Poslední návštěva: Právě je 04 kvě 2026 13:53

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Nastavení nadproudové ochrany u RMX 2450 a jeho klonů
PříspěvekNapsal: 05 kvě 2012 11:45 

Kraj: ČR - Ústecký
Máte někdo zkušenosti jak zkontrolovat nastavení nadproudovky u těchto konců? Jedná se konkrétně o DAP P1200, který mi vrátili s rozstřelenýma pojistkama. Mám v něm přidaný 2páry čínskejch trandů na kanál, proto asi to, co s ním dělali přežil a šly dřív pojistky. Jenže jsem tou úpravou tu nadproudovku evidentně rozhodil a potřeboval bych jí nastavit tak, aby chodila jak má.

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Nastavení nadproudové ochrany u RMX 2450 a jeho klonů
PříspěvekNapsal: 05 kvě 2012 17:55 
Řádný člen

Kraj:
Gratuluji :) Poslední věta před smrtí: "Jsem sice vyučený automechanik, ale tu elektriku si udělám sám"

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 kvě 2012 21:03 

Jirko, děkuju za reakci, ale myslím, že do sorty těhlech pablbů mě řadit nemusíš... Nejde o to, že bych si systém, jak to nastavit nenašel, ale kdyby někdo poradil, nemusel bych vymýšlet už jednou vymyšlenej postup a ušetřil bych si čas pro jinou práci.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 kvě 2012 21:28 
Řádný člen

Kraj:
To nebylo myšleno ve zlém, ani z tebe nechci dělat pablba, ale pustit do světa zesák, který nemáš 100% odzkoušené je trochu odvaha :) Já zesáky nedělám, ale tipl bych že, pokud v něm cokoliv změníš (hodnoty, počet) bude se chovat úplně jinak než původní. Tím je na mysli, že to nemusí být nutně nadproudová ochrana, ale třeba i klidový proud, velikost napájení anebo to taky mohlo hrát do 2ohm, v drsné limitaci,... Pojistky někdy lehnou díky zkratu na výstupu - osobně jsem viděl vyzkratovaný konec tak, že borec zapojil kabel levého kanálu do pravého :) 0 ohm...)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 kvě 2012 21:42 

Právě že jsem si chtěl zvednout jeho spolehlivost, říkal jsem si, aby to nechcíplo když to takhle nějak připojej. Při provozu do 4R odporový zátěže jely trandy až na 120°C, což jsem nepovažoval za bezpečný, proto ty přidaný trandy. Ale s tou nadproudovkou jsem si to uvědomil až teď. Provoz do zkratu jsem právě netestoval. Kliďák a teplotu jsem pochopitelně testoval, než jsem jim ho půjčil. Ten byl OK, podle mě ho prdli do zkratu, nebo hodně nízký impedance, protože jsem ho měl na stole do 8R v mostu a v pohodě držel asi 5hodin a jim jsem to dával pro 8R na kanál.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 kvě 2012 05:30 

Kraj: ČR - Zlínský
Vyházej z toho ten čínskej hajzl a nacpi do toho originální ONSemi MJL1302A/MJL3281A a žádné ochrany řešit nemusíš. Mají je sice v GESu i v EZK, ale čert jim věř. Já mám pro servisní účely od každé vodivosti dvě tyčky s nálepkou původu, jsou to originál ONSemi, dodal mi je Ryston. Cokoliv jsem jimi přeosadil, dodnes jede a to i v hodně drsných podmínkách.
Samozřejmá podmínka nastavení nadproudových ochran je umělá zátěž 2 a 4 ohmy, generátor, dobrej osciloskop a nf milivoltmetr. Od voka se tak akorát vysereš do keříku, ale proudovky od voka nikdy nenastavíš. Na odbornou práci je potřeba profesionální vercajk, jinak to radši svěř někomu, kdo to potřebný vybavení má.

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]