nebude hrát zrovna dvakrát dobře, a je tam i riziko poškození reproduktorů nebo zesilovače, když člověk neví, co to dělá.

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 kvě 2013 20:53 

Kraj: ČR - Královéhradecký
Pánové, obávám se, že jste nepochopili dotaz. Jan podle mě plánuje tu pasivní třípásmovou výhybku využít jako aktivní (viz citace "a zesilovace dat az za ni") a to je samozřejmě nesmysl. A nebo jsem ten dotaz špatně pochopil já... 8-)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 kvě 2013 21:59 

Já to pochopil stejně jako istuchlík, pasivní výhybka nebude fungovat jako aktivní.
Aktivní vexle koupíš levně v bazaru, Rane, DBX, BV Audio, Behringer apod., některé jsou dvoupásmové stereo, některé třípásmové stereo.

Pasivní výhybka počítá s téměř zkratovaným vstupem (resp. zanedbatelnou impedancí výstupu výkonového zesilovače) a je vždy napasována na určité impedanční a vyzařovací charakteristiky daných reproduktorů (příp. daných reproduktorů a daných zvukovodů), takže jedna výhybka obvykle není použitelná pro různé sady reproduktorů a obráceně, není to záměnné.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 kvě 2013 23:56 

Dobrý večer omlouvám jse ale byl jsem v práci výhybky vypadají asi takto a jsou z reprobeden HITACHI HS-330 a mají každá dva potenciometry na výšky a středy(basy se regulovat nedají) šlo mi pouze o zkoušku kdybych ke každé výhybce ještě přidal předzesilovač jestli by to šlo použít jako nouzová 3 PASMOVÁ STEREO VÝHYBKA Hmmm tak obrázek mi nejde tak popíšu na desce jedné výhybky je 6x cívka na toroidu dále9x kondenzátor1X cívka na tyčce a 7x odpor Micron.No toje popis asi k ničemu sakra neumim s těma osmičkama kdybych mohl poslat někomu obrázek emailem tak to už umim ale zmenšit obrázek to fakt ne tak že když vám budu pro smích tak to beru a budu šetřit na profi věc.PS:Jenom mi bylo líto nevyužít toho co mám v šuplíku

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 kvě 2013 00:06 

No tak se mi to snad povedlo ale dal jsem si

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 kvě 2013 11:22 

A na co to potřebuješ? Tohle je obyčejná pasivní vexle, dělí širokopásmový výkonový signál z jednoho kanálu zesilovače do jednotlivých pásem a je navržená pro konkrétní sestavu reproduktorů, pro jiné reproduktory se těžko hodí, cenu nemá prakticky žádnou.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 kvě 2013 18:16 

No chtel jsem zkusit delit pasma pred zesilovacema jen takovej pokus a nechci aby vysel draho.Tak ze temahle vexlema nemuzu delit pasma pred zesilenim ani po urcitych upravach?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 kvě 2013 04:19 

Takováto pasivní výhybka je naprosto nevhodná, šlo by to, ale ani ti nebudu radit jak, protože je to řešení (přinejlepším) špatné.

Nejlíp to vyjde s klasickým crossoverem, nějaký jednoduchý koupíš v bazaru za 1000,-

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 čer 2013 22:48 

Dobrá tedy opouuštím od pokusú a začnu s realitou a podívam se po něčem hotovým třeba v bazaru na žižkově.dík za rady.s pozdravem HONZA

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]