Poslední návštěva: Právě je 04 kvě 2026 13:54

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Pomoc při výběru zesilovače.
PříspěvekNapsal: 06 říj 2012 18:40 

Kraj: ČR - Středočeský
Zdravím,rozhodl jsem se postavit tuto sestavu a potřebuji poradit s výběrem zesilovače.Rozhoduji se mezi značkou CREST nebo QSC. Sestava je Použité reproduktory: RCF MB15H401, B&C Speakers DE82TN/16, horna ME90 Prosím o radu jaký zesilovač použít,nový starší,značka ...Dělám tak 20akcí za rok,50-100 lidí max.Cena do 20000kč

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Pomoc při výběru zesilovače.
PříspěvekNapsal: 07 říj 2012 04:08 

Kraj: ČR - Zlínský
Jednoznačně Crest. Výborný zvuk, vynikající DF a neserou se. Doporučuju koupit např. na ebay starší modely, např. CA12, CA18, ale i z řady Pro například modely 7001 - 9001. Novější Cresty už neznám, protože firmu CrestAudio koupila americká firma Peavey a tam to zavání šetřením na nepravých místech. Poslední slušné zesilovače ještě z produkce samotného Crestu byla řada CPX s těmi zapuštěnými knoflíky.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 říj 2012 14:20 

Kraj: ČR - Středočeský
Novější CPX2600, s těmi zapuštěnými knoflíky, jsem měl a žádný zázrak se nekonal, řekl bych že je to tak na úrovni RMX od QSC. Tedy špatnej není, neurazil, nicméně ani nenadchl a oproti čínskýmu FP10000Q, kde jeden kanál, a jsou tam 4 kanály, přehraje zmůstkovanej CPX2600, si ani nešktrnul. Sice se u těch čínskejch FPček nedá očekávat taková životnost jako u starých Crestů, nicméně u čeho se dneska taky dá, možná u originál LabGruppenu.
Teď nevím jestli se správně pamatuju ale tuším že právě na ty Cresty x001 jsem slyšel vcelu dost názorů, že to vůbec není schopný zahrát basy, možná že jde o jinou řadu, ale rozhodně šlo o Crest, Sinclair snad bude vědět o které zesilovače jde přesně.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 říj 2012 15:15 

Kraj: ČR - Zlínský
Jedná se o Cresty řady CC, ty skutečně na basy vhodné nejsou. Řada CPX jsou zase vysloveně instalační zesilovače /je to poznat už podle té vstupní svorkovnice/, ale na to, že jsou to vysloveně instalační zesilovače, hrajou o dost líp, než instalační verze od QSC. Cenově je řada CPX rovněž příznivá. Nejlepší zesilovač od Crestu, co jsem kdy slyšel, byl skutečně CA18, to je ale opravdový basový král, kterému QSC RMX4050HD nebo RMX5050 nesahá ani po kolena. Já nevím jak Vám, ale mně jde primárně vždy o zvuk a pak až o peníze. Pokud mám kšefty, kde ten dobrý zvuk využiju a kde ho ocení, tak pak není co řešit.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 říj 2012 15:27 
Administrátor

Kraj: ČR - Pardubický
sinclair píše:
Poslední slušné zesilovače ještě z produkce samotného Crestu byla řada CPX s těmi zapuštěnými knoflíky.

Pozor, myslím, že je to naopak, protože nová verze má zapouštěné knoflíky (viz foto CPX2600). A poctivější bude určitě ta starší, která má hmatníky vystouplé. Viz. foto mého CPX1500 (na foto dole) ještě staré generace. Ten starší CPX1500 byl pořizován ještě v době, kdy ten zesilovač stával snad přes 20 tisíc korun.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 říj 2012 18:18 

Kraj: SR - Trenčianský
Tiež sa prikláňam k názoru Lukyssa. Mal som požičaný pred troma rokmi na akciu na satelity CPX1500 so zapustenými hmatníkmi. Zosik mal asi 4 roky vtedy, hraný každý piatok/sobotu do 4R, nešiel ani do clippu a proste odišiel. Koncáky, budiče...

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]